Postul nu e post destul

Cum am participat la întocmirea Codului Rutier afgan şi am reuşit să scap cu viaţă

Andryusha

Nu cu mult timp în urmă, am fost invitat să mă alătur unei echipe internaţionale de specialişti trimisă să participe la reconstrucţia post-conflict a Afganistanului.

În calitate de arhitect, capacităţile mele creatoare au fost folosite în cele mai diverse domenii, de la iniţierea reacţiei nucleare a primului reactor afgan, până la cultura viţei-de-vie, menită s-o înlocuiască pe cea tradiţională, de cânepă. Dintre toate, astăzi îmi face plăcere să-mi amintesc participarea la întocmirea noului Cod Rutier afgan, adaptat la realităţile unei ţări în plină dezvoltare, ce abia ieşea din marasmul războiului civil şi nu numai.

Primul amendament serios al noii legi îl reprezenta, fireşte, posibilitatea participării femeilor la traficul rutier şi în calitate de şoferiţe, nu numai de pietoni sau măgari la cotigă. Îndelung dezbătut în Parlament, amendamentul a fost în cele din urmă adoptat cu o majoritate simplă, datorată şi amănuntului nesemnificativ că unui membru al opoziţiei i se blocase Kalashnikovul chiar în momentul votului.

Sigur că, odată adoptată legea, o comisie de specialişti trebuia să o facă funcţională, adică să elaboreze regulamentul de punere a acesteia în practică. Având în vedere tradiţiile specifice acestei ţări, am considerat prudent să adoptăm, în linii mari, legile internaţionale de circulaţie, urmând să aducem, pe alocuri, anumite ajustări necesare.

Astfel, pentru a se asigura de la început o fluidizare deosebită a traficului şi un număr cât mai redus de victime, noul Cod Rutier afgan stabilea, printre altele, următoarele reguli de bază:

– Motorul unui vehicul condus de o şoferiţă, fără excepţie, va avea capacitatea cilindrică mai mică decât cea a unui vehicul din aceeaşi categorie, condus de un bărbat.

– În cazul în care, totuşi, (cunoscând cu toţii capacitatea limitată de înţelegere a femeilor în ceea ce priveşte aspectele tehnice), o şoferiţă va conduce un vehicul cu o capacitate cilindrică superioară, vinovata va beneficia de clemenţă din partea legii, pedeapsa aplicată fiind de numai zece lovituri cu băţul de bambus şi suspendarea carnetului pe următorii trei ani.

– În momentul în care un vehicul condus de un bărbat se va angaja în depăşirea unui vehicul condus de o femeie, vinovata va trage cât mai mult maşina pe partea dreaptă a drumului, o va opri şi-şi va continua drumul pe jos, desculţă.

– Pătrunderea într-o intersecţie nesemaforizată a unui vehicul condus de o femeie se va efectua numai pe propria răspundere a acesteia, pasagerii fiind sfătuiţi de către legiuitor să părăsească vehiculul folosind, în acest scop, şanţurile special amenajate de o parte şi de cealaltă a drumului.

– Regula priorităţii de dreapta este valabilă, aplicându-se în felul următor: prioritate au (indiferent de semnele de circulaţie de pe marginea drumului) în primul rând vehiculele conduse de bărbaţi cu pasageri bărbaţi, apoi vehiculele conduse de şoferi bărbaţi aflaţi singuri în maşină, apoi vehiculele conduse de bărbaţi cu pasageri femei, vehiculele conduse de femei cu pasageri bărbaţi (dacă se mai pot numi astfel), urmând ca vehiculele ocupate exclusiv de femei să se descurce cum pot, după trecerea celorlalte vehicule, la mica înţelegere.

Poate că aş fi participat la întreaga dezbatere, având astfel ocazia ca numele meu să se afle alături de celelalte nume ilustre ale membrilor Comisiei de Circulaţie dar, chiar în momentele acelea de o importanţă istorică pentru poporul afgan, în partea cealaltă a lumii, în SUA, evenimentele au luat o întorsătură neaşteptată. Un scelerat, făcând ordine în locuinţă, se apucase să ardă o fotografie a soţiei purtând un prosop în formă de turban, fapt ce a dus la ridicarea populaţiei afgane şi izbucnirea revoltei. În haosul creat, am reuşit să părăsesc clădirea executivului şi să prind primul avion către casă, cuprins de regretul de a părăsi meleagurile acelea de un farmec aparte, cu o populaţie extrem de ospitalieră.

