Postul nu e post destul

Întâlnire cu Tiranul la Starbucks. Cel mai râvnit cadou

Punkreas

Ceasul arăta 19:15, iar ceasul meu de bord arăta 15 km/h. Nu vroiam să întârzii la prima glumă spusă de Tiran. Doi maidanezi simpatici mă ajutau să mă grăbesc.

Ajuns în faţă la Starbucks, eram dezorientat. Îi zărisem pe Vlad Petreanu, Chinezu, Simona Tache, dar nici urmă de Tiran. Mă gândeam la cele mai negre scenarii, că ar fi fugit în Indonezia cu felicitările noastre sau, mai rău, s-ar fi mutat la Caţavencu. În cele din urmă, şi-a făcut apariţia: făcuse o plimbărică prin mall şi, de data asta, nu-l mai sechestraseră în nici un magazin.

După ce s-au făcut prezentările de rigoare (Tiranul nu s-a putut abţine şi iar a făcut gluma lui preferată: „Dânsul e Vlad Petreanu, prezintă rubrica Sport la Antenă”), o tanti a început să ne povestească despre cafea şi să dezmintă unele “Starbucks facts” de genul “E scumpă! Dincolo e mai ieftină”. Mai lipsea doar Pircă şi era cursul de istorie a cafelei complet. Chinezu punea tot felul de întrebări legate de bere, cum ar fi: “Există cafea anti-mahmureală?” (aici Tiranul iar a făcut o glumă, să ştiţi că în realitate face multe poante, nu ca pe blog: „O să-i spun lui Eftimie că ai pus întrebări penibile”). Intimidat de cele trei Cristine de lângă el, Tiranul şi-a vărsat cafeaua pe cămaşă, reuşind în sfârşit să smulgă nişte hohote de râs.

După ce s-au terminat prezentarea şi degustarea, a venit partea cea mai aşteptată: cadourile. Eu deja mă pregăteam să-mi scot sacoşa de rafie, în onoarea domnului P., dar Tiranul mi-a atras atenţia că pungile de hârtie, pe lângă că sunt eco, sunt şi mai elegante: „Nu mai credeţi, mă, toate prostiile pe care vi le îndrugă Pircă”, deşi nu a mai lămurit şi la ce anume prostii se referă.
Ne-am luat la revedere şi ne-am îndreptat spre maşina Tiranului. Nu vă puteţi imagina ce faţă a făcut când i-am spus unde stau (îi spusesem pe mail că în Pantelimon; ce vină am eu dacă el a înţeles cartierul Pantelimon, nu localitatea?). Pe drum, toate erau bune şi frumoase. Fetele discutau despre Homo Sapiens, de când a plecat din peşteră până a devenit corporatist, Julică avea grijă de partenerii din trafic, fie că-i atenţiona să-şi aprindă poziţiile sau le mulţumea că l-au lăsat să treacă, pe sens interzis.

Într-un final, am ajuns. I-am mulţumit că a traversat tot oraşul pentru mine şi am luat-o spre casă. Am mai stat, totuşi, câteva secunde, să fiu sigur că a luat-o în direcţia bună. Ar fi fost cam neplăcut să se trezească prin Cernica.

În concluzie, o seară reuşită. În afară de cafea, m-am ales cu cel mai râvnit cadou:

Share:

17 comments

  1. sebra 19 December, 2010 at 10:38

    Degustarea?? Adică aţi primit doar o guriţă de cafea?? :))
    Ha! Ai primit şi ziarul cu autograf! Pune-l în ramă, nu cumva să i-l dai lui mamaia să şteargă geamurile cu el =))
    Numa’ io n-am ziar cu autograf si dedicaţie :((

  2. Dan1 19 December, 2010 at 10:47

    @sebra
    Poate-l vinde! Fa-i o oferta! =))

  3. sebra 19 December, 2010 at 10:49

    @Dan1,
    Nu i-au, bre, de la sh =))

  4. ErRon 19 December, 2010 at 11:01

    Cum poti sa descrii o intalnire si o plimbare cu masina lui Julius atat de fad???:D
    Vrei sa sugerezi ca n-a fost mare lucru, sa nu te invidiem, sau a fost chiar atat de plicticos?

  5. Kilroy 19 December, 2010 at 11:20

    Eu cred ca e o conspiratie. Illuminati, zidarii americani, chestii din astea

  6. Ciprian 19 December, 2010 at 11:32

    Punkreas, sa mai scrii pe DC, stii sa incadrezi poantele intr-o fraza. Bravo.

