Promo

Prietenii maşinii tale în Europa

Julius

 

Există maşini care sunt mai mult decât o simplă realizare inginerească. Sunt maşini care transmit emoţie şi de care te îndrăgosteşti pe loc. Adesea primesc chiar şi un nume şi, cumva, de un moment dat încolo încep sã facă parte din familie. Proprietarii lor se strâng în cluburi, se împrietenesc unii cu alţii şi se adună duminicile în anumite locuri, admirându-şi bijuteriile şi făcându-şi unii altora complimente.

 

Aşa sunt, de pildă, proprietarii de VW Beetle, Trabant sau dubiţe care au fost la Woodstock.

 

Însă nici o maşinã nu apropie mai mult oamenii decât Peugeoutul. De când am o astfel de maşinã, am cunoscut o mulţime de oameni minunaţi, prietenoşi şi harnici, cunoscuţi altor proprietari de maşini sub numele de mecanici auto.

 

Pentru un şofer de Peugeot însă, ei sunt mai mult decât nişte simpli mecanici auto – sunt prietenii tãi, confidenţii tăi, oamenii pe care ajungi să-i suni în miez de noapte şi sã le spui problemele tale. Şi să-i rogi să te tracteze.

 

Ce faci însă când nu eşti nici în Bucureşti (salut, nea Mitică!), nici la Beiuş (servus, Kitty, servus, Pişti!), nici la Sibiu (bineînţeles că ştiu mecanici auto şi la Sibiu; între Bucureşti şi Beiuş sunt în jur de 500 km, doar nu credeaţi că un Peugeot îi poate face dintr-o bucată?)? Sau, mai rău, ce faci dacă ţi se strică maşina în afara ţării?

 

Problem. N-am păţit-o, dar era cât pe ce. Aventurier cum mă ştiţi, am plecat cu Peugeotul verde la Cracovia (pentru cititorii noştri mai tineri, care abia au picat bacul: da, bre, în Slovacia). La două ore după ce am ajuns înapoi în Bucureşti, a pocnit placa de presiune. M-a costat 800 de euro în Apărătorii Patriei, dacã se spărgea în Polonia probabil spălam şi acum maşini să plătesc factura – “Interior – exterior, pane Sobieski?”

 

Dacă plecaţi cumva cu maşina iarna asta la ski în Bulgaria sau Austria (ca săracii), am descoperit că puteţi să minimizaţi riscurile folosind reţeaua de service-uri AD Garage. Mai exact, dacă vă reparaţi maşina la un service AD Garage din România, primiţi o garanţie valabilă în toată rețeaua de service-uri AD Garage, care include 16 ţări.

 

Bulgaria nu e printre ele, însă dacă mergeţi, de pildă, la Bansko şi se strică ceva acoperit de garanţie, o reparați la cea mai apropiată reprezentanță auto a mărcii din proprietate personală şi, la întoarcerea în ţară, mergeți cu facture și fișa tehnică la AD Garage şi primiţi banii înapoi. În termen de șapte zile.

 

118-1

 

E valabil şi pentru la vară, când probabil o să mergeţi în Grecia (tot ca săracii), aşa că dacă vă reparaţi până atunci maşina la AD Garage, s-ar putea să scăpaţi de nişte bătăi de cap. Măcar de astea, fiindcă, dacă mergeţi în concediu cu soţia, o să aveţi oricum destule.

Share:

4 comments

  1. chocolate 9 December, 2016 at 07:38

    Garanție îi zice dacă ai mașină. Pentru proprietarii de Peugeot se cheamă abonament la service.

  2. Dan1 10 December, 2016 at 16:53

    Şi dacă n-am Peugeot ce fac? Că dacă nu se strică nu se strică…

  3. Dan1 10 December, 2016 at 16:55

    Da’ chiar, maşina mea o avea placă de presiune? Că n-am auzit până acum…

  4. Rower 10 December, 2016 at 20:10

    Cu sotia cui?

Leave a reply