Postul nu e post destul

like unui tânăr, o să-ţi dea şi el

Nu înţeleg rostul campaniei “Angajează un tânăr”. Păi asta e problema, că nu angajează nimeni tineri? Ăă, nu au cifre din care să reiasă că tinerii muncesc? Asta e altă problemă. Dar la cum stau lucrurile în practică, nu tinerii ar trebui discriminaţi pozitiv, ci mai degrabă oamenii care au trecut de prima tinereţe. Că ăia între 40 şi 55, să zicem, ăia-s cei mai oropsiţi şi dezorientaţi, pe ăia nu-i angajează nimeni pe motiv că-s depăşiţi şi nu se pot integra într-un colectiv tânăr şi dinamic (ce le mai place ăstora de la HR expresia asta! care-i treaba? muncim acolo sau facem sex în grup?).

Vreţi să faceţi o campanie pentru tineri – probabil pentru aparenţe sau directive de la UE, ok, faceţi, dar măcar spuneţi-o pe aia dreapta: Angajaţi un tânăr, nici nu ştiţi cât îl puteţi exploata!

Share:

17 comments

  1. andryusha 8 March, 2011 at 14:31

    Dacă angajezi un tânăr, scad şansele ca acesta să audă de 8 Martie, când sună acasă: “- M-am chinuit degeaba cu tine!”
    Deci, e o faptă bună. =))

  2. zimbrul 8 March, 2011 at 14:36

    Nu conteaza, tanr sau batran in Romania tot nu se face treaba? De ce? Pai din cauza mentalitatii. Un tanar o avea el dinamism dar nu stie cum se face treaba. Cum necum pana la urma intra si tinerii in procesul muncii, nu-i asa?

  3. Dan1 8 March, 2011 at 14:37

    Ei, Adi, sunt bani aruncati pe apa sâmbetei (cine stie în conturile cui :))). Mai lipsea sa faca reclame în care sa zica: consumati zilnic pâine; beti zilnic apa; taiati zilnic frunza; respirati zilnic. =))
    Da’ cre’ c-o sa se-ajunga si la astea!

  4. tahemet 8 March, 2011 at 15:16

    Dă ”like” unui tânăr şi o să îţi dea şi el.
    Ce o să-mi dea frate? bineţe, ajutor la bătrâneţe sau una după ceafă?

  5. ThoR 8 March, 2011 at 15:29

    De asta cred ca l-au matrasit pe Pirca, nu se putea integrea in puhoiul de scriitori tineri adunati la vila Cotcodac. El vorbea despre maresali si razboaie, restul de vecina de la 4 si evolutia pretului la bere=))

  6. Dan1 8 March, 2011 at 15:32

    @ThoR
    La… rosii… da? :))

  7. clara 8 March, 2011 at 15:32

    asta arata doar cat de putin ne cunosc cei din UE. ar trebui sa se faca o campanie “angajati pe merit !” pur si simplu.

  8. aleena 8 March, 2011 at 15:41

    In locul atentionarii:consumati zilnic cel putin 2 litrii de apa,ar trebui pus: pentru o viata mai buna,angajati zilnic cel putin 2 persoane trecute de 45-50 de ani.

  9. twister 8 March, 2011 at 15:42

    Trist dar adevărat!

  10. H. 8 March, 2011 at 15:43

    Pai cand toata lumea iti cere experienta, de unde mama naibii sa o ai? Asta este rostul campaniei, toti vor experienta si nimeni nu ofera.
    Esti tanar, vreo 17-18 ani si nu-ti mai convine sa stai pe spatele parintilor, ca sunt ei destul de oropsiti.

    Te duci sa te anganjezi:
    -Ati mai lucrat in domeniu? (chiar daca e vorba de spalat scari !)
    -Pai…nu (Tu vezi cati ani am? Poate in viata precedenta !)
    -Ah,ne pare rau. La revedere.

    Si urmatorul vrea la fel, experienta. Uite cum ajungi sa dai in cap cuiva pe strada 🙂

  11. F1 8 March, 2011 at 16:39

    @H nu toata lumea cere experienta, sunt si posturi pentru incepatori. Mai prost platite, evident, dar pana la un punct este normal: la privat daca un angajat nu munceste macar cat sa isi plateasca salariul inseamna ca cineva aduce bani de acasa pentru el.
    Experienta se face si prin programe de internship (sunt si de astea), care si ele pot fi platite sau nu.

  12. zimbrul 8 March, 2011 at 17:28

    @H: ai dreptate. Stiu pe fratele unui cunoscut care s-a dus sa se angajeze sa vanda covrigi. “Dar CV aveti?” l-a intrebat acolo? CV la vandut covrigi??!!

  13. Insignifianta 8 March, 2011 at 19:54

    Am inteles ca aici la dvs. se fac angajari. M-a trimis de la oficiu. Cum, care? Al fortelor de munca. … Aaa, nu aicea? …Aveam si experienta…

  14. H. 8 March, 2011 at 20:30

    @ F1 – Da, insa abia intri cu pile. Am reusit sa intru la un salon de infrumusetare, care m-a luat de la 0, nu stiam nici macar sa tin foarfeca in mana. Dar am ajuns acolo dupa ce o cunostinta a tras sforile, ca n-aveam nici 18 ani, nici experienta.

    Da, bre, is minor si vreau sa muncesc, da’ de unde vrei tu sa-ti aduc si experienta? La maternitate mi-au dat doar certificat de nastere, nu si carte de munca.

  15. tahemet 8 March, 2011 at 22:59

    @F1

    Ştii că acele contracte de internship nu sunt chiar legale??

  16. Cata 9 March, 2011 at 08:10

    Apropo de angajati, tineri sau batrani, uitati un banc ce va da de gandit
    Într-o zi, şeful unei firme îşi ia angajatul, îl duce la o fereastră a biroului unde lucra şi îi spune:
    – Dragul meu angajat, vezi tu casa aceea frumoasă?
    – Da, o vad.
    – Şi vezi tu maşina aceea frumoasă şi scumpă?
    – Da, o vad.
    – Uite, dacă TU munceşti din greu şi cu sârguinţă şi dacă vei fi un muncitor-model, într-o bună zi toate acelea vor fi ale mele!

  17. Tanasoiu 9 March, 2011 at 21:21

    Treaba cu internship-urile e cu doua taisuri. O prietena a facut internship pe durata de 8 luni la o firma mare, multinationala si cand a venit vorba de angajare i-au zis sa trimita un CV si ca va fi sunata daca e cazul. Mentionez ca asta era dupa ce 8 luni si-a facut internship in departamentul de HR. S-a mutat, tot in internship la alta firma de HR si acum are deja 1 an si 4 luni de internship-rui neplatite si care nu apar pe nici un act. Nu zic ca a facut bine sau nu, dar un an si ceva fara un raspuns concret mi se pare mult.

Leave a reply