Concursuri

Concurs: întâlneşte-l pe Julică în carne şi oase!

Multă lume se întreabă unde sunt, de ce nu mai scriu aşa des ca înainte (când, vă amintiţi, băgam ca Balzac). Dacă n-aţi băgat de seamă că am dispărut, înseamnă că nu sunteţi foarte atenţi – lipsa comentariilor „să scrie numai Julius, că el ştie, restul sunt de umplutură” era un foarte bun indiciu în acest sens.

Problema e că nu îmi mai permit luxul să pierd timpul muncind – îndatoririle de mogul mi-au răpit în ultima vreme bucuria de a scrie texte proaste alături de colegii Pircă şi Eftimie. Asta nu înseamnă însă că, între două partide de golf alături de alţi oameni putred de bogaţi din blogging, nu mă gândesc cu simpatie la voi: în definitiv, fără voi aş fi fost nevoit să-mi găsesc un serviciu şi probabil la ora asta aş fi fost mort deja.

Bun, şi acum, că am stabilit că sunt acelaşi mogul simpa pe care-l ştiaţi, să revenim la ispititoarea promisiune din titlu: astăzi avem un mic concurs al cărui premiu constă, oricât ar părea de ironic, într-o întâlnire cu mine (exact, visul oricărei femei, mulţumesc pentru completare). Pe 14 decembrie, o să beau o cafea cu cei trei câştigători la Starbucks (şi probabil o să încerc să-i conving să-mi dea mie şi prăjiturile lor). Pe lângă mai mult sau mai puţin agreabila mea prezenţă, câştigătorii vor putea încerca şi cele două băuturi speciale de Crăciun de la Starbucks – Toffee Nut Latte și Mocha Praline, vor avea parte de un mic traning despre cafea, iar la sfârşit vor primi câteva dintre cadourile pe care le puteţi găsi la Starbucks (noutăţile sunt cănile roşii şi blendurile de Crăciun, sper că nu-i nevoie să vă spun de ce). Iar ca bonus din partea redacţiei Daily Cotcodac, un mic răsfăţ la care cititorii altor bloguri nici măcar nu visează: toţi cei trei câştigători vor fi duşi acasă cu maşina chiar de către mine (dacă o să-mi daţi mie prăjiturile voastre, promit să nu pun cd-ul cu piesele postate la îndrăgita noastră rubrică “Week-end muzical”).

Să vedem însă şi cum puteţi câştiga unul dintre cele trei locuri. Pentru că Starbucks a lansat campania de Crăciun “Share a cup, share a story” (adică “mai povestim, mai bem o cafeluţă”, deşi Pircă s-ar putea să aibă o traducere mai bună), vă invit să-mi spuneţi într-un comentariu o poveste pe care aţi dori să mi-o spuneţi şi live, la o cafea. Cele mai bune trei poveşti vor fi premiate. Încercaţi totuşi să nu exageraţi – adică, fără “la anul ne batem la titlu” sau “nu înţeleg de ce îi mai ţii pe Pircă şi Eftimie, tu scrii mult mai bine”, fiindcă mie îmi place sinceritatea, lectura şi plimbările.

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 13 decembrie, dimineaţa.

PS: Nu, nu puteţi să-mi daţi şuturi în fund, încă nu suntem aşa disperaţi după trafic.

Share:

93 comments

  1. zoso 6 December, 2010 at 08:13

    carne, pe criza asta?

  2. sebra 6 December, 2010 at 08:16

    Banuiesc ca eu oricum n-o sa castig, pentru ca ar trebui sa ma duci pana la Tulcea si asta chiar ca-i gogonata =))

  3. Cata 6 December, 2010 at 08:19

    Eu cred ca-i facatura si ca de fapt Julius e un personaj imaginar, inventat de baiatul ala care semneaza articolele cu “Admin” 😀 Cer renumararea voturilor…

  4. V3nt0R 6 December, 2010 at 08:27

    O sa castige Mi***a B*dea, solistul de la Voltaj si un afacerist marunt care a venit din Vaslui si are masina cu numar de Alba >:)

  5. Ciprian 6 December, 2010 at 08:41

    Ce bine ca nu beau cafea.

  6. 4mall 6 December, 2010 at 08:57

    Ca sa nu va mai agitati degeaba, va explic eu de pe acum cum cine treaba:
    1. Castigatorii se anunta pe data de 13, ca sa poata restul lumii sa dea vina pe ghinion
    2. Dupa cum a ghicit si Sebra, castigatorii vor fi doar din Bucuresti.
    In concluzie, ca sa fie toate elementele intrunite, iar Julica sa fie sigur ca nu va bea o cafea cu niste enervanti necunoscuti, castigatorii concursului vor fi Pirca si Eftimie. Iar pentru ca Eftimie e in Brasov, castigatorul de rezerva va fi numit, printr-o ciudata coincidenta, Motanul lui Pirca (care va castiga ca Dinamo, adica printr-un blat ordinar, deoarece e binecunoscuta afinitatea lui J. pentru pisici)

  7. Ciprian 6 December, 2010 at 09:15

    @4mall si ca niste moguli ce se respecta vor bea cafea facuta din excrementele lui Harun/Rashi/motanului lui Pirca.

