Postul nu e post destul

In concediu cu nevasta (+30)

4 mall

Avand in vedere ca afara sunt si vor fi in urmatoarele zile aproximativ numai 124 de grade (la umbra), nevasta-mea s-a gandit ca in uichendul asta ar fi misto sa mergem la plaja. Mie mi se face rau numai cand ma uit pe geam; doar perspectiva de a ma perpeli pe nisipul incins la mii de grade ma face sa transpir abundent. Dar asta e nimic, sa vedeti cum transpiri cand se uita nevasta-ta la tine cu privirea aia draguta a ei pe care o are cand iti spune: “S-o crezi tu ca stau in casa doua zile”.

“Nu sa stam in casa, dar macar intr-un loc cu aer conditionat”, zic (nu reusesc sa va induc suspansul, nu? Cred ca stiti cum se termina…). “Nu vreau sa mananc, nu vreau sa beau, vreau sa ma bronzez si eu”. Noi stam la curte, ar putea foarte bine sa se bronzeze udand gradina in timp ce eu ma uit la Eurosport; totusi, nu-s insurat de ieri, chestiile astea i le spun doar in gand. Cu voce tare, imi exprim ingrijorarea cu privire la radiatii, sa nu pateasca ceva.

Oh, Doamne, iubitorule de oameni, de ce-ai inventat crema cu factor mare de protectie ? Deci, avem crema de protectie si “o sa stam sub o umbrela, si la o adica luam cate o sapca” (practic, cand sunt 100 de grade afara, ce poate fi mai placut decat o sa porti sapca? E, cacat, sa te uiti pe Eurosport!).

“Pai macar zilele astea doua sa dormim si noi dimineata, iar la pranz oricum e prea cald, mai bine mergem seara sa ne plimbam un pic”. Na, poftim! Pai cand vroia nevasta-mea sa ne plimbam eram obosit, acu’ m-a apucat plimbarea, cand ea vrea la plaja? “Mami, tu vrei sa ne certam? Peste tot zice ca e prea cald, ca nu e bine de mers la plaja in mijlocul zilei, stii foarte bine ca eu nu suport caldura, asa ca nu inteleg de ce insisti sa ma chinui, chiar vrei sa ma omori?”.

Pe principiul “a fost un meci strans, se putea termina oricum, doar ghinionul a facut ca noi sa pierdem cu 8-0”, la ora la care cititi aceste randuri sunt la plaja, sfaraind pe nisipul incandescent si ars de soarele care trebuie ca are un milion de grade. Daca va uitati de-a lungul plajei, nu se poate sa nu ma recunoasteti: am o sepcuta alba.

PS: Cam asta se intampla atunci cand euthanasia e in afara legii, dar casatoria e permisa in continuare.

Share:

38 comments

  1. chupacabra 25 July, 2009 at 09:25

    sa stii ca si pe o campie alpina se poate sta la plaja…

  2. lulu 25 July, 2009 at 09:28

    Lasa 4mall, ca partea cu euthanasia se poate rezolva relatv repede: am vazut astazi, la intrare in Constanta, o masina cu numar de Alba 🙂 Jur!

    Si in paranteza este o nebunie sa mergi pe plaja pe o vreme ca asta. De obocei localnicii merg la plaja mai mult in extrasezon. Asta si ca sa evite invazia de fitze.

  3. Sadd 25 July, 2009 at 10:26

    te compatimesc 😀

  4. http://www.tahemet.blogspot.com/ 25 July, 2009 at 11:11

    Tu ingratule si nerecunoscatorule! saraca femeie o ţii la cratiţă, face curăţenie, spală, calcă, o maltratezi punând să ude grădina – care e treabă de bărbat, iară tu vrei să stai ca un bimbaşă la televizor pe eurosport! vrea şi ea un we la plajă, aşa o răsplăteşti tu?! huăăăăă, unde vă e onoarea de familişti?

