Postul nu e post destul

Galben de toate felurile

Vivi Floricica

Iar e, ma, cod galben???

Asta am zis cand am citit ca iar e cod galben zilele astea. Eh, nu galben ca cel de data trecuta. Ala a fost cu ploaie, asta e cu canicula, vipie cum ii zice mamaia.

Si acum as fi vrut sa locuiesc in Moderat!

Da, ma. Eu, cand eram mica, credeam ca Moderat e un oras. Si unul chiar foarte misto. Cel mai tare la orasul asta mi se parea faza cu fenomenele meteo. Pai… ati auzit voi vreodata sa bata vantul in Moderat? Va zic io ca nu. Ma uitam mereu la televizor, la meteo, cand eram mica si va zic: vantul batea pana la Moderat. Nu era misto? Un loc in care nu bate vantul niciodata…

Asta imi doream – sa locuiesc in Moderat, am mai mintit si tot copilaretul de pe sant ca eu ma mut in Moderat cu mami si cu tati. Le-am si adus argumente si mi-am atras invidii.

Bine, faza si mai dura este CUM am aflat ca nu e oras. Cand i-am povestit asta sotului meu (pe atunci era doar potential viitor sot) a ras de s-a strambat si nu s-a abtinut de la a exclama “Vaaaai, cat de proasta erai!”

Era de ras, normal. Te-ai fi asteptat sa descopar asta din cartea de geografie. Eu, tzu. Am aflat in clasa a IIIa din manualul de muzica… scria “moderato” si ne-a explicat invatatoarea ce inseamna asta.

… din seria “maine va ploua pe alocuri, cei care locuiesc pe alocuri sa-si ia umbrele”

Share:

11 comments

  1. SillyMe 18 July, 2009 at 02:11

    Genial postul…si eu cand eram mica si mergeam la “tara”,normal drumul era lung si treceam prin mai multe sate si orase si proasta de mine zicea ca trec prin foarte multe tari si ce tare sunt eu ca numai mie nu imi cere nimeni pasaportul :D…eh,ala copilariei valuri,doar ca eu inca nu m-am desteptat ;))

  2. SillyMe 18 July, 2009 at 02:11

    *ale…scuza-ti,emotiile ;))

  3. liviu amza(nadie) 18 July, 2009 at 02:24

    mai dar toata lumea zice ca-i “inteligenta”.parca incep sa nu mai ma simt singur.oricum sint cel mai “inteligent” de pe planeta.arunc eu o piatra intr-o baltoaca se chinuie toti savantii din lumea asta sa o scoata. =))

  4. SillyMe 18 July, 2009 at 03:10

    liviu amza(nadie) nu dormi la ora asta?te tii de scris commenturi la posturi?ntz ntz ;))

  5. Newsted 18 July, 2009 at 17:00

    Pe ideea “Bate vantu’…latra cainii” inteleg ca Giurgiu este undeva intre Bucuresti si Moderat.Altfel nu mi-as axplica de ce latra cainii in Giurgiu…fara vant, sa-i deranjeze la spinare 🙂

  6. Ciprian 18 July, 2009 at 20:30

    @Vivi Bine ca nu te-a prins vantul sau vreo ploaie acida prin Trebuci (un mic orasel prin zona Intorsurii Buzaului) :)).

  7. Moroi 18 July, 2009 at 21:15

    Delicioasă ca de obicei doamna Vivi. NO COMMENT. Nu prea mai găsesc articole pe DC să mă etalez comentând, dar dvs. “rulaţi” ca de obicei. Sunt un admirator. BRAVO.

  8. Florian 18 July, 2009 at 21:52

    Codurile astea colorate fac parte din planul de apărare împotriva invaziilor. Codul galben e mai puţin periculos, că până ajung chinezii la noi li se strică bicicletele. Ala roşu e cel mai naşpa, că ruşii-s colea. Cât despe codul portocaliu, cu ăsta vedem noi cum s-o alege la alegeri.

  9. http://www.tahemet.blogspot.com/ 19 July, 2009 at 20:51

    @newsted: la giurgiu latră cânii că li-i frică să nu fie făcuţi mici. răţeta locală de mici, bazâdu-se pe abundenţa locală a animalelor constă în amestec în părţi fix egale de carne de mâţ cu cea de câne. numai că trăbă dozat bine bine, cu balanţă dreaptă, alminteri, dacă e prea multă carne de pisică, miauni, dacă e prea multă de câine, latri la final.

    logica copilăriei e absolut imbatabilă. spre exemplu, eu am ajuns din aproape în aproape la concluzia că în congo, dacă toţi oamenii sunt negri, şi casele lor sunt aşijderea, deoarece la mine în sat oamenii erau albi iar casele şi ele tot albe de la var.

  10. Newsted 20 July, 2009 at 09:49

    @tahemet…ma fac ca nu-s de acord cu tine.Am prieteni pe acolo :))

  11. miha 23 July, 2009 at 12:58

    am lesinat de ras!!! toate articolele astea sunt un deliciu :)))!!! o olteanca adevarata!! bv!!!

Leave a reply