  8. anndryusha 6 December, 2010 at 09:19

    Naumovici povestindu-i lui băiatul ăla o întâmplare din viaţa lui, asemănătoare cu acţiunea din episodul următor din Seinfeld.
    Privirea – oscilând între dorinţa de a face un bănuţ şi plictiseala supremă – a lui băiatul ăla.
    Poate fi ceva mai tare de atât?!… Spuneţi-mi, poate fi? =))

  9. crinutza 6 December, 2010 at 09:37

    Daca ma aduci pe urma pana la Timisoara, am timp sa-ti povestesc si 1001 de nopti 😀

  10. Carmen 6 December, 2010 at 09:47

    “Share a cup” ??? Parca circula niste pornache cu numele asta la un moment dat… Si nu ceva care sa te indemne la prajituri sau cafelute!

  11. marius vl 6 December, 2010 at 10:11

    daca platesc eu consumatia il declari castigator pe nepotul lui varul meu din cluj care are temporar o slujba in Bucuresti,apropo il cheama Boc…

  12. sebra 6 December, 2010 at 10:12

    Iar intru in detalii, da’n-ati spus cine plateste cafeaua si prajiturile 😀

  13. eftimie 6 December, 2010 at 10:21

    @4mall dar de ce nu dumneata colega, ca doar e mai usor sa vii de la Constanta la Bucale decat de la Brasov. E drept, eu pot sa fac un fifty-fifty la benzina cu Zoso si ma scot cat de cat.

    În altă ordine de idei, Julius e mai mult decat un Mogul, este un OM. Păi s-a oferit vreodată Patriciu sau colegul Dan V. să vă ducă acasă cu maşina personală?

  14. Ciprian 6 December, 2010 at 10:24

    Ca sa fie recunoscut, Julius o sa vina cu un brat de ziare DC, castigatorii trebuie sa-si seteze ca wallpaper pe telefon o icoana cu Nil Sinaitul si un ringtone cu Marina Voica.

  15. Dan1 6 December, 2010 at 10:35

    @Eftimie
    Astea par vorbele unui om care a primit al treispelea salariu de la mogul! =))

  16. Alex Marian 6 December, 2010 at 10:38

    De la Constanţa e mau uşor o p. Dacă nu e zăpadă pe la Timişuri ajungi în 2.5 h la Bucureşti fără să încalci legea prea mult (cu un detector şi o minimă experienţă în ale camerelor instalate pe DN1).
    Am o poveste fenomenală cu care aş câştiga dacă ar fi un concurs adresat cititorilor de sex masculin şi cum premiul nu e în bere de Timişoara o păstrez pentru un blogăr mai darnic.
    😀

  17. Radu C 6 December, 2010 at 10:40

    fiindcă mie îmi place sinceritatea, lectura şi plimbările…

    Parca nu-mi suna bine “place” ala urmat de o enumeratie; tu, Julius, ce zici?

  18. name_required 6 December, 2010 at 10:43

    o sa castige povestea de pe 15 Dec, cu “am fost cu Julius la cafea si mi-a mancat prajiturile de bastard care este…” … e un fel de Robin Hood (g)astronomic, ia pajiturile de la saraci si le baga in sistemul digestiv la moguli…

  19. Tweets that mention Concurs: întâlneşte-l pe Julică în carne şi oase! » Daily Cotcodac -- Topsy.com 6 December, 2010 at 11:05

    […] This post was mentioned on Twitter by Cristian China Birta, Ovidiu Eftimie and sebra, Gabi. Gabi said: Concurs: întâlneşte-l pe Julică în carne şi oase! Dailycotcodac >> http://bit.ly/dF1F1P […]

  20. Cristina 6 December, 2010 at 11:08

    Ce idee misto. Pai, mi-as dori sa castig si numai daca pui piese de la Weekend-ul muzical cand ma duci acasa cu masina :D:D:D Ceva Slipknot, un Children of Bodom sau vreo alta trupa rock care canta si Vivaldi 😀
    Poveste..poveste..poveste…nu prea stiu povesti.
    Insa daca as castiga, am putea sa discutam despre cateva subiecte, cum ar fi artele martiale, ceva muzica (chiar daca nu ma ridic la nivelul vostru in categoria week-end muzical), calculatoare/retele/securitate (asta muncesc si in asta imi fac si PhD – desi nu am idee de ce si-ar dori cineva sa ma asculte vorbind despre cum se compileaza chestii pe linux sau cum securizezi o retea 4G 😛 ), noul meu Kindle, carti de copii, calatoriile pe care le-am facut prin afara (nu chiar dese, dar am ceva amintit frumoase despre Alsacia si Baden Wurtemberg), oameni (am norocul sa cunosc oameni simpli, dar interesanti si cu mult bun simt)…samd
    Ah, si am mai putea sa vorbim si despre emisiunile mele preferate de la Discovery Science (sunt fan Michio Kaku si Through the WormHole with Morgan Freeman) – now…chiar nu stiu de ce as vrea cineva sa vorbeasca cu mine 😛

  21. anya 6 December, 2010 at 11:16

    Ce concurenta e la concurs Julica! Esti un star!

