Postul nu e post destul

Chirurgia plastică nu e prea elastică

Dr. Ionuţ Şendroiu

Motto: “Chirurgia ca chirurgia,
Da’ plastica te omoară.”

(proverb din reanimare)

De la faţa lui Chivu la faţa lui Băse

În prezent, măiestria chirurgilor plasticieni a atins un nivel vecin cu arta şi cu fantezia pacienţilor în materie de organe solicitate pentru transplant. Nu va mai dura mult pînă cînd se vor face liste de aşteptare pentru transplantul de faţă. De faţa lui Chivu, de exemplu. Pentru o faţă ca a lui Băse, nu vor fi probabil prea multe cereri, cel puţin nu din partea solicitanţilor care trec exemenul psihologic, obligatoriu în astfel de cazuri. Deşi, pentru a construi din foarfecă şi bisturiu o mutră ca a lui Băse, chirurgii plasticieni ar trebui să muncească de vreo zece ori mai mult. Ca să le iasă lucrarea cît de cît ar trebui să folosească şi o lopată, sculă mai dificil de sterilizat.

Cu imunosupresoarele în dinţi

Problema în chirurgia transplantului şi în general în chirurgia plastică nu este dacă lucrarea este realizabilă tehnic. Întotdeauna se va găsi un chirurg capabil să o facă, respectînd cele mai exigente pretenţii. Problema este dacă organismul receptor al transplantului va suporta organul transplantat. Fie că este vorba despre un banal deja rinichi, fie că este vorba despre chestii mai sofisticate, cum ar fi inimă, mînă, picior, între organismul gazdei şi organul transplantat începe o luptă aprigă, numită în termeni tehnici fenomen de rejet al grefei. În această bătălie, întotdeauna iese cîştigător organismul, spre ghinionul lui. Distrugerea organului transplantat îi va produce mari neplăceri, uneori – în cazul transplantului de cord – ultimele. Pentru a mai domoli războiul dintre organismul gazdă şi organul transplantat este nevoie ca beneficiarul transplantului să înghită zilnic cîţiva pumni de medicamente destul de greţoase, numite imunosupresoare.

Ce-şi face omul cu mîna lui

Uneori, nici mama imunosupresoarelor nu poate determina organismul gazdă să nu distrugă organul transplantat, cum a fost cazul domnişoarei Frantz din Hamburg. Care s-a prezentat la o clinică privată, specializată în treburi din astea, pentru a cere să i se construiască între picioare, în locul păsăricii, un penis cam aşa de mare.

A motivat că prietena ei s-a săturat de vibratoare şi îi e poftă de ceva natural. Medicii au negociat dimensiunile viitorului penis şi onorariul, după care s-au apucat, nemţeşte, de treabă. Cum domnişoara Frantz şi prietena ei îşi doreau un exemplar de dimensiuni apreciabile, operaţia a durat aproximativ şapte ore şi jumătate. În final, s-a obţinut o veritabilă capodoperă. Mîndria clinicii!

La nici 12 ore de la externare, domnişoara Frantz s-a prezentat la camera de gardă mai mult moartă decît vie, plină de sînge şi cu mîndria clinicii – varză. Chirurgii, arhitecţi ai defunctei capodopere, au întrebat-o, aproape plîngînd, ce a păţit. Don’şoara Frantz le-a răspuns dezinvolt că toată viaţa şi-a dorit să facă o labă şi nu a mai avut răbdare să aştepte o săptămînă, să-i scoată firele.

Share:

40 comments

  1. Stefu 18 August, 2009 at 17:14

    Eu o inteleg perfect! Daca mi-as transplanta fata lui Base sigur nu as avea rabdare pana se vindeca sa pot sa ma iau la palme si pumni…
    Si apropo de transplant de fata, recunosc ca sa ai fata lui Base ar fi tare greu si ar implica si sus amintita lopata dar daca cineva ar fi suficient de nebun incat sa vrea fata ca a lui Ciorbea va dati seama ce ar fi de saracii medici???

