Politică şi sticloanţe – ce beau românii, în funcţie de partidul pe care l-au votat

 

Julius Constantinescu

 

  1. PSD

Electorat preponderent rural sau urban la prima generaţie, consumă în general ţuică sau rachiu – băuturi româneşti, făcute în gospodărie. Evită băuturile strãine, dubioase, preferând zeama românească de pufoaică în locul whisky-urilor cu care străinii aflaţi în slujba lui Soros vor să ne otrăvească. O caracteristică definitorie a băutorilor votanţi de PSD este aceea că nu par deloc deranjaţi de faptul că birtaşul e hoţ şi le îndoaie fără ruşine băutura.

 

  1. PNL

Sunt băutori de bere. Ca orice băutori profesionişti de bere, sunt zgomotoşi, lăudăroşi şi spun o mulţime de prostii la băutură. De asemenea, exact când e nevoie mai mare, nu prea au erecţie.

 

  1. USR

Nu citesc niciodată eticheta, tot ce contează pentru ei e ca băutura să fie cool. Se machesc cu jagermeister, absint, Grolsch, Aperol Spritz sau vin la pahar. Ăştia sunt în general hipsteri cosmopoliţi care simpatizează cu Nicuşor Dan. Simpatizanţii curentului tradiţionalist reprezentat de Clotilde se pun în cap cu bere Zaganu sau Nenea Iancu. Dupã ce beau zdravăn, obişnuiesc să se ia la bătaie.

 

  1. ALDE

Votanţii ALDE au profilul nuntaşului de cursă lungă şi sunt, deci, mari băutori de vin. Sunt atârnache, obişnuiesc să bea de la alţii.

 

  1. UDMR

Amatori de pălincă de pere, vin de Tokaji şi şliboviţă. Beau cu oricine şi nu ştii când se ridică de la masa ta ca să se aşeze la masa altora.

 

  1. PMP

Membrii PMP nu pun strop de alcool în gură. Nu că n-ar vrea, dar pur şi simplu nu apucă de Băsescu.

 

Desigur, 60% dintre români nu s-au regăsit în nici unul dintre aceste partide şi au preferat să bea acasă. În ce mă priveşte, vă mărturisesc că aş vota oricând pentru un Jad X.O. de 28 de ani – probabil cel mai bun coniac (vinars) românesc.

 

Jad 28 de ani

 

L-aş vota cu ochii închişi, trăgând pe nas aroma de stafide, roşcove şi smochine, completată cu note de vanilie, cafea, scorţişoară, ciocolată şi tabac.

 

Eu spun că aşa un partid ne-ar trebui nouă: românesc, istoric, curat, de minimum 40% şi care să ne ducă înainte. Chiar şi pe trei cărãri.

 

14 Comentarii »

  1. ErRon 19/12/2016 @ 03:06