  22. anya 6 December, 2010 at 11:18

    Daca imi dai o cafea, iti povestesc niste filmulete cu pisici de pe Youtube!:P

  23. anndryusha 6 December, 2010 at 11:27

    Acu’ pe bune. Dacă aduci peruca aia portocalie, promit să-ţi las ţie prăjitura şi să tac din gură tot timpul, inclusiv pe parcursul celor 500 km până la Iaşi.

  24. sebra 6 December, 2010 at 11:36

    =)) Gata, m-am prins! Julius concurează cu Simona la “Ba ai mei sunt mai neplicticoşi!”
    Ia vedeţi care vă prezentaţi acolo, să nu ne facem de băscălie :))

  25. julie 6 December, 2010 at 11:41

    Eu zic ca dupa 3 prajituri o sa ti se faca somn, si n-o sa mai poti conduce.

  26. Radu Vasile 6 December, 2010 at 11:52

    Ia-ne pe mine si Dan1, ca iti povestim “Pisica in Cisme”
    De fapt eu povestesc si Dan1 mimeaza.

  27. lulu 6 December, 2010 at 12:07

    @sebra
    Cum cine plateste? Sponsorul 😀

    @Eftimie
    OM zici? Pai si eu voiam sa ajung acolo in perioada aia sa ma intalnesc cu un om. Da’ asta oricat de ‘Om Bun’ ar fi el nu ma duce acasa. Crezi ca daca renunt la prajitura (observi ca am evitat elegant formularea “ii dau si prajitura mea” =)) ) Julius va accepta sa faca pe soferul de taxi prin bucuresti ?

  28. Denisa 6 December, 2010 at 12:38

    Da-ti seama ca fiind nevasta de A-list blogger, am multe povesti de spus pe care s-ar putea sa vrei sa le auzi. 😀

    singurul motiv pentru care vreau sa castig este acela ca ai promis sa-i duci pe castigatori acasa cu masina si atata o sa mai rad cand o sa-ti amintesc ca io stau in Hunedoara!

  29. dc 6 December, 2010 at 12:45

    @Julius: Eu deja mi-am facut planul, o sa rezerv in ziua cu pricina toate mesele din fiecare cafenea Starbucks, mai putin 3 locuri. Sa vezi atunci bataie intre ultrasii lui Julica si fan-clubul vecinei Simona 😀 >:)

  30. Gobblin 6 December, 2010 at 12:51

    Incredibilele si nemaipomenitele aventuri ale lui Dina, pierdut in careul advers si incercarile lui neabatute de a se intoarce in zona de siguranta de la mijlocul terenului.

  31. giana 6 December, 2010 at 13:00

    Da’ daca eu nu’s din Bucuresti, ma duci la tine acasa, nu? 😀
    … si asa tre’ sa vin sa’mi ridic premiul ala…

  32. Ciprian 6 December, 2010 at 13:02

    @sebra si cu petreanu (.ro) pe care nu vreau sa-l parasc, dar a luat 4.

  33. sebra 6 December, 2010 at 13:09

    @Ciprian,
    Ha???

  34. JULIUS 6 December, 2010 at 13:25

    greseala mea, trebuia sa pun de la bun inceput in ghilimele “imi place sinceritatea, lectura si plimbarile”, nu stiu de ce mi-am imaginat ca nazistii gramaticii nu intra pe-aici si ca e un anunt usor de recunoscut.

    si doi: cred ca-i iau eu pe Simona Tache, Petreanu si Chinezu si ma duc cu ei. Sunt doar vreo 2 povesti pana acum – nazistii logicii oare de ce nu intra pe DC?

  35. lulu 6 December, 2010 at 13:28

    @admin
    Eram convinsa ca dezacordul e o aroganta, da chiar trebia sa-mi stergi comentariu pentru asta? 😀

  36. punKreas 6 December, 2010 at 13:29

    @Carmen: aia era ceva cu 2 girls 1 cup =))

    Daca ma alegi pe mine, te voi invata cateva tehnici de evitare a cainilor vagabonzi si a hotilor.
    Fiind din Pantelimon (partea periferica a cartierului 😀 ), am un CV de invidiat:
    – am scapat de 2 ori din ghearele a 15 caini (Moise Guran ar putea spune ca am scapat o data din ghearele a 30 caini) prin spate pe la Obor. Cu toate acestea, nu am prins ura pe caini, ba chiar m-am imprietenit cu 3 maidanezi simpatici, care m-au insotit de Iancului pana in Pantelimon, atunci cand ma intorceam pe jos de la Universitate, beat si fara bani de taxi (o idee buna si pentru Eftimie).

