Evenimentul zilei de ieri

Evenimentul zilei de ieri

Julius şi Pircă

3 septembrie
1928 Fleming anunţă descoperirea penicilinei, dându-i astfel peste nas doamnei Fleming, care îi făcea mereu scandal că nu aruncă mâncarea până nu mucegăieşte şi că în laboratorul lui e ca la porci.

4 septembrie
2006 Steve Irwin este ucis de o pisică de mare geloasă fiindcă Steve nu-i acorda suficientă atenţie în dauna crocodililor.

5 septembrie
1666 Izbucneşte marele incendiu din Londra, în care au ars peste 13.000 de case. Totuşi, nu au murit decât 16 oameni fiindcă pe vremea aia casele erau din lemn şi îţi dădeai imediat seama că au luat foc, nu ca acum, când sunt construite din materiale ignifuge şi, când îţi dai seama că ţi-a luat foc casa, e deja prea târziu.

6 septembrie
394 Bătălia de pe râul Frigidus. Împăratul creştin Teodosiu I îi învinge pe uzurpatorul păgân Eugeniu şi pe generalul barbar Arbogast, care preferă să se sinucidă decât să beneficieze de renumita milă creştinească.

7 septembrie
1917 Se naşte Sir John Warcup Cornforth, laureat al premiului Nobel pentru Chimie. A descoperit stereochimia reacţiilor catalizate de enzime, care habar n-am ce sunt, dar sunt sigur că am aşa ceva în frigider sau în baie şi sunt plăcute la gust şi la miros.

8 septembrie
1888 Este descoperit corpul celei de-a doua victime a lui Jack Spintecătorul. Poliţia lansează ipoteza că este vorba de un periculos criminal în serie, dar e posibil ca Jack Spintecătorul să fi fost doar un biet om însurat căruia îi făcea nevastă-sa un scandal monstru: “Iar ai fost la curvele tale? Alege: ori eu, ori ele!”.

9 septembrie
9 Generalul roman Varus cade într-o ambuscadă în Pădurea Teotoburgică, iar germanii, meticuloşi cum îi ştim, îi masacrează toate cele trei legiuni. Varus cade şi el în luptă, regretând că n-a avut norocul să fie atacat de daci fiindcă atunci s-ar fi întors la Roma nu cu trei legiuni, ci cu vreo patru, cinci.

Share:

18 comments

  1. qhorin 3 September, 2010 at 16:04

    lol, steve irwin a murit asa cum a trait, cu animalele in inima!

  2. XaeL 3 September, 2010 at 16:12

    daci? sigur nu voiai sa spui franci?

  3. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Evenimentul zilei de ieri -- Topsy.com 3 September, 2010 at 16:32

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, ioana gosman. ioana gosman said: RT @JuliusDC: Daily Cotcodac» Evenimentul zilei de ieri http://bit.ly/aSjkmY […]

  4. silavaracald 3 September, 2010 at 16:38

    Cornforth ăla… și el tot cu Penicilina s-a remarcat, printre altele; mai exact cu studiul chimiei ei. Fleming, la fel. Ia zii, Julică, pe unde umbli tu nopțile de-ți bântuie Penicilina asta subconștientul?! 😕

  5. claudiu 3 September, 2010 at 16:38

    nimic de “franceji” ?

    2010: În franţa apare se naşte primul copil rom din mama romă, tară francez, bunic ungur: Nicolas Sarkozzzi-marţi

  6. Mihai 3 September, 2010 at 16:51

    Saracutul de Jack…pai cum sa-l pui sa-si lase pasiunea…Femeie fara inima…

  7. Nu plange ca s-a terminat, bucura-te ca s-a intamplat » Evenimentul zilei de ieri 3 September, 2010 at 19:21

    […] o pisică de mare geloasă fiindcă Steve nu-i acorda suficientă atenţie în dauna crocodililor. (more) De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { 'pub' : '560302451683403', 'site' : […]

  8. Adi 3 September, 2010 at 19:47

    4 septembrie
    2006 Steve Irwin este ucis de o pisică de mare care l-a confundat cu un soarece de mare .

  9. vizy 3 September, 2010 at 19:57

    Aplauze pentru postare. Faina, faina. 2010: dailycotcodac a realizat un articol memorabil, buahahah!

