Promo

Bărbaţii rămân nişte copii până dau în mintea copiilor

Julius Constantinescu

 

Se ştie că bărbaţii nu se maturizează niciodată şi că rămân toată viaţa nişte copii (de fapt, doar femeile ştiu asta, dar va trebui să acceptăm că aşa este, fiindcă femeile ştiu întotdeauna mai bine). Cea mai bună dovadă că bărbaţii nu se maturizează niciodată este faptul că cei mai mulţi dintre ei se însoară.

 

(o scurtă paranteză: nu înţeleg de ce e ridicat în slăvi sistemul de învăţământ în care copiii sunt învăţaţi să gândească singuri; de ce ar trebui, de pildă, învăţat un băieţel să gândească singur, când la un moment dat se va însura şi nu va mai avea nevoie deloc de abilitatea asta?)

 

Rămânând mereu nişte copii, bărbaţilor le va plăcea toată viaţa să se joace (bine, şi să mintă, dar asta e deja altă poveste). Întreaga industrie a jocurilor, care teoretic se adresează copiilor, se sprijină în realitate pe umerii bărbaţilor. Nu există nici un bărbat pe lumea asta care să nu fi confiscat măcar o dată jucăria unui copil ca să se joace el însuşi – după ce, în prealabil, i-a explicat ciutanului că jucăria aia e caca (eu însumi, de pildă, am pus de vreo câteva ori un copil la el în pătuţ, explicându-i că nu-i frumos să tragă de ţâţele maică-sii).

soarece
Bărbaţilor le plac jocuri dintre cele mai diverse. Celor însuraţi, de pildă, le place şi acum să se joace de-a hoţii şi vardiştii. Lui Remus Cernea îi place să se joace de-a mama şi de-a tata, în timp ce Cătălin Botezatu preferă „Flori, filme, fete sau băieţi”. Singurii adulţi care nu joacă nici un joc din copilărie sunt corporatiştii – jocurile lor din team-building sunt atât de stupide, că nu le-ar juca nici un copil de grădiniţă.

 

Unul dintre cele mai mişto jocuri pentru adulţi este airsoft. Seamănă destul de mult cu „Pac-pac” şi „Tuberman”, jocurile shooter ale copilăriei mele („tubermanul” era jocul ăla cu cornete suflate prin tuburi de plastic), însă se joacă în spaţii special amenajate, de regulă foste fabrici sau unităţi militare lăsate în ruină (în caz că nu s-a făcut deja acolo un club frumos pentru hipsteri, cu nume gen Fabrica, Uzina sau Atelier Mecanic).

 

Airsoft foloseşte nişte arme care imită perfect armele adevărate, doar că trag cu bile din plastic (oricum, mai bine decât puşca mea AK-47 din armată, cu care puteam să-i trag inamicului cel mult nişte palme). Se numesc replici airsoft şi un pasionat le are pe ale lui, chiar dacă parcurile de airsoft îţi pot pune la dispoziţie absolut tot – ar fi însă ca şi cum te-ai duce la pescuit şi administratorul bălţii ţi-ar da undiţa, minciocul, scăunelul şi momeala, ba ţi-ar furniza şi nişte poveşti despre cum ai prins un crap de cinşpe kile.

 

replici airsoft
Puteţi găsi orice accesorii de airsoft pe magazinul online Airsoft6 (magazinul fizic e în Constanţa, în caz că sunteţi de-acolo), de la încărcător mid-cap şi ţeavă de precizie până la vesta tactică, o vestă cu buzunare mai multe chiar şi decât vesta lui Ion Cristoiu.

 

Singurul lucru pe care nu îl găsiţi pe http://www.airsoft6.ro este o scuză bună ca s-o puteţi şterge de-acasă, în caz că sunteţi însurat. Asta pentru că o astfel de scuză nu s-a inventat încă, nu putem pleca de-acasă fără scandal nici măcar când murim: „Unde-ai plecat tu, Ioaaaane? Ai plecat şi m-ai lăsat singură pe lumea asta, Ioaaane!”

 

 

 

 

Share:

34 comments

  1. dyers_eve 18 November, 2014 at 03:49

    Si ai o scuza buna cand vii acasa cu ruj pe camasa. Zici ca ai fost la airsoft. Nu ca te-ar crede cineva, dar nu strica sa zici si tu ceva acolo.

  2. dyers_eve 18 November, 2014 at 03:53

    Bre, ai fost in stare sa-i zici copchilului ca tatele ma-sii is caca ?