    – probabil v-ati dat seama ca am facut multe drumuri ca pieton, din centru pana acasa, beat si fara bani, dar cu toate acestea, nu am fost niciodata jefuit. Ce-i drept, nici nu prea aveau ce sa-mi ia, decat telefoanele si damful de alcool :))

    Probabil ai dedus ca-mi place sa merg pe jos pana acasa, deci iata inca un motiv ca sa ma alegi pe mine: nu vei fi nevoit sa ma duci cu masina =))

  37. JULIUS 6 December, 2010 at 13:29

    @lulu: chiar trebuia 😀

  38. lulu 6 December, 2010 at 13:32

    @Julius
    ok Ca urmare sa stii ca eu nu merg la cafea cu tine. Nu, nu insista. Am zis ca nu merg!!! :d

  39. Dan1 6 December, 2010 at 13:36

    @punKreas
    Tu speri la o cafea “îmbogatita”, cum se zicea pe vremea mea când, dintr-o ceasca de cafea, jumatate era coniac! :))

  40. Hera 6 December, 2010 at 13:40

    Pai hai sa imi fac o cafea si sa iti povestesc o poveste despre discriminare…
    Se facea ca eu citeam cu drag, religiozitate si chiar asiduitate un blog. Citeam tot ce scriau (caci era blog colectiv, chiar premiat in aceasta categorie la RoBlog Fest)Admin, Pirca, Eftimie, Sendroiu (chiar, unde-i?), Julius (dar am impresia ca ma repet), Mogulul, Groparu, etc. Ascultam orice tampenie de muzica cu care se trezeau sa ne terorizeze, incepusem sa citez din Nihilie si Blazajie, ma uitam chiar si la poze cu pisici daca in lipsa de alte idei le postau acolo, pe blog.E drept, mai castigasem un concurs manarit, dar na, te mai desparti de cate un nemernic si nu iti mai da cartile si catusele inapoi, asa ca din punctul meu de vedere nu aveam nimic in plus fata de prima data cand imi cazusera ochii pe blogul acela.
    Si, cand se organizeaza un concurs important, ca sa vezi si sa nu crezi, premiul e INTR-O MARTI, IN BUCURESTI!! Pai scuza-ma ca nu stau in Bucuresti(si ca nu-s somera eventual, ca probabil e intre orele 11-13)! Prajitura?? Ha, sa stii ca marti, 14 decembrie, in Cluj, eu ma voi indopa cu eclere si espresso! Fara tine!!

  41. lulu 6 December, 2010 at 13:42

    @Julius
    Da, m-am prins mai greu.. Da macar asta dovedeste ca nu-s nazist al gramaticii

  42. Dan1 6 December, 2010 at 13:45

    @Hera
    Tine un like pentru atitudine! =))

  43. giana 6 December, 2010 at 13:50

    lulu,
    după “ca urmare” trebuia să pui virgulă. 😀

  44. lulu 6 December, 2010 at 13:54

    @giana
    Exact asta spuneam si eu 😀

  45. punKreas 6 December, 2010 at 14:00

    @Dan1: da ce bre, cafeaua e ca uraniul? :)))

    Julica, uite o idee pentru urmatorul we muzical

    http://www.youtube.com/watch?v=KD55bz2Zdmw&feature=player_embedded#!

  46. Filip 6 December, 2010 at 14:26

    O sa-ti povestesc Alba ca Zapada si cei 7 pitici.
    A fost odata ca niciodata, o Alba care traia pe langa cei 7 pitici. Intr-o zi, Elena (maica-sa vitrega), le-a promis ca le face metrou in Drumu` Taberei.
    Avand in vedere faptu` ca nemernicii aia de muncitori chinezi nu-si faceau treaba, piticotii s-au gandit ca e musai sa sape ei tunelu`, ca liniile sa se poata monta in povestea cealalta, aia cu Harap Alb. Plini de simpatie si voie buna, piticii, s-au apucat de sapat tunelu`. Cand fu` gata tunelu`, ma-sa lu` Alba, plina de invidie si “boc”indu-si soarta, suparata fiind “ca ch”inezii bausera tot sake-ul din biblioteca, isi incolti precum un bob de grau, in minte un plan miselesc sa fure liniile de cale ferata de pe ruta Craiova – Viena, pentru a le monta cu chinezii in tunelu` de metrou. Zis si facut, lua legatura cu SRI-ul din Caracal, si puse bazele unui amestec concentrat de suc Tedi cu extract de pacura . Cand amestecu` fu` gata, se duse mandra la sefu` de gara din Craiova sa-l farmece sa bea amestecu` sa-l adoarma de-a pururea.
    Intre timp, in gara din Craiova, Alba fuma un joint, asteptandu-l pe Harap Alb sa vina cu trenu` de Galati de la fara un sfert. Insetata maxim, dupa fumurile stravezii trase cu patos in plamani, Alba ca Zapada, se duce la tonomatu` de tuica, baga o moneda, si asteapta sa pice toiu` de tuica. Aparatu` insa se uita la Discovery, si Alba nu stia. Nervoasa peste masura, da buzna in camera sefului de gara, vede o sticla de Tedi, pe masa, o desface bea tot, si dintr-o data se opreste, se ineaca scuipa tot… Era prea tarziu insa…
    Nu, nu bause amestecu` facut de ma-sa, bause un Tedi de grefe si se inecase, pt ca o vazuse pe Elena (ma-sa) cu sefu` de gara in treburi si discutii organice.

