Concursuri

Daily Cotcodac revine în forţă

În ultimele două săptămâni, am observat cu oarecare îngrijorare că ne-a scăzut uşor traficul (aici, îl rugăm pe dl Boc să nu fie invidios pe noi pentru că traficul pe internet se poate monitoriza uşor, spre deosebire de indicatorii economici sau cursul de schimb al leului, care practic e imposibil să-ţi dai seama dacă scad).

Iniţial, am pus scăderea traficului pe seama verii, când lumea în general e plecată în concedii; ne-am dat seama însă că sunteţi prea deştepţi ca să vă luaţi concediu taman acum – ştiţi foarte bine că pe criza asta colegii dumneavoastră de birou abia aşteaptă să plecaţi în vacanţă ca să vă lucreze. Prin urmare, ne-am gândit la câteva soluţii de a ieşi din această criză (spre deosebire de dl Boc, noi trebuie să avem grijă de un site, care e un lucru serios, nu ca economia naţională, care e ceva cu care nu merită să-ţi baţi capul). Soluţii pe care o să vă rugăm să le votaţi, comentaţi sau dezaprobaţi energic, aşa, ca şi cum aţi putea câştiga nişte premii (de fapt, chiar s-ar putea să vă dăm un mic premiu; dacă ne mai scade mult traficul, poate chiar la toţi).

1. Programul „Prima carte”
Un program social adaptat crizei, menit să înlocuiască vechiul concurs „Vrei să fii tocilar?” din vremea când traficul duduia. Se adresează tinerilor care n-au avut niciodată a carte a lor şi sunt nevoiţi să citească şi la vârsta asta cu părinţii, precum şi celor care poate au avut una, dar au uitat-o în metrou, autobuz, tren, etc (sau la fosta nevastă, împreună cu ăla micu’). Vă rugăm să reţineţi şi faptul că noi vă oferim toată cartea, nu vă punem să veniţi cu primele 10 pagini de-acasă ca să primiţi restul.

2. Promovarea imaginii Daily Cotcodac în lume
În acest scop, vom înfiinţa special un minister, care va fi condus de dna Vivi Floricica. Ministerul va avea sarcina de a atrage cititori noi pe DC, pentru atingerea acestui scop dna Vivi având libertatea să facă ce doreşte domnia sa: să se joace cu lopăţica, să se dea cu bicicleta, să prezinte vremea sau să-şi înmoaie picioruţele în apa mării. Fiind mai frumoasă şi mai inteligentă decât dna Elena Udrea, dna Vivi Floricica nu va fi fluierată decât admirativ, iar intelectualii vor face remarci pofticioase de genul: „Ce bine scrii, pisi!” sau „Ce te-aş citi, să moară mama!”.

3. Reducerea cheltuielilor bugetare
Pentru că noi nu plătim pe nimeni, reducerea salariilor va avea exact efectul pe care-l are reducerea cheltuielilor operată de dl Boc, adică zero. Totuşi, vă rugăm să remarcaţi faptul că măcar noi nu ne-am împrumutat de câteva miliarde de euro înainte de a ne plânge de bani.

Bineînţeles că, indiferent de ce veţi vota, nu vom aplica nici una dintre aceste soluţii – pur şi simplu nu credem că dau rezultate (deşi n-am putea spune cum ne-am dat seama). În lipsă de alte idei mai bune, ne-am gândit să încercăm o soluţie nebunească, dar totuşi eficientă: să scriem mai mult şi mai bine. În acest sens, vom începe în curând publicarea a două seriale palpitante, ambele cu bătăi. Primul este o poveste cutremurătoare din cartierul Dristor ce va relata ororile războiului dintre doi vecini de scară, în naraţiunea supravieţuitorului. Cel de-al doilea este un serial original Daily Cotcodac semnat de Radu Pircă, o istorie a ţepelor date de strămoşii noştri, de la cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci şi împăratul Traian până la Manuc Bey (exact, cel cu hanul; ce probabil nu ştiaţi este faptul că Manuc era un soi de Băse, SOV şi Hrebe luaţi la un loc şi că el chiar avea intrare la Marii Licurici de la Stambul şi Sankt Petersburg).

Probabil că deja ne-am lungit cam mult cu acest text, dar asta doar pentru că am face orice numai să nu ne apucăm odată de scris.

