Postul nu e post destul

De ce scriu motanii foarte urât

Pircă şi Julius

Probabil până acum nu aţi auzit mare lucru despre cercetătorii nord-irlandezi, ceva mai puţin faimoşi decât colegii lor americani şi britanici. V-aţi imaginat că se ocupă exclusiv cu inventarea unor maşini-capcană cu consum mai redus de benzină sau a unor bombe artizanale care să ucidă exclusiv englezi, în vreme ce irlandezilor aflaţi prin preajmă nici măcar să nu li se verse berile. Nimic mai neadevărat. Ca mai toţi cercetătorii, şi cei din Irlanda de Nord au preocupări serioase. Astfel, săptămâna trecută au descoperit că motanii folosesc cu preponderenţă lăbuţa stângă, spre deosebire de pisici, care sunt de regulă dreptace.

Nefiind oameni de ştiinţă, noi credeam până acum că pisicile îşi folosesc în egală măsură ambele lăbuţe (evident, mai puţin pisicuţele şchioape şi cele de la Cernobîl, care folosesc mai ales lăbuţele din mijloc). E drept însă că noi nu suntem cercetători şi nu ne-am gândit niciodată să-i legăm motanului un pix de lăbuţa dreaptă şi să-l punem să scrie după dictare, iar apoi, când am văzut ce mâzgăleală i-a ieşit, să conchidem: “Da, acum totul e clar, motanii sunt stângaci, nu reuşesc să scrie cu laba dreaptă”. De asemenea, tot pentru că nu suntem cercetători, consoartele noastre nu ne-au rugat să facem un studiu despre asta: “Dragă, vezi şi tu ce labă foloseşte mai mult motanul, că nu ştiu pe care parte a mesei să pun friptura asta să nu ajungă la ea”.

Ca să fim sinceri, nici nu prea credem în studiul ăsta, deoarece din experienţa noastră n-am auzit niciodată vreun câine plângându-se: “Frate, de pisică mă mai feresc, dar cu motanii e cumplit, nu ştii niciodată de unde vine lovitura!”. De fapt, credem că el a fost comandat chiar de motani, care de acum vor putea da vina nu numai pe câine, ci şi pe pisică: “N-am dărâmat eu vaza, frate, uită-te şi tu, a căzut pe partea stângă, deci clar a dat cineva cu lăbuţa dreaptă. Eu sunt stângaci, da? Sigur a fost pisica”.

PS: Ne pare rău, dar noi nu mai credem în ştiinţă – priviţi cu atenţie acest filmuleţ, demonstrează clar că motanii sunt dreptaci.

Share:

28 comments

  1. Adi 4 May, 2010 at 09:31

    Asta e un articol ofensator la adresa motanilor . Scriu urat , OK , dar sunt ei de vina ? Voi ati auzit de profesori de caligrafie pentru motani ? Nu , pentru ca niciuna din cele 3-4 reforme/an ale invatamantului nu s-a gandit la aspectul asta . Evident ca scriu urat . Pe urma , cand se practica pe scara atat de larga castrarea motanilor , e normal sa te apuce frustrarea si sa-ti bagi … (ma rog , motanii castrati mai injura si ei din amintiri) in ea de caligrafie .
    Pe urma , din toate aspectele vietii de motan ati ales doar caligrafia . Scriu urat , dar scriu bine . Parerile despre viata ale motanului Murr au fost atat de bine scrise incat un oarecare E.T.A. Hoffman le-a plagiat si s-a ales (nemeritat) cu un loc in istoria literaturii .
    In sfarsit , concluzia mea e ca sunteti la un pas de o sesizare la “combaterea discriminarii” . In loc sa continuati serialul cu vasluienii , va legati de motani . Sa va fie rusine !

  2. Atreides 4 May, 2010 at 09:32

    Filmul e un trucaj ordinar facut de soricei, a fost prelucrat digital.

  3. bogdan 4 May, 2010 at 09:42

    Mă gândesc ce bloger să asociez cu un motan care scrie urât.

