Aventurile bravului soldat Julică

Poliţia română oferă contribuabililor servicii de voce

Julius Constantinescu

Eşti un locuitor obişnuit din Capitală. Ieşi sâmbătă seara în oraş şi îţi laşi maşina într-o parcare în spic din sectorul 3. Ai parcat-o regulamentar, dar când ieşi o găseşti blocată de un alt locuitor al Capitalei – bucureştean de-al tău, din Iaşi -, care şi-a lăsat Skoda în spatele tău şi nu mai poţi să ieşi. Ce faci?

Întâi, claxonezi ca un tâmpit, până umpli toate geamurile de babe; proprietarul Skodei, însă, nu apare – ăsta e un tip finuţ, nu se zgâieşte pe geam. Renunţi la claxonat (mai ales că lumea din blocurile din jur se pregăteşte să arunce cu ouă stricate în tine) şi suni la Secţia 11 de poliţie. După vreo cinsprezece minute, apare un echipaj, verifică numărul maşinii prin staţie şi-ţi dă o veste naşpa: e luată în leasing şi nu se cunoaşte utilizatorul. Eşti sfătuit să încerci la primărie sau la poliţia comunitară.

Normal, nu ştii cum de nu te-ai gândit! Ţie ţi-a ridicat Prigoană maşina din faţa blocului, sigur o să vină şi acum, la sesizarea perfect îndreptăţită a cetăţeanului! Suni la primărie până îţi vine rău, dar e sâmbătă seara, nu lucrează nimeni. Mai dai vreo două telefoane ca să afli numărul poliţiei comunitare, apoi suni şi acolo. Ţi se spune că nu e de competenţa lor. “Dar de competenţa dumneavoastră ce e?”. “Sună, dom’le, la Rutieră”.

La Rutieră găseşti, în sfârşit, puţină înţelegere. Le dai adresa şi eşti rugat să aştepţi, vine imediat un echipaj să te salveze. După vreo 30 de minute, ai senzaţia aia tâmpită care te încearcă în momentul când te prinzi că gagica nu mai vine. Suni din nou: “Bună seara, sunt băiatul de pe Camil Ressu, ce se mai aude?”. Ţi se spune să stai acolo, că vine. Mai trece o jumătate şi suni pe cineva cunoscut, să spunem pe sor-ta: “Auzi, sună tu la Poliţia Rutieră, că am impresia că stau ca prostu’ aici”.

Peste zece minute, te sună sor-ta înapoi. Afirmativ: “Stăteai degeaba, nici măcar adresa nu şi-o notaseră. Dacă nu mă pisiceam eu la telefon cu ăla, stăteai până mîine. Abia după ce-am insistat, mi-a cerut numărul maşinii, să sune la firma de leasing ca să vadă cine conduce maşina. Stai acolo, că acum chiar vin”.

Dacă au venit sau nu, n-ai să ştii probabil niciodată, pentru că între timp a apărut proprietarul Skodei şi ai plecat imediat ce a deblocat ieşirea. Îţi imaginezi cu groază că totuşi poliţiştii au venit până la urmă, n-au găsit pe nimeni şi au dat scârbiţi din mână: “Ţi-am zis, mă, că n-are rost să venim până aici? Ăştia sună numa’ aşa, să-şi bată joc”.

PS: Acest articol este bazat pe presupuneri răuvoitoare; desigur că mie nu mi s-a întâmplat niciodată asta, nici nu mi-a ridicat Prigoană maşina din faţa blocului în care locuiesc, şi nici n-am fost jefuit vreodată în cartierul Dristor de doi autori necunoscuţi; puteţi verifica în evidenţele poliţiei, nimic din toate astea nu mi s-a întâmplat.