În semn de apreciere, port şi astăzi în portmoneu, alături de alte mărunţişuri, o schemă de circulaţie ce o pregătisem pentru examenul auto, intitulată şi „capcana lui Andryusha” sau „de ce nu avem transport public în Afganistan”:

Datorită vastei mele experienţe, în prezent se încearcă din toate puterile cooptarea mea în cadrul comisiei însărcinate cu întocmirea noului Cod Rutier american. În măsura în care se va accepta prima mea propunere, şi anume, „toate culorile, fără discriminare, vor fi reprezentate pe semaforul electric” , voi reveni.

Share:

114 comments

  1. Dan1 11 April, 2011 at 14:45

    Cred ca “cedeaza trecerea” ala e invers! :))

  2. Dan1 11 April, 2011 at 14:49

    Si “oprire la intersectie” e octogonal! Uita-te la avatarul camionagiului! :))

  3. andryusha 11 April, 2011 at 14:50

    @Dan1: ai dreptate, ţine un like! :)) (Culmea e că prima dată îl făcusem bine, apoi am şters şi am modificat… =)) )
    P.S.: Acum, că mi-am schimbat avatarul, aştept din partea conducerii DC un articol intitulat “Arhitectul perfect” sau “Numai domnul A. vă poate proiecta o casă de vis”. Gen. =)) =))

  4. Radu Udrescu 11 April, 2011 at 14:53

    Aici sa comenteze Camionagiu ca el stie !!! :))

  5. Dan1 11 April, 2011 at 14:54

    @andryusha: O cladire de birouri de vis! (Ca asta vor toti, desi înca nu au cereri :)))

  6. RoseN 11 April, 2011 at 14:55

    @andryusha:
    Aaaaaa, ti-ai schimbat avataruuuul!!!!!!!!!!
    acum NUUUU mai bate spre blond =)) bate spre blue 😀 de la frig, cred ca 😀 ce aveti mai cu blue asta!

  7. dr.Lecter 11 April, 2011 at 14:56

    In primul rand, vezi ca ai inceput sa postezi cam des! =))
    Deci, in Afganistan, barbatii au regim de prioritate, mai ceva ca politia si pompierii! Ei, fi-r-ar sa fie ea de forma de conducere, lasa, ca o veni iar, vremea matriarhatului, sa vezi ce mergeti voi pe langa drum, cu masinute din alea cu pedale, ca la Fred si Barney! Si , ca sa ne impresionati, imitati din buze, zgomotul ambalarii motorului. Faceti: brrrum-brrrrummm

  8. warlock 11 April, 2011 at 14:57

    Sustin propunerea cu culorile la semafor. As vrea sa vad cum soferii barbati vor face deosebirea intre culorile lila si violet la semafor.

  9. Dan1 11 April, 2011 at 15:00

    Off-topic, ca mi-a adus aminte articolul asta: A pomenit vreo televiziune, publicatie, post de radio românesc ceva de Filaret Moţco când era în viaţă? Sa stim si noi ca un român de-al nostru a ajuns la ONU, nu ca avem doar Severini si Becali si Ebe pe la organismele internationale. Nimic! 🙁

  10. aisha 11 April, 2011 at 15:04

    ce desen! in sfarsit un desen!
    voi comenta doar desenul! culorile nationale – rosu, galben si albastru – denota nationalismul autorului! e prezent, de asemenea, un mijloc de transport destinat copiilor! …si cam atat! ca-n rest nu ma pricep!

  11. Insignifianta 11 April, 2011 at 15:07

    …”port şi astăzi în portmoneu, alături de alte mărunţişuri”…
    Ai putea dezvolta conceptul de mărunţişuri ? 🙂

  12. sebra 11 April, 2011 at 15:11

    Sa vina camionagiul si sa faca o analiza de text, ca el stie cu d’astea :))

    Tre sa-mi schimb si eu musai avatarul. Vad ca se poarta schimbarea :))

  13. Dan1 11 April, 2011 at 15:12

    @Insignifianta: Felicitari simple, ce credeai tu? =))

  14. andryusha 11 April, 2011 at 15:13

    @warlock: Eu n-am o problemă cu nuanţele şi tonurile culorilor, aşa că mă tem că nici marele popor american nu va avea… =))

  15. andryusha 11 April, 2011 at 15:14

    @Insignifianta: Am vreo trei carduri goale şi unul expirat, plus două carduri Zapp care nu-mi mai folosesc la nimic…
    =)) =)) =))

  16. aisha 11 April, 2011 at 15:16

    dar, totusi, mi-a atras ceva atentia in text “vehiculele ocupate exclusiv de femei” sunt supuse discriminarii!
    si Franta a interzis burka – valul islamic!
    prea mult in aceeasi zi! prea mult!

