Postul nu e post destul

Recomandări de seară: FTR.ro şi Reporter Virtual

foaia transilvanaInspirat de succesul site-ului Daily Cotcodac, primul blog din România care a ieşit pe print, cotidianul online ftr.ro (Foaia Transilvană ) a apărut şi el ieri, la Cluj, într-un prim număr pe print. Acest număr îşi propune să fie primul dintr-o serie de reviste cu apariţie lunară (aici sperăm totuşi să nu se inspire de la Daily Cotcodac fiindcă noi n-am reuşit să mai scoatem şi un al doilea număr – probabil, din cauza imensului succes înregistrat cu primul).

Publicaţia este distribuită gratuit, cităm de pe ftr.ro, „în cafenele, restaurante, instituţii publice sau chioşcuri” (lăsaţi, bre, cafenelele şi restaurantele, daţi mai multe la instituţiile publice, să aibă şi oamenii ăia o ocupaţie în timpul programului). Apare în 40 de pagini şi în numărul din noiembrie am găsit câteva subiecte chiar drăguţe: primul interviu acordat presei de suspecţii în cazul „Jaful de la Banca Transilvania”, povestea de succes a angajatei care fura din conturile clienţilor, de la aceeaşi bancă (salutăm şi noi departamentul de HR de la banca respectivă, se pare că face o treabă excelentă) şi două reportaje, unul despre morgile clujene şi unul despre bordelurile din Austria (mă rog, haideţi să nu comentăm preferinţele sexuale ale cititorilor Foii Transilvane).

Aşadar, dacă vreţi să puneţi mâna pe acest număr, tot ce trebuie să faceţi este să intraţi într-o cafenea sau într-un restaurant din Cluj. Sau, şi mai bine, să vă găsiţi repede un post de bugetar şi să aşteptaţi să vină portarul cu ziarele gratuite şi pliantele de la Kaufland, să treacă vremea mai uşor.

***
Logo Reporter VirtualTot ieri, Tiberiu Lovin a relansat reportervirtual.ro (era cazul, fiindcă abia dacă reuşise să crească traficul cu vreo 150% în ultimele 9 luni). Reporter Virtual.ro are acum o nouă faţă şi arată foarte bine, lucru pe care l-am fi făcut probabil şi noi dacă n-am fi avut cititori refractari la nou, sau măcar dacă Julius ar fi fost la fel de hotărât, nemilos şi eficient ca Lovin, şi nu un fraier sentimental pe care îl duc de nas toţi cititorii.

Share:

20 comments

  1. sebra 2 November, 2010 at 20:23

    Iar mi-am adus aminte că am ratat la mustaţă ziarul DC :((

  2. silavaracald 2 November, 2010 at 20:40

    Dacă nu te ai bine cu tetrisul! 😉
    Mie mi-a trimis mai multe, așa că am avut ce da și prietenilor, nu de alta, dar cerneala era de calitatea prima-ntâia, așa că nu ieșea pe bucata de slană ambalată în ziarul cu pricina. 😀

  3. Dan1 2 November, 2010 at 20:44

    @sebra
    Da’ n-ai ratat imprimanta, daaaa? =))

  4. sebra 2 November, 2010 at 21:01

    @slvc,
    Păi na…cine-mparte, parte-şi face 😀

    @Dan1,
    Da măi. Da io’s căpoasă. Vreau şi ziarul, că oricum alte premii nu mai pup =))

  5. Spiep 2 November, 2010 at 21:04

    @sebra: exact, po-ți să-ți printezi ziarul și gata. Bine, va fi puțin mai aspru decât cu hârtia originală… dar la nevoie…

  6. Dan1 2 November, 2010 at 21:08

    @sebra
    Ete d-aia iti detei eu un like! Poate te faci si cu niste felicitari! =))

  7. sebra 2 November, 2010 at 21:14

    @Spiep,
    Da’ de ce să consum de la mine, când îl pot obţine gratis? =))

    @Dan1,
    Săr’na, boierule! 😉

  8. 4mall 2 November, 2010 at 22:08

    @Sebra: sa-ti aduc aminte de ce nu ai ziarul? si cine avea treaba la Delfinariu? eh?

  9. cosmin 2 November, 2010 at 22:12

    ftr a aparut initial pe print,in vremea cand era crucisatorul lui Nistorescu. a trecut pe online doar in 30 martie cand Lovin chiar l-a luat la misteaux pe acelasi Nistorescu cu declaratia lui ca renuntarea la print e temporara.
    voi probabil n-ati fost atenti din cauza ca era fix perioada cand se schimba sezonul la rosii si Craiova lua bataie de la toti, pe unde-o prindeau.

  10. JULIUS 2 November, 2010 at 22:57

    @cosmin: sa mor daca-mi amintesc… zici ca a existat o perioada cand Craiova pierdea meciuri?!

  11. M3bis 2 November, 2010 at 23:05

    Craiova joacă fotbal?

  12. mifty 2 November, 2010 at 23:09

    de fapt, există fotbal???

  13. mifty 2 November, 2010 at 23:12

    era să uit: formolle, da’ pe vremea aia, când cu ziarul, nu te chinuiai tu să le explici masailor că nu eşti deloc bun de friptură, şi nevasta era şi ea acră??? 😀

  14. N.A. 2 November, 2010 at 23:23

    @mifty – nevasta era kinder cu surprize =))

  15. Tiberiu 3 November, 2010 at 00:00

    Va multumesc pentru prezentare. La final aveti dreptate. Daca eram eu sef, stirea cu RV era sus :)) , iar aia lunga si inutila (daca nu o fi publicitate) era jos si mult mai scurta. Motivatia nu are legatura cu RV, ci cu stilul mai bun la informatia care ma priveste si cu faptul ca FTR e a lui Nistorescu si a revenit pe print dupa o pauza de jumatate de an. Deci, nu e mare branza. Va garantez ca o sa treaca la loc pe online in scurt timp. Of course, vine campania 🙂 . Poate de aia.

  16. sebra 3 November, 2010 at 00:08

    @Tiberiu,
    Calul Reclama de dar, nu se caută de dinţi 😉

  17. JULIUS 3 November, 2010 at 00:11

    @Tiberiu: nu ai dreptate. nu e publicitate – platita, este vorba de cu totul alt gen de proiect si nu mai e a lui Nistorescu. Pur si simplu omul ala care conduce ziarul – Florin Danciu il cheama – este prietenul meu. El m-a luat de pe santier si, chiar daca n-a reusit sa ma faca ziarist, m-a scapat macar de frumoasa meserie de inginer. Intreaga societate ar trebui sa-i fie recunoscatoare, blocurile sunt mult mai sigure acum.

  18. Tiberiu 3 November, 2010 at 00:37

    Julius: Mirosul meu e inca bun 🙂 . Bine ca te-a salvat si ne-a salvat. In acest caz, e frumos din partea ta ce ai facut, dar eu tot invers as fi pus informatiile :)) .

  19. ErRon 3 November, 2010 at 03:55

    @Tiberiu
    Fiecare cu prioritatile lui!:D

  20. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Recomandări de seară: FTR.ro şi Reporter Virtual -- Topsy.com 3 November, 2010 at 12:30

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, Melania F.. Melania F. said: Daily Cotcodac» Recomandări de seară: FTR.ro şi Reporter Virtual http://bit.ly/d3J8Qj […]

Leave a reply