Share:

32 comments

  1. Arsulici 22 July, 2009 at 06:44

    Toate aceste idei sint bune, dar ar fi si mai bine daca Julius ar scrie mai des (ca mai bine ma indoiesc ca poate 😀 🙂 )
    Si n-ar strica sa puneti pe site si niste poze deocheate cu Vivi 😀 😀

  2. Somebody 22 July, 2009 at 08:31

    Vai arsulici, tu chiar o cauti cu lumanarea de la viermele stelar? Eu o propun pe Vivi ministrul turismului si ca slogan pt daily: Daily, the land where you can mock Vaslui. Pana una alta, ca un om aflat in vacanta fara frica de a-i fi furat serviciul, mi se pare ca desconsiderati tinerii pionieri aflati inca pe bancile liceului. Propun deci un minister al sportului, ora fara de care sanatatea mea intelectuala nu ar fi in regula. Asta pt ca in timpul spagatului citesc dailycotcodac.

  3. sabina 22 July, 2009 at 09:34

    as zice programul”prima carte”,dar stiu ca eu nu o sa castig never ever carti de la voi,asa ca i-as face fericiti pe altii!
    in concluzie,mai multe texte by Vivi Floricica 🙂

  4. CID 22 July, 2009 at 09:49

    Poze deocheate cu Vivi – o idee excelenta.Poate ca Marihuana Peace nu citeste daily etc.

  5. Carmen 22 July, 2009 at 10:02

    Julius, ca sa vezi ca te sustin, pun link la DC pe Facebook. Poate de data asta primesc un premiu de-adevaratelea…

  6. clara 22 July, 2009 at 10:17

    eu ma gandisem cu ceva timp in urma la un posibil dailycotcodac in engleza, poate ca putem sa il facem pe julius un soi de brand national (ceva care sa fie mai pregnant decat ceea ce fac coloratii aia prin diverse colturi ale lumii…) mie mi se pare ca ar avea sanse sa devina un jerome k jerome romanesc, as traduce cu cea mai mare placere textele si as pune umarul la o promovare in lumea anglo-saxona doar ca din septembrie incolo, acum am o lucrare de grad inca nescrisa si sunt oarecum cu morcovul in urma mea…. 🙂
    ar merita incercat. cel putin asa cred eu…

  7. iahu 22 July, 2009 at 10:36

    Inainte de “etc” nu se pune virgula in limba romana, doar in limba engleza, da? Amu’ bine ca sunt io destept 🙂

  8. anya 22 July, 2009 at 10:38

    O sa te scriu in blogroll. O sa te citez pe supermegablogul meu. Ala pe care am scris de doua ori si pe care il citesc (fortat) vreo 3 oameni. Vezi, aici promovare internationala!

  9. toader 22 July, 2009 at 10:39

    cartile din acest program sunt educative?

  10. Florian 22 July, 2009 at 10:52

    Ideea lui Arsulici e bună dar target-ul e strâmt, are în vedere doar bărbaţii cărora le plac fetele şi fetele cărora le plac tot aşa. Pentru restul pieţei, nişte poze deocheate cu Julius ar completa în mod fericit promoţia.
    PS Pentru prevenirea unor insinuări răuvoitoare din partea ştiu eu cui, fac precizarea că eu aştept pozele cu Vivi. Sugestia cu Julius este doar o chestiune de marketing şi de reminiscenţă a simpatiei pe care i-o port de la ultimul concurs.

  11. artistu 22 July, 2009 at 11:01

    Sa faca VIVI stripitis, Sa faca VIVI stripitis!!!
    Si atunci sa vezi flux de cititori ce o sa aveti! 😀

  12. kuktoos 22 July, 2009 at 11:28

    Neeee , ideea ideala e …..:
    CARTI DE JOC CU VIVI SI JULIUS !!!
    dressed and naked .

  13. Camelia 22 July, 2009 at 12:21

    Fara pretentia de a va aminti cum s-a inventat roata, sunt sigura ca o imagine aleasa de autor la fiecare poveste ar ajuta. Si dac-ar fi de nedescris in cuvinte ar fi si mai bine. Nu ne subestimati, suntem aici, va citim si pricepem. Dar nici nu ne supraestimati, daca putem sa repovestim o s-o facem (chiar daca suntem 0 la talent narativ, ce, U2 nu putem sa fredonam?). E mai greu de povestit imagini.

  14. Florian 22 July, 2009 at 13:06

    @kuktoos
    only naked, please.

  15. Temujin 22 July, 2009 at 13:29

    Nu am pretentia ca ma pricep la promovarea unui “sait” de internet dar, sunt un cititor de-al vostru si vreau sa va spun ca de cand urmaresc ce scrieti voi aici calitatea a scazut simtitor si ritmul posturilor s-a micsorat pe zi ce trece. Inainte sa va apucati sa incercati sa atrageti noi cititori ganditi’va ca este mai simplu sa reveniti la formatul initial (calitate si numar de postari zilnice) si atunci multi dintre cititorii vostri vor reveni si ei.