  4. unmihai 4 May, 2010 at 10:01

    carcoteala:
    cu englejii au treaba irlandejii din sud (bucurestenii irlandejilor 🙂 )
    aia din nord + engleji = love

  5. Mihai 4 May, 2010 at 10:30

    filmul este intr-adevar reprezentativ…dar eu cred ca acei cercetatori sunt gelosi pe cercetatorii britanicii ca nu au facut si ei studii interesante de genul: de ce trag clopotele, Mitica? sau de ce cadem din pat pe partea opusa peretelui.

  6. sebra 4 May, 2010 at 10:31

    Măi…dacă oamenii ăia s-au frământat şi au studiat, înseamnă că aşa e! Că doar au cheltuit şi bani pentru asta. Filmul ales de voi, nu este cel mai elocvent. Tom era ( mai trăieşte??..că n-am mai văzut demult desene cu el) un motan atipic, altfel nu l-ar fi prostit mereu Jerry. Legătura dintre IQ-ul la motani şi preferinţele în a folosi o anumită lăbuţă, s-o studieze cercetătorii din sudul Irlandei, să le dea peste nas la ăia din nord.

  7. boga 4 May, 2010 at 10:41

    eu cred ca pe vremuri, cand laptele avea gust de lapte, motanii scriau cu totii frumos. ba chiar unii puteau vorbi si umblau incaltati.
    şi-am încalecat pe-o şa…

  8. Tweets that mention Daily Cotcodac »  De ce scriu motanii foarte urât -- Topsy.com 4 May, 2010 at 10:41

    […] This post was mentioned on Twitter by sebra. sebra said: Daily Cotcodac» De ce scriu motanii foarte urât http://bit.ly/d1XXqO […]

  9. presacaopra(v)da 4 May, 2010 at 10:47

    Cercetatorii nord-irlandezi nu l-au cunoscut pe Felix Motanu. Asta apuca prada cu toate cele 4 labe: Antena 1, Antena 2, Antena 3, basca Euforia TV!

  10. M3bis 4 May, 2010 at 10:49

    @Mihai
    Nu ţi-e clar de ce? De ce cazi, adecălea? Din cauza forţei de gravitaţie. Dacă ne situam în emisfera sudică sigur cădeam din pat pe partea cu peretele.

  11. Pirca 4 May, 2010 at 10:59

    @M3bis
    Aia nu e forta Coriolis?

  12. Ciprian 4 May, 2010 at 11:37

    Motanul meu nu stie sa scrie si are dislexie, asa cam ca Tom Cruise, dar e sportiv si mereu pus pe distractii. Probabil daca ar avea un club unde sa mearga numai pe acolo si-ar pierde noptile, iar a doua zi s-ar juca cu la fel de multa energie.

  13. Mihai 4 May, 2010 at 11:53

    @M3bis: Fara indoiala!

  14. M3bis 4 May, 2010 at 12:13

    @Pirca
    Ce forţă, bre? Coriolis? Nu. Forţa Coriolis e aia care acţionează când stai în pat după un kil de vodcă, nu când cazi din pat.

  15. Nu plange ca s-a terminat, bucura-te ca s-a intamplat » De ce scriu motanii foarte urât 4 May, 2010 at 13:02

    […] englezi, în vreme ce irlandezilor aflaţi prin preajmă nici măcar să nu li se verse berile. (more) De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { 'pub' : '560302451683403', 'site' : […]

  16. iulyk24 4 May, 2010 at 13:26

    http://www.descopera.ro/dnews/6088226-femeile-inteligente-sunt-cele-mai-mari-consumatoare-de-alcool dovada clara ca locuitorii judetului Vaslui sunt oameni inteligenti

  17. kyrre 4 May, 2010 at 13:56

    Cred ca miorlau pufos oate sa faca lumina in aceasta chestiune de importanta capitala. Aveti un pic de rabdare si vom primi un raspuns.

  18. Robintel 4 May, 2010 at 14:07

    =)) Inițial am crezut că te referi la CoolMogul. =))

  19. Miorlaupufos 4 May, 2010 at 14:59

    Studiul asta e o facatura. Eu scriu cu stinga. Unul din motanii din dotare e ambidextru, in mod egal scoate pulovare din dulap cu ambele labe. maslinele le joaca la fel. Cercetatorii ard gazul.

