Postul nu e post destul

Peştii lui Petreanu, episodul III: Loteria sorţii

Julius Constantinescu

Baba aia senilă n-a mai apărut de o săptămână. Precis a uitat că are un vecin care i-a lăsat cheile să-i hrănească peştii – domnul acela tinerel şi politicos, care sigur are o viaţă socială activă, deşi asta nu-l împiedică să-şi facă timp câteva ore ca să stea la cafeluţe cu babele din bloc, în fiecare seară.

Partea proastă e că am aruncat reactorul în aer, când am încercat s-o trezim pe babă din morţi. Apa nu se mai împrospătează, aşa că acum ne paşte şi asfixierea, pe lângă moartea prin inaniţie.

Când sunteţi în situaţii de-astea, voi, oamenii, vă mâncaţi între voi. Noi am convenit raţional că nu putem supravieţui toţi şi am tras la sorţi – a ieşit că peştii ăia mari îi mănâncă pe ăia mici. Asta e, norocul e de multe ori decisiv.

După ce ne-am pus burţile la cale şi-am redus numărul consumatorilor de oxigen din acvariu, vreo două zile am stat mai liniştiţi. Alaltăieri, n-am avut de ales şi am tras iar la sorţi. Am avut un noroc incredibil, iar a ieşit că ăia mari îi halesc pe ăia mici.

De miercuri, am mai rămas doar doi: eu şi arogantu’ ăla mare cu aere de şef. Nasol e că mâine tragem din nou la sorţi şi tipu’ e într-un bulan fantastic.

UPDATE Intr-un text emotionant postat ieri, Petreanu povesteste cum a batut tot orasul sa cumpere nu stiu ce piesa la acvariu. Piesa asta e necesara, cica, pentru “asigurarea unui biotop confortabil şi luminos pentru peştii din acvariul meu”. Mi-au dat lacrimile, acum e mai protector ca unchiu’ Richard, ala care avea grija de copilasii aia doi din Turnul Londrei…

Share:

24 comments

  1. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 29 December, 2009 at 08:58

    Comedia asta incepe sa semene a drama sangeroasa. Brrr!

  2. cheguevara 29 December, 2009 at 10:30

    Aveti grija, dom’ Petreanu, cand intrati in casa. Se pare ca acvariul se transforma in filmul Falci. Sau Halci, depinde din ce parte a sticlei privesti.

  3. Scufita Rosie 29 December, 2009 at 12:38

    Perioada asta a Craciunului intotdeauna mi-a dat prilejul sa meditez pro-fund ca de exemplu acum. Pai bine, mai fratilor, daca Petreanau si-a luat vacanta in vara si Tiranul i-a scris pe blog nu e logic ca daca Tiranul si-a luat vacanta sa ii scrie Petreanu pe blog? Si daca-i asa, avand in fata aceleasi texte de asta vara ajungem la concluzia logica ca Petreanu este Tiranu! Nu-i asa ca suna si misto? Slogan in toata regula: Nu e blog fara Tiranu si vacanta far’ Petreanu! Sau invers!
    Ar mai fi o explicatie logica dar e absconsa si profunda de-a dreptul: Tiranu a plecat in vacanta in Australia sau Africa de Sud, a uitat ca e Craciun si alte alea si in locul lui pe blog scrie Doctroul Sendroiu! Salutari pentru Babatunde, Doc! Spune-i ca la Romanica sunt fete una si una, ca de-un parexemplu asa ca mine!

  4. Scufita Rosie 29 December, 2009 at 12:57

    Trebuie sa va fac o marturisire tuturor (adica celor doi cititori ramasi la cotcodaceala in timp ce Tiranu si sindicatu se destrabaleaza la schi prin Alpi sau fraternizeaza ilegal la o orgie cu vodca de Revelion): nu mi-a placut niciodata Craciunul! Pai cum draq sa-mi placa daca din cauza mantiei astea rosii toata lumea alearga dupa mine in padure si striga Mosu, Mosule, mie ce-mi dai? Si eu ce sa le dau? Hai ca ma mai descurc cu Lupu, cu Ursu ca astia sunt mari si inceti dar va dati seama cat ma alearga Iepurasul? Perversul dracului, cand ajunge aproape de mine, in timp ce eu imi dau plamanii pe-afara, imi suiera la ureche: “vezi ce bine era sa ti-l iei pe Rudolf cu tine? Te mai tineai de coarnele lui!” Si trece pe langa mine de nici nu-mi dau seama cum si unde s-a-ntamplat!
    Grea viata de Scufita Rosie de Craciun!

