Postul nu e post destul

Urinoterapia. Studiu de caz

Dr. Ionuţ Şendroiu

După a pai’şpea halbă de bere, domnu’ Gelu, caloriferist cu anunţ pe stâlp în Piaţa Matache, ar putea fi tentat să nu se mai obosească să meargă pînă la buda cârciumii. Din două motive: că miroase urât şi că a auzit el că urina ar fi medicament. Care va să zică, dacă tot s-au scumpit doctoriile, de ce să le risipească într-un pisoar jegos?

Avînd două motive să nu se mai deranjeze pînă la budă, domnu’ Gelu are şi două alternative. Una ar fi să urineze într-o sticlă de plastic colorat, pe care s-o abandoneze pe trotuar, la plecare. Cealaltă ar fi să-şi desfacă discret şliţul şi să o comită direct într-o halbă, luată pe şest de pe masă. Cum problema îl presează şi cum în crâşmă nu există alte recipiente în afară de halbe şi scrumiere, dl. Gelu optează la repezeală pentru a doua variantă. La o fracţiune de secundă după ce a luat decizia, constată că pe masa la care stă nu mai este nici o halbă în afară de a lui (dl. Vali căzînd sub masă cu halbă cu tot). Dar e deja prea tîrziu, tocmai s-a uşurat şi se simte alt om. E mulţumit că a reuşit să-şi potrivească perfect halba la locul cu pricina şi nu s-a udat. Evident, mai cere un rînd.
La ora închiderii, după ce chelneriţa l-a invitat politicos afară (folosind şi mătura din dotare, dar fără să abuzeze), dl Gelu îşi face un scurt bilanţ. După calculele lui, a băut nouă’şpe halbe. Cînd a intrat în cîrciumă avea bani numai de şai’şpe. Se uită în portofel, mai are lovele fix de o halbă. Va să zică! Dl Gelu dă să se întoarcă să refacă socotelile pe un şerveţel, ca tot omu’, dar pe uşa atârnă deja un carton. Ăla pe care scrie cu pixul “inchis”.
Înjură chelneriţa printre dinţi şi pleacă încet să nu alunece. Va trebui să calculeze în gînd, ceea ce e mai greu după anumite ore. Cel mai tare îl surprinde pe dl. Gelu faptul că se simte cam ca după cin’şpe halbe, cu toate că s-a chinuit să dea pe gît nouă’şpe. După vreo zece paşi, Dl. Gelu oboseşte să mai analizeze situaţia şi se decide să-şi bage picioarele. Trage concluzia că i-a pus chelneriţa nişte halbe în plus şi l-a făcut la notă.
Las’ că o aranjează el mîine! Îşi întăreşte decizia cu o flegmă, îşi aprinde o ţigară şi pleacă mai departe. Pînă acasă a urinat de două ori, dintre care o dată pe gardul unui urinoterapeut. Pe panoul afişat la poartă, a citit despre cît e de sănătos să bei urină. Abia acum a început să-l roadă o bănuială, dar nu se poate preciza cu certitudine dacă din acest motiv a vomitat în scara blocului.

Share:

16 comments

  1. boga 7 April, 2010 at 10:54

    Sa intelegem de aici ca dupa a paispea bere ar cam trebui sa ne oprim? Asa, ca sa fim siguri.

  2. Laura 7 April, 2010 at 11:31

    Stiam eu de ce nu imi place berea! Acum de cate ori o sa vad o halba cu bere ma va bantui fantoma lu’ domnu’ Gelu.

  3. Miorlaupufos 7 April, 2010 at 11:42

    Dl. Gelu, dupa ce-a iesit din crisma, la brat cu Dl. Vali:
    – Hic, io-te ciinele ala de colo, cum se linge pe oua. Ce n-as da sa pot sa fac si eu asta
    – Daca-i dai un biscuit cred ca o sa te lase si pe tine.

  4. madalin 7 April, 2010 at 13:31

    Pe http://www.presacaoprada.blogspot.com , un material despre “Adevarul” de dinainte de Patriciu. Darie Novaceanu despre Cristian Tudor Popescu. Lectura placuta!

  5. dan c 7 April, 2010 at 13:33

    @boga – orice bautor de bere stie treaba asta, la 14+ incepi sa analizezi fiecare gest, actiune sau miscare, totul incepe sa capete alt sens si e usor sa se intample “chestii”

    btw, faina treaba cu “domnul” Gelu si “domnul” Vali

  6. boga 7 April, 2010 at 13:40

    @Miorlaupufos & dan c: pai atunci neaparat dupa a paispea bere trebuie sa comanzi si cate un biscuit, asa, poate-ti vine pofta de lins oo.

  7. tahemet.blogspot.com 7 April, 2010 at 13:49

    Io zic că urinoterapia e bună!
    E aşa de eliberator să faci un pişu pe toţi maneliştii şi cocalarii care ne asaltează/ violentează/ agresează zilnic…. orgasmic aş zice

  8. boga 7 April, 2010 at 14:02

    @tahemet… : ai dreptate, e f. eliberator sa bagi un pisulica pe niste manelisti, insa urinoterapia cred ca se refera la a-ti bea singur propriul pipi. si atunci nu mai stiu daca e asa buna.

    comentariile incep sa devina din ce in ce mai elevate.

  9. boga 7 April, 2010 at 14:02

    hai bre, doctore, ce ne facusi? e cel mai GALBEN articol de pe DC!
    Ceva cu detoxifierea de dupa Pasti n-ai?

  10. silavaracald 7 April, 2010 at 19:34

    @boga
    Ba da. URINOTERAPIA! =)) =)) =))

  11. Florian 7 April, 2010 at 21:10

    Alo, domnu Gelu! Zi-ne bre şi nouă dacă ajunseşi la un rezultat. Din alea patru halbe-n plus, câte erau de la matale şi câte de la chelnăriţă?

  12. N.A. 8 April, 2010 at 00:46

    Ah, unde-i Pascal Bruckner sa faca o opera de arta din treaba asta?

  13. EstNordEst 8 April, 2010 at 11:30

    banc:

    Doi betivani, beti turta, ieseau dintr-o carciuma.
    Primul spune:
    – Baaa, am uitat sa ma pis…
    Al doilea:
    – Lasa ma, nu-i bai, te invat eu…

  14. sendroiu 8 April, 2010 at 12:17

    @NA: probabil ca Bruckner ar fi plasat un feeling complex & tulburator intre chelneritza si dl Gelu, in care si dl. Vali ar fi fost implicat, intr-o anumita masura, numai ca, pt credibilitate, actiunea ar fi trebuit mutata din Piata Matache undeva in Montparnasse.
    Ceea ce l-ar fi lasat pe urinoterapeut cu reclama neudata O:)

  15. Stephanie 8 April, 2010 at 21:29

    Pai daca ai bani de saispe halbe si tu bei nouaspe ori e chelnerita proasta, desi reiese din text ca nu, ori din cele cinspe (ca ti-au mai ramas in portofel bani de una) ai “reciclat” patru…pe care le-ai baut! Puah, scarbos! PLM doctore, ce-i asta ,test de perspicacitate? 🙂

  16. Florian 8 April, 2010 at 22:46

    @Stephanie.
    Treaba e mai complicata, am mai zis si mai devreme. Din alea patru halbe-n plus, inca nu s-a stabilit cu exactitate cate au fost reciclate de domnu’ Gelu si cate de chelnarita. 😀

Leave a reply