  3. Silva 18 November, 2014 at 06:05

    Acolo am ramas si eu blocata. Pe urma mai zicea ceva de niste pusti sau cracane cu invizoace, n-am retinut exact

  4. Mariana 18 November, 2014 at 07:54

    Bă, crăpai dacă nu te luai de corporatişti! :p

  5. tizul 18 November, 2014 at 08:14

    Julius, v-ati vorbit?!?

    Lia Stoica:

    “M-a anuntat vikingu ca gata, s-a decis! (ma asteptam la orice, job nou, sa vanda casa, sa taie lemne, sa o omoare pe shefa lui, orice): “am invatat decent sa manuiesc elicopterul asta mic, trebuie sa imi iau unul mare. Uite ce mi-ar placea”
    https://www.youtube.com/watch?v=wEJYAYX9PJk I´m fucked! Poate vin intr-o zi de la scoala si nu mai merge cheia in usa, ca a vandut el casa ca sa isi ia elicopter “

  6. deaddy 18 November, 2014 at 08:39

    Reclama la pusti false. Nu la pusti falsi.

  7. Cristi 18 November, 2014 at 08:40

    “de ce ar trebui, de pildă, învăţat un băieţel să gândească singur, când la un moment dat se va însura şi nu va mai avea nevoie deloc de abilitatea asta?” – Aha, pana la urma o sa te insori si tu bag seama.:D

  8. Belle d”Imagination 18 November, 2014 at 08:57

    Un băieţel trebuie învăţat să gândească singur pentru că trebuie să fie capabil să-şi aleagă eficient pe cine va gândi pentru el atât la serviciu cât şi din momentul în care se însoară. Altminteri (nu mă leg de corporatişti) e posibil să nu gândească singur ci să gândească un alt organ pentru el şi să-şi ia de soaţă o tută cu ţ â ţ e mari şi craci lungi care are atât de multe probleme cognitive încât nu e capabilă să gândească nici măcar pentru ea, darămite şi pentru el.

  9. RoseN 18 November, 2014 at 10:12

    Pare rau s-o spun, dar interfata asta noua a site-ului e mult mai… plina de buguri… dupa buget probabil.
    Totusi, enervant.

  10. unmihai 18 November, 2014 at 10:25

    Care erau regulile la „Flori, filme, fete sau băieţi”? Sa mor daca mai stiu.

    Denumirea completa pe care o stiam eu era „Flori, filme, fete sau băieţi, gogoșari sau castraveți”

  11. simf 18 November, 2014 at 11:08

    intre un baiat si un barbat difera doar pretul jucariilor.

  12. nicole 18 November, 2014 at 11:23

    Tocmai ne-ai declarat niste bunuri personale aflate in dotare drept jucarii? si minti si copiii ca sa-i desparti de mama?? E razboi…))

  13. Cms 18 November, 2014 at 11:28

    Acum am observat că ai un hamster pe cap în poza cu nasul de clovn.

  14. Nedu Merit 18 November, 2014 at 12:40

    Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu am tras întotdeauna cu puşca mea, nu cu de-alea de împrumut. Şi însurat şi neînsurat. 🙄
    În altă ordine de idei, nu înţeleg deloc cum de ştie onoratul mogul atâtea chestii despre căsătorie. Bănuiesc că de-aia are wikipedia atâta succes. 😯

  15. Nedu Merit 18 November, 2014 at 12:43

    @ Cms: nuuu, nu e aşa. Când ai un hamster pe cap, torni nişte whisky într-un recipient şi îl tragi pe nas; altă soluţie n-ai. Poate alunecă hamsterul.

  16. Savantu' 18 November, 2014 at 13:14

    @Cms&Nedu Merit:
    Si stiti ce gandeste hamsterul?: “Baaai, sa-mi bag…. fiti atenti ce mi-a crescut azi noapte intre piciore” Sorry, Julius, mi-am amintit de bancul asta si nu m-am putut abtine.

  17. ErRon 18 November, 2014 at 15:05

    Ai pus de mai multe ori acelasi copil în pătuţ, cu explicatia de rigoare, sau de mai multe ori copii diferiţi?
    Îţi plac mămicile ?

  18. bogho 18 November, 2014 at 15:07

    Adica faci reclama sa pui un premiu la bataie?

  19. Silva 18 November, 2014 at 19:47

    Sincerele felicitari nu va mai plac. Cum daduram de democratie, cum ridicam pretentii.