  17. Dan1 11 April, 2011 at 15:19

    @andryusha: Haaai ca asta e ca aia cu compresorul de Fram! Zapp nu avea cartela. =))

  18. sebra 11 April, 2011 at 15:21

    @Dan1:
    astea sunt detalii :))

  19. andryusha 11 April, 2011 at 15:22

    @aisha: Dimpotrivă, noi am încurajat portul burkăi la volan, fiind astfel mult mai uşor de depistat vinovaţii conform noului Cod Rutier afgan… =))
    @Dan1: E vorba de o cartelă Silver şi una Gold, care-mi conferă calitatea de client ultra-special în cadrul reţelei Zapp. 😉

  20. Insignifianta 11 April, 2011 at 15:24

    @andryusha: Cunosc o femeie afgana care are, pe langa tot ce ai tu, in portmoneu, un permis de conducere care nu-i foloseste la nimic. Ca n-are masina. Am vazut-o, de curand, mergand desculta pe marginea drumului. 😀

  21. Dan1 11 April, 2011 at 15:27

    @Insignifianta: Are permis ca ala de a circulat pe Internet, cu o femeie cu fatza acoperita de val? De putea sa-l împrumute oricui? =))

  22. sebra 11 April, 2011 at 15:29

    In Arabia Saudita femeile nu au voie sa conduca masina. Acolo trebuia sa mergi sa reglementezi ceva.

  23. andryusha 11 April, 2011 at 15:29

    @Insignifianta: Înseamnă că am lăsat ceva în urma mea, în acel paradisiac colţ de lume…
    @Sebra: Nu încă… =))

  24. Insignifianta 11 April, 2011 at 15:30

    @Dan1: Nu stiu la ce te referi. La val sau la permis?

  25. Doru 11 April, 2011 at 15:30

    @Dan1:
    Andryusha, ai dreptate, treci pe marginea drumului si lasa pantofii acasa :))

  26. Dan1 11 April, 2011 at 15:32

    @Insignifianta: Permisu’ bre, ca valuri au toate! :))

  27. andryusha 11 April, 2011 at 15:32

    @sebra: Arabia Saudită e o ţară dezvoltată, nu văd de ce ar trebui acolo să obligăm femeile la asemenea corvoadă…

  28. Insignifianta 11 April, 2011 at 15:32

    @andryusha: Daaa, o femeie fara masina papuci.

  29. iulian rinder 11 April, 2011 at 15:33

    Sa deseneze doar Julius, ca el stie cel mai bine.

  30. Insignifianta 11 April, 2011 at 15:34

    @Insignifianta: Permisul nu se da. Cel mult, se ia.

  31. andryusha 11 April, 2011 at 15:39

    E bine că @Insignifianta: vorbeşte cu ea însăşi, e un prim pas spre normalitate. Împreună cu ceilalţi colegi din Comisia de Circulaţie, sperăm să-i putem oferi cadou o burka cât de curând… =)) =))

  32. RoseN 11 April, 2011 at 15:40

    @andryusha: 😀 presimt ca ti-o iei 😀

  33. dc 11 April, 2011 at 15:42

    @andryusha: Fie te-ai intors foarte recent din Afghanistan (si inca esti sub efectul plantelor locale), si fie n-ai fost deloc pe acolo si articolul de mai sus e o dezinformare crasa 😀 . “Cultura traditionala” in Afghanistan nu e cea de canepa, ci aia de mac, care se foloseste la fabricarea de opiu. Deci, ma tem ca te-au inselat amarnic dealerii aia de ti-au vandut hasis, ti-au dat de fapt opiu =))

  34. Dan1 11 April, 2011 at 15:42

    @andryusha: Hai bre, cu mine cre’că vorbea da’ a băgat deştu’ dat click greşit! =))