  20. kyrre 4 May, 2010 at 15:08

    QED.

  21. dudi 4 May, 2010 at 17:03

    cand apare in studiu ca motanii scriu si incorect? raspunsurile ptr ei ar fi:da mama am inteles ma apuc imediat de batut covoare aspirat etc/la etcpune mama ce si doreste/

  22. Ursula Iguaran Buendia 4 May, 2010 at 17:49

    :)) cate milioane de sanvisuri inghit motanii aia pe secunda !

    cercetatorii astia au devenit chiar decadenti si nu se mai ocupa decat de prostii. omite dom’ redactor cinci cuvinte dintr-o relatare si iese o …. stire cred ca se numeste cand omiti contextu ca sa faci vanzare, nu?: adica tot cu dezinformarea, tovarasi… numa ca acu e spre amuzamentul, nu spre binele nostru.

    asa, hai sa va stric petrecerea, ca d-aia m-am bagat sa comentez, prea multe sandvisuri si prea multa muzica! iote cum zice un ziar al carui redactor a fost probabil amenintat cu pistolul la tampla ca sa includa alea cinci cuvinte:

    The discovery was made by psychologists from Queen’s University Belfast, who AS PART OF THEIR RESEARCH played with 42 pet cats for weeks on end. (a si desigur oamenii aia cautau sa demonstreze cu totu altceva, si anume ca o asimetrie mai mare a creierului duce la un mai mare succes http://news.sciencemag.org/sciencenow/2009/09/02-04.html. se pare ca lipsa lui duce la vanzari nesimtite cum probabil doar cancan poa’ sa aiba)

    not so fun anymore, nu? damn, aide sa le zicem sa-si vanda insulele si sa ne stricam de ras privindu-i cum se oftica, e mai fun !

    ce ne-am face fara fun, ia ziceti…

  23. Virgil 4 May, 2010 at 21:32

    Motanii nu sunt buni scriitori.Sunt buni de ghizi ^_^

  24. mifty 4 May, 2010 at 22:16

    @Virgil: mda, parcă aud:
    – aici, la acest restaurant, doamnelor şi domnilor, am mâncat cei mai delicioşi şoareci din lume… şi sub podul ăla am iubit cea mai fierbinte pisică din lume…
    iar acum, stimate doamne, domnişoare şi domni, vom încheia turul la “muzeul laptelui”… persoanelor sensibile li se recomandă să evite secţiunile de “brânzeturi”, mai ales “brânzeturi franţuzeşti” şi “brânzeturi italieneşti”… mai ales dacă au probleme cu inima şi un miros hipersensibil… ;))

  25. Pirca 4 May, 2010 at 23:34

    @dudi
    Invatatoarea ta stie ca tu pierzi vremea pe net in loc sa-ti faci temele?

  26. iyli 5 May, 2010 at 01:15

    nu vad cum cercetatorii nord irlandezi pe care i-ai asociat clar irlandei de nord-asta daca vorbim de partea de nord a insulei irlanda care face parte din irlanda de nord sa pune bombe englezilor atat timp cat fac parte la cerere din acelasi regat unit protestant de altfel.sa fie vorba de fapt de irlandezii din irlanda, tara care are si o particica in nordul insulei irlanda care include si orasul derry cum ii spun ei sau londonderry cum ii spun irlandezii de nord si englezii? Hm…gluma pisiceasca pisiceasca :d insa datele alea se bat cap in cap 😉

  27. Arsulici 5 May, 2010 at 21:06

    Julius,
    Să înţeleg că acesta este un atac la adresa mea? =))
    Ca urmare a faptului că am cam absentat de aici în ultima vreme? (motivat, şi îmi cer scuze pentru asta…)

  28. Daily Cotcodac »  Pe când roșiile erau roșii… 28 July, 2010 at 19:33

    […] n-au fonduri suficiente ca să revoluţioneze ştiinţa descoperind, precum colegii lor străini, ce lăbuţă preferă motanii sau de ce căţeluşii neascultători trăiesc mai puţin. Aşa că savanţii noştri studiază, […]

Leave a reply