  5. 4mall 25 July, 2009 at 12:32

    @lulu:mai, n-ar fi fost bai daca nu era asa cald…
    @chupacabra:achiesez!!!
    @sadd:in semn de recunostinta, promit sa te compatimesc si eu la nevoie

  6. lulu 25 July, 2009 at 14:02

    Dupa plaja de azi o sa te cam certi cu Arsulici pe nick

  7. cheguevara 25 July, 2009 at 14:15

    As fi putu sa spun ca ai avut ghinion de data asta, dar sincer te compatimesc. Unde e mai bine decat la munca, atunci cand nu ai aer conditionat si, in afara celor 124 de grade, e si ca-n sauna? De fapt, daca stau si mai bine si ma gandesc (oau, ce chestie!), cred ca e vorba de o conspiratie mondiala, avand in vedere ce se intampla cand dau click pe http://www.menreport.ro.
    Viva la revolucion, dar mai incet, sa nu ma auda nevasta.

  8. Arsulici 25 July, 2009 at 14:39

    @4Mall
    comentariul de la ora 12.32 l-ai pus de la plaja?
    M-am uitat dupa sepcuta alba, dar erau mai multe

    @lulu
    ba sa bu-mi ia nick-ul, ca nici eu nu-i iau nevasta

  9. Robintel 25 July, 2009 at 14:57

    :)) Dacă te-ai însurat meriţi să te chinuieşti. :)) Şi, oricum, se vede că şapca a ales-o doamna ta. Te-am văzut din Google Maps… =))

  10. 4mall 25 July, 2009 at 16:02

    @arsulici,robintel:ca sa evit situatiile jenante cu miile de fani care vor veni dupa un autograf,am pacalit lumea si mi-am luat sapca neagra azi…si da, eram la plaja, doar ca miracolul tehnologiei ma ajuta constant sa tin legatura cu cei care ma aduleaza:))

  11. Florian 25 July, 2009 at 17:56

    D’asta’s bune contractele alea prenupţiale, că stabilesc de la început tot ce are voie bărbatul şi tot ce n-are voie nevasta.

  12. Florian 25 July, 2009 at 18:03

    P.S. N-am înţeles cum te descurci cu alea 30 din titlu, îţi trimiţi nevasta la coadă la bere ca să schimbi şi cu ele o vorbă, o experienţă, una-alta?

  13. Arsulici 25 July, 2009 at 18:10

    Mai 4Mall, esti pe plaja, locul unde vezi trupuri de muieri tinere dezbracate fara sa comenteze nevasta, ca doar ea te-a dus acolo, si tu, in loc sa profiti, esti tot cu nasu-n tehnologie????

  14. ciprian 25 July, 2009 at 18:49

    Ar trebui sa existe multe contracte pe lumea asta. Cel cu Zeul, sa stim exact ce trebuie sa facem pt a ajunge in Rai, sincer, cred ca suntem tzepuiti sa induram prea multe. Apoi unul cu semenii, sa nu se mai laude ca ajung la mare in zilele lor libere, iar al treilea important, un contract cu parintii, sa nu ma mai santajeze sa-i ajut la treburi. De exemplu, acum nu-s la plaja, dar ma arde soarele in varful carutei cu paie care se indreapta agale spre casa. Ma simt ca un cartof pai incins, dar nu vreau sa dau satisfactie parintilor plangandu-ma. Ca ce sunt barbat si chiar dak si masterand eminent, ma pricep si la muncile astea de weekend prost platite. De fapt singurul lucru care i-ar convinge ca nu merit sa fiu asa exploatat ar fi sa le arat dracovenia asta de molecular cu care pot afla cat mai este kilul de grau la oras si ca stalpul colorat de mai la deal de casa are puteri magice si da forta divina oricarui barladean sa fie conectat la inalta tehnologie. Umbla zvon ca vor sa-l dea jos pe motiv ca strica imaginea satului traditional vasluian unde doar turla biserici si cumpana fantanii cu apa vie si apa moarta trebuie sa aiba peste 10 metri.

