Postul nu e post destul

Tragedie shakespeariană cu veveriţă şi ciori pofticioase

O ştire din lumea necuvântătoarelor , pe site-ul Realităţii: “O veveriţă se luptă cu mai multe ciori, pentru a-şi apăra prietenul mort”. Editorul pentru ştiri cu animăluţe drăguţe, după cum scrie, pare că a trăit mulţi ani printre veveriţe – cităm: „Veveriţele sunt cunoscute pentru agresivitatea lor atunci când sunt ameninţate ele sau membrii familiei” (probabil dacă ai o prietenă veveriţă şi o suni ca să-i spui că te desparţi de ea, imediat ţi-l dă pe tac-su la telefon care te anunţă că ştie unde stai, o să vină peste tine să-ţi rupă picioarele şi o să aibă grijă nici să nu mai lucrezi în oraşul ăsta).

Şi cum tragedia micuţei creaturi nu era suficientă pentru o ştire quality, editorul pentru animăluţe mici şi mijlocii a adăugat şi o tuşă de emoţie: “Cel mai probabil, veveriţa moartă a fost călcată de o maşină. Cu toate că animalul nu mai trăia, prietenul său nu a dorit să îl lase pradă grupului de ciori pofticioase”.

Două nelămuriri. Prima: de unde a tras autorul concluzia că veveriţa a fost călcată de maşină? A fost el acolo, scria în certificatul medico-legal, i-a zis Ciocan? Şi a doua: de unde ştie că ciorile erau “pofticioase”? Poate erau flămânde. Le-a auzit el zicând: “Fată, mi-e o poftă de veveriţă de înnebunesc, dacă nu mănânc în următoarele cinci minute, avortez!”?

Cel mai tare însă e subtitlul ştirii: “Veveriţele fac orice din dragoste, chiar să înfrunte animale periculoase”. Dincolo de faptul că sigur nu ştiaţi că veveriţele îşi conduc viaţa după versurile lui Meatloaf, probabil vă întrebaţi de când e cioara un animal periculos. Păi, pentru om n-o fi, dar de unde ştiţi voi că editorul e om? Dacă, de exemplu, e o omidă? Cine ştie ce mai angajează Sergiu Toader la Realitatea, ca să mai reducă din cheltuieli.

Share:

18 comments

  1. presacaopra(v)da.blogspot 29 April, 2010 at 18:27

    Dacă vrea să reducă din cheltuieli, mai bine angajează un miriapod!

  2. dush 29 April, 2010 at 18:32

    :)) ziaristii de romanica zau sunt cei mai buni la scobit mintea animalelor si la citit pe labii de maimuta…

  3. Adi 29 April, 2010 at 18:47

    Hodoronc-tronc , tragedie shakespeariana . Da’ ce , l-a calcat vreo masina pe Romeo si Julieta s-a apucat sa faca trotuarul ca sa-i pazeasca trupul de ciori sau oamenii strazi canibali si lihniti ? N-am auzit . Hamlet i-a zis Ofeliei sa se duca la manastire , nu sa se-arunce in fata masinii . Imi pare rau , da’ nu vad legatura cu Shakespeare , de care nici n-a auzit multa lume (si eu abia am aflat , noroc cu Google) . Nu-nteleg de ce nu observi legatura evidenta cu opera unui adevarat clasic , Walt Disney . Cip si Dale nu-ti spune nimic ??? Ha ?

