Postul nu e post destul

Ultimul cartuş de imprimantă

Radu Pircă
După cel mai recent atentat ratat cu avion-capcană, în care teroriştii ascunseră explozibilul în nişte cartuşe de imprimantă (acum, afară de Sebra, restul nu pot băga mâna în foc că aţi văzut vreodată un cartuş din ăsta, dar vă spun eu că nu poate conţine suficient explozibil nici cât să arunci în aer World Trade Center-ul din Iaşi), autorităţile aeronautice din întreaga lume se gândesc să mai înăsprească un pic regulile de securitate pe aeroporturi. Mai precis, pasagerii nu vor mai avea voie nici cu cartuşe de imprimantă în bagaj.

Acum e drept că nu ştiu câţi oameni simt brusc nevoia să-şi printeze ceva în timpul zborului; dar totuşi nu înţeleg de ce se înăspresc regulile din moment ce alea care sunt la ora actuală chiar funcţionează. Când aţi auzit ultima oară de un avion (non-MIG) care să se fi înfipt într-o clădire? N-aţi auzit, deci regulile sunt destul de bune pentru a stopa genul acesta de atentate. Bine, o să ziceţi, dar imaginaţia teroriştilor n-are limite, s-ar putea ca într-o zi regulile de securitate să fie ineficiente. Aşa e, s-ar putea să descopere, de pildă, că-şi pot îmbiba hainele în explozibil – e, ce-o să facem, o să trebuiască să zburăm dezbrăcaţi din cauza asta? Ştiu că la prima vedere pare chiar o idee bună, dar să vă spun ceva: fotomodelele şi vedetele zboară cu avioane private, n-o să daţi peste ele în BlueAir, o să daţi însă peste tăntuci grase cu sacoşe de rafie şi muncitori transpiraţi întorşi din Spania. Dacă n-aţi zburat niciodată până acum, gândiţi-vă aşa: mi-ar plăcea ca pasagerii tramvaiului 34 să fie obligaţi să umble goi?

Există însă o soluţie foarte simplă, care nu înţeleg de ce le scapă autorităţilor. Toate atentatele astea au ceva în comun – şi nu, nu recipientul, care se schimbă de fiecare dată, deşi măsurile de securitate văd că numai pe asta insistă. Poate n-aţi observat – CIA, MI5 sau SRI se pare că nu au făcut-o – dar toţi atentatorii sunt arabi (am senzaţia că doar Mossadul are nişte indicii în aceste sens). Pe cuvântul meu, ştiu că pare greu de crezut, dar uitaţi-vă un pic pe net ca să vă convingeţi: nu-i niciunul bulgar, chinez sau uruguayan; toţi sunt arabi şi musulmani.

Înfăţişarea potenţialilor terorişti este extrem de variată, de aceea şi derutează autorităţile

Înfăţişarea potenţialilor terorişti este extrem de variată, de aceea şi derutează autorităţile

Acum, zic şi eu în prostia mea: oare n-ar fi mai simplu, decât să interzici orice recipient, fie că e tub de pastă de dinţi sau cartuş de imprimantă, mai degrabă să te uiţi un pic la moaca şi numele pasagerului, eventual la turban şi, dacă ai unele dubii că ar fi arab şi musulman, să-l trimiţi frumos să zboare cu liniile aeriene ale coreligionarilor săi? Există Emirates, există Syria Air, există Saudi Airlines, sunt convins că mai sunt o grămadă de companii din astea unde pasagerii au un loc special în compartimentul de bagaje pentru valiza cu explozibil. Eu ştiu că poate sunt mai scumpe, dar asta e, îţi place terorismul, mai şi plăteşti.

Pe de altă parte, recunosc că şi tendinţa actuală de înăsprire a regulilor de securitate s-ar putea să rezolve problema terorismului. E clar că în câţiva ani check-in-ul o să dureze cel puţin 12 ore şi o să înceapă cu o percheziţie la domiciliul pasagerului, în bagajul de mână nu o să mai aveţi voie să duceţi decât eventual fulgi de gâscă (dar şi ăia în cantitate mică, fiindcă altfel aţi putea să-l sufocaţi cu ei pe pilot) iar înainte de decolare veţi fi puşi în cămăşi de forţă şi sedaţi, pentru orice eventualitate. Aşa că, dacă în cursul zborului cineva o să vă anunţe că va arunca avionul în aer, sunt convins că veţi privi asta ca pe o izbăvire şi-i veţi mulţumi din suflet teroristului.

Share:

26 comments

  1. Savantu' 2 November, 2010 at 15:45

    United Airlines?????
    haidi, bre…

  2. Dan1 2 November, 2010 at 15:51

    Chiar ca au figuri lombroziene diferite, astia din poza! =))

  3. dush 2 November, 2010 at 15:55

    ar fi o idee misto sa ii sedeze pe toti, abia am scapa de intoxicatia cu rospaniolisme sau roitalienisme cu care ne intoxicam in zbor…doar ca tre sa le si puna pampersi…si daca nu crezi, intreaba-l pe groparu’..cat de nashpa e sa potolesti un uman daca-l trezesti din somn sa il schimbi ca pute…

  4. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Ultimul cartuş de imprimantă -- Topsy.com 2 November, 2010 at 16:53

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, Calarasu. Calarasu said: Daily Cotcodac» Ultimul cartuş de imprimantă http://bit.ly/cw644D […]

  5. Denisa 2 November, 2010 at 17:04

    Dacă ai aplica măsurile de siguranţă doar arabilor şi musulmanilor, s-ar numi discriminare. Şi-atunci mai bine-i discriminezi pe toţi, dă-i dracu’.