  10. unmihai 3 September, 2010 at 21:10

    @silavaracald
    😀
    si ce-i mai misto e ca nu poa’ sa spuna, ca de obicei, ca paragrafele alea au fost scrise de Pirca :d

  11. mifty 3 September, 2010 at 21:54

    6 septembrie: … mi se pare normal ca un împărat cre…ştin să câştige o bătălie tocmai pe râul Frigidus…
    doar era într-un mediu familiar!!! 😀
    7 septembrie: păi reacţiile alea le ai demult, dar în gură!!! 😛
    8 septembrie: io cred că pe Jack l-au lăsat nervii, şi ultima victimă a fost nevastă-sa.
    după care, normal şi firesc, s-a calmat…
    9 septembrie: mdea, mare belea cu Varus…
    parcă-l mai aud şi acum pe cumnatu’ octavian urlând prin palat în toiul nopţii “varus, varus, dă-mi legiunile înapoi!!!”… şi varus, măgar, nici pâs nu zicea!!!

  12. BRRC 3 September, 2010 at 22:18

    @mifty: Varus cica n-avea retea… Realitatea este ca germanii revoltati i-au distrus porumbelul calator Nokia, drept razbunare pentru mutarea fabricii la costo-boci.
    Demn de retinut este ca de la reactia generalului roman fata de atacul pictatilor alora s-a pastrat expresia “alb ca Varus”.
    Culmea, creativii care promoveaza industria chimica nu au folosit pana acum acest logo! … desi e clar ca nimic n-ar fi mai potrivit ca reclama pentru producatorii de spoieli chimice decat un spot leit cu trailer-ul de la “Gladiator”.

  13. mifty 3 September, 2010 at 23:37

    BRRC, stai c-ai cam încurcat borcanele… ăăă triburile: picţii erau peste gârlă, vreau să spun mânecuţă… mă rog, canalul francez, sau englez, depinde cu cine ţii, nu în pădurile de peste gârla aia mai mică, pe nume Rin…
    oricum, date fiind moravurile vremii, dacă varus scăpa cu viaţă din braţele vânjoase ale nemţilor, odată ajuns la Roma i s-ar fi sugerat fin că nu i-ar strica o autocritică cu pumnalul personal… sau spada personală…

    mă întreb, dacă iliescu, sau boc, sau petre roman, sau… mă rog, aţi prins ideea, ar fi trăit pe vremea aia, cam cât de repede li s-ar fi cerut să-şi facă o asemenea autocritică tăioasă???

  14. BRRC 4 September, 2010 at 00:31

    @mifty: Frater noster, n-am incurcat niciun borcan, intrucat n-am la indemana decat sticle de bere (saracie mare!). Am scris “pictati”, nu “picti”… desi chiar m-am gandit la consonanta :-).
    Germanii, fie ca erau pictati decorativ, fie ca erau pur si simplu nespalati de razboi, efectul in filmul lui Ridley Scott a fost cam acelasi 🙂
    Referitor la Varus, fireste ca ai dreptate. Dar pedeapsa nu-l pastea doar daca era invins. O victorie mareata, obtinuta din neatentie in lipsa imparatului, era la fel de periculoasa ca si infrangerea. Cu beneficiu de inventar, metionez si optiunea 3 pentru sinucidere, pe langa spada si pumnal, acel “stylus” Montblanc, utilizat pentru luat notite pe tablite de ceara. O unealta banala, asemanatoare intr-un fel anume sulei din zilele noastre.
    Interesant, unii dintre cei pe care ai avut amabilitatea sa-i mentionezi ar fi putut sa mosteneasca acest comportament profilatic. Iliescu, fiindca s-a nascut la Turtucaia (fosta cetate romana Daphne) si Roman… pentru ca pe-alde ta-su’ l-a mancat in zona retro-anala sa aleaga tocmai acest nume inducator de obligatii morale. Neamul lui Boc, venind dinspre dacii liberi de sarcina, nu opereaza cu spada, fiindca e prea grea. Ei ori se sinucid, lansandu-se in cap, de pe culmile studiourilor TV, ori manevreaza neglijent coasa/ bardita. Daca niciuna dintre metode nu da roadele scontate, povara de a spala onoarea revine “pater familias”, care trebuie sa-l rapuna pe nevrednic cu o lovitura de ou bine fiert, aplicata in lobul frontal.
    … iar daca nici asa nu poate fi remaniat la cele sfinte, se zice ca o vestala de la templul lui Venus il va rezolva, cu mijloace specifice, imediat ce va dispune Zeus. Dixi!

