Postul nu e post destul

“La vie d’Adele”, un film cu lesbiene si foarte multă salivă

Daniela D.

 

Cu o întârziere de numai juma’ de an, am văzut și eu, în sfârșit, “La vie d’Adele”.

 

Știți voi, povestea cu lesbienele, aia de luă Palme d’Or la Cannes anul trecut.

 

Filmul asta este pentru femei un test de verificare a propriei heterosexualitați. Ca tot omul care știe că nu știe nimic, am avut momente când m-am întrebat în viață: “băi, dar oare eu aș… adică o femeie m-ar….aa?” Am văzut Adele și acum știu răspunsul: băi, nu. Eu nu o să mi-o trag niciodată cu o femeie. De ce? Pentru că nu știu cum și, mai ales, de ce.

 

Vă spun, mi s-a părut foarte complicat. La homosexuali mi-e un pic mai clar, mai ales de când l-am citit pe Teleșpan. Dar cu lesbienele pare o treabă foarte dificilă, pentru că ele nu par a avea metode prea eficiente de substituire a uneltelor utilizate de obicei între heterosexuali, dacă înțelegeți ce vreau să zic eu aici, elegant. Stăteau fetele alea, bietele, în niște poziții de mi s-a făcut și milă. Pe la un timp erau așa imbârligate, încât mi s-a părut că număr mai mult de două perechi de picioare și m-am apucat să caut un al treilea cap la care să atașez membrele care îmi ieșeau în plus la număr, întrebându-mă când a mai apărut încă o femeie în poveste.

Adele 2

 

Și apoi, eficiența… O lesbiană pare să muncească de zece ori mai mult ca să obțină rezultatul pe care un bărbat mediu priceput l-ar obține din cinci mișcări bine controlate de bazin.

 

În fine, adevărata mea problemă a fost că nu mi-a plăcut fata, Adele. Și nu o să ghiciți niciodată motivul. Așa sunt eu, îmi cad ochii pe câte un detaliu și s-a terminat, nu pot depăși momentul.

 

Deci mie nu îmi plăcea de fata aia pentru că mânca îngrozitor de urât. Exact cum mănâncă porcii din troacă. Înfuleca cu gura larg deschisă, cu sosul scurgandu-i-se pe la colțurile gurii, vorbea cu gura plină, cât să i se vadă alimentul din gură în plin proces de mărunțire, clefăia și mormăia satisfăcută: “tres bon!” Odios.

 

Ei, cum mânca, așa și pupa, lăsa salivă ca un melc cu probleme la glanda responsabilă cu producția de mucus, umecta tot ce atingea. Și atingea, nu am ce zice, atingea bine. Mă rog, probabil unii vor considera că nu e nimic neplăcut în aspectul asta, dar, personal, eu nu aș vrea să arăt după o partidă de sex cași cum tocmai m-ar fi lins o cireadă de vaci.

 

A! Și stătea mereu cu gură deschisă, în cel mai tălâmb mod cu putință. Și nu, nu am găsit nimic sexy în asta.

 

Bun, în rest este o poveste cu un scenariu previzibil. Două lesbiene se întâlnesc, se iubesc și p-orma se despart, pentru că una o înșală pe cealaltă. Cam asta, în mare.

 

Pe bune, Palme d’Or?

Share:

28 comments

  1. Radu Vasile 15 May, 2014 at 06:46

    Si, evident, se vor trezi aia dasteptii sa spuna ca nu stii tu sa apreciezi arta. Eu, sa fiu sincer, nu am inteles niciodata pe astia care inteleg arta, de fapt, cred cu tarie ca unii care nu prea au cu ce sa se laude si, ca sa iasa si ei in evidenta cu ceva, ei inteleg arta nene.

    Nu orice arta, pentru ca si mie imi mai place o sinfonie, imi mai place un tablou (sau, ma rog, imi placea cand vedeam), imi placea/imi place fotografia, dar arta asta scabroasa nu o pricep si pace. Dar ei o pricep si uite asa castiga toate je… frumusetile de filme premii prestigioase.

    Sa nu mai zic ca niciunul romanesc de luara premii, eu nu le-as fi dat nici premiul r.a.h.a.t.u.l de aur, dar asta e alta poveste.

    Ma intreb cand oare o sa se prinda astia cu premiile ca in romania de fapt se toarna acelas film de 10 ori cu numele la personaje schimbate.

  2. Cristina Ș. 15 May, 2014 at 08:18

    Ah .. un text cu pasar … ahm, melci, vacute, nah ..
    Va rog sa nu pierdeti din vedere ca Julius are burtica!

  3. boemul 15 May, 2014 at 08:22

    clar, nu ştii să apreciezi arta!
    zic doar pen’că m-a instigat stafia lui Radu Vasile, eu n-am văzut filmul :))

  4. Cristina Ș. 15 May, 2014 at 08:45

    boemul,

    cred ca asta era si ideea, sa nu mergem sa vedem ;))

  5. Ozzy 15 May, 2014 at 09:00

    Băi, nici mie nu-mi plac lesbienele, un cuplu de lesbiene îți dă senzația falsă că e suficientă marfă pe piață, când de fapt ambele sunt indisponibile. Ca și cum ai sta liniștit că ai un porc și un curcan în bătătură, iar ei se mănâncă unul pe celălalt.

