Postul nu e post destul

Samsung Galaxy S7 e noul iPhone

 

Julius Constantinescu

 

O fi copiat Samsung ani de zile după Apple, dar spre deosebire de dobitoci ca Buzdugan și Morar, care vor rămâne toată viața doar niște hoțomani jalnici, Samsung mi se pare genul de elev care a băgat la cap, iar acum tocmai și-a depășit profesorul. Comparația tehnică între ultimele modele scoase de Samsung și Apple contează prea puțin, căci iPhone-ul nu tehnic trebuia bătut, ci acolo unde era unic – la capacitatea de a lua mințile fanilor. Or, după mine, Samsung Galaxy S7 exact asta face: e un telefon cool, pe care trebuie să-l ai (sunt convins că fetele înțeleg foarte bine acest concept, ele îl aplică și la fustițe, rochițe și pantofiori).

 

De două săptămâni mă dau pe un Samsung S6 edge+. Ecranul curbat, care e și pe S7, e atât de cool, încât orice telefon cu ecran plat mi se pare deja din generația Nokia 5110. Iar S7 vine în momentul de față, la precomandă, cu ochelarii Gear VR (ochelari pentru realitate virtuală) – poate cel mai cool gadget care există la ora asta.

 

Samsung Galaxy S7

 

(apropo de ochelarii Gear VR, cred că aceștia ar putea ajuta în viitor cuplurile căsătorite să facă sex: îți pui ochelarii virtuali și, în loc de soție, te programezi din telefon în pat cu altcineva; de aici încolo ar trebui să fie mult mai ușor)

 

Noile Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge sunt rezistente la apă, iar camera poate fi folosită pentru filmări subacvatice (rezistă undeva peste 30 de minute de apă; practic ceva mai mult decât ochelarii de snorkeling de la Decathlon). Până când o să ne facă Mariciu un vlog cu asta, iată o filmare subacvatică realizată de un vlogger american cu un Samsung Galaxy S7.

 

 

Inutil să vă spun că mi-am pus ca sonerie pe S6 Edge+ ”La Follia” a lui Vivaldi, ca orice inginer care vrea să pară intelectual. Sună atât de bine, că nu-mi vine să răspund.

 

Nu știu să fi inventat cineva termenul înaintea mea, eu nu l-am văzut nicăieri, așa că vă rog să notați că mactarzii sunt istorie, iar eu sunt pe cale să devin primul samsungtard din lume.

 

***

 

Și dacă tot suntem aici, să vă povestesc și cum a fost la lansarea lui Samsung Galaxy S7.

 

  • Nu mai fusesem la un pișcot de vreo 3 ani, așa că apariția mea a produs o mică surpriză – mă tăguia lumea pe facebook, fetele mă pupau și voiau să se pozeze cu mine. Mi s-a spus că însuși șeful de la Samsung și-a întrerupt discursul când am intrat și ar fi spus: ”Băga-mi-aș, a venit Julius și noi lansăm S7! Ne facem dracului de râs, dacă știam că vine lansam direct S10”. Mă rog, nu bag mâna-n foc pentru asta, n-am auzit, că mă pozam cu niște fani.
  • Cred că a doua oară în viața mea, m-am dus să-mi iau ceva de mâncare (bine, am profitat și de faptul că, în mod surprinzător, oamenii bine îmbrăcați nu reușiseră încă să radă toate platourile). Am înțeles că la scurt timp șeful coreean al bucătarilor s-a sinucis ritualic, ultimele lui cuvinte fiind: ”Să-i spuneți lui Julius să mă ierte că nu am făcut cremșnit”.
  • Șefii de la Samsung au vorbit cumulat undeva sub 15 minute, scurt și la obiect, ceea ce m-a făcut să apreciez încă o dată budismul și confucianismul, fiindcă la ei slujbele sunt scurte, nu ca la ortodocși.
  • Sărmanul Mariciu a încercat să complimenteze o piaristă spunându-i ceva de genul: ”Arăți ok, parcă nu te-ai mai îngrășat” (mă rog, nu chiar cu cuvintele astea, v-am redat doar esența). A trebuit să-i arăt eu cum se complimentează old school o femeie de 30 de ani: ”Ce bine că ai reușit să ajungi! Ai plecat mai devreme de la școală?”
  • În rest m-am simțit bine, am băut vreo patru beri și le-am arătat fetelor cum am dansat la lansarea telefonului fix al lui Graham Bell.

 

via GIPHY

Share:

9 comments

  1. Belle dImagination 8 March, 2016 at 06:30

    Divinule, ce bine că ai zis de telefoane! Noroc că te-am citit, altfel uitam că TREBUIA să-mi încarc bătrâna Nokie cu butoane.

    PS: în stil minimalist, parcă ssgtard sună mai cool decât samsungtard

  2. sow 8 March, 2016 at 08:07

    Cu Samsung esti ca si cu depunerea juramantului militar. Cu ochelarii insa te-ai scos.

  3. Ina_adevărata 8 March, 2016 at 08:23

    ‘ai sictir, eu abia am trecut de la telefon cu butoane la Lenovo A100 și chiar și cu ăsta mi-e greu, mă-ncurc în meniuri.
    ‘re-ți ai focului cu tehnologia voastră, că ați stricat lumea. Pe vremea mea…

  4. bRUtuSS 8 March, 2016 at 10:24

    chiar e prima oara dupa mult timp cand chiar imi pare foarte interesant S-ul lor. Pana acum doar parea modelul vechi sters de praf si lustruit, dar acum chiar au schimbat ceva acolo de iti trebuie neaparat

  5. helen of troy 9 March, 2016 at 06:58

    La lansarea telefonului fix al lui Graham Bell banuiesc ca ai fost cu Radu Beligan, nu?

  6. db 11 March, 2016 at 10:48

    Esti, mai nou, in galerie la ‘lupii galbeni’? Ca tu intotdeauna ai tinut cu aia mai slabi … 😛

  7. Savantu' 11 March, 2016 at 12:33

    WTF???
    Dansezi Bamp (Bam)???
    M-ai facut nostalgic, prima oara cand am dansat lovindu-ne bazinele unul de altul, in diverse zone, eram intr-o tabara de Fizica la Craiova in ’78 (eram in lotul largit), partenera era o bruneta Nutzi din Buzau (da’ nu Udrea), si melodia preferata era:

    Oh, oh, Black Betty, Bam a Lamb…

  8. Ypsilon 13 March, 2016 at 21:28

    Azi eram chestionat de o X, de ce sunt inca burlac, n-am masina, n-am casa mea, pai raspunsul era clar, am multe calitati, dar n-am destui bani pentru rate si pentru a fi interesant, pe alea batrane de o seama cu mine le mai duc cu vorba, dar astea tinere care conteaza sunt mai pragmatice. Asa ma deprimase, acum imi dau seama ca n-am bani nici de un Samsung, salariul e sub pretul telefonului la liber. Decat sa iau unul cu abonament la Orange, mai bine ma insor.

  9. JP 4 April, 2016 at 17:57

    Cred ca Samsung de mult a depasit ce face Apple. Designul noilor S7 arata mai bine ca iPhone 6 si 6S-ul cu liniile alea pentru antene de un gri diferit de ce la carcasei. Bateria tine mai mult, camera foto e mai buna si se misca bine si softwre-ul, semn ca Samsung a invatat din greselile versiunilor anterioare de TouchWiz-ului.

    Eu personal as lua modelul non-Edge, ca mi se pare mai util, si un plus este mai usor de folosit cu o singura mana, datorita diagonalei mai mici.

Leave a reply