    Morala povestii este urmatoarea :
    – Piticii sunt niste suporteri infocati ai Rapidului
    – Alba, nu mai umbla cu Syda
    – Sefu` de gara, era ta-su lu` Alba.
    – Amestecu` de pacura si Tedi nu se mai face ca pe vremuri

  47. silavaracald 6 December, 2010 at 14:29

    Protestez împotriva discriminării provincialilor.
    Deschid o linie de pețiții. Care se mai bagă?

  48. giana 6 December, 2010 at 14:31

    Silavaracald, si eu! 😀

  49. Dan1 6 December, 2010 at 14:39

    @slvc, giana, Hera…
    Bre, da’ sunteti chiar culmea! Dati clic pe link si o sa vedeti ca au cafenele si in Cluuuuj, si in Timisoaaaara, da? Julica n-a zis ca musai la o cafenea din Bucuresti, nu? =))

  50. Radu Vasile 6 December, 2010 at 14:42

    @jiulius, e si normal sa nu ai povesti, bucurestenii nu te citesc.
    Doi (in litere nu in cifre), am luat drept buna natura site-ului de “pamflet” si deci nu ne asteptam ca ceva sa fie pe bune pe aci.
    Mai radem mai glumim, dar chiar sa ne apucam sa scriem povesti cand dailycotcodac o cere…
    Eu initial am avut pornirea sa scriu o poveste, dar pe urma mi-am zis:
    “stai frate ce fac, o sa ma apuc eu sa scriu si sa vezi ca o sa fiu singurul si o sa ma ia lumea la bascalie:
    “Ia uite-l si pe pampalaul ala chiar s-a apucat sa scrie povesti””.
    Drept urmare mi-am infranat pornirea de a scrie povestea.
    Nu in ultimul rand, mama mea m-a certat cand a vazut ce comentarii lungi scriu pe aici si prin alte parti si a zis:
    “Scrie ba si tu mai in randu lumii asa, tu ai vazut cum scriu ceilalti, doua trei randuri si gata, tu te apuci si scrii de nu citeste nimeni”.
    As fi zis:
    “Ce stie mama, ca nu le are ea cu netu cu alea alea”,
    dar veni si slvc peste mine cu povete si imi spuse:
    “Scrii prea mult, lumea nu mai citeste atita in zilele noastre, fa-le si tu mai scurte, ia exemplu de la Groparu (m-as fi asteptat sa zica ia exemplu de la Jiulius, dar nu, a zis de la Groparu)”.
    In consecinta cum sa ma apuc eu amu sa scriu un coment lung eventual cu vreo poveste la care rad numai eu si care nu are legatura cu postul?
    Totusi, mai pe seara, voi publica pe blog la mine si am sa iti las link aici (asa-i ca te bucuri),
    o poveste.

  51. Hera 6 December, 2010 at 14:59

    @silavaracald, Giana
    Ma bag! Gata cu elitismele astea “capitaliste”! Ca n-am plecat din Bucale ca sa fiu discriminata, ci am plecat ca sa pot eu discrimina linistita miticii…

    @Dan 1
    Intai merci de like 🙂 Si daaaa, cred ca Julius va fi pe 14 simultan la Cluuuj (vezi ca e aproape discriminare), Tulcea si Galati, nu-i asa? Fugi dom’ne de aici… 😀

  52. Dan1 6 December, 2010 at 15:06

    @Hera
    La Tulcea si Galati inca nu au cafenele (de-aia n-am inclus-o si pe sebra in enumerare), dar cred ca o sa deschida pe 14 decembrie câte una! Ca de-asta era aleasa data asa, martea, aiurea! :))

  53. giana 6 December, 2010 at 15:11

    Hera, nici la Iaşi nu sunt cafenele, dar găsim noi una, pe aproape, pe la Vaslui sau pe la Bârlad! ;))

  54. Hera 6 December, 2010 at 15:12

    @Dan 1
    Las’ ca aduce Julius cafele de la capitala si pe meleagurile necivilizate :))

  55. sebra 6 December, 2010 at 15:30

    Am găsit soluţia 😀
    Io când plec din Bucureşti de regulă îmi iau o cafea mare de la Starbucks, care-mi ajunge până acasă, ba mai şi rămâne. Promit să păstrez toate rămăşiţele de cafea şi-l servesc pe Julius când o veni la Tulcea cu o cafea de la Starbucks =))

  56. Insignifianta 6 December, 2010 at 15:48

    Si se zice “fiindca mie imi plac: sinceritatea, lectura si plimbarile”!, nu “imi place”, finnd o enumerare, nu “enumeratie” de mai mult de un (nu 1!) articol.
    Povesti nu scriu, ca n-am pix.
    Da’ o cafea, sincer, as bea.
    Marti, pe 13, sunt libera.
    Daca pica lunea, e si mai bine.

    P.S. De dimineata pana seara.

  57. Dan1 6 December, 2010 at 15:51

    @Insignifianta
    Ghinion curat, ca pe 13 doar se anunta castigatorii, dar sindrofia e pe 14! :))

  58. Stephanie 6 December, 2010 at 17:17

    No vezi ce scartar esti? Si nici macar original. Ai copiat-o pe Andreea Vass. Macar cucoana a oferit o cina in doi, nu o cafea, care oricum e din partea casei…

  59. Radu Vasile 6 December, 2010 at 17:17

    @jiulius, am publicat la mine pe blog povestea, sau prima parte din ea, ca e lunga.
    Nu am sa pun link, ca sa nu creada google ca voi faceti reclama la un hotel sau ceva asemanator.
    Te astept.

