Postul nu e post destul

Nu-mi place delicios nici in vis

Vivi Floricica

M-a trezit LaptucaPEACE pe la 3 dimineata ca plangeam.
– Trezeste-te si culca-te la loc ca plangi!
– Nu e bun delicioooos…
… si plangeam.

Da, ma. Am visat ca mancam iaurt Delicios de caise si mie nu imi place. El poate o fi bun, dar pe mine m-a dezamagit din prima, ma asteptam la altceva. Si pentru ca prima oara a fost un dezastru n-am mai incercat niciodata (femeile ma inteleg).

Mi se trage din liceu, cand plecam de acasa (de la Comani) la Slatina cu 30 de mii. Din astia 30 de mii, 15 mii ma costa drumul… dus. Peste o saptamana sau doua trebuia sa ma si intorc. Deci eram pe 0. N-ar fi fost mare tragedie, camin, cantina, ma descurcam… dar aveam una care isi lua in fiecare zi Delicios si eu nu vazusem niciodata asa. Nu mai zic ca nici nu gustasem. Nici nu concepeam ideea de fructe in iaurt. Eu am crescut cu lactate si stiu ca in combinatie cu fructele era orgie. Eh, fata asta nu avea nimic. Ba mai era si superbun ce manca ea.

Si am suferit asa cred ca vreo 2 luni. 2 luni in care visam ca imi strang bani si imi cumpar si eu Delicios. A venit si ziua in care am avut 6 mii sa imi iau un iaurt de la magazinul de langa internat. L-am desfacut imediat ce am iesit pe usa consignatiei. N-aveam lingurita, dar am bagat degetul in iaurt si apoi l-am lins. Bleah… nu era bun. Zic: o fi de la deget… M-am dus la fantana din curtea liceului si m-am spalat pe maini. Am asteptat sa ma usuc si am bagat iar degetul. Bai, nu era bun. Deja mi se derula filmul cu cei 6 mii intinsi pe tejghea si ce as fi putut face cu ei…

Am urcat in camera, am luat lingurita si l-am mancat de nervi…

Si acum, cand imi amintesc, imi pare rau de banii aia…

Share:

7 comments

  1. Florian 4 July, 2009 at 20:07

    Bai, tu esti de la firma de iaurturi Savuros si bagi strambe. Daca pe ceva scrie ca-i delicios, apai sa stii ca e, d’aia s-au inventat intaritorul de gust si aromele identic naturale. Iar daca scrie ca-i si sanatos pe deasupra, poti sa mananci fara grija. Ramai sanatoasa si dupa moarte, ca nu mai putrezesti.

  2. Adriana 4 July, 2009 at 23:17

    fiica unei verisoare spune “delicios” la orice chestie ii baga ma-sa pe gat si ei i se pare oribila. Si se stie ca nebunii si copiii spun adevarul. Nu esti singura, adica, sa nu te gandesti ca indraznesc sa insinuez ca ai fi nebuna…

  3. 4mall 4 July, 2009 at 23:30

    Adevarul e ca 6.000 reprezinta o adevarata avere! Gandeste-te numai cate eugenii puteai sa mananci de banii aia!

  4. io 5 July, 2009 at 00:06

    sau cat parizer puteai sa iti cumperi

  5. db 6 July, 2009 at 15:14

    … sau chiar multe pungi de pufuleti …

  6. Skag 6 July, 2009 at 21:43

    @ 4mall, io, db: 6 eugenii, 100 gr parizer si 3 pungi de pufuleti.

    Vivi draga, eu te inteleg. Tie nu iti place orgia.

  7. Radu C 12 July, 2009 at 00:20

    Stop reminding me of highschool, or my childhood for that reason :))

Leave a reply