  2. dush 18 August, 2009 at 17:34

    genial 🙂
    felicitari, minunat scris 🙂 va mai asteptam :))

  3. kuktoos 18 August, 2009 at 17:57

    pai ar fi de business !
    iei 3 persoane , le platesti operatiile ( de fata de Base,Iliescu si Tariceanu ) si umbli prin tara pe la sediile partidelor inamice cu pancarta : SCUIPATI AICI.
    Mai ai nevoie de 4 flacai cit dulapul , ca sa asiguri sigurantza fizica a exponatelor , pt. ca unii s-ar putea incalzi prea tare si sa vrea sa-i si pocneasca.
    Eu personal ca sa-l scuip pe Iliescu as plati bine.

  4. XaeL 18 August, 2009 at 17:57

    fii si tu mai explicit: i-au construit una de novo (mai plauzibil), sau i-au transplantat de la un donator (extrem de neplauzibil, dar titlul articolului asta sugereaza)?

  5. http://www.tahemet.blogspot.com/ 18 August, 2009 at 18:49

    Don doftor, da” neşte implant de minte cam pe când s-o putea face? să ştiu când mă înscriu pe liste

  6. http://www.tahemet.blogspot.com/ 18 August, 2009 at 18:53

    PS: transplant sau reconstrucţie de organe… vedeţi băieţi ce se întâmplă când lăsaţi mândreţe de organ în mâna unei fomei nepricepute? să vă fie de învăţătură de minte!

  7. kuktoos 18 August, 2009 at 18:55

    @ tahemet – pai curiozitatea si foamea-i mare .

  8. 4mall 18 August, 2009 at 18:59

    Futere non futere, laba necesarum est…

  9. Raul Racurariu 18 August, 2009 at 19:10

    Domnule Sendroiu si acum imi scrii de clinica asta?
    Vai de ai sti ce rusine am patit: cand ma relaxam si eu mai ca un distins ales mi-a cazut conexiunea la internet si a mea a crezut ca am inchis eu webcamul anumea fiindca mi s-a stricat instrumentul.
    Nu ai cumva si numarul lu’ fata asta?

  10. Arsulici 18 August, 2009 at 20:48

    @4mall
    Te-ai certat cu Aldehida???
    Concluzia ta asta sugereaza 😀

    Vad ca si tu cunosti azteca 🙂

  11. Arsulici 18 August, 2009 at 20:51

    Acest articol este un manifest pentru reabilitarea tuturor barbatilor. Dovedeste, fara putinta de tagada, ca penisul nu este un organ al gindirii 😀

    (e drept ca se poate argumenta si ideea ca a avea penis nu inseamna a avea creier 😀 )

  12. şi-la-vară-cald 18 August, 2009 at 22:01

    @ Arsulici
    În cazul lui Frantz, penisul temporar nu a fost un organ al gândirii, ci o victimă a celuilalt organ cu care se presupune că gândesc oamenii, şi care a început să dea rateu imediat ce “domnişoara” s-a simţit cât de cât bărbat.

  13. Arsulici 18 August, 2009 at 22:06

    @si-la-vara-cald
    😀

  14. şi-la-vară-cald 18 August, 2009 at 22:11

    @ Arsulici
    😀
    😀
    😀
    (Ti-am dat 3 :D, ca si io-s ardeleanca de-a ta, da’ sa nu spui la nime’, ca ne iau ashtia in balon!)

  15. http://www.tahemet.blogspot.com/ 18 August, 2009 at 22:29

    Povestea lui don doctor are şi rolul mobilizator de a sublinia faptul că deşi e dotat cu două capete, sânge disponibil nu e decât pt unul

  16. Arsulici 18 August, 2009 at 22:41

    Domn’ doctor, era penisu’ la ciclu??? 😀

  17. şi-la-vară-cald 18 August, 2009 at 22:43

    … şi ăla sărac în globule roşii câteodată…

  18. şi-la-vară-cald 18 August, 2009 at 22:46

    Fi-v-ar afurisită moderarea sau ce-o fi aia de mi-a băgat comentariul după al lui Arsulici şi nu după al tagametei, cum trebuia! 🙁

  19. Arsulici 18 August, 2009 at 23:02

    @si-la-vara-cald
    Dar asa s-a potrivit mai bine 😀

  20. Florian 18 August, 2009 at 23:11

    De când m-a transplantat în casa ei, nevastă-mea vrea zilnic imunosupresoare, da’ numai de la farmacii de fiţe – Gucci, Kenzo, Vuitton, d’astea.

