Postul nu e post destul

Vrei să fii soţia odraslei mele?

Simona Catrina

Pe mine m-au iubit toate soacrele nelegalizate. De câte ori intram într-o îndrăgostire bilaterală, alesul nebuniei mele mă ducea negreşit şi la maică-sa, după cum venea şi la mama. La început, toţi aveau intenţii serioase, deci – la scurt timp după ce se consumau, torenţial şi senzual, intenţiile neserioase.

Dacă era după mamele iubiţilor mei, m-aş fi aflat la al cincilea mariaj, pregătindu-mă de al şaselea. Dar am observat o ciudăţenie: mulţi bărbaţi care n-au cordonul ombilical tăiat nici la 40 de ani reuşesc totuşi să-l întindă suficient cât să ajungă în cu totul altă căsnicie decât voia mami. Şi cum dumneaei mă voia pe mine, rămâneam amândouă cu buza umflată (şi consolator înmuiată-n paharul cu vin în care ne înecam şi amarul, şi eşecul grandios al operaţiunii).

Mămuca unuia dintre iubiţii mei s-a dat de ceasul morţii să mă convingă să-i fac ăluia un copil, cu sau fără voia lui, că-l creşte ea cică, numai să-l agăţ cu ceva pe fiu-su. Am refuzat politicos trataţia: nu, mulţumesc, nu trebuie să vă deranjaţi. Am schimbat subiectul cu un viraj periculos. Nu de alta, dar se apucase deja să-mi prezinte în Power Point modalităţi prin care să-l păcălesc pe odorul ei şi să-i fur cromozomii. Iar eu presimţeam că, dacă las conversaţia să se deşire până la capăt, n-am să mai fac sex în viaţa mea, decât după psihoterapie.

Altă femeie veşnic neconsolată e mama unui tip pe care l-am iubit ani de zile. Şi el mă iubea, fapt care a condus către demararea procedurii de logodnă. Cu două luni înainte de nuntă, el şi-a regăsit o hiperdragoste din liceu şi a părăsit ostilităţile nupţiale. Eu şi mă-sa l-am plâns vreo câteva luni (nici ea nu-l mai văzuse, că-l renegase de când umbla cu proasta – calificativul îi aparţine).

Când am văzut noi că nu-i chip să-l recucerim, mă-sa şi-a pierdut minţile şi, în disperare de cauză, mi l-a prezentat pe un nepot de-al ei. Renăscuse-n ea nadejdea că rămân în familie. Abia atunci, cu greu şi jale, am reuşit s-o dezamăgesc, fiindcă ăsta era cam tâmpiţel – băiat bun, dar năprasnic de plicticos. Iar eu nu l-am vrut. M-am străduit din rărunchi, dar după o seară la restaurant în care mi-a povestit el opt filme SF, am cedat nervos.

Încă mai sufăr după ultima cât p-aci soacră. M-am despărţit sfâşietor de ea anul trecut, ţinându-ne de mână două ore pe malul Lacului Ontario, după ce mă despărţisem de fiu-său prin telefon.

Share:

29 comments

  1. camionagiu 18 August, 2011 at 08:39

    Sper sa n-o inseli si pe femeia asta deosebita din Ontario si sa ajungem sa te vedem in cativa ani lacrimand pe malul Dambovitei, la Izvor, cu alta matracuca de mana!

  2. Suminona 18 August, 2011 at 08:41

    Jesus … tu ar trebui sa scri un roman … povestiri de viata… nu de alta dar partea comica incepe sa dea in tragedie … cand esti in pielea personajului …
    ps. ofer umil persoana mea pt o intalnire cu povesti sf la lumina de lampa si o bucata de slana cu ceapa si braza , si de ce nu si ceva rosii .. si discutii cu perspective de viitor 🙂 … Se pune ? sau trebe sa prezint “soacra” la inaintare ?
    Sarutmainile

  3. Belle d”Imagination 18 August, 2011 at 08:50

    Simona, bate metanie mare, du-te la biserică şi dă acatist pentru că nu te-ai legat pe viaţă de niciuna dintre femeile astea deosebite! Mai ales de românce.

    Cumva minunatele făpturi feminine cunoscute în perioada logodnei se transformă instantaneu în scorpii după ce îţi schimbi numele şi îţi împarţi legal zilele şi nopţile cu odorul. Plus că încep să se neglijeze şi se fac cât malul şi-ţi descheolează canapeaua!