  6. sebra 2 November, 2010 at 17:07

    În afara faptului că azi am sughiţat toată ziua, mai vreau să informez că în cartuşul de la imprimanta mea (hp-ul ăla wireless, model de anu’ trecut, care încă merge, ofticaţilor!) încape suficient explozibil cât să-mi sară în aer plafonul de cheltuieli pe prostioare necesităţi. Deci au dreptate autorităţile aeronautice din întreaga lume, mai puţin cele controlate de arabi, că nu e cazu’ la ei.

  7. tracker 2 November, 2010 at 17:17

    cica nu ai voie cu Throwing Stars in bagajul de mana . intrebarea mea : unde pana mea ai vazut tu ninja sa deturneze un avion ? presupun ca trebuie sa si stii sa o folosesti .

    ps : preturi obscen de mici : http://www.gungfu.com/htm-weapons/japanese-weapons/weapons-japanese-weapons-throwing-stars-metal.htm

  8. N.A. 2 November, 2010 at 17:44

    Ai stricat tot! Uf! Trebuia sa trimiti si tu textul asta doar autoritatilor de gen, acuma toti Hassanii si Mohamazii cu terorismul printre hobby-uri or sa se faca blonzi cu ochii albastri..

  9. sebra 2 November, 2010 at 17:46

    @N.A.,
    Mai nasol decât asta, ar fi să arunce în aer piaţa agroalimentară din Berceni, cu tot cu roşii ieftine =))

  10. Pirca 2 November, 2010 at 17:54

    @sebra
    Bate-te peste gura!!!
    @Savantu’
    Evident ca ai dreptate. Vroiam sa spun Air France, ca era vorba de companii din tari cu populatie majoritar araba.

  11. N.A. 2 November, 2010 at 18:00

    =)) Si din momentul ala Pirca nu va mai cunoaste odihna pana nu se va razbuna!

  12. Ciprian 2 November, 2010 at 19:16

    Mai amintiti in cateva texte despre imprimanta wireless hp a Sebrei poate poate s-o gandi si ea sa o mute de pe aragaz si sa gateasca ceva familiei (la aragaz bre, in tigaia wireless). Sper ca familia sa citeasca comentariul si sa trimita macar un kil de peste de acolo din patria baltilor, gripelor…

  13. sebra 2 November, 2010 at 19:23

    @Cipri,
    Peşte n-am, da’ am gripă. Vrei? :))

  14. Escu 2 November, 2010 at 19:28

    Pana zburam in camasi de forta se inventeaza teleportorul… :))Sa vezi atunci restrictii de zbor..pardon teleportare..

  15. V3nt0R 2 November, 2010 at 19:58

    Hmm… trebuie sa-i spun lu’ unchimiu sa isi ia lentile de contact si sa se vopseasca blond… cine-mi mai aduce mie tone de dulciuri din Arabia acum :(( ? Nu mai poate omul sa faca bani de o paine cinstita ca sare lumea: “bla,bla,bla, are o bomba…”

  16. Ciprian 2 November, 2010 at 20:11

    Vii in Moldova? Mergem la o crasma, bem tuica fiarta si trece gripa.

  17. sebra 2 November, 2010 at 20:20

    @Cipri,
    Cred că-mi trece gripa până vin 🙁

  18. Q 2 November, 2010 at 20:56

    @Pirca Uite aici un baiat care e de acord cu tine 🙂 de pe la min 4.10 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=4MAwenhFn_M&feature=related

    si eventual si continuarea…partea a 7-a 🙂

  19. Dan1 2 November, 2010 at 21:04

    @Pirca
    Gresesti! Air France e o companie dintr-o tara cu populatie majoritar asiatica vietnameza, daaaa? =))

  20. Xanax 2 November, 2010 at 21:42

    un pic fortat argumentul alaturand poza. poate de data asta n-am reusit sa vad partea amuzanta.

  21. Dan1 2 November, 2010 at 21:45

    @Xanax
    Hai bre ca e simplu… Poza a fost facuta cand oamenii aia se-ndreptau spre check-in! La BlueAir! =))

  22. Dan 3 November, 2010 at 02:52

    Pirca rules!

  23. chady 3 November, 2010 at 10:07

    Pirca, ai scris de dragul traficului? Ai idee cam ce procent inseamna extremistii din totalul lumii arabe? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca probabil ai avea nevoie de caeva cafele cu un arab moderat si de buan credinta care sa ti schimbe un pic optica. Si nu, n-o sa-ti bage Semtex in cafea.

  24. Pirca 3 November, 2010 at 10:27

    @chady
    N-am scris pentru trafic, ca n-avem prea multi vizitatori din Israel. Pe de alta parte, daca te uiti la textele mele, ai sa observi ca vreo 40% sunt anti-romani, vreo 20% anti-francezi, inca 20% anti-americani (cel putin, savantii lor), aproape 20% anti-italieni, spanioli, nemti, chinezi si sub 1% anti-arabi (adica doar textul asta, daca nu ma insel). Concluzia pe care o poti trage e mai degraba ca-s mizantrop decat ca-s anti-arab.

  25. animaloo 3 November, 2010 at 12:28

    pirca nu-i rasist. pirca ii uraste pi toti.

  26. Agent008 3 November, 2010 at 12:44

    @chady
    Nu ma pot abtine si-ti raspund si io:
    Q: Ai idee cam ce procent inseamna extremistii din totalul lumii arabe?
    A: Da. Exact 1% (unu la suta).
    Sper ca te-ai prins. Ca nu mai suport faptu’ ca romanii nu-si mai percep logica propriei limbi. Ca daca si “telectualii” comit erori d’astea, ce sa mai zic de manelistii cu BMW…

Leave a reply