  7. Radu Vasile 19 December, 2010 at 11:40

    @ciprian, te referi la cuvantul “poante”, ca poante pe bune nu-s frate, unde le-oi fi vazut tu!
    @sebra si eu am o hartiuta cu adresa mea scrisa pe ea, nu am aflat inca al cui e scrisu, dar fac cercetari.
    Am adunat aici cei mai tari experti grafologi si acum ca avem si imaginea cu ziarul, vom putea edifica a cui e scrisu de pe hartiuta cu adresa.
    Inca am pastrat-o, ca nu e stie cate milioane de coco o sa primesc in viitor pe ea!
    Am fost eu la casa lui Panait Cernea (nu sariti la google, nu conteaza) si aveau aia acolo si poiezia lui din clasa I si incercau sa mi-o vanda pe 300 ron.
    Iti dai seama ce bani o sa fac eu cu hartiuta aia cu adresa?
    @Aia de fuserati acolo: si voi aveti cani bai?
    Ca sa stiu sa va invit la mine, fiecare cu instrumentele din dotare si sa zicem ca suntem la starcucks!

  8. punKreas 19 December, 2010 at 12:04

    @Sebra: iti dau ziarul cu autograf la schimb cu imprimanta si xperia 😀
    @ceilalti: sper sa nu incepeti cu “sa scrie punkreas, ca el stie” :))

  9. Radu Vasile 19 December, 2010 at 12:32

    Nu, nu! Incepem cu:
    “sa scrie numai Punkreas, ca numai el stie, restul sunt de umplutura”.
    Dar stai linistit ca nu incepem cu asa ceva, ca toata lumea de pe aici stie ca numai Sendroiu scrie, restul sunt de umplutura!

  10. aisha 19 December, 2010 at 14:43

    despre autograf. o, dar ce scris frumos! are formule matematice incluse. in plus, si figuri geometrice…nu pot sa nu remarc un triunghi in ,, pt,,.
    de asemenea, oare cati cm. are litera f de la ,,felicitari,, .. si litera p din deja nominalizatul ,,pt.,, e ca un stiletto. habar n-am de analiza grafologica, pt. ca altfel as fi scris un comentariu chiar interesant si profesionist. asha, empiric si in stil total neprofesionist, o sa emit o parere neautorizata despre persoana care a dat autograful.
    1. este o persoana celebra – asta se subintelege din faptul ca acorda autografe.
    2. cam narcisista persoana.
    3. o persoana pasionata de stiletto- atat sub forma de tocuri cui, cat si ca arma alba.
    Toate aceste presupuneri sunt, evident, false. Asha ca eu cred ca, de fapt, Leonardo da Vinci a dat autograful ala.
    PS Nu stiam ca lui da Vinci i se mai spunea si ,,Tiranul,,. Eu credeam ca Nero e ,,Tiranul,,. Nu-mi imaginam nici ca DC e atat de vechi.

  11. Sare'n Ochi 19 December, 2010 at 15:11

    dar masina? nici un detaliu? cat de inalta, ca stii, Julius este un ins osos-inalt, nu stiu cum poate conduce cu cei doi genunchi ososi ai lui in dreptul volanului. avea geam rabatabil in fata? ca Julius pe care-l mai tin minte are un nas viril – intai vine nasul, dupa juma de ora el. deci? banuiala mea este ca nu exista amanunte despre masina pentru ca ati luat autobuzul. =))

  12. Stephanie 19 December, 2010 at 15:42

    @Sare’n Ochi: roaga-te sa fie certati Julius cu M3bis, ca dupa comentariul asta te vad facand o lunga cariera in spam! :))
    Cum poti spune despre Tiran ca e un tip osos ( cireasa de pe tort, sau in cazul tau, bomboana de pe coliva fiind “cei doi genunchi ososi” ) cand toata lumea stie ca el este un tip atletic-musculos, ce mai, e Vitruvianul lui da Vinci? =))

  13. Denisa 19 December, 2010 at 16:08

    Am citit cu atenţie articolul lui Punkreas şi am ajuns la următoarea concluzie: trebuie să-l lăsaţi pe Punkreas să scrie, că el ştie! Restul sunt de umplutură!

  14. Sare'n Ochi 19 December, 2010 at 16:13

    =)) rog detractorii mei sa se abtina. fara violenta! in mod certTiranul este un fel de David al lui Michelangelo, fireste! atata toc ca cei doi genunchi ososi care-i pun in evidenta coastele sunt rodul estetic al unor indelungi exercitii. natura exercitiilor, normal, mie un profan, imi scapa. iar referirea la omul Vitruvian inchis in cercul lui, este o rautate de care ma dezic public! totusi, este ca am avut dreptate si s-au dus acasa cu autobuzul? daca masina ar consuma sincere felicitari, l-as vedea pe Julius facind efortul de a o conduce. altfel?! (ridicare, desnadajduita din umeri)

  15. Sare'n Ochi 19 December, 2010 at 16:19

    da’ elicopter are Tiranul? sa-l vad, zilele acestea, decoland de pe sediul CC al DC? si-apoi pe M3bis zicandu-i lui dl. Pirca: “Eftimie, fa-te ca lucrezi”?

  16. sidryane 19 December, 2010 at 21:15

    Cu alte cuvinte, sa scrie Punkreas, ca Julius e batran si nu mai poate, e greu cu memoria:))

  17. nkm 20 December, 2010 at 11:06

    asteptam si varianta Tiranului

    daca este o intoxicare?

Leave a reply