  4. Belle d”Imagination 18 August, 2011 at 08:55

    PS, moreeeeee Simona!

  5. Ciprian 18 August, 2011 at 08:57

    Cam ciudat să se înţeleagă mama şi viitoarea noră aşa de bine.., sărmanul, ce viaţă i se întindea în faţa ochilor.

  6. Gigi 18 August, 2011 at 09:09

    Ce filme SF? Zi măcar titlurile, dacă n-ai chef să le şi repovesteşti. Faci omul curios pe final şi-l laşi cu ochii-n soare…

  7. unmihai 18 August, 2011 at 09:23

    Ia-o pe invers! Adică, începi să cauți întâi o soacră cu care să nu te înțelegi. Apoi ginerică o să-i facă în ciudă lu’ măsa căsătorindu-se cu tine!
    Dacă mai ai nevoie de sfaturi te rog nu ezita.

  8. m 18 August, 2011 at 10:22

    ce roman, ca deja s-a facut un film pe tema asta! sigur l-ati vazut, simona e jucata de julia roberts, care fuge de la nunta in mod repetat si cu o viteza foarte mare.

  9. Orase plutitoare, spargeri, vile de protocol cu urmasi de ceausesti in ele si alte minunatii | camionagiu.ro 18 August, 2011 at 10:35

    […] – Există pe lumea asta femei care îşi înşeală soacrele! […]

  10. costin 18 August, 2011 at 10:37

    @Gigi: Ce ţi-e şi cu femeile astea! Te iau şi te învârt, amintesc de toate posibilele soacre şi nu spun ce era mai important: Ce filme SF bune a văzut tipul ăla, de i le-a povestit şi ei. Se vede că Simona nu ştie ce greu e să dai de un film SF bun în ziua de azi.

  11. Cristi 18 August, 2011 at 11:08

    Intrebarea e alta: daca povestea 8 filme siropoase sau telenovele care era rezultatu’?

  12. N.A. 18 August, 2011 at 11:45

    Deci subscriu la ce zisera Belle si unmihai!
    Si pe mine m-au iubit toate mamele fostilor, da’ stii cum?! Din care unele nu-i suportasera nici o prietena odorului, da’ cum ma cunoscura – pfuuuu, ce fata minunata si-a gasit baietu’!! Si actuala muma-soacra la fel. Da’ realizeaza saracele dupa casatorie ce obraznicatura neserioasa le-a luat podoaba, de nu apreciaza absolut deloc indicatiile si sugestiile Ei pretioase, care, nu-i asa, are atata experienta de viata plus singurele gusturi si pareri pertinente pe lumea asta!
    Si tin minte ca stabilisem odata sa nu ma mai imprietenesc cu nici o ma-sa din doua motive: ca sigur nu va merge cu el cum trebuie si sa nu am regrete in plus cand ma despart..

  13. V3nt0R 18 August, 2011 at 12:17

    Bun venit la Povestiri Adevarate, prezinta : Doamna Simona Catrina .

  14. Ferdinand 18 August, 2011 at 12:26

    🙂 prima dată am citit…”năprasnic de politicos”

  15. Cristina 18 August, 2011 at 12:32

    :)) si eu citisem tot “naprasnic de politicos”. ce ti-e si cu subliminalul asta .. deci pina la urma iubirile si despartirile se desfasoara intre Simona si soacre, baietii fiind doar intermediari.

  16. ela 18 August, 2011 at 12:46

    De ce Adam si Eva au trait toata viata in Rai ?

    Pt ca nu au avut soacre …:D

  17. Insignifianta 18 August, 2011 at 13:03

    Simona, să ne povesteşti, într-o zi, şi despre potenţialele zestre (sau zeştri, nu ştiu cum e mai corect 😀 ) pe care le-ai ratat cu ocazia despărţirii de fostele viitoare soacre. Ar ieşi, cu siguranţă, un text la fel de…fabulos…Pe vremea mea, aşa era. Se prezenta şi zestrea, doar, doar… 😛

  18. Mortyse 18 August, 2011 at 13:05

    Mah, acu’ cine n-o avut foste viitoare-soacre mai indragostite de ele decat fostul viitor-consort? La un moment dat ma iubea atat “socrela” cat si mamele tuturor baietilor din gashca domnului meu, incat asta facea crize de gelozie cand se vedea lasat in pragul usii sau, mai rau, expediat scurt cu “Si tu, ma, ce stai acolo ca o momaie? Pune mana si fa o cafea la fata asta!” . Chestia e ca era asa de oropsit ca-mi era si mila: pe de o parte gelos pe mine, ca-i furasem afectiunea tuturor mamelor si centrul atentiei si nu i se mai aducea lui cafeaua si dulceata, ba, trebuia sa o aduca; pe de ailalta gelos pe respectivele, ca in secunda in care le treceam pragul nu mai avea acces la mine vreo 2 ore… :))