  35. andryusha 11 April, 2011 at 15:44

    @RoseN: Ce-ţi mai place să bagi zâzanie… =))
    @dc: Eu mă refeream la cânepa din care sunt făcute burcile alea, nu ştiu ce-ai înţeles tu… 😀

  36. Insignifianta 11 April, 2011 at 15:50

    @Dan1: Ai dreptate! :))

  37. RoseN 11 April, 2011 at 15:50

    @andryusha:
    =)) Daaaaaaa, daaa, mie-mi place =)) siguuur ca da =))
    P.S. Dar vad ca n-a remarcat totusi nimeni ce persoana importanta esti :))

  38. Insignifianta 11 April, 2011 at 15:53

    @andryusha: Da’ sa nu fie lila sau violet. Sa fie ori mov, ori roz. Daca e roz, i-o fac cadou lui RoseN, sa se asorteze cu cerceii. 🙂

  39. serban 11 April, 2011 at 15:56

    @andryusha:
    Şi când te-ai referit la bambus? La ce te gândeai?
    😀

  40. andryusha 11 April, 2011 at 15:59

    @Insignifianta: Am înţeles. Să fie mai rozeN, aşa… =)) =))

  41. andryusha 11 April, 2011 at 16:01

    @serban: La tulpina unei plante, pe cât de elastică, pe atât de uşoară şi de rezistentă. Numai bună de dat puncte de penalizare cu ea… =)) =)) =))

  42. serban 11 April, 2011 at 16:06

    @andryusha: N-aş crede că se găseşte prea multă în Afganistan.

  43. andryusha 11 April, 2011 at 16:07

    @serban: O ţară în dezvoltare are posibilitatea de a apela la importuri, mai ales dacă situaţia internă o cere.

  44. RoseN 11 April, 2011 at 16:09

    @andryusha:
    Hmmm, dar rau raaaau te mananca pielea =))

  45. Insignifianta 11 April, 2011 at 16:15

    @RoseN: In loc sa zici mersi ca te faci cu o burka moka…

  46. RoseN 11 April, 2011 at 16:24

    @Insignifianta:
    Daaaaaaaa, acuma ma si gandeam ce intrebuintari sa-i dau 😀
    ar fi buna de speriat copiii…altora 😀

  47. M3bis 11 April, 2011 at 16:33

    @andryusha: Bre! Las-o şi tu mai uşor cu textele, mi-e târşă să-i mai răspund lui Julius la telefon, că iar mă-ntreabă dacă n-am mai scris ceva!

  48. camionagiu 11 April, 2011 at 16:37

    M3bis, dar nu te stresa. Ca mai scriu eu.
    :))

  49. M3bis 11 April, 2011 at 16:38

    @camionagiu: Locul meu din caseta de redacţie nu ţi-l dau! Pentru asta trebuie să munceşti, nu glumă! Sau să umbli la sentiment!

  50. JULIUS 11 April, 2011 at 16:45

    @M3bis: ca sa citez din Eftimie, trebuie sa trudesti scriind multe texte proaste pentru acest site.

  51. camionagiu 11 April, 2011 at 16:51

    De unde se vede ca Julius e mai rau ca Stalin. Face cu bietii din noi exact cum facea acela: ne invrajbeste, ne pune unii contra altora, se face ca te are la inima pentru ca apoi sa-si intoarca luminoasa fata de la tine, si sa arunce mreaja like-urilor catre altii. Asa fiecare da tot ce are mai bun, da totul si urmeaza etapa 2:
    dupa ce ca nu plateste, ne va cere bani sa publicam. Si vom da.
    Apoi etapa 3: ii spalam masina, ciorapii, ii facem piata.
    Apoi ne vom omori intre noi, iar el va manca struguri, tolanit intr-un cot, ca un imperator si Rosen ii va face un thai masaj.

  52. serban 11 April, 2011 at 16:59

    Dacă lucrurile vor lua o turnură aşa proastă pentru că Andryusha şi Camionagiu vor publica prea multe texte aici, avem alternative:
    http://www.biacad.ro
    sau:
    http://camionagiu.ro

    acolo e destulă linişte

  53. RoseN 11 April, 2011 at 17:02

    @camionagiu:
    :-L Vad ca astazi pe toti va mananca pielea!

  54. M3bis 11 April, 2011 at 17:12

    @RoseN: Nu ştiu de ce dar ţi-am dat un like!