  15. 4mall 25 July, 2009 at 22:34

    @Florian: 30+ inseamna ca e pentru copii de peste 20 de ani. Daca te uitai la un film 18+ intelegeai din prima despre ce e vorba…
    @Arsulici:Mai, tu credeai ca am voie sa ma uit la ce vreau eu? Pai daca era dupa cum voiam eu, nu ajungeam la plaja…Get it?

  16. Florian 25 July, 2009 at 22:58

    @4mall
    Păi bine, bre, de ce nu ne povestişi fazele alea de 30+? La filme 18+ nu-mi dă voie mama să mă uit, da’ aici nu se prindea, că-i blog educativ şi mă lasă. Bagă şi tu un video ceva, sau măcar zi-ne şi nouă unde e plaja aia de 30+.

  17. 4mall 25 July, 2009 at 23:23

    @Florian: Vega…Goagal for it! :))

  18. Florian 25 July, 2009 at 23:39

    4mall
    La hotelul Vega eşti cazat? Am stat şi eu acolo, dar pe vremea aia erau oameni serioşi, nu am avut parte de faze 30+. Weekend-ul viitor vin şi eu, rezervă-mi şi mie o cameră.

  19. Arsulici 26 July, 2009 at 00:26

    @4mall
    La vega ma imbaiez si eu…
    Am inteles ca nu te duci de bunavoie la plaja, dar privirea nu are cum sa ti-o opreasca, doar nu te leaga la ochi 😀
    Credeam ca iti acorda macar o mica compensatie 🙂

  20. Carmen 26 July, 2009 at 02:57

    O admir pe nevasta ta! Cred ca ar trebui sa iau lectii de la ea, ca al meu tocmai se desfata cu o partida de Scrabble sub adierea aerului conditionat, cand eu, ca orice femeie normala pe vremea asta, tanjesc dupa o plaja…

  21. Florian 26 July, 2009 at 06:05

    @Carmen
    In loc să stai pe tânjală pune şi tu mâna pe un aspirator, pe o cratiţă, fă şi tu puţină mişcare, să nu te moleşeşti. Nu de alta, dar pe urmă nu mai poţi să te cocoţi la tabloul de siguranţe, când o fi nevoie.

  22. Arsulici 26 July, 2009 at 11:14

    4mall, azi ai scapat de plaja, dupa furtuna de dimineata…. Tu ai chemat ploaia???

  23. 4mall 26 July, 2009 at 11:26

    @Florian: Nu sunt cazat la Vega, eu sunt constantean…
    @Arsulici: 3 ore incontinuu aseara am topait si am tipat incontinuu. Lumea credea ca ma antrenez pentru vreun concert, iar eu faceam dansul ploii!
    @Carmen:Pai eu propun sa ne cunoastem mai bine. Eu ma voi sacrifica sa stau la aer conditionat, iar voi, nevestele, plecati la plaja…ce zici?

  24. Arsulici 26 July, 2009 at 11:35

    @4 mall
    Bravo! Si nevasta nu a zis nimic de dansul tau???
    Vezi ca o limbare pe plaja se poate face si pe timp noros… doara auzim ca ti-ai plimbat sepcuta jos la Modern 😀

  25. lulu 26 July, 2009 at 12:11

    Si eu care credeam ca ploaia au adus-o musafirii mei veniti la mare…
    @Aesulici “limbare” pe plaja? Asta e ceva pentru tiristi cred, ca mie imi scapa termenul…

  26. Arsulici 26 July, 2009 at 12:30

    @lulu
    Plimbare
    Scuze, am scris prea repede si am mincat litere….