  19. Cristi 18 August, 2011 at 13:36

    Mai frate dar una nu v-ati lauda ca ce ura naprasnica va purta ex-potentiala soacra. Toate ati fost niste super seducatoare de mame de masculi>:). Sau alea rele au devenit soacre cu acte-n regula :->?
    P.S. “bunaciunile” se exclud din discutie ca poate sentimentele declansate nu erau chiar nevinovate.:”> (am ajuns un satir batran vorba unui clasic in viata 😀 )

  20. Cristina 18 August, 2011 at 14:22

    pe mine ma urasc toate ex-potentialele soacre, nah!

  21. Cms 18 August, 2011 at 14:23

    Simona, cred că termenul potrivit este “soacră wannabe”

  22. dyers_eve 18 August, 2011 at 14:31

    Deci, asta e cea mai sigura metoda de a scapa din gherute viitorul sot: sa te-ntelegi bine cu mama-sa. Pentru el el iadul pe pamant, e cosmarul suprem. Doua femei nu se-nteleg bine decat daca au un inamic comun. Daca cele doua femei sunt soacra si nora, ghici cine va fi dusmanul…
    Pai sa nu fugi vazand cu ochii???

  23. Belle d”Imagination 18 August, 2011 at 15:32

    @Cristi

    Doar faptul că mai intră p-aici şi dragul meu mă împiedică să o comentez adecvat pe mamiţa sa.

    Dar pot să-mi comentez socroşenia anterioară: ODIOASĂ!
    Norocul meu că am scăpat de odor, fac o pereche minunată, se merită unul pe celălalt în totalitate!

  24. Ina_adevarata 18 August, 2011 at 22:41

    De fapt, e foarte simplu sa ii placi soacrei. E suficient sa:
    1. intelegi ca lui ii plac camasile calcate cu dunga, uite-asa cum face mamica; asa ii placeau inca de cind era pionier;
    2. intelegi ca el nu suporta verdeata in ciorba, nu a suportat-o niciodata, aici seamana cu bunicu-sau (taticu’ soacrei) care arunca mincarea pe jos daca era spurcata cu patrunjel;
    3. intelegi ca trebuie sa mergi cu ea, mamica-soacra, la cumparaturi prin oras, pentru ca toata lumea sa o vada mindra alaturi de nora ei (si sa platesti ce cumpara, evident, ca ea e pensionara iar tu esti tinara, ai bani. Daca nu ai bani, esti o dezmatata risipitoare care iti bati joc de munca fiului ei pe care ea l-a invatat stringator. In acest caz, punctele 1 si 2 nu mai conteaza).

  25. Dan1 18 August, 2011 at 23:07

    @Ina_adevarata: Haidi bre ca egzagerezi, daaa? Deci eu nu suportam camasile calcate cu dunga (ca ma glodeau), deci, deci verdeata in ciorba deci da! O suportam, (ei bine, la 3. nu prea am ce sa comentez, ce sa mai… ) asa ca deci, nevasta-mea nu s-a inteles bine cu mama (si m-au mai si bagat pe mine la mijloc)! =))

  26. Cms 18 August, 2011 at 23:21

    @Dan1: Nici eu nu mă regăsesc la punctele 1 şi 2 :))

  27. Dan1 18 August, 2011 at 23:25

    Insoara-te si vezi tu pe dracu’! =))

  28. Lali 19 August, 2011 at 19:13

    @costin: Moon – 2009

  29. El Toro 14 October, 2011 at 09:17

    Pe ce mal al lacului Ontario te plimbai? Ala din Toronto sau ala din Mississauga? 🙂 intreb ca io-l prefer pa ala torontez 🙂 PS: fara legatura cu pomul de craciun acuma, la debitul asta verbal sofisticat, felicitari daca te-ai intors in RO si curaj daca nu ai facut-o inca! Pacat sa-ti irosesti talentele pe continentul asta plin de rednecsi dupa cum nu ma indoiesc ca ai observat deja! (pont: ai o steluta in plus in clasamentul meu personal daca ai facut-o already)

Leave a reply