  16. penguins_can_fly 22 July, 2009 at 13:44

    vivi nu uita
    Romania e a ta

  17. daniel v. 22 July, 2009 at 14:43

    asociati-va su Spiru Haret si aplicati programul “Prima diploma” sau “prima licenta” pt cei cu patru clase; pt ‘telectualii cu 8 clase treceti la “primul masterat”

  18. Adrian Calarasu 22 July, 2009 at 18:45

    Temujin, spune-ne si noua, te rog, ce unitate de masura folosesti pentru a determina calitatea textelor, vinde-ne pontul, ajuta-ne, lumineaza-ne, arata-ne calea.

  19. Radu C 22 July, 2009 at 19:14

    Mai mult de un articol pe saptamana? Grea incercare. Oare poate chiuli staff-ul de la jobul care le aduce bani ca sa scrie mai mult pt. jobul care le ia banii de la primul job? 🙂 Grea alegerea asta.

  20. Ciprian 22 July, 2009 at 20:30

    Deci se poate, plec si eu la Iasi o zi si ca prin minune apar 3 texte bune pe DC. Eeeeei, exagerez desigur. De unde atata bine?

  21. Adriana 22 July, 2009 at 20:51

    Hai ma ca vin io sa scriu la voi, sa va creasca traficul, amaratilor…

  22. db 22 July, 2009 at 21:21

    “măcar noi nu ne-am împrumutat de câteva miliarde de euro înainte de a ne plânge de bani”
    N-or fi fost miliarde, ci milioane, si nu euro, ci lei vechi, dar Jul recunoaste ca traieste pe datorie … deci asta nu tine!
    Si propunerea cu “poze deocheate” … mmm … va credeam intelectuali 😉
    (stiti definitia intelectualului? un individ care poate sa munceasca mai mult de 2 ore fara sa se gandeasca la sex 😀 )

  23. iahu 22 July, 2009 at 22:53

    Eu una m-am saturat de catelusul schiop…

  24. JULIUS 22 July, 2009 at 23:02

    @iahu: gata, il schimbam 🙂

  25. mutulik 22 July, 2009 at 23:22

    Bagati forfetaru’ pana in toamna, macar!
    Cine intra pe site sa aduca cu el doua oua, un kil de rosii si trei prieteni?

  26. Laptuca PEACE 22 July, 2009 at 23:26

    Julius , nu pot decat sa admir inaltele tale capacitati organizatorice si nu numai….ceea ce imi aduce aminte de o replica devenita celebra: “Curvele nu le-am adus inca …dar va place organizarea ???”(o matroana de bordel prospat deschis…celui care avusese ghinionul sa fie primul client…asta dupa ce-l plimbase 3 etaje pana ajunsesera la raionul de blonde, inalte si cu tate mari)

  27. JULIUS 22 July, 2009 at 23:29

    @laptuca peace: noi avem numa’ doamne, ma! ia intreab-o pe nevasta-ta

  28. Florian 23 July, 2009 at 07:47

    @Julius
    Ai grijă că @yahu este o cârtiţă infiltrată de concurenţă, ca să amuţească definitiv cotcodacul. Lasă căţeluşul acolo că atrage lumea mai ceva ca femeia cu barbă şi tunelul groazei la un loc, sau măcar fă un referendum dacă îl suspenzi sau nu pe multipedul şchiop, din funcţia de preşedinte de blog.

  29. N.A. 24 July, 2009 at 12:41

    Da, si eu as fi propus niste nudaciuni, da’ bine ca mi-au luat-o altii inainte.. (haha, musiu Florian, chiar ca citesti gandurile; p.s.-ul a fost binevenit, ca exact de asta te-as fi suspectat si eu)
    Deci, zic, domnu’ Julius, sa faci nitel soping de desuuri. Boboru’ te vrea nud!
    @db – astia e cei mai perversi, mama lor de’ntelectuali!

  30. Florian 25 July, 2009 at 02:05

    @N.A.
    Stiu eu ce nud ai fi propus da’ ţi-a luat-o Arşulici înainte, cum te-ai şi văitat de altfel.
    Chestia nasoală pentru tine este că nu mă poţi contrazice, că dacă o faci înseamnă că de fapt râvneai la nudul propus de mine, iar dacă află karatistul…

  31. N.A. 25 July, 2009 at 02:19

    Aiurea, nici cu fetite nu m-ar lasa sa ma joc, nu e un sot de gasca deloc!

  32. Florian 25 July, 2009 at 17:07

    @N.A.
    De, dacă nu te-ai mulţumit cu un şahist, aşa-ţi trebuie.

Leave a reply