  27. 4mall 26 July, 2009 at 13:29

    @Lulu: Te inseli, ploaia au adus-o musafirii MEI veniti la mare…
    @Arsulici: Mai, nu mai da idei!
    @Carmen: Cred ca tocmai ai dezlantuit fiara…

  28. Carmen 26 July, 2009 at 14:23

    Pentru o nevasta demna de admiratie: mie imi plac si plimbarile prin padure sau pe la diverse obiective turistice. Avand o deosebita rezistenta la mersul pe jos, plimbarile combinate cu opriri strategice la diverse magazine mi se par o idee foarte buna. Dar, draga 4 mall, n-are nici un farmec sa intreprindem toate aceste incantatoare activitati fara minunatii nostri parteneri de viata. Noi vrem sa impartim totul cu voi!

  29. lulu 26 July, 2009 at 14:56

    Carmen, cu inca 2-3 astfel de postari ii distrugi lui 4mall toate iluziile despre “libertatea” vietii virtuale. Las-i macar speranta ca aici femeile sunt altfel 🙂

  30. 4mall 26 July, 2009 at 19:33

    @Carmen: Rezistenta la mersul pe jos e punctul meu forte. CU toate astea, opririle strategice cad NUMAI in atributiile ei…
    @lulu: norocul meu e ca sunt un optimist convins!!

  31. Florian 26 July, 2009 at 20:28

    @lulu
    De milioane faza aia cu tiriştii. Da’ pentru treaba asta sper că nu vii cu pretenmţii, o carte ţi-ajunge.

  32. lulu 26 July, 2009 at 22:13

    Riscand sa raman fara milioane, recunosc ca acolo turisti am vrut sa scriu. 🙂 Normal ca am pretenmtii 🙂 la marele premiu. Va amintiti cand carul 5 al televiziunii romane a luat marele premiu la mamaia?? Asa ce eu de ce nu?

  33. Arsulici 26 July, 2009 at 23:38

    @4Mall
    daca ai musafiri, de ce nu i-ai trimis pe ei cu nevasta la plaja? iar tu, in timpul asta puteai sta linistit acasa sa bati covoarele, de ex…
    Scuze, n-am vrut sa-i dau idei 😀
    @Carmen
    Mai ales la opririle strategice la magazine aveti nevoie de barbati, ca sa aiba cine plati nota de plata :D… Caci voi impartiti totul cu sotii, mai ales facturile 😀
    (si da, nu sint casatorit, am reusit sa evit asta, nu ca bietul 4Mall, astept inca oferte serioase 😀 )
    @Lulu
    1. Oricum tiristii nu-s obisnuiti cu fineturi „limbistice”, iar turistii nu au timp de asa ceva, ei au venit la relaxare nu la munca 😀
    2. Era firesc sa cistige carul 5, dupa ce au fost obligati sa suporte schelalaitul concuretilor si concurentelor… Anul asta probabil se va acorda si premiul pentru stoicism avind in vedere concurentii anuntati (tarky, nikita si naomi) 😀

  34. Daily Cotcodac »  Ultimul tango al lui 4mall 27 July, 2009 at 01:14

    […] urma articolului de sambata al lui 4mall, am primit un drept la replica din partea nevesti-sii. De fapt, ea doar l-a […]

  35. Ultimul tango al lui 4mall -> ApaRece 27 July, 2009 at 02:02

    […] urma articolului de sambata al lui 4mall, am primit un drept la replica din partea nevesti-sii. De fapt, ea doar l-a […]

  36. Florian 27 July, 2009 at 13:16

    @lulu
    Am vrut să scriu „prietenii nemţi”, crede-mă, că şi eu te-am crezut cu turiştii ăia ai tăi. Si, la urma urmei, tu ai greşit prima. Aşa ce eu de ce nu?

  37. Daily Cotcodac »  Am făcut primul milion 18 May, 2010 at 16:49

    […] ar mai fi nevasta lui 4mall, care, când n-are nici un motiv să-l trimită să doarmă pe preş, intră pe DC şi după aia […]

  38. Daily Cotcodac »  Cu şepcuţa la maternitate 6 October, 2010 at 13:59

    […] astăzi, colegul nostru 4mall şi doamna Aldehida sunt părinţii unui băieţel pe nume Andrei. Să le […]

Leave a reply