  60. Didinutza 6 December, 2010 at 18:33

    @slvc: ma bag si io
    @hera: bine punctat, mai degraba vin si eu in plimbare pin”la Cluj, povestim si noi ca intre fete, baietii e plicticosi (fotbal si pisici)

  61. serbanm 6 December, 2010 at 20:02

    Eu stiu ce-a mai buna poveste,cafeaua imi place,dar mi-e mila de tine!Chiar vrei s-ajungi la Medgidia?

  62. serbanm 6 December, 2010 at 20:04

    Eu stiu cea mai buna poveste,cafeaua imi place,dar mi-e mila de tine!Chiar vrei s-ajungi la Medgidia?UPS!m-am corectat,ca mi-e frica sa nu-mi tina Julius o lectie de gramatica!

  63. Sare'n Ochi 6 December, 2010 at 20:36

    chestii adevarate? ma, Julius, tu chiar ai mai pus ceva carne pe tine? ca in oase te-am vazut destul.

  64. mifty 6 December, 2010 at 20:57

    @şlvc: “pețiții”??? mă bag eu, dacă e vorba de “pe țiții”!!! 😀
    @Cristina: prefer să beau cafeaua cu tine, că avem prea multe în comun.
    ce ne desparte e slipknot… da’ pot să scot “cercelul” şi să-ţi zâmbesc serafic şi nevinovat!!! 😀
    (pune kraftwerk în loc şi… ai noroc că sunt luat!!!
    sau nu??? :P)

  65. sidryane 6 December, 2010 at 21:31

    Take me, pick me, choose me.
    De ce:
    1. Pot sa-ti povestesc cum un prieten s-a despartit de gagica’sa pentru ca aia voia sa-i mute ghiveciul de flori, taburetii din sufragerie si cosul de rufe din baie.
    2. Pot sa-ti povestesc cum era sa raman anul trecut in Lisabona (si pe aceasta cale doresc Air France sa moara in faliment) si anul asta in Bruxelles (vivat intarzierile de la Blue Air, ca altfel era nasol).
    3. Pot sa-ti povestesc de superioritatea spirituala a oamenilor nascuti/crescuti in Bucuresti (gen eu), fata de cei din provincie (in special Vaslui)
    4. Pot sa-ti arat poze cu Max, la 3 saptamani si la 6 luni. Nu e pisica, dar e la fel de cute (cred ca am zis o blasfemie, dar ma rog)

    Si nu in ultimul rand, pot sa-ti povestesc la telefon cum (probabil) nu am reusit eu sa plec de la serviciu ca sa vin la Starbucks:))

    Ave!

  66. N.A. 6 December, 2010 at 22:20

    La naiba! O sa fiu la mama dracu’, in Kaprun, dar daca mai faci concursul asta o data (dupa 15 ianuarie) si ma alegi pe mine, sa stii ca vin la pachet cu inca doi tanci (7 luni si 2,8 ani) deci nu mai e nevoie sa alegi alti 2. Povesti nu-ti trebuie ca tancii sunt pe model “reclama la Durex”, asa ca n-o sa ai cum sa auzi ceva. Deci totul ar fi fost rezolvat! 😀

  67. N.A. 6 December, 2010 at 22:21

    P.S. – Mie imi esti dator cu o vizita!!! Si tu si Pirca!! Nu am uitat!!

  68. Elena Basescu 6 December, 2010 at 22:42

    Julica, daca ma iei cu tine la Starbucks, o sa il aduc pe tati, pe tanti Nuti si pe unchiul Emil! Iar pentru tine am pregatit un ruj nou, rosu, o sa il desfac atunci, si o sa te tzuc zgomotos sa moara toate fetele de ciuda!
    PS. Nu e nevoie sa imi faci cinste, platesc fraierii aia de la SPP pt noi, oriunde mergem!

  69. sebra 6 December, 2010 at 23:23

    De pe surse : Cine câştigă invitaţia la cafea, are ocazia să-şi bea cafeaua cu Petreanu ;)…cre’că şi cu Simona Tache :))) Eeee???

  70. cruela de vila 6 December, 2010 at 23:25

    pai cata cafea poa sa bea un comentator, mai julica?
    cafea cu tine, cafa cu simona, pai ma ia cu salvarea!
    shi shtii doar, ca sistemul medical e in pana de parale!

  71. Hera 6 December, 2010 at 23:26

    @Didinutza

    Cu bratele deschise primesc la Cluj la cafele si povesti, dar imi pare rau, si eu am doua pisici… 😀

  72. sebra 6 December, 2010 at 23:30

    @Cruela,
    Păi Julius, Simona, Petreanu şi cine mai e, vor sta la o masă, iar comentatorii la alta. Eventual întro altă cafenea =))

  73. cruela de vila 6 December, 2010 at 23:36

    Sebra: sau cafeaua e dacat o poveste?