  5. Şi la vară cald 29 December, 2009 at 17:23

    Fatăăă, da’ tu eşti chinuită rău! Mai hodine-te şi tu din când în când! Schimbă-ţi culoarea la scufiţă, că nu se mai poartă de mult roşul. Încearcă cu (scuze de cacofonie) portocaliu, să vezi te mai aleargă jivinele prin pădure? =))

  6. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Peştii lui Petreanu, episodul III: Loteria sorţii -- Topsy.com 29 December, 2009 at 18:05

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, Melania F.. Melania F. said: RT @tweetmeme Daily Cotcodac» Peştii lui Petreanu, episodul III: Loteria sorţii http://bit.ly/85tFBG […]

  7. Scufita Rosie 29 December, 2009 at 22:30

    @Si la vara cald
    Fatooo, bine ca dau si eu de un suflet sensibil, de femeie, sa ma inteleaga! Iti dai seama soro cat ma alergara astia de la Craciun incoace!
    Da sa stii ca incercai si alte culori. Cu verde a fost mai rau: pe langa baiatul ala, Remus, fa, ala de cernea, care alerga dupa mine sa imi dea foc sau sa isi dea foc (inca n-am inteles exact care e faza!) au mai aparut o gramada de indivizi cu turbane in cap care striga toti ceva de un profet si sunt perfect sincronizati. Cum sa ma leg cu astia la cap, cine stie ce perversi or fi!
    Zici de portocaliu? Am incercat azi! Parca m-a pus dracu!? Acum nu mai fac distinctie intre limbi: ucrainiana sau romana? Noroc, iarasi, ca era una pe-acolo, o blonduta cu cosite prinse in cap, Julia paraca! Lesbianca probabil si sora cu Tiranu(??????) Aia ce m-a mai lasat sa sufluu!
    Asa ca de la Craciun o tin tot intr-o fuga! Cel mai nasol e sa am grija sa nu ma impiedic! Si sa calc, doamne fereste-mi cugetul spus in turca, intr-un Bok, ceva!

  8. Şi la vară cald 29 December, 2009 at 22:46

    @Scufiţa Stresată
    Tu iarăşi încurcaşi sărbătorile, bag sama! Ba cu verzii, ba cu musulmanii…
    Iar cu Julia aia… zii drept, cum fu? Te-a lăsat să sufli… în ce?

    Scuze, scuze, tuturor minorilor!
    Ia mai luaţi şi voi o carte ceva în mâini! De exemplu: “Scufiţa Roşie”! =))

  9. Scufita Rosie 29 December, 2009 at 22:59

    @Si la vara cald
    Cu Julia zici? Pai intai am suflat in fiola ca eu aveam viteza si ea luase vodka! Apoi am inceput sa suflam amandoi in conducte! Zicea ea ca vine gaz pe ele! Eu n-am simtit! Numai daca nu s-o fi Base ea!

  10. Şi la vară cald 29 December, 2009 at 23:32

    @Scufiţa Inepuizabilă
    1. Eu cred că Julius ar trebui să ne dea un premiu ceva, că îi ţinem în viaţă blogul pe cale a-şi da obştescu-i sfârşit, ca peştii lui Petreanu! 🙂
    2. Iar le încurci! Vorbind de tine şi de Julia, zici “să suflăm amândoi”… O fi de la gazul ăla de pe conductă, pfiu! =))

  11. kekee 29 December, 2009 at 23:59

    mai lipseşte N.A., sebra, si miorlău pufos şi e gata şezătoarea.
    fraţilor, haidaţi la beut, că aciia nivelul de estrogen e taaaare mare, războiul îl câştigă cine rămâne-n viaţă.

  12. Şi la vară cald 30 December, 2009 at 00:09

    @kekee
    Adică, noi doi, că am impresia că Scufiţa a călcat, în cele din urmă, în Bok, şi acum are de frecat la călcâie, nu glumă! =))

  13. Arsulici 30 December, 2009 at 00:15

    @kekee
    Le-ai uitat pe Lulu, pe Laura, pe Ştrumfiţă şi pe Sor-mea 😀 =))

  14. kekee 30 December, 2009 at 00:22

    @ arsulici
    scuze, ai dreptate, daaaaaa parcă vorbea ceva, cineva, cîndva, de Alzenheimer, nu mai îmi aduc aminte, ce să fac maică, …..vîrsta !