  4. anndryusha 29 April, 2010 at 20:17

    “Cel mai probabil, veveriţa moartă a fost călcată de o maşină. Cu toate că animalul nu mai trăia, prietenul său nu a dorit să îl lase pradă grupului de ciori pofticioase.” Sigur că nu! Avea nevoie de cadavru pentru a încasa poliţa de asigurare… :))

  5. Miorlaupufos 29 April, 2010 at 20:18

    =))

  6. VanGhelie 29 April, 2010 at 20:23

    prin clasa a 4-a aveam un caiet cu expresii artistice din Sadoveanu. azi am aflat cine mi l-a furat

  7. N.A. 29 April, 2010 at 22:33

    Hai, mai, fiti intelegatori cu bietul om… Daca n-a violat nimeni nici o baba, n-a spart nimeni creierii altcuiva, ce sa scrie si el… :))

  8. mifty 29 April, 2010 at 23:09

    @N.A.: păi e criză, şi-au tăiat diurnele la deplasările în vaslui, cre’că!!! 😀

  9. Cms 30 April, 2010 at 00:40

    “Veveriţele fac orice din dragoste…”
    Din ce văd eu acolo, veveriţa vie pare să fie un veveriţoi. Veveriţa moartă este… moartă, aşa că nu le poate spune reporterilor ce sex şi orientare sexuală are. Sau poate pe patul de moarte le-a mărturisit celor de la Realitatea că este simpatizant al organizaţiei “Accept”?
    P.S. Cuvintele cheie sporesc “dramatismul” relatării: bătaie, ciori, luptă, prieten, salvare, veveriţă, video :))

  10. Ozzy 30 April, 2010 at 09:14

    Da’ voi de unde ati scos-o ca ciorile nu sunt periculoase pentru om?

  11. Pirca 30 April, 2010 at 09:27

    @Ozzy
    Daca esti mort (sau zombi) sunt periculoase, ce-i drept. Iti pot garanta insa ca printre editorii Realitatii nu se gasesc nici una din aceste doua categorii (zombii, cel putin, nici n-ar avea cum supravietui acolo, fiindca se stie ca ei se hranesc cu creier).

  12. iulian rinder 30 April, 2010 at 11:04

    Domnu Pirca, tu nu ai spus niciodata ,,papusa mica si sexoasa, arati ca o veverita?”. Eu cred ca baietii de la Realitatea transmiteau de la o prezentare de moda. Iar veverita isi apara masculul caruia ii murise doar veveritoiul, dar nu si portmoneul. Iar ciorile pohteau doar la cardurile lui. Si cum se stie, toate topmodelele merg la solar, puteau fi usor confundate cu niste ciori. De aceea, stirea de la realitate, marca ,,Blonda lui Bote” transmitand o poveste de viata si fitze,,by Monica Columbeanu” mi se pare perfect calata pe realitatile dambovitene. Priveste sensul, spiritul, nu doar literele faptelor vorbite.

  13. EstNordEst 30 April, 2010 at 11:08

    sa redactati voi stiri bune pe stomacul gol 😀

  14. Ozzy 30 April, 2010 at 12:02

    @Pirca
    Hai sa nu mai insistam, stiu ca DC e un site “politically correct” 🙂

  15. luk 30 April, 2010 at 13:20

    sigur stirea cu ciorile nu era la Craiova? am inteles ca veverita era in spital sau ceva.

  16. Rational Idealist 30 April, 2010 at 18:28

    Cu toata parerea de rau, trebuie restabilit adevarul despre veverite si ciori. Acea veverita de fapt isi apara masa de pranz. Mai pe larg aici: http://andrewsullivan.theatlantic.com/the_daily_dish/2010/04/defending-a-dead-friend-ctd.html

  17. Mihai 4 May, 2010 at 10:20

    Oameni buni, legat de cele doua nelamuriri, e simplu. Au vazut pe OTV…Si acolo tot timpul “ciorile” sunt “nehalite errrmh pofticioase”

  18. Daily Cotcodac »  Un nou sport extrem: mersul la grădiniţă 12 May, 2010 at 15:52

    […] quality precum „Urmărire ca-n filme la singurul semafor din Paşcani!” sau „Senzaţional! Un pârş albanez de stâncă îşi apară vărul de gradul III de atacurile condorilor” (dacă nu v-aţi dat seama, nici măcar nu am răsfoit vreodată „Fauna Albaniei”), a […]

Leave a reply