Aventurile bravului soldat Julică

Penitenciar Marks & Spencer

Julius Constantinescu

Când nu sunt un pensionar odios care denunţă cu voce sugrumată de indignare specula neruşinată din piaţa Berceni, sunt o mână-spartă fără pereche.

Iată-mă aşadar sâmbătă seara la Marks & Spencer, magazinul meu preferat – dacă nu ştiţi, la Marks & Spencer preţurile sunt atât de mari încât, în mod normal, ar trebui să scriu texte mult mai bune ca să-mi permit să mă-mbrac de-acolo.

Doamnele vor înţelege cel mai bine mica mea problemă la cumpărături: cât de cumplit e să ţi se ofere opţiuni. Ar trebui să existe un singur articol, disponibil într-o singură culoare, de o singură mărime, ca să izbutesc să ies în mai puţin de o oră dintr-un magazin; altfel, chiar şi Claudia Schiffer dă disperată cu pungile de pământ: “Să mor io, Julius, prefer să ne uităm cum pierde Craiova decât să mai merg cu tine la shopping!”.

Car cu hărnicie în cabina de probă cam la doi baloţi de haine – două modele de pantaloni scurţi, fiecare de două mărimi, fiecare în patru culori (exista şi o a cincea culoare, dar n-am vrut să exagerez). Apoi, probez şi sortez: ăsta nu, e prea strâmt; merge; nu mă prinde culoarea; parcă da. Nu mă pripesc deloc – doar îmi cumpăr pantaloni scurţi, nu ne jucăm aici.

În sfârşit, ăştia îmi vin perfect. Mă privesc în cele trei oglinzi, din toate unghiurile, şi mă declar mulţumit. Beckhame, Nadale, muriţi, mă!

La casă, nimeni. “Săracii, la ce preţuri au, cred şi eu că nu sunt obişnuiţi să aibă clienţi”, îmi zic, şi mă uit prin magazin după un angajat. Îmi sucesc gâtul pe după rândurile de umeraşe, dar angajaţii refuză să-şi facă apariţia. Mă îndrept spre ieşire să-l caut pe bodyguard. Găsesc oblonul coborât; mă întorc şi abia atunci realizez că înăuntru nu mai e nici ţipenie de om – magazinul se închisese, iar pe mine mă uitaseră înăuntru. Pun mâna pe telefon şi o sun pe prietena mea, să vină să mă elibereze. Încerc de trei ori, însă nu se formează – atunci constat că în magazin nu există semnal de mobil. Mă reped îngrozit spre ieşire, lipesc telefonul de oblonul care mă ţine captiv, dar nu există pic de semnal nici măcar acolo. O să dorm în Marks & Spencer!

Mai există posibilitatea să bat în grilaj, în speranţa că mă aude cineva întârziat prin mall. Momentan, nu fac uz de această soluţie disperată – o să se strângă lumea ca la urs şi mâine sigur sunt pe youtube. Mă ridic pe vârfuri, mă ţin cu o mână de grilaj şi pe cealaltă, în care am telefonul, o ţin ridicată deasupra capului, cautând semnal. Sună! Accept cu grijă apelul, fără să mişc telefonul. Sunt pe vârfuri, sprijinit cu spatele de perete şi agăţat de grilaj, şi îmi lungesc gâtul să ajung la microfonul telefonului. “Mamiii”, urlu, “sunt la Marks & Spencer, m-au închis pe dinăuntru!”; apoi mă dezechilibrez şi telefonul îmi scapă pe jos. A doua oară nu mai găsesc semnalul, nu-mi rămâne să sper decât că m-a auzit şi că mă salva.

Peste cinci minute, sunt cu moralul la pământ. Nu mă va salva nimeni, o să dorm aici. “O să-mi pun pijamale de trei milioane! Îmi voi aşterne să dorm pe costumele cele mai scumpe, iar pe post de pernă o să folosesc o duzină de cămaşi de trei milioane jumate!”, strig în gând. “Fir-aţi ai dracu’!”.

Bodyguardul şi o ceată de vânzătoare mă privesc uluiţi. “Ce-i cu dumneavoastră?”. “M-aţi încuiat înăuntru”, zic. “Eram în cabina de probă. Am crezut că aţi plecat”. “Aoleu! Eram în spate, ne schimbam”. Îşi cer mii de scuze. În fine, ridică oblonul şi mă eliberează.

În faţa magazinului, prietena mea: “Unde-ai fost? Și de ce ai telefonul închis de o oră?”. “M-au încuiat înăuntru. Eram în cabina de probă şi nu m-au văzut”. “Da? Și ce probai tu, mă rog frumos, la Marks & Spencer?”.