  21. N.A. 19 August, 2009 at 01:05

    A,da? Hm… simt ca si organismu’ meu incepe sa-l rejecteze pe sotu’.. pana n-o veni macar cu un vuiton d-ala pe-acasa!

  22. N.A. 19 August, 2009 at 01:08

    Deci, stai asa, domnu’ Florian (am observat ca la injuratura asta te oftici al mai tare), dumneata, la cate dame innebunisi pe-aci, tot nu-ti ajunge, tot mai vrei sa impresionezi si insinuezi subtil ca esti un domn generos? 😉

  23. Florian 19 August, 2009 at 07:38

    @N.A.
    Generos pe dracu’, tu chiar crezi că-i administrez imunosupresoarele alea? Ii aplic tratamentul naturist bazat pe masaje cu vătraiul.

  24. Florian 19 August, 2009 at 07:51

    @N.A.
    Pentru înjurătura aia o să mi-o plăteşti cu vârf şi-ndesat când ţi-o fi lumea mai dragă. Am uitat să îţi spun că sunt scorpion născut în zi de-ntâi, à mai veninoasă specie.

  25. şi-la-vară-cald 19 August, 2009 at 09:10

    @ Florian
    Iubire, ia vatraiu’ la el, ce mai stai!
    Stii ca n-ai nici un succes cu el altfel, doar il vanturi prin casa cand ti-e prea cald!!!

  26. şi-la-vară-cald 19 August, 2009 at 09:11

    @Florian @ N.A.
    la ea , scuze, ca vad ca are sot…

  27. db 19 August, 2009 at 09:45

    Am si eu o curiozitate: i-au montat si testicule?

  28. Florian 19 August, 2009 at 09:53

    @şi-la-vară-cald
    Eu am stil iubirea mea, doar mă cunoşti. Cu duşmanii de moarte aplic metode mai rafinate – un topor în ţeastă, o drujbă-n beregată, fineţuri d’ astea, nu un banal vătrai pe cocoaşă..

  29. şi-la-vară-cald 19 August, 2009 at 10:26

    @ Florian
    … să înţeleg că e groasă de data asta? Vino-ţi în fire, iubire, că nu merită să faci pârnaie pentru un banal “domnule Florian”! Acum, că eşti pe val, că ţi s-au recunoscut meritele, că ai şi tu CARTEA ta?! Iart-o, omule, că n-a ştiut cu cine se pune! Oamenii puternici sunt mărinimoşi.

  30. Florian 19 August, 2009 at 12:47

    @şi-la-vară-cald
    Fie, amoraşul meu, numai să nu te aliezi mai târziu cu ea, cum ai făcut cu yoanna, că p’ormă probez cum îţi vin ţie pălăria aia stil topor şi lănţişorul ăla de drujbă.
    Te sărut dulce.

  31. liviu amza (nadie) 19 August, 2009 at 15:11

    stimate domn in Spania sa facut un transplant de fata.asta am auzit azi la stiri.nu cred ca-i o gluma.asa ca………si cred ca am auzit bine.e doar imi schimb numele.cu sapca trasa pe ochi vazut din avion……….. 🙂

  32. Dan Ciurel 19 August, 2009 at 15:30

    :)) Laba strica treaba cat o fi ea de nemteasca

  33. N.A. 19 August, 2009 at 15:48

    @Florian – A, n-am zis ca ai fi (mai ales cu soata legitima), doar ca ai insinua ca ai fi, in scopul marsav de a mai ademeni niste biete fiinte nevinovate si de a le baga in calduri..
    Si eu cred ca esti mai degraba serpisorul veninos (daca stii bancul) decat vreun scorpion…
    @Si-la-vara-cald – De ce instigi la violenta, duduie? Ti-a intunecat mintile amorul ghebos pentru Floricioiu in loc sa-ti aduci aminte de solidaritatea feminina? daca ma trezesc cu vreun vatrai pe cocoasa, ma vei avea pe constiinta!