  74. dorinho 6 December, 2010 at 23:39

    daCA CAstig, promiti sa ma duci cu masina pana acasa in Italia?

  75. sebra 6 December, 2010 at 23:39

    @Cruela,
    E pretextul 😉

    @dorinho,
    Prea te-arunci… zău aşa =))

  76. dorinho 6 December, 2010 at 23:52

    @sebra
    daca e pe gratis, de ce nu? 😀
    uite, eu promit sa-i spun povestea despre fraierirea lui Harap alb, oridecateori injura ca e lung drumul 😉

  77. quattro 7 December, 2010 at 00:16

    El, 30 si ceva de ani, sotie, doi copii, firma proaspat infiintata, cu potential. Ea, 21 de primaveri, 90/60/90, buna de tot, studenta / masteranda. Dupa o analiza rapida investitie/profit, ea decide ca-l iubeste. In fata acestei decizii, el e mult prea coplesit ca sa mai faca altceva decat sa se desparta de nevasta si sa se mute cu juna. Dupa doi ani de fericire imensa, in care el munceste pe branci, dar criza, legislatia, Boc, toate sunt impotriva initiativei private, ea-l anunta ca asa nu se mai poate, intrucat “perspectivele lor asupra vietii nu concorda”, “nu asa isi imagina ca va fi impreuna” si “de fapt nici nu-i place sa gateasca” (declaratiile sunt enumerate in ordinea crescatoare a presiunii pe care o aplica el ca sa obtina explicatii). Drept pentru care ea pleaca in vacanta intr-o tara exotica, evident pentru a reflecta la viitorul relatiei lor. Ramas acasa, el isi petrece multe nopti vizionand filme grele si citind literatura universala de referinta, ca sa inteleaga mai bine cum e cu perspectiva asupra vietii (chestia cu gatitul i se pare ridicola, eroare fundamentala v-ati prins). Rapus de-atata cultura si neconcluzionand altceva decat ca in esenta problematica e foarte complexa, el decide ca pentru a patrunde mai bine in psihologia iubitei sale nu e masura mai buna decat sa-i sparga mailul. (Mai ales ca intre timp ea se intorsese din vacanta, insa tot nelamurita, asa ca se mutase la maica-sa unde gandea mai bine). Masura s-a dovedit inteleapta, omul nostru descoperind pe mail atat poze cat si conversatii cat se poate de profunde cu alt domn cu potential, mai exact succesorul. Dupa o analiza atenta a semanticii si sintaxei, in care observa cu amaraciune ca miselul scrie “sti” in loc de “stii” si “fi a mea pentru totdeauna” , el asteapta sa se faca dimineata si se duce si cumpara o gladiola din alea de un stanjen, cum se duc pe la inmormantari la tara. Florareasa incearca sa-l atentioneze “domnu, domnu, numai una? Hai sa va fac un buchet frumos, eftin, sa va traiasca domnita”, dar el raspunde demn “e foarte buna asta, mars de-aici”. Si-o asteapta rabdator pe ea la usa blocului. Dupa niste ore bune, ea iese plutind gratios ca o zi de primavara. Zambetul i se cam sterge cand vede cine-o asteapta si da sa faca stanga-mpre. El insa nu se emotioneaza, si ca-n filmele din care vazuse slava domnului, alearga in salturi dupa ea strigand “Iubito, dragostea mea! Asteapta! Te vreau inapoi, fac orice!” Manevra tine, juna se opreste. Ajuns langa ea, cu un zambet tamp de-ndragostit pe figura, el ridica gladiola, ea intinde mana….moment in care se trezeste altoita vartos cu floarea-n cap, peste fata si pe unde se mai nimerea. “Na, nenorocito, perspective asupra vietii, pai fir-ai a dracu, nu puteai sa-mi spui ca ti-ai gasit pe altu, sa nu mai stau eu noptile sa citesc Stendhal!”

  78. Moise Guran 7 December, 2010 at 00:17

    Asta cu cafeaua e un soi de publictate inselatoare.
    Eu as vrea sa-l intalniti toti pe Julius, ca sa organizez eu dupa aia concursul de actualitati SF cu tema – cine vrea sa-l vada pe Julius si a doua oara…

  79. Didinutza 7 December, 2010 at 09:13

    @hera: si mie imi plac pisicile, dar astept mai mult de la un barbat (aka mogul) 🙂

  80. Radu Vasile 7 December, 2010 at 09:51

    @julius, am publicat azi continuarea la poveste pe blog si mai e:)

  81. k 7 December, 2010 at 12:42

    Interesant ca nimeni nu spune nimic de discutiile adevarate care au loc la cafea la starbukz.
    Cateva exemple despre ce as discuta eu ca sa fiu in trend, ca altfel te dau aia afara din cafenea si iti iau si prajitura:

    – cu cine mai “iese” X sau Y
    – la ce masina nu mai poate plati Z rata sau casco
    – cum si-a mai schimbat culoarea rahatzelu bebeului nostru in ultimele zile
    – cat mai castiga mogulul W, Q sau V din blogging sau altele
    – discutii pe marginea buletinului de analize al pisicii si de ce costa analizele la pisica mai mult decat la copil
    – unde au/am mai fost in concediu sau unde vrem sa mergem sa ne etalam ultimele achizitii luate in rate