Mă gândesc cum ar fi fost să vin acasă dimineaţă. “Unde-ai fost toată noaptea?”. “Păi, să vezi, m-au încuiat aseară la Marks & Spencer…”. “E, normal, cui nu i se întâmplă?”.

Share:

49 comments

 1. M3bis 17 May, 2010 at 23:08

  WTF? Pe criza asta tu-ţi iei haine de la Marks&Spencer? Alea de la chineji nu mai e bune?

 2. Adia 17 May, 2010 at 23:09

  =))))))))))))))))))))) !!!
  doamne, ce bine am ras! mersi, aveam nevoie de asta!
  PS: te inteleg, mie un ex mi-a zis ca de-l mai tin mult la cumparaturi, ma duce la baumax si ma pune sa ma uit la toate suruburile cu el :)))

 3. Nu plange ca s-a terminat, bucura-te ca s-a intamplat » Penitenciar Marks & Spencer 17 May, 2010 at 23:09

  […] în mod normal, ar trebui să scriu texte mult mai bune ca să-mi permit să mă-mbrac de-acolo. (more) De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { 'pub' : '560302451683403', 'site' : […]

 4. Laura 17 May, 2010 at 23:16

  =)) =)) =))
  Maestre telecomu’, observatoru’… apoi aia ce crezi ca platesc? Boabe de porumb 😀

 5. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Penitenciar Marks & Spencer -- Topsy.com 17 May, 2010 at 23:24

  […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, Vivi Floricica, Adia , Adia , Gabi and others. Gabi said: Daily Cotcodac» Penitenciar Marks & Spencer http://bit.ly/cmIt5I […]

 6. CrazyMan 17 May, 2010 at 23:25

  Si totusi.. oare cum era sa dormi in scutece de 3 meleoane pe un pat de haine de firme mai mult sau mai putin respectabile? 😀

 7. sebra 17 May, 2010 at 23:26

  =))=))
  Cine spunea că nu există Dumnezeu şi pedeapsa divină?

 8. monica 17 May, 2010 at 23:29

  Cu o vizita in Londra ai 3in 1…..turistic in primul rand, party desigur si te duci cu bagajul gol iar la intoarcere e plin cu alde mark and spencer. Asa un sfat practic. Eu asa fac cu zara si alte case de moda iberice. 100 de euro o camasa este o chestie deosebita scade burta si face pectorali…

 9. lulu 18 May, 2010 at 00:21

  :))
  Inteleg ca Julius ca sa scrie cu umor trebuie sa treaca prin situatii de criza. Deci mai avem o sansa la texte bune zilnic: sa se insoare =))

 10. lulu 18 May, 2010 at 00:29

  @Julius
  Intr-adevar cumplit era sa vrei a treia marime de a sasea culoare, care se gaseste doar in molul din celealt capat al orasului. Asta inseamna sa ai optiuni…
  Pana la urma ai cumparat pantalonii aia, sau a trebuit sa revii a doua zi, pentru ca nu le mergeau calculatoarele dupa ora inchiderii????

 11. Un intelectual dezinteresat 18 May, 2010 at 00:29

  De unde se poate observa ca excesul de consumism poate conduce la cazuri grave de Julius Captivus. Recomandam o cura de 2-3 ani cu infuzie de Dragonul Rosu.

 12. aktuelle Staumeldungen » nu doar femeile stau mult http 18 May, 2010 at 01:08

  […] doar femeile stau mult http://www.dailycotcodac.ro/2010/05/penitenciar-mark-spencer/ :)))))))))))))))))) […]

 13. N.A. 18 May, 2010 at 01:29

  Io zic ca prietena ta e de vina! Una mai responsabila te-ar fi lasat cu buzunarele goale, de de-abia sa-ti mai permiti de la Miniprix, dupa niste plimbari cu ea prin magazine… 😀

 14. N.A. 18 May, 2010 at 01:31

  Julius, da’ sa stii ca m-a uns la suflet sa stiu ca mai exista asa ceva, cu mine nu mai merge nimeni la cumparaturi, nici o prietena, nici alea mai shoppingomane, din cauza ca sunt prea meticuloasa si nu-mi scapa nici un lucrusor neprobat, din nici un magazinut…

 15. JULIUS 18 May, 2010 at 01:35

  @N.A: zi-i lu’ barba-tu sa scoata banu’ si mergem impreuna 😀

 16. N.A. 18 May, 2010 at 01:40

  @Julius – Eh, speram sa propui si tu un nou concurs cu noi premii: sedinte de shopping cu Julius! sponsorizate de DC! :))
  Da’ sa stii ca un adevarat shoppingoman nu trebuie musai sa si cumpere tot; trebuie doar sa probeze tot! 😀

 17. JULIUS 18 May, 2010 at 01:44

  @N.A: mie, daca nu imi cumpar ceva, imi apar bubite pe piele :))

 18. N.A. 18 May, 2010 at 01:49

  @Julius – =)) =)) =)) Gata, te declar prietena mea cea mai buna !!! Nu m-a inteles nimeni niciodata ca tine!