  6. Dan1 15 May, 2014 at 09:05

    @Cristina Ș.: Gresit! Autoarea a introdus cu subtilitate în text indicii subliminale (cred) care sa incite la vizionare! :))
    Deci eu când citii ca Adela era baloasa si statea tot timpul cu gura deschisa, asa ma pocni o cinefilie, de numa’-numa’! :))

  7. Ina_adevărata 15 May, 2014 at 09:10

    Da’ poate Adele e paralizată și nu-și poate controla mușchii faciali, la asta v-ați gîndit, doamna autoare? N-aveți milă de oamenii bolnavi, huooo!

  8. oake 15 May, 2014 at 09:39

    sa-mi fie invatatura de minte sa nu mai citesc in timp ce mananc !

  9. Cristina Ș. 15 May, 2014 at 09:40

    Ina_adevărata, normal ca nu s-a gindit ca forma aia de viata ar putea avea vreun handicap, a avut in fata ochilor numai pasa**** baloase faima, renumele, dorinta de a fi publicata pe un site frecventat de intelectuali ..

  10. Cristiana 15 May, 2014 at 10:54

    @Ina,Ozyy& Cristina =))=))=))=))=))=))=))
    Anshea,deci auziram care-i treaba cu filmul,dar ce facura p̶a̶s̶a̶r̶i̶c̶i̶l̶e̶ ,fetele s-au dat pe baietei sau…dat fiind ca p̶a̶s̶a̶r̶i̶c̶i̶l̶e̶ fetile ie neste porci feminini ? =))=))

  11. Cristina Ș, 15 May, 2014 at 12:12

    Cristiana,

    hă-hă-hă, porci si pasari in aceeasi propozitie dă angry birds, nu?

    Dan1,

    vaaaai …!!! cum sa fac sa retrag afirmatia ca acest site ar fi frecventat de intelectuali?!

  12. Cristi 15 May, 2014 at 12:49

    De ce are aia parul albastru ca unele babe?

    Ina_adevărata,

    Ca Stallone, da ala sta numai cu juma’ de gura blocata.

  13. Dan1 15 May, 2014 at 12:57

    @Cristina Ș,: Eeei, lasaaati, ca si intelectualii e cinefili, si cinefilii e intelectuali. Abstrusi! :))
    Da’ chiar doamna autoare, ca vad ca si Cristi deveni cinefil, care e Adela, aia cu parul albastru? Ca parca simt cum îmi trece cinefilia când ma uit la ea! :-&

  14. George Damian 15 May, 2014 at 13:52

    Deci noua vedetă a sitului e Daniela D.? Şi doamna Monica unde e?

  15. RoseN 15 May, 2014 at 14:14

    Mvaaaaai cata lipsa de respect pentru IUBIIIIIIIIREA adevarata :))

  16. Cristina Ș, 15 May, 2014 at 15:04

    Dan1,

    ptiu, crezui ca zici acu’ ca si intelectualii fac secs, doamne iarta-ma! ;))
    las’ asa, mai bine sa se uite cum fac altii, sau sa citeasca prin “alea” lui Tacit sau “Despre conspiraţia lui Catilina” a lui Sallustiu, desi nu ajuta la burtica, dupa cum vedem >:)

  17. ela 15 May, 2014 at 16:17

    Adéle e déjà demodata…. Ia luat maiul D-soara Concita Cîrnat:D

  18. ela 15 May, 2014 at 16:18

    Adéle e déjà demodata…. Ia luat vedeta D-soara Concita Cîrnat:D

  19. Ciprian 15 May, 2014 at 18:48

    Filmul trebuie sa fie cu multa zmeurica, daca spuneti ca asa o cheama sigur pe tanti din film.

  20. Cms 15 May, 2014 at 21:15

    Râuri de salivă? Pare o confuzie la mijloc. Daniela descrie aici un film din seria “Alien”, pun pariu.

  21. Dan1 15 May, 2014 at 22:19

    @Cms: Alien-alien, da’ mai… sexos, aseaaa! :))

  22. Radu Vasile 15 May, 2014 at 22:36

    Acu, autoarea incerca sa isi testeze eventualele porniri pidosnice prin taman Adele, care dupa ce ca e un film prost, mai e si un p.o.r.n.a.c.h.e. prost. Deci doamna autoare, daca vrei sa testezi pe bune treaba, ia si tu un film de gen de calitate, nu porcheriile astea de premii la Canes. Sa vezi acolo joc si treaba. Pai daca asta a luat premiu, fetitele de pe site-urile de cultura alea de incep cu y, ce mai fac…?

  23. Cristiana 16 May, 2014 at 01:19

    Cms,

    Dottore,o avea legatura cu Pavlog? 😕

  24. George 16 May, 2014 at 16:43

    Pai a luat Palme D’or exact pentru acelasi motiv pentru care femeia cu barba a luat Eurovision, nu inteleg de ce te miri….

  25. albert 16 May, 2014 at 17:01

    cel mai sensibil film pe care l-am vazut in ultimii cinci ani

  26. dan ionut 17 May, 2014 at 14:20

    E, macar asa mai vedem si noi un film frantuzesc 🙂 Cred ca luat Palm-ul pentru lungime :), dar de placut mi-a placut, Adele nu e asa baloasa, in schimb pe albastra aia nu am putut-o suporta.

  27. simoniq 19 May, 2014 at 16:04

    E hiperrealism:
    http://yagg.com/2013/10/18/la-vie-dadele-entre-excellent-affligeant/

  28. simoniq 19 May, 2014 at 16:16

    Si spune ca autorul nu a cerut parerea lesbienelor cu privire la scenele de sex, ce par ireale pt ele

Leave a reply