  55. RoseN 11 April, 2011 at 17:17

    @M3bis:
    Poate din solidaritate =))

  56. camionagiu 11 April, 2011 at 17:18

    @RoseN: Gata, nu te supara, ok, ok, sa-i faca masaj Tzica – la cate stie, mi se pare imposibil sa nu bungheasca macar putin shiatsu.

  57. Insignifianta 11 April, 2011 at 17:21

    @RoseN: Eu stiu de ce ti-am dat like. Ca sunt sigura ca M3bis vrea sa-i faci si lui un masaj, ca prea il mananca pielea. =)) In afar’ de cazul ca se mai spala, si el. Ca atunci nu mai are nevoie! =))
    P.S. Toad3r3, asteapta-ma, ca vin! Aroganta asta nu cred sa ramana nerasplatita! =))

  58. M3bis 11 April, 2011 at 17:26

    @Insignifianta: Următoarele 10 comentarii îţi vor fi moderate! Poate îţi revii!

  59. RoseN 11 April, 2011 at 17:38

    @camionagiu:
    😀 din gura se descurca el asa, dar cu practica, huuuh?

  60. Insignifianta 11 April, 2011 at 17:40

    4.
    @M3bis: Pai, da, bre, dar peste tot pe unde ma prinzi? =))
    Aici trebuia sa ma pedepsesti! =))

  61. Insignifianta 11 April, 2011 at 17:41

    4 juma, că umbli cu comentarii off-topic:
    Deci am trei dincolo, cu ala de dinainte 4 si cu asta 5. :))

  62. Insignifianta 11 April, 2011 at 17:46

    5.
    Al saselea comentar’ ar fi aici =))

  63. RoseN 11 April, 2011 at 17:47

    @Insignifianta:
    Hai ca poti, hai ca poti =))

  64. Insignifianta 11 April, 2011 at 17:50

    5,75
    Opt.

  65. Insignifianta 11 April, 2011 at 17:51

    6
    @RoseN: Pot, pot, dar nu vezi ca ma fugareste? =))

  66. RoseN 11 April, 2011 at 18:03

    @Insignifianta:
    Acuma… eu zic ca nu poate el sa imparta in intervale cat poti tu sa vorbesti =))

  67. M3bis 11 April, 2011 at 18:16

    @RoseN: Tu nu ştii de paradoxul lui Ahile cu broasca ţestoasă, bag sama!

  68. Tzica 11 April, 2011 at 18:39

    @camionagiu: ehhmmm..am sa ma rezum in a va aminti ca fundamentul deontologist al libertatii, derivat din izvorul ultim ale eticii Kantiene (slabiciunea dvs, daca am retinut eu bine) accentueaza inviolabilitatea persoanelor precum si prohibirea anumitor forme de coercitie.Altfel, d.p.d.v utilitarist…ar aparea carente de eficacitate, efectivitate si poate de eficienta.

  69. M3bis 11 April, 2011 at 18:51

    @Tzica: Tzică! Gelule! Bre! Ne omori! Vorbeşte şi tu cu cuvintele tantii Ileana de vinde gogoşari în piaţă, că ne-ai exasperat, pardon, ne-ai enervat peste măsură!

  70. serban 11 April, 2011 at 18:55

    @M3bis:
    Acu’, tare aş vrea să o aud pe tanti Ileana spunând cu cuvintele ei ce părere are despre etica kantiană…

  71. camionagiu 11 April, 2011 at 18:56

    Ca om care are la garaj destui psihologi, pot specula ca Profesorul Tzica face o terapie, pardon, este angrenat intr-un demers terapeutic axat pe cultivarea contrariului, vrand sa scape de oribilul Sindrom Tourette.
    Cred ca la bloc isi spurca vecinii intr-un mod absolut delicios.

  72. Insignifianta 11 April, 2011 at 18:59

    10
    ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^
    #:-S
    Gata?

  73. Insignifianta 11 April, 2011 at 19:03

    Gata
    @M3bis: Io stiu, io stiu cu paradoxul ala? Io stiu! Imi dati voie sa vorbesc ontopic ? =))

  74. Insignifianta 11 April, 2011 at 19:05

    @Tzica: Adevaru’ e ca de ce coercitie am avut eu azi parte…=))

  75. M3bis 11 April, 2011 at 19:14

    @serban: Nu mă ispiti!