 19. JULIUS 18 May, 2010 at 01:53

  8-> <:-p

 20. M3bis 18 May, 2010 at 03:50

  @N.A. N-are somn ăla mic, ha? Că pe Julius îl înţeleg că stă treaz la 2 noaptea, dar tu?

 21. unmihai 18 May, 2010 at 05:57

  Doamne, bai Julius.. ce mult poti sa semeni cu o anumita nevasta de-a mea!
  Oricum dupa postul asta sexul cel frumos te considera ca fiind din aceeasi specie :d. Poti sa mergi linistit sa faci pipi si la toaleta femeilor (dar nu uita sa ridici capacul!)
  Ma astept ca pe DC sa apara noi rubrici: “Horoscop”, “Retete”, “Fashion”, “Shopping” …. stai ca la asta din urma deja i-ai dat drumul :))

 22. unmihai 18 May, 2010 at 07:35

  de fapt cred ca trebuia sa zic ca tre’ sa ridici colacul, ca capacul daca nu-l ridici cand te mictionezi e cam ciudat.. chiar si in buda la baieti 🙂

 23. Adi 18 May, 2010 at 10:06

  Plictisitor . Atata gargara pentru un fapt banal , ba mai si citesc tot sperand ca vei aborda si chestiunile importante , adica : din ce material erau ? Se potriveau pe plajele din Ibiza , din Palm Springs sau mai degraba erau “Mamaia style” ? Pe albastru-ciel aveau ? Zi-ne , omule , ca asteptam cu sufletul la gura .

 24. Stephanie 18 May, 2010 at 10:27

  E limpede cine are testicule in ” familia” Tiranului. Imi imaginez cum decurge o sedinta de cumparaturi: prietena isi cumpara revista Top Gear, se instaleaza la o cafenea, isi comanda o bere si ii spune lui Julius :”ne vedem peste X ore AICI, mami”. =))

 25. Rasta Man 18 May, 2010 at 10:44

  Patzasti … trebuia sa te uiti la McGuiver (daca asa se scrie) pe pro7 cand erai pitic… transformai magazinu in ufo, si salvai planeta (sper ca cei de la M&S iti dau o pereche de chiloti cado’ pt reclama :)) )

 26. EstNordEst 18 May, 2010 at 10:49

  Frateee, intr-un sex shop nu te izolau 😀

 27. dennis 18 May, 2010 at 11:08

  tare, tare! dar aia nu au senzori de miscare in butic?

 28. cafeaua_neagra 18 May, 2010 at 11:24

  Eu am o curiozitate. cand o s-o povesteasca Buzdugan, tot la Marks & Spencer o sa se intample??

 29. silavaracald 18 May, 2010 at 13:25

  Deci nu numai bărba-tu-meu e caz disperat!… 😀
  http://silavaracald.cotcodacii.ro/2010/05/17/operatiunea-plafoniera/

 30. leroiv 18 May, 2010 at 14:01

  se vede julius ca ai doar prietena si nu nevasta!!!
  daca aveai nevasta…iti ramineau bani doar de elastic la chilotzi!!!

 31. Tzone 18 May, 2010 at 14:10

  @Cafeaua_neagra

  Ai pus punctul pe I. Buna intrebare 🙂 Parerea mea e ca asta o sa se intample la Zara…caci acolo sunt chiar mai scumpe

 32. Crosetutza 18 May, 2010 at 16:51

  Nu pot sa cred ca ti s-a intamplat asa ceva:))

 33. andreea 18 May, 2010 at 16:54

  am o verisoara care lucreaza la marks & spencer, uau, cate haine am de`acolo :)))

 34. Morom3t3 18 May, 2010 at 17:30

  @andreea: cumparate? 😀

 35. andreea 19 May, 2010 at 00:17

  ea le ia pe gratis. ca lucreaza acolo.
  de fapt, mi le ia pe gratis
  :-??
  cred ca toate au dreptul de a cumpara de o anumita suma de bani pe luna 😀

 36. Bogdan EPureanu 19 May, 2010 at 00:53

  Si pana la urma pantalonii i-ai mai cumparat? 😛

 37. Ursula Iguaran Buendia 19 May, 2010 at 06:51

  ma Julius, tu ai scris asta pt. gagica-ta, ca sa-ti justifici ora aia lipsa la apel…