Share:

28 comments

  1. Poliţia română oferă contribuabililor servicii de voce » visurat.ro 4 October, 2009 at 21:36

    […] din jur se pregăteşte să arunce cu ouă stricate în tine) şi suni la Secţia 11 de poliţie. more De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { ‘pub’ : ‘560302451683403’, ‘site’ : […]

  2. Bulina Neserioasa 4 October, 2009 at 21:41

    Am fost si eu in weekendu asta in Bucuresti si am avut in sfarsit ocazia sa il vizitez mai mult 😀
    Nu mi s-a parut deloc asa de rau precum il descrieti voi.Noi am parcat masina de teren pe un fel de portiune de trotuar, aflata ca o insulita in mijlocu asfaltului, n-am incurcat pe nimeni, nu nu !

    Mie imi place Bucurestiul 😀

  3. hit_man 4 October, 2009 at 22:04

    @ Bulina Neserioasa : ai parcat intentionat pe insula din sensul giratoriu sau… nu l-ai observat? 😀

  4. eMagie 4 October, 2009 at 22:20

    Mai bine sunai 5-6 prieteni si ai mutati masina lu ala la vreo 200 de metri.

  5. liviu amza(nadie) 4 October, 2009 at 23:11

    @Bulina Neserioasa negarea negatiei inseamna afirmatie. 🙂

  6. Denise 4 October, 2009 at 23:25

    iar propretarul..pardon..detinatorul mandatat al skodei..a plecat asa fara nici o mustrare verbala din partea ta??

  7. sebra 4 October, 2009 at 23:38

    Dar asta sigur ti s-a intamplat “ai senzaţia aia tâmpită care te încearcă în momentul când te prinzi că gagica nu mai vine” 😀

  8. Florian 4 October, 2009 at 23:56

    @zebruţa
    Nu cred că i s-a întâmplat nici faza cu plasa. Babele vin negreşit la întâlnire.

  9. toader 5 October, 2009 at 00:18

    asta l-a lasat pe ala cu skoda sa plece asa …

    nu putea sa ii faca farurile muci dupa ce ar fi dat sms in prealabil la 15 amici. si se plange ca militienii nu au venit. de fapt militienii nu s-au deplasat ca sa nu il sacaie pe julius cand il maruieste pe ala. dar jules ce facu’? “vai, ati venit? nu dom’le, nici un deranj. acum am aparut si eu.”

  10. JULIUS 5 October, 2009 at 00:19

    @toader: facem pariu ca, daca ii faceam ceva, in secunda urmatoare aparea politia?

  11. Florian 5 October, 2009 at 00:31

    @Bulina Neserioasă
    Tu nu cumva ai fost la Bucureşti cu o maşină cu număr de Iaşi şi ai avut treabă în zona Camil Ressu?

  12. Laura 5 October, 2009 at 00:39

    Cartoanele ălea de pe marginea drumului, cum cică ar fi poliţia ălea-s criminale… :))

  13. toader 5 October, 2009 at 00:52

    hai divine, daca se parcau trei insi ala cu skoda nu mai iesea de acolo. intelege, ii urasc pe idiotii astia. doar in tara mi s*a intamplat sa raman cu masina blocata in felul asta. ia un cui macar, sa vada acasa ce e scris pe scut. “ecce homo” ar fi chiar foarte indicat.

  14. m1ha1 5 October, 2009 at 01:55

    ha ha ha. si mai ziceai ca politia nu-si face treaba :))

  15. Radu C 5 October, 2009 at 04:01

    Data viitoare apasa pe acceleratie si zi ca ti-a taiat calea cand ieseai din parcare si l-ai lovit. Poate-l scoti si cu permisul suspendat pt. neacordare de prioritate 😀

  16. Cata 5 October, 2009 at 08:04

    Julius, daca imi permiti un sfat de sofer incepator: cand mai patesti asa, nu mai suna la Politie, Primarie sau comunitari, ca ei sunt ocupati, au alte treburi decat cetatenii (sunt oameni importanti, ocupati, de). Te lasi usurel pe capota fraierului sau ii tragi un sut in roti. Sau incerci sa bagi o cheie in incuietoarea portierei. Va porni alarma si nesimtitul sofer ar trebui sa apara imediat. Ca o recomandare suplimentara, cand conduci in Bucuresti ar trebui sa pastrezi in portbagaj, langa cric si roata de rezerva, o bazooka sau o cutie cu grenade, sau macar un kalasnikov (la mine in Rahova e oferta de criza, la doua kalasnikoave cumparate iti da gratis o magazie de cartuse sau o luneta, la alegere)… prinde bine la rezolvarea problemelor in trafic.