  15. LittleAngel 30 December, 2009 at 01:11

    Prea tare 🙂
    Nu faceti un serial? 😀

  16. Şi la vară cald 30 December, 2009 at 01:11

    @Arsulici
    Ei, uite că am aflat cum o cheamă pe soră-ta lui Julius! Julia! Noroc cu Scufiţa Năbădăioasă! :))

  17. kekee 30 December, 2009 at 01:22

    nu i-am dat eu de băut ! 🙂

  18. Scufita Rosie 30 December, 2009 at 01:31

    Ba, asa e! Am calcat in ceva si mi-au trebuit vreo doua ore sa ma curat! Sa ma sterg! Sa ma spal!(astea ca sa nu interpretati cum vrei voi, golanilor!) Si nici acum n-am scapat de miros! Am dat cu toti detergentii din dotare pe fustita si pe papucei si tot aia e! Pacat ca nu ne lasa Tiranu sa zicem marca produsului (ca i-e frica ca ii facem concurenta la reclama!) ca v-as zice numele la ala (detergentul!) care m-a scapat de problema! Da nu pot si pace, ca nu e voie! Insa pot sa spun cum o chema pe fata care lucra la spalatorie si m-a ajutat cu produsu’. E una blonda, cu pieptul mare (“Yes, Minister, you have a big…”).) Tare de treaba! Pacat ca se risipeste in padure! La talentele ei si cum arata o sa o descopere repede vre-un regizor de la Holywood! (asta e padurea vecina, bogata tare pe langa padurea mea de bastina).
    Va pup pe toti si ma duc sa imi schimb hainutele! Pa, pa, pa, pa !!!

  19. kekee 30 December, 2009 at 02:13

    @ scufiţu’ roşu’
    breeee, acu’ mă prinsei.
    păi tu ieşti un matelot ucrainian de pe cuirasatu’ Potiomkin, cum fras’ so’ numi.
    Şi faci fantezele că eşti don-şoară.
    Te-ai îmbătat conform obiceiului străbun şi zilnic, şi ai promovat-o împreună cu tavarişcii, pe aia a lu’ Cocoş pe post de oficiu PTTR.
    Care avea diaree. (gata nu mai zic nimic)

  20. Scufita Rosie 30 December, 2009 at 02:37

    @kekee
    M-ai prins egzact(!) la aia cu cuirasatu’ Asta pen’ca centura mea de castitate e cuirasata! Ca mi-am facut operatie de schimbare de Cocos si de-atunci trebuie si eu sa ma pazesc! Nu de alta, da’ sa nu racesc!

  21. kekee 30 December, 2009 at 02:58

    @ scufia roşe
    dar ţie, nu ti-e frică să umbli noaptea la oara asta prin pădurea netului ?
    ce fel de pasăre măiastră ejti dacă la ora asta nu dai cu sforăiala ?
    dacă-s lupu’?
    PS. stai bre sir. Jul că nu-s matremoneale acilea.Întreb şi io ca omu’.

  22. Scufita Rosie 30 December, 2009 at 06:24

    @kekee
    Daca-ai fi Lupu ar fi bine! Cu Lupu stiu cum se termina povestea! Si e un tip fair: o tine mereu la fel si nu sunt semne ca ar vrea sa schimbe ceva!
    Zici ca ce ma tine? N-ai bagat de seama ca de felul meu sunt o Scufita haioasa si nimic mai mult? De ce sa te mint atunci? Dragule, noi in Padure avem o lege speciala care ne tine pe toti treji si in noaptea cea mai adanca: Legea Rasului!
    Acum ca stii, zi si mie, mai vrei?

  23. Şi la vară cald 30 December, 2009 at 09:49

    @kekee şi Scufiţa Râioasă (e femininul de la “aia care râde”, fată, nu sări cu gura pe mine! 🙂 )
    Mă scuzaţi că mă bag în matremonealele voastre, dar io cred că ambele părţi mai vrea. =))

  24. Cititorii Hotnews sunt inteligenţi ca un peşte » Daily Cotcodac 7 November, 2011 at 17:22

    […] Domnului că cititorii HotNews nu-l ştiu pe Julius, un ucigaş cu sânge rece care a chinuit peştii lui Petreanu, că-l lapidau în faţa chioşcului din Berceni de unde-şi cumpără […]

Leave a reply