  34. Florian 19 August, 2009 at 17:53

    @N.A.
    Mă judeci greşit, ingrato. Eu nu sunt un domn oarecare şi nici nu insinuez că aş fi. Sunt un cavaler aflat veşnic la dispoziţia domnişoarelor şi mai puţin domnişoarelor, gata să-mi sacrific zilele, dar mai ales nopţile, pentru fericirea lor sufletească şi… mă rog, n-are rost să-ţi dau chiar toate detaliile.
    Nu ştiu bancul cu şerpişorul, dar dacă-i vorba despre ce cred eu nu mi se potriveşte. Sarpe boa, aşa să ştii, şarpe boa, nu un amărât de şerpişor.

  35. şi-la-vară-cald 19 August, 2009 at 20:18

    @ N.A.
    Dragă, nu ştiu cum n-ai observat cât de dibace am adus-o din condei, cu persuasiunea unei femei inteligente (deşi îndrăgostite), şi ţi-am scăpat pielea! Mai mult nu poci spune, că m-am mai aliat odată cu una Yoanna, şi era să-mi facă piercing cu târnăcopu’. Ţi-e uşor să vb. de solidaritatea feminină când nu te afli în calea taifunului, ca mine zilnic!
    @ (biiig) Florian
    Ce şarpe boa, iubi! Fii sincer şi spune-le că-i vorba de chiar copacul pe care se încolăceşte amărâta aia de târâitoare cu sânge rece!

  36. N.A. 19 August, 2009 at 23:54

    @Florian – Hahahaha.. ce minte murdara, asemeni rudelor matale de prin Franta… zasesi odat’ ca esti de-al lu’ Sade parca… Bancul devine in felul urmator:
    Doi serpi – tata si fiu – mergeau prin padure. La un moment dat serpisorul isi intreaba ingrijorat tatal(ca indicatie regizorala – era sasait):
    -Tati, tati, noi suntem serpi veninosi?
    -Da, tata, de ce?
    -Ptiu, fir-ar sa fie, doar ce mi-am muscat limba!
    @si-la-vara-cald – imi prezint induiosata scuzele si regretele amare si te asigur ca de ai nevoie de un ajutor sau adapost din calea vanturilor Florianice.. aaa… taifunului Floricel, eu sunt acilea, gata sa ajut. Hm, cred ca voi deschide o fundatie pentru intrajutorarea victimelor maleficului.

  37. Florian 19 August, 2009 at 23:55

    @şi-la-vară-cald
    Aşa e, scorbura mea dulce, modestia excesivă e unul din marile mele defecte. Iţi rămân veşnic recunoscător pentru adevărul rostit, cât mai ales pentru cel nerostit, acela că falnicul copac s-a prăbuşit la pământ.

  38. Florian 20 August, 2009 at 00:01

    @N.A.
    La scorpioni nu se potriveşte, eu pot cel mult să mă înţep din greşeală când mă scarpin pe ici, pe colo.

  39. sendroiu 30 September, 2009 at 18:42

    @XaeL: i s-a construit una “de novo” (pardon, unul 🙂 )
    mie mi s-a parut ca am fost destul de explicit prin folosirea termenului “construit” in loc de “transplantat” (s-a utilizat chiar pielea de pe labiile mari, pe care le avea din nashtere)

    “cum a fost cazul domnişoarei Frantz din Hamburg. Care s-a prezentat la o clinică privată, specializată în treburi din astea, pentru a cere să i se CONSTRUIASCA între picioare, în locul păsăricii, un penis cam aşa de mare.”

    Organul construit a fost autodistrus de ca si cum ar fi fost transplantat, dar nu prin mecanism autoimun 🙂

  40. sendroiu 30 September, 2009 at 18:52

    @db: a fost realizat un simulacru de scrot, dar care nu contzinea nici un testicol, evident. Doar din considerente estetice …

Leave a reply