Postul nu e post destul

Jurnal de casă nouă* – Episodul 1

Adrian Călăraşu

În toamna anului trecut, eu şi cu doamna ne-am cumpărat un apartament prin vecinătate. Era musai să fie pe aproape şi ne-am hotărît într-un final la un loc’şor la trei blocuri distanţă de părinţii noştri, astfel încât viitorii bunici să nu îşi permită să se plictisească la bătrâneţe, când vom vrea şi noi probabil să scăpam câteva ore de plozi, ca să putem merge în club să ne destrăbălăm, ca orice om care ţine la tradiţii.

Blocul în care ne vom muta aduce uşor a sanatoriu, în primul rând din cauza faunei care îl populează: jur că am văzut nepoţei venind la bunici cu coşuleţul de merinde în blocul ăla. Asta nu ar fi ceva ieşit din comun dacă am putea trece peste faptul că nepoţii aia au puţin peste 50 de ani.

Noi am cumpărat de la un nene aflat la a doua tinereţe, dar care se încadra perfect în context, în sensul că avea 45 de ani, dar din cauza că îi era practic imposibil să se oprească un pic din machit, arăta de 66.
Tânărul lucra pentru Guvern! Bine, ăsta era doar un mod mai pretenţios de-al lui de a spune că era gardian la poliţia comunitară. Genul mârlan în uniforma statului, uniformă din care nu ieşea nici când adormea, în fiecare seară, pe canapeaua din sufragerie, mai mult mort decât treaz.
În ziua în care am încheiat tranzacţia, cretinul a apărut la bancă cu sacoşa de Cora, ca să-şi ia euroii. După ce a numărat dezamăgit teşcălăul care se prezentase, se pare, cu mult sub aşteptările lui, a sesizat că-s 400 euro în minus şi a început să acuze că l-am tras în piept. Boul nu ştia că banca o să-şi tragă parte. Aşa că molusca a trebuit să înghită şi să plătească pentru faptul că a ţinut neapărat să se vadă cu grămada de caşcaval direct în braţe. După ce s-a resemnat, şi-a îndesat monetarul în buzunar şi s-a dus să-şi ia probabil cele necesare, ca orice român cumpătat: probabil o plasmă de 100 de inci, un Logan şi de restu’ vodcă. Tind să cred că a investit cu cap, pentru că actualmente încă mă mai sună periodic, pe motiv că a mai făcut el nişte calcule din care rezultă că mai avem să-i dăm 45 de lei de la nu ştiu ce streaşină şi ceva ţevi schimbate de el.

Familia ăstuia mai era compusă şi din fiu-su, care era liber-profesionist! Bine, ăsta era doar un mod mai pretenţios de-al lui de a spune că taie frunză la câini. Spun asta pentru că indiferent de ora la care l-ai fi căutat, era negreşit acasă, pentru că avea treabă pe RedTube.
În acelaşi apartament mai trăiau un câine şi o bunică, dar despre ei nu pot să zic nimic pentru că nu aveau nici o vină, au fost doar victime colaterale ale nesăbuinţei celor de mai sus.

Aş dori a începe să vă povestesc despre cum e să te mănânce în cur să-ţi iei responsabilitatea unei proprietăţi şi ce obstacole ai de înfruntat în acest demers, dar despre asta, despre cum va scădea familia mea media de vârstă în blocul ăla cu cel puţin 20 de ani, despre ciudaţii vecini şi formele lor dubioase de orânduire, precum şi despre ghidul practic de supravieţuit printre otevişti la care lucrez in prezent, în episoadele următoare.

Cu bine.

*Mă rog, nouă pentru mine…

Share:

16 comments

  1. Moroi 27 March, 2009 at 21:41

    Mulţumeşte lui Dumnezeu (nu ştiu dacă tot crew-ul este ateu) că ai avut bani să cumperi un apartament. Pe “praful” ăsta e lucru mare să ai lovele de o casă felicitări

  2. A.C. 27 March, 2009 at 23:27

    te plesnesc daca tu crezi ca scopul meu e sa epatez
    l-am luat pe imprumut, prietene, sunt dator tot restul vietii mele (oricat o mai fi ramas din ea)
    try walkin in my shoes

  3. 4mall 28 March, 2009 at 00:05

    @AC: Sa ghicesc, de cand ai ipoteca pe apartament, nu-ti mai place nici monopoly…

  4. A.C. 28 March, 2009 at 00:31

    ma, tot sincer zic, deci da
    adica nu
    nu mi-a placut niciodata monopoly
    pentru ca, cum ar veni, eu puneam pret pe zone de la periferie, pentru ca alea imi erau mie dragi, dar ceilalti jucatori, nu, ei tineau musai sa cumpere cartiere gen dorobanti
    nu stiu din ce motiv, creca tine de educatie

  5. Divricean 28 March, 2009 at 00:45

    @AC: plesneste-l cu z ca face mai mult sgomot. Dator tot restul vietii?? Ha. Norocosule. La altii sunt datori si copiii tot restul vietii, si cand zic viata ma refer la viata pe Terra.
    http://www.youtube.com/watch?v=Xe1a1wHxTyo

  6. umbre 28 March, 2009 at 10:43

    Distractie placuta cu vecinii..o sa ai nevoie de simtul umorlui si nervi de otel:)

  7. Moroi 28 March, 2009 at 10:46

    @A.C. Nu am zis că epatezi. Chiar deloc. Pur şi simplu e bine că banca ţi-a acceptata aşa credit. Eu de exemplu stau în chirie de un an, şi de atunci ma chinui să obţin ceva de la bancă să mă mut cu “doamna” mea. Nu ai de ce să mă pleZneşti…Cel mai tare lucru in ţara asta de căcat este să obţii o casă a ta. Nu să stai cu părinţii pana la 40 de ani. Aştept cu nerăbdare episoadele următoare ,sper că fără pleZnituri.

  8. parintele 28 March, 2009 at 11:08

    deci toti romanii cumpatati isi cumpara plasma :)) :))

  9. parintele 28 March, 2009 at 11:10

    abia astept episodul 2…daca nu-l gasesc aici il iau de pe torrente

  10. Divricean 28 March, 2009 at 11:20

    @Moroi: Oooo! You are lucky!
    We used to live in shoe box in the middle of the road.

  11. 4ever 28 March, 2009 at 13:56

    Aştept cu nerăbdare următoarele episoade. Sper să supravieţuieşti …

  12. DrLyana 28 March, 2009 at 14:07

    Macar ai reusit sa iei un apartament. Cei mai multi dintre cei tineri nici macar nu pot sa viseze la asa ceva…

  13. A.C. 28 March, 2009 at 14:41

    Moroiule, imi cer scuze, nu-mi luasem pastilele 😀

    Noi am apucat sa luam creditul in toamna, inainte de criza, sau recesiune, sau ce pana mea o fi asta.

  14. Winn3r 28 March, 2009 at 14:56

    “Spun asta pentru că indiferent de ora la care l-ai fi căutat, era negreşit acasă, pentru că avea treabă pe RedTube.” hahaha. Foarte tare!

  15. Moroi 29 March, 2009 at 22:09

    @AC . Chill man. Este ok. RESPECT
    @DIVRICEAN . If the shoe box is yours ,with your name on it is better than living in a rented house. Trust me.PEACE.

  16. Jurnal de casă nouă - episodul 2 » Daily Cotcodac 18 July, 2012 at 22:43

    […] cum vă spuneam şi în episodul anterior, ne-am luat […]

Leave a reply