  17. Bulina Neserioasa 5 October, 2009 at 09:46

    @Florian, scumpicule, masina mea are numar de Bucuresti, doar imi permit, ce naiba !
    @hit_man: nu era in sensu giratoriu, nebunule ! Era langa un trotuar ceva. Ideea e ca masinile mici nu puteau urca pe portiunea aia ca se loveau de asfalt, dar eu am masina de teren, doar..imi permit, ce naiba !

  18. Bogdan Epureanu 5 October, 2009 at 09:52

    Cred totusi ca ai exagerat si tu macar un pic. 😛

  19. Şi la vară cald 5 October, 2009 at 10:02

    Da, a exagerat, nu-i vorbă! Ce om normal ar dori să iasă sâmbătă seara în oraş, în loc să stea cu ochii-n monitor? 😉

  20. Şi la vară cald 5 October, 2009 at 10:06

    @Bulina Neserioasă
    Tot voiam să-ţi zic… Ai grijă că, la felul în care arăţi, nu mai ai mult şi te strici! Găurile alea-s din ce în ce mai mari, iar culoarea-ţi virează uşurel spre verde. Sau vrei să emigrezi în Franţa, madame Brie? 😀

  21. Bulina Neserioasa 5 October, 2009 at 10:27

    @si la vara cald
    Valeeeeeu, ai dreptate ! De asta e patrupedu tau atat de speriat, ca am eu gauri mari ?
    Eheee..niciodata nu stii la ce iti poate folosi o gaura in plus.Ce-i drept, n-are trebuii sa fie CHIAR asa mari, da..nah…ne multumim cu ce avem.

  22. Newsted 5 October, 2009 at 11:18

    Ma, politia era detasata la munci agricole in Timisoara. Nu era nevoie de persoane competente pentru a stavili “gunoaiele alea ordinare” de la sud-vest? ‘tu-le muna-n cur! Zvrrrrr!…cu pulanu’ dupa ei!!! =))

  23. Florian 5 October, 2009 at 11:33

    @Bulina Neserioasă
    Aha, d’aia-i aşa de mare rata accidentelor cauzate de maşini cu număr de Bucureşti. Chiar că Bulină Neserioasă, cu asta o nimerişi..

  24. mirc 5 October, 2009 at 12:30

    @Radu C: vezi ca e tocmai invers – cel care iese din parcare trebuie sa acorde prioritate….

  25. Bulina Neserioasa 5 October, 2009 at 12:39

    @ Florian..te pomenesti ca tu ai avea masina cu numar de Alba ?!…

  26. BladHaund 5 October, 2009 at 16:56

    Era vorba de o Skoda. Oare mai trebuie adaugat altceva: http://bladhaund.wordpress.com/2009/04/29/sindromul-skoda-octavia/ ?

  27. Florian 6 October, 2009 at 08:19

    @Bulina Neserioasă
    Aş vrea eu, că s-ar da toţi la o parte din calea mea, dar în Bucureşti e interzisă circulaţia maşinilor de Alba. Si a conducătorilor auto cu buletin de Vaslui, dar câte unii mai scapă neprinşi.

  28. N.A. 6 October, 2009 at 13:11

    Hai, mai, oameni buni, ce sfaturi sunt astea, dat cu cheia pe masina si alte grozavenii? nu vedeti ce tip finut si educat e Julius, cum sa faca el asa ceva? altfel ar mai pati el diverse chestii din care sa se nasca asa articole? 🙂

Leave a reply