  20. Dan1 18 November, 2014 at 22:13

    Bre, io am avut pistoale cu capse (nu se mai fac acum), am avut centura “de cowboy” cand eram copil, deci nu ma mai prindeti cu de-astea! (am avut si masinuta teleghidata cu cablu, ca nu era pe vremea aia WiFi sau Bluetooth!) Deci, nu pun botu’ da? Totusi am sa dau click pe linkurile alea! :))

  21. Xeno 19 November, 2014 at 20:24

    “de ce ar trebui, de pildă, învăţat un băieţel să gândească singur, când la un moment dat se va însura şi nu va mai avea nevoie deloc de abilitatea asta?”
    … ba chiar ii dauneaza, as adauga eu !

  22. Ciprian 20 November, 2014 at 21:50

    Despre aventurile domnului P. cand mai scrieti?
    Dar domnul deputat din lumea araba cand mai povesteste ce sucuri a mai smanglit? Campania s-a terminat, cred ca merita un binemeritat concediu sa scrie texte pentru DC.
    Dar doamna Monica Ionescu de ce nu mai scrie? Sau CMS, sau Ina sau indragitul Dan1. Si mai erau niste autori cu scriitura rara, Ozzy si inca unul ce parea oltean, avea un nickname ce incepea cu litera p, zi-i sa-i zic..
    Concurs avem pentru Craciun? Sa vina Simion I. sa concureze sau cum il chema, ala de a luat X-peria sau dna Sebra, ca a luat imprimanta HP. Dar concursul VSFT? de ce nu se mai tine? Sau cel de mima cu pisici, la asta ma mai descurcam.
    Eu nu vreau airsoft, vreau sa ne impuscam cu cornete. Camionagiu e bine, sanatos? Si el scria bine.
    Bai, dar astia de la Viasat History de ce nu baga in engleza documentarul despre regii Croatiei? Aşe mă zgârie prin urechi croata lor!

  23. deaddy 22 November, 2014 at 08:59

    “…si inca unul ce parea oltean, avea un nickname ce incepea cu litera p, zi-i sa-i zic”
    Simona Catrina? 🙂

  24. Nedu Merit 22 November, 2014 at 10:22

    În spiritul spiritului Crăciunului, eu propun să fie amnistiat to ader (cu t mic).
    Eventual şi ăla cu P. P… ircă?

  25. Ciprian 22 November, 2014 at 17:12

    @deaddy Mi-am amintit, de PunKreas ziceam, dar daca o fi oltean nu mai sunt sigur.

  26. Cms 23 November, 2014 at 03:36

    @ Ciprian: pentru ce ne tulburi somnul?

  27. Dan1 23 November, 2014 at 08:44

    @Ciprian: La câtai comentariul ai scris, puteai sa scrii un text! Auzi, io, îndragit! 🙂

  28. ciprian 23 November, 2014 at 21:31

    @Dan1 Am muncit prea mult fara sa fiu platit, daca i se umple lui Julius contul cu donatii si vine cu o oferta buna, voi scrie 2-3 texte bune ( :)) sunt cel mai banal si mai deprimant om) pentru DC de banii aia. :)) Mai mari sanse sunt sa mi fie blocat accesul pe acest site de internet.

  29. ciprian 23 November, 2014 at 21:33

    @CMS vezi ca a intrat Luna neagra in Fecioara, poate te inspira, saga cu ingerasii lui Julius a ramas asa neterminata.

  30. Belle d”Imagination 24 November, 2014 at 11:59

    Uite d-aia mogulilor ar trebui să li se permită accesul la jucării d-astea numai sub atentă supraveghere feminină. Că s-a jucat şi s-a jucat până a dat în mintea copiilor şi a uitat să mai pună vreun textuleţ

  31. Nedu Merit 24 November, 2014 at 14:17

    @ Belle d`imagination: Ba nu, eu cred că s-a jucat cu puşca pînă a început să aibă probleme cu puşca. 🙄

  32. Dan1 24 November, 2014 at 21:48

    @Ciprian: Bre, io facui ce putui, acu’ depinde “decât” de Julius!

  33. Belle d”Imagination 25 November, 2014 at 10:08

    @Nedu-merit, pe aici nu puştile sunt problema. Puşculiţele sunt cuvântul urât care generează blocaje

  34. Alt Marian 3 December, 2014 at 19:22

    A murit papagalul? Ala verde (ca sa nu fie confuzii)…

Leave a reply