  76. Tzica 11 April, 2011 at 19:37

    @M3bis: “Videmus nunc per speculum in aenigmate”…mde…Daca am proceda cu totii sub spectrul imperativului dvs.”Vorbeşte şi tu cu cuvintele… de vinde gogoşari în piaţă..” s-ar pierde irevocabil un fond lingvistic imens.Daca as adera la aceasta dogma, cuvinte ca livresc, paradoxal, discordant ar ramane blocate in pitorescul interzis al vocabularului eufuistic (aaachh…consuetudo quasi altera natura effici..).In umilele mele comentarii nu am folosit vreun lexem aferent ezoterismului reologiei, spectroscopiei sau palinologiei..am incercat, cu derapajele inerente firii umane, sa ma mentin on topic…parerea mea 🙂
    @camionagiu: fin psiholog..in tenta obisnuita, isi asuma functia de cruciat al limpiditatii fecunde, de raitar acrimonios in slujba monotoniei din subterana comentatorilor.
    @insi: se pare ca o sa compatimim impreuna !! 🙂

  77. Dan1 11 April, 2011 at 19:42

    @Tzica: Stiu! Tu, intr-o viata anterioara ai fost… Cicero?! =))

  78. Insignifianta 11 April, 2011 at 19:43

    @Tzica:
    Da’ de ce zambesti asaaa…mefistofelic? =))

  79. Dan1 11 April, 2011 at 19:47

    @Insignifianta: Mefistofelic era asa: >:) !

  80. Insignifianta 11 April, 2011 at 19:51

    @Dan1: Pai, tu ce crezi ca se ascunde sub masca aia a inocentei ( 🙂 ), hmmm? =))

  81. Sare' n Ochi 11 April, 2011 at 19:57

    cel putin una dintre cele patru masini este o masina capcana. nu inteleg de ce lumea credea ca intrebarea este capcana?

  82. M3bis 11 April, 2011 at 20:03

    @Tzica: Bre, na! Acum, cum crezi! Da’ aşa ca tine vorbeşte şi vecina mea de la doi. Crede că e interesantă cu vorbele sale elevate! Dar n-o înţelege nimeni. Când ajunge ea în faţa scării se sparge gaşca: “Mă! Hai să ne cărăm că iar a venit nebuna!”. Aaa, am uitat să-ţi spun, are două pisici! Toată ziua vorbeşte cu ele, săracele!

  83. RoseN 11 April, 2011 at 20:16

    Ia uite ce conversatii interesante ati avut voi cat am mancat eu o prajiturica =))
    P.S. deci pana la urma ii face sau nu Tzica masaj??? ca n-am inteles prea bine =))

  84. Dan1 11 April, 2011 at 20:20

    @RoseN: S-a abtinut… noetic maieutic! =))

  85. M3bis 11 April, 2011 at 20:24

    @Dan1: Și tu ai pisici?

  86. RoseN 11 April, 2011 at 20:27

    @M3bis: Am eu motan =))

  87. Dan1 11 April, 2011 at 20:41

    @M3bis: Pe creier? =))

  88. Tzica 11 April, 2011 at 20:49

    dan1>..naah..poate sa-i fi carat manuscrisele odata, desi..nu prea cred eu in misticisme din astea gen..reincarnare..in fine.
    insignifianta>..imi e lene sa umblu la (alte) emoticoane.
    M3> deh..as putea specula pe seama zicalei englezesti..aia cu beholderu, dar…nu inteleg sensul semiotic al pisicilor !!

    (formidabil…daca nu poti sa-i invingi…da-te cu ei!! )

  89. Insignifianta 11 April, 2011 at 21:03

    @Tzica: Pai ori cu RoseN, ori cu mine, ori cu ei! Hotaraste-te odata cu cine compatimesti pactizezi! =)) Praxeologic vorbind, acuma! =))

  90. RoseN 11 April, 2011 at 21:07

    @Insignifianta:
    Da’ cu amandoua ce are? haaa, ha? =))

  91. Sandi 11 April, 2011 at 21:10

    Din toata mazgalitura aia de desen, io n-am inteles de ce sagetile is zebrate ! :))

  92. Insignifianta 11 April, 2011 at 21:16

    @RoseN: N-ar fi deontologic. =))

  93. Dan1 11 April, 2011 at 21:19

    @Sandi: E… arhitecti bre, daaa? Asa foloseste ei! =))

