Postul nu e post destul

Ce are ecologia cu berea si cu oltenii

Vivi Floricica

Am fost invitata la “un metru de bere ecologica”. Ce aia???? Ho, nu radeti, ca radeti degeaba. Stiam ca berea se mai bea si la metru. Nu va grabiti sa urlati la mine „huooo, taranco!”… ca doar nu vin din Oltenia, mai stiu si io unele lucruri… Dar ecologica???

Pe mine m-au uimit multe lucruri, cum ar fi messengerul, geamurile electrice, mms-ul, chiuvetele de la mall, butonul printscreen, lumanarile parfumate, fondul de ten cu sclipici, n-am loc sa fac o lista completa. Dar bere ecologica? Da-o incolo, asta e prea de tot. Vorba lu’ mamaia „ptiu, ai dracu’ se mira ce sa mai scoata” (asta a fost replica ei cand a vazut tampoanele ob). In fine, eu am decis sa nu cred. Zic: „asta face misto de mine”.

De obicei, cand simt ca sunt luata in bascalie, am tendinta sa ma uit in spate sa vad cine rade, ma simt ca la big brother. Numai ca eram la birou, iar invitatia fusese lansata pe mail. Reflexul ma face sa ma uit in jurul meu, totusi. Nimic. Liniste. Mintea mea era tot la berea ecologica. Pana la urma, ajung de una singura la concluzia ca asa ceva nu exista, era clar. De obicei, cand am dubii asupra unui lucru, il gugalesc si in 3 secunde stiu. Acum era prea evident… ecologica… bere… draci pe balta…

Acum aveam alta problema: ce fac? Daca raspund „da”, o sa rada asta si cu curu’ de mine. Daca raspund „nu”, o sa creada ca sunt vreo salbatica de-aia. Zic: daca el face misto de mine, hai sa-i raspund si io la fel. Dau reply: „as prefera o vodca fara alcool”, cu gandul ca gata, l-am facut din vorbe, i-am luat fata. Faza la care ma trezesc imediat cu „hahahaha… nici eu nu beau alcool”.

Moama, imi venea sa sar pe geam. M-am si uitat spre fereastra, imi imaginam cum imi ramane urma corpului meu prin geam (am vazut eu la desene). Ma rog, doar imi imaginam, in realitate nu m-as putea arunca pe fereastra nici daca m-as chinui, n-as avea loc, s-ar intampla ca la Tancabesti.

Ce sa mai inteleg acu’? Exista sau nu exista bere ecologica? Nu de alta, dar tocmai refuzasem invitatia si, se stie, e demostrat stiintific, ca oltenii nu refuza nimic din ce e moca. Eu tocmai dadusem cu piciorul la bere si nu asa… un metru de bere.

Stau, procesez si … ma hotarasc sa il intreb. Fara nicio rusine, ce? Nimeni nu s-a nascut invatat. Ii zic: ba, baiatule, zi-mi si mie, ce e aia, chiar exista? Mie nu mi-e rusine sa fiu ridicola, am antrenament. Si ii zic, si imi zice. Da, chiar exista. Si ma face sa ma simt… in fine. Si o dreg eu in urmatoarele mailuri, si incerc eu sa ma dau inteligenta, uneori chiar geniala si, spre final, ma trezesc ca imi trimite id-ul de mesinger si imi zice sa-i dau add. Reply: vivi.floricica, da-mi tu… eu mi-am pus mesingerul ala nou si nu vad de unde sa dau add.
Sa nu va imaginati ca bausem deja berea, dar io asa sunt si treaza.

Share:

14 comments

  1. Moroi 8 April, 2009 at 17:44

    Eu sunt alcoolic inrait doamna Viviana .si tot nu am auzit de bere ecologica. Nu stiu ce o fi mizeria asta dar sigur are un gust de pipi. Problema mea este ca nu vad cum de berea “veche” nu ar fi ecologica. Cu ce polueaza ea ,afara de jeturile necontrolate de urina ale consumatorilor in boscheti? Sunt total depasit de situatie si de inventiile inutile si credeti-ma ,sunt “consumator” de la 15 ani si in viata mea nu am auzit de “bere ecologica”. Hmmm, cine stie poate am fost in cresme care servesc doar bere poluanta. Aaaaa …deci de asta ma pisam eu asa? ..De la aia ecologica “nu poluezi” ?

  2. ratonbox 8 April, 2009 at 18:49

    pai asta cred ca si era, toata berea este ecologica.

  3. DrLyana 8 April, 2009 at 19:49

    In procesul de fabricare al berii se polueaza destul de mult.
    Dar nici eu nu am auzit de v=bere ecologica. O sa mai intreb. Si daca aflu ceva, promit sa anunt.

  4. brylu 8 April, 2009 at 20:59

    oltenii sunt un neam savuros de-a dreptul. de aia mi-am luat si eu una de nevasta. e EXACT ca in descrierea ta.

  5. mira 8 April, 2009 at 21:19

    deci ai aflat sau nu ce-i aia?

  6. theheartcollector 8 April, 2009 at 21:20

    “Acum aveam alta problema: ce fac? Daca raspund „da”, o sa rada asta si cu curu’ de mine. Daca raspund „nu”, o sa creada ca sunt vreo salbatica de-aia.”

    Fraza asta îmi aduce aminte de un banc: Cică era Ion pe un vârf de deal şi Gheo pe alt vârf de deal, amândoi cu oile la păscut. Strigă Gheo către Ion: “Bă Ioane, tu ai SIDA?” Stă Ion, să se gândească: dacă îi zic ca am, o să vrea şi el, dacă îi zic că n-am o să creadă că-s sărăntoc aşa că, în cele din urmă, exclamă: “Bă Gheo, am, da doar o ţâră, pe fund” 😛

  7. 4mall 8 April, 2009 at 23:29

    @theheartcollector: Ion si Gheo nu erau olteni?

  8. theheartcollector 9 April, 2009 at 00:05

    @4mall: No hai să nu fim cârcotaşi 🙂

  9. db 9 April, 2009 at 08:34

    Eu imi amintesc de fazele cu “Sunteti de acord ca Generalul Store sa-si deschida un magazin aici, in Bucuresti” s.a.m.d. la care nimeni nu recunostea ca nu stie despre ce e vorba si dadeau cu bata-n balta si bateau campii. Oare e asa greu pentru unii sa zica: “Alo, frate, zi si mie ce-i aia ca habar n-am”? A propos, nu ne-ai lamurit, totusi, ce si cum cu berea ecologica 😀

  10. 4mall 9 April, 2009 at 09:22

    @theheartcollector: reformulez: Ion si Gheo tineau macar cu Craiova?

  11. artistu 9 April, 2009 at 12:13

    Pai bine am olteanca mica si ne-ai lasat cu BEREA in aer. Daca tot exista, dezvolta subiectu’, ca sa nu ajungem sa ne uitam ca pisoii la WHISKAS-ul ala nou! 😀

  12. theheartcollector 9 April, 2009 at 13:28

    @4mall: Da normal! De unde crezi ca stia Gheo de SIDA? 😛 😀

  13. 4mall 9 April, 2009 at 13:38

    @theheartcollector: de la piticul porno adik?????

  14. theheartcollector 9 April, 2009 at 13:39

    Of course 🙂

Leave a reply