    …adicalea – BARFE! ..dar si tru stori in acelasi timp … ca asta se discuta la cafea =)

  82. Ramses3 7 December, 2010 at 17:57

    cum a zis mai sus nu stiu cine eu n-as iesi la o cafea cu un handralau ca mine (ci doar la o bere), daca n-as sti ca vin si doua reprezentante ale sexului frumos.
    eu le-as povesti despre cum a supravietuit tigrul aventurii Portilor Luminoase
    p’asta n-o stiai

  83. tracker 7 December, 2010 at 21:05

    eu nu merit sa vin pentru ca :
    eu il cunosc deja pe julius (l-am vazut la blogfest prima oara), si a doua oara in seara asta, era in sun plaza cu o carte in mana si striga la telefon: grasa, ma, grasa ! ( 7.12.2010). apoi am castigat deja 2 bilete la tibi neuronu pe basca lui dan1 , deci slabe sanse sa ma cheme. si cel mai important, eu nu beau cafea, deci probabil as veni la starbucks si as comanda un fanta :))

    ps: mai bine ma duc acasa cu metroul, stiu ca julius avea tico.
    ps2: ti-as povesti de ce m-am lasat de judo (poveste cu grase).

  84. Robintel 7 December, 2010 at 22:46

    M-aș înscrie eu, dacă m-aș întâlni cu Julică în piele și os… =))

  85. himmler23 8 December, 2010 at 23:55

    Nici nu stiu de ce o sa ma aleaga Julius pe mine. Pentru ca stau in Berceni si nu o sa comentez daca ma lasa in fata la vreo alimentara cand se opreste sa ia apa minerala la sticla, dupa ce ii duce pe ceilalti doi.
    Sau pentru ca lucrez in armata si pot sa-i povestesc cat mai costa o permisie, cum se face tuica in Afganistan si daca a dat sau n-a dat Gabriel Oprea lustru la hol.

  86. Filip 9 December, 2010 at 07:15

    Tico ?

  87. Recomandări de seară: donează o carte » Daily Cotcodac 9 December, 2010 at 19:34

    […] uitaţi nici de concursul nostru, care vă oferă dubioasa şansă de a bea o cafea cu mine (o scurtă paranteză, să lămurim o chestiune: dacă nu v-aţi primit cărţile câştigate la […]

  88. Concurs de Moş Crăciun pe Daily Cotcodac » Daily Cotcodac 10 December, 2010 at 19:10

    […] Ştim că mulţi dintre voi vor protesta vehement – „dar avem deja şansa să mergem la cafea cu Julius şi la film cu Pircă, ce altceva ne-am mai putea dori?”; în acest caz, ne vom adresa […]

  89. Dheus 11 December, 2010 at 22:15

    Na ca ma bag si eu, cu a mea poveste idioata, dar nu am de ce sa ma strofoc, din moment ce vreau doar cafeaua gratis.

    Poveste:
    Iti voi povesti cum iubirea nu mai e la moda, iar asta am vazut-o la bunicii mei. Ei au descoperit ura, iar asta i-a facut sa stea impreuna peste 50 de ani. Poate iei lectii din asta si reusesti sa fii fericit si tu vreo 50 de ani cu sotia. Pardon, a fost o profanare de cuvinte, uita acel “fericit”. In fine, iti voi povesti cum am vrut sa castig concursul asta spunandu-ti o poveste cu topoare, sape, ciomege si certuri. A, nu e jurnalul de la pagina 5, sunt doar bunicii.

    Deci, la ce ora sa fiu la Starbucks?

  90. Portase 12 December, 2010 at 16:18

    eu ţi-aş povesti despre ce-am mai aflat despre tine de la nişte surse. cu tot cu dovezi. dacă nu vrei să discutăm (mă rog, să povestim) frumuşel la o cafea, atunci… bine. se poate şi altfel. you do the math!

  91. Dan1 12 December, 2010 at 16:46

    @Portase
    Asta miroase a santaj ordinar! Tine un like! =))

  92. Portase 12 December, 2010 at 22:50

    @Dan1 stai că mai am :))

    mdeci, Julius. dacă varianta de mai sus nu te-a convins, ar mai fi așa: ți-aș povesti despre cum m-am îndrăgostit eu de tine și despre cum n-ai vrea să mă transform într-o stalkeriță.

    sau: săptămâna viitoare e ziua mea. simte-te!!

  93. Oana 13 December, 2010 at 09:55

    stii Julius, saptamana trecuta mi-ai urat toate cele de ziua mea si mi-ai spus si ca esti un tiran populist, acum ai ocazia sa-mi si dovedesti. problema nu se pune sa-ti povestesc eu ceva (cu toate ca as putea sa-ti povestesc cate-n luna si in stele), problema e ce imi poti povesti tu si eu sa fac ce ma pricep cel mai bine: sa ascult. deci, abia astept sa te ascult pe 14 la o cafelutza buna rau 🙂

Leave a reply