  94. Sandi 11 April, 2011 at 21:35

    @Dan1: Daca e arhi-tecti …. e iertati! “Arhi” stiu ce inseamna….dar tecti nici sa ma omori. Ma ajuta careva? 😕

  95. RoseN 11 April, 2011 at 21:42

    @Sandi:
    Pai nu e clar?
    nucleus tecti == fastigial nucleus
    adecatelea vine de la CREIER!!! e plin de creier domnu, huh! Nucleii …ceia

  96. Dan1 11 April, 2011 at 21:42

    @Sandi: Cre’ca… de la placile-alea… tectonice… zic si eu! =))

  97. Tzica 11 April, 2011 at 21:43

    @Insignifianta: tztz..pai ..metodologic vorbind..eu am inteles ca sunteti…totuna !!altfel, nu vreau sa vreau ce mi se impune ..cand mi se impune.

  98. Dan1 11 April, 2011 at 21:47

    Off-topic: m-a muscat un ţânţar! Si cred ca e vorba de un ţânţar polar, daaa? Ca nu vad cum putea trai si musca la 11°C un ţânţar normal, de Baragan (de-al nostru). :))

  99. RoseN 11 April, 2011 at 21:53

    @Dan1:
    Eh, o fi participat si el la vreun team-building =))

  100. RoseN 11 April, 2011 at 21:53

    @Insignifianta:
    Hmmm… auzi, ne-a facut toti o apa si-un pamant =))

  101. Insignifianta 11 April, 2011 at 21:55

    @Tzica: Adevarul e ca nici eu nu pot sa pot cand nu vreau sa vreau, d-aia zic ce zic: Una, da, dar una si-una.

  102. Dan1 11 April, 2011 at 21:56

    @RoseN: Unde dreaq e repelentu’ ala? Ca vara trecuta l-am pus bine undeva! =))

  103. Insignifianta 11 April, 2011 at 22:00

    @RoseN: Nu, mah, e chestie de empatie aici, de singulariate creata din individualitati, de parti care formeaza intregul, de sublimare a egourilor intr-un tot primordial…haoleeeu, n-ai inteles nimic…:))

  104. RoseN 11 April, 2011 at 22:04

    @Insignifianta:
    Breee da’ frumosi grăişi!!!
    ca un adevarat guru =))

  105. Insignifianta 11 April, 2011 at 22:10

    @RoseN: Care guru, cu gura direct le zisei! =))

  106. Tzica 11 April, 2011 at 22:13

    @Insignifianta: adevar graita-i…acest pandemonium (DC) imi da iluzia unei unitati (Dasein pour le connaisseours) in diversitate ,concomitent cu o diversitate in unitate.(“site ca sa ne radem” parca asa spunea un clasic al DC)…altfel, desi apreciez modiglianizarea lui RoseN, estetic vorbind, totusi am impresia ca ai castigat un ascendent asupra-mi.

  107. Insignifianta 11 April, 2011 at 22:15

    @Tzica: RoseN, ti-am luat fata! Am si ascendent! Cu zodia trebuie sa ma mai dumiresc.=))

  108. M3bis 11 April, 2011 at 22:17

    @Tzica: Cre’că-i musai să te bag un pic la dezintoxicare! Ce-ai fumat, bre?!

  109. Tzica 11 April, 2011 at 22:21

    @M3bis: er…pai ce regula am incalcat acuma ??

  110. M3bis 11 April, 2011 at 22:28

    @Tzica: Eu te-am întrebat ce-ai fumat, că vreau și eu să-ncerc. Că dacă zic că-i “tare jointu’ ăsta, frate”, sare Ciprian pe mine că mă repet!

  111. Dan1 11 April, 2011 at 22:31

    @M3bis: Te cam repeti, da’ ai farmecu’ tau! Repeta-te! =))

  112. M3bis 11 April, 2011 at 22:33

    @Dan1: >:P

  113. Tzica 11 April, 2011 at 22:37

    @M3bis: aaa…dom’le…incerc sa ma las de fumat asa ca mai degraba e vorba de un exces prin lipsa decat de exces prin adaos.Altfel nu inteleg ce a declansat aceast dorinta de emulare ??

  114. M3bis 11 April, 2011 at 22:40

    @Tzica: Bre, dacă vrei să te lași de fumat du-te pe site-ul Petreanului, că el e cu de-astea!

Leave a reply