 38. ollo 19 May, 2010 at 10:56

  Imi plac baietii tinuti sub papuc de prietene! Bravo!:)))

 39. m4nt13 19 May, 2010 at 11:45

  Ce ma distreaza este ca au inceput femeile sa se planga de faptul ca se plictisesc la cumparaturi… Am sa zgarii peretele, ca e o noutate.
  Eu disper de fiecare data cand trebuie sa ma duc intr-n centru cumercial cu nevasta-mea. In afara de faptul ca pierdem cate o ora in fiecare magazin, imi mai cere si parerea apropo de cum ii vine carpa pe ea. Oricum ,dupa 5 minute nu mai disting nici macar culorile de plictiseala.
  Dar imi place cand ma duc in “El Corte Ingles”. Ca acolo au bar, de obicei la ultimul etaj, unde este si raionul de sportive…
  Mai o bere… mai o bicicleta…Iar pe nevasta-mea o las sa colinde pana i se acreste…

 40. Securistu 19 May, 2010 at 15:44

  Julius, chiar te plăteşte cineva să scrii plictiselile astea???

  🙂 🙂 🙂

 41. Pericle 19 May, 2010 at 16:00

  dik bulaaaaaaaaaaan apoi sa mor io ca nu esti intreg!
  da pe bune

 42. Daily Cotcodac »  Fenomenologia şopingului 26 May, 2010 at 08:01

  […] totuşi şansa să scap tăcând din gură, dar sunt prea aprins: – Păi dacă nici eu, primul om uitat în cabina de probă, nu sunt şopingar, zi-mi tu cine […]

 43. Cazimi 26 May, 2010 at 13:48

  Io vreau sa ma pup cu prietena lui Julius si cu silavaracald. Hai, soro, sa facem un club, ceva. Ori macar sa ii bagam pe ei intr-o asociatie, sa aiba zile/saptamani dedicate sopingului, sa isi strige prin perdeaua cabinei “crezi ca imi sta bine cu frez?” si “tricoul asta nu ma face sa par mai chel?”.

  Al meu, daca nu face soping d-asta de toale, se multumeste si sa intoarca pe toate partile fiecare marca de cascaval, de iaurt… Painea ii ia, in medie, cam un sfert de ora. Asta dupa ce am hotarat sa luam doar feliata, ca sa limitez optiunile.

 44. Daily Cotcodac »  Teoria pseudo-corporatistului 1 June, 2010 at 08:01

  […] pe pseudo-corporatişti, consideră domnul P., este punguţa din mall, de la Bershka, Zara, Marks & Spencer ori Debenhams, în care-şi ţin gustărica, trimiţând diafane arome de ceapă verde şi […]

 45. Întâlnire cu Tiranul la Starbucks. Cel mai râvnit cadou » Daily Cotcodac 19 December, 2010 at 10:29

  […] Ajuns în faţă la Starbucks, eram dezorientat. Îi zărisem pe Vlad Petreanu, Chinezu, Simona Tache, dar nici urmă de Tiran. Mă gândeam la cele mai negre scenarii, că ar fi fugit în Indonezia cu felicitările noastre sau, mai rău, s-ar fi mutat la Caţavencu. În cele din urmă, şi-a făcut apariţia: făcuse o plimbărică prin mall şi, de data asta, nu-l mai sechestraseră în nici un magazin. […]

 46. Va fi sau nu va fi contact? Află dinainte cât de mare o are! » Daily Cotcodac 13 July, 2011 at 08:04

  […] pentru femei; eu, dacă-mi rupe vreuna tricoul de pe mine, o iau de păr şi-o târăsc la Marks&Spencer să-mi cumpere […]

 47. În căutarea căciulii fermecate 19 December, 2012 at 05:11

  […] Penitenciar Marks & Spencer […]

 48. Cum se îmbracă un bărbat. Ghid practic pentru femei 4 February, 2013 at 03:52

  […] şi Penitenciar Marks & Spencer, o incredibilă întâmplare din aceeaşi cabină de […]

 49. Ciprian 4 February, 2013 at 08:18

  “Ar trebui să existe un singur articol, disponibil într-o singură culoare, de o singură mărime”, asa cam ca in Coreea de Nord.

  Acum mi-am amintit ca am primit vreo doua sfaturi vestimentare la viata mea de la o fosta, sa nu-mi mai iau tricouri si malete cu scris, chiar daca scrie pe el ca am cea mai beton iubita si nici in culori prea vii (am avut intr-o vreme din astea galbene, verzi brotacel, bleu, portocalii =)) ) ca de ea o sa rada lumea.

Leave a reply