  15. mifty 4 September, 2010 at 00:46

    @BRRC: dacă mă iei cu “frater noster”, te iau şi eu cu “torna, torna, fratre”!!! :))
    chit că urăsc din tot sufletul meu de… hmmm… dac cu ascendenţă slavă, berea. fie ea rece sau caldă (cică vikingii aveau boală la bere… fierbinte!!!
    atunci, mi se pare explicabil de ce îşi luau câmpii iarna “la seceriş” aiurea-n sud: fără o băutură mai acătării, şi tocaţi la cap de neveste, ce să facă şi ei??? mai o mănâstire, mai un athelred cel credincios (un tip tare cuvios: vikingii prădau, şi el se ruga la Ăl de Sus să-l scape de belea!!! până l-au scăpat pe vecie de probleme proprii lui supuşi…))
    prefer vinul. sau vinarsul… cu cât mai tare’n grade, cu atât mai bine!!! 😀

    şi în treacăt fie zis, filmul lui ridley scott nu cumva discuta despre scoţi, aka strămoşii lui “braveheart” sau ai lui sean connery, nu ai lui bismarck???

    (la câte paranteze bag, şi la câta cooltură am, nu cred că se prinde nici pircă dacă postez în locul lui!!! :P)

  16. BRRC 4 September, 2010 at 01:44

    @mifty: :Am folosit formula “fraater noster ” in sens ecumenic
    -))) Berea fierbinte, o notiune care ma depaseste in viteza!
    Nu pot sa-mi imaginez cum se poate bea asa ceva! Desi cred ca e un simplu moft – daca noi putem (statisticile dovedesc) sa consumam bere rece iarna, vikingii aia oare atat de corcoliti sa fi fost? Sau poate, fiindca nu exista Sensodyne…? Posibil. Am baut in schimb alta substanta specifica zonei, mied, care e acceptabil la orice temperatura, mai ales daca esti croit sa faci iures. Aaargh !!!
    Nu este cazul sa-ti faci probleme de origine. Sunt istorici care sustin ca Sarmisegetusa / Zarmizegetusa era denumirea pe care alde Dio Casius & Co. o dadeau “marii cetati a sarmatilor si a getilor”. Sunt curente confuziile (?) intre daci si dani (varegii de care faceai vorbire), geti si goti… Mai melanj decat atat…
    Ce sa mai vorbim de faptul ca “descalecatorii” (formula unica in lume!)tarilor noastre au fost cumani (Basarab, fiul hanului Tihomir-Toctomer) ori unguri(Dragos- Dlugosz)… Nu trebuie sa ne jenam, caci si Ion Voda era armean, Mihai (pare-se) era albanez, Cantemir (Khan Temir) se tragea din tatari s.a.m.d. si s-au identificat voit cu acest popor.
    Nici ungurii nu-s mai breji. Au fost condusi de doi regi cumani, un regent si un rege din neam valah, francezi, poloni, nemti… si tot degeaba 🙂
    Legat de “Braveheart”, am verificat, s-a ocupat de regie insusi nea Mel. Daca stau si ma gandesc (ca inca mai am bere!), ai dreptate, epica cinematografica seamana binisor cu maniera in care Ridley Scott a realizat “Gladiator”. Reteta castigatoare se bazeaza pe ceva adevar istoric (dar nu in exces), pasaje violente lucrate din taieturi rapide, la montaj, oleaca de efecte speciale, dragoste (nuditate inclusa), coloana sonora cu multi basi & refren usor memorabil si maaaaaaaai aleees un promo/ trailer pleznitor. Asa a facut anul asta omul tau, Ridley Scott, bici din super-fumatul subiect “Robin Hood” (alt exponent al genului)*!
    …..
    * Inchei si eu cu o paranteza, in semn de modest omagiu adus specialistilor in cultura clasica si tigari pe sfoara Pirca & Pirca 🙂
    Week-end placut!

  17. savy 4 September, 2010 at 10:56

    5 septembrie
    1666 Izbucneşte marele incendiu din Londra, în care au ars peste 13.000 de case. Totuşi, nu au murit decât 16 oameni fiindcă pe vremea aia casele erau din lemn şi îţi dădeai imediat seama că au luat foc, nu ca acum, când sunt construite din materiale ignifuge şi, când îţi dai seama că ţi-a luat foc spitalul abia dupa ce simti miros de mititei la incubator.

  18. whatthefuck 13 March, 2011 at 03:22

    cica in marele incendiu ar fi murit doar 9 oameni. asa zice intr-un documentar d-al lu’ discovery. din seeria “ultimate journeys”, parca.

Leave a reply