Tentativa moarte n-are

Atracţie fatală

Julius Constantinescu

Ionuţ M., 23 de ani, jandarm, îşi parcase maşina proprietate personală pe alee şi intenţiona să urce la prietena sa, când, în faţa blocului, s-a întâlnit cu Ştefan R., 64 de ani, pensionar. Deşi politicos era să-i facă loc bătrânului să treacă, aşa cum ar fi făcut orice tânăr bine-crescut, Ionuţ, care circula cu o viteză de 5 km/h, s-a ciocnit violent de bătrân, care venea de la etajul 8 cu viteza v = gt – viteză cu care se deplasează îndeobşte corpurile aflate în cădere liberă. Cu toate că era cât pe ce să încurce planurile lui Ştefan R. (care, probabil că v-aţi dat seama, intenţiona să se sinucidă), Ionuţ s-a scuzat spunând că el e un simplu jandarm şi că nu ştie să rezolve probleme de fizică atât de complicate, în care trebuie să se afle unde se întâlnesc două corpuri ce pleacă unul din punctul A şi celălalt din punctul B.

***
Ioan C., din satul Predeşti , era un antialcoolic convins (în sensul că-i ura de moarte pe ceilalţi alcoolişti din sat, nu c-ar fi avut, Doamne-fereşte!, ceva cu alcoolul, care stă liniştit în sticle şi nu face nici un rău nimănui). Sâmbătă, după ce-şi terminase treburile prin gospodărie, Ioan ieşise puţin prin sat şi ajunsese, inevitabil, la cârciumă (practic, Ioan se deplasa ca tramvaiul, pe traseu fix, acasă-cârciumă). Iniţial, omul se aşezase la o masă şi încercase să consume în linişte; din păcate, Ioan nu era un pilangiu melancolic, gen Nichita, Hemingway sau Baudelaire, să scrie opere nemuritoare la beţie, el preferând mai mult distracţia. Prin urmare, i-a invitat pe consătenii Costel M. şi Gheorghe L. să i se alăture la o mică ciomăgeală, lucru pe care aceştia l-au acceptat repede, mai ales că, dacă nu dădeau şi ei, riscau să se prăvălească în scurt timp. Când s-a trezit a doua zi, Ioan era la spital şi-l durea îngrozitor capul, întrucât, după cum avea să mărturisească, băuse foarte mult şi uitase să ia o aspirină înainte de culcare.

Share:

13 comments

  1. Ciprian 8 May, 2013 at 06:27

    Ce om si nea Stefan asta, pai la 64 de ani nici nu s-a bucurat bine de pensie, pentru care si-o fi rupt spatele vreo 30 de ani si a mai umblat si vreo doi ani sa-si faca dosarul de pensionare. Cine stie ce motiv o fi avut, am auzit ca s-a terminat Suleyman, poate de aia. Poate l-o fi impins cineva, suspect ca a incercat sa plonjeze tocmai cand Ionut a ajuns in fata blocului.

  2. Belle d”Imagination 8 May, 2013 at 08:16

    Nea Ştefan ăsta cred că voia să ajungă cetăţeanul model al anului: o viaţă de muncit şi după câteva zile de pensie, gata, ajutorul de înmormântare.

  3. Ozzy 8 May, 2013 at 09:22

    Bune, dar tot ”Gheorghe și calul fermecat” rămâne de referință.

  4. Nero 8 May, 2013 at 10:37

    S-a terminat Suleyman? Cum?

  5. ela 8 May, 2013 at 10:43

    O analiza caustica si pertinenta a straturilor societale prezentata de D-ul sociolog J. Constantinescu
    (s-o fi cistigind mai bine decit ca Big Mogul) 😀

  6. Ciprian 8 May, 2013 at 11:20

    @Nero: nu stiu, umbla un zvon pe twitter cum ca s-ar fi terminat.

  7. Alex 8 May, 2013 at 11:32

    Notificare pentru gospodine:
    Nu uitati ca o sticla modesta de votca, pe langa faptul ca infrumuseteaza masa, ascunde si eventualele rateuri culinare…

    Soţul vine revoltat acasă :
    – Iubit-o, am auzit că administratorul s-a culcat cu toate femeile de pe scara noastră, cu excepţia uneia.
    – O ştiu, e bleaga de la parter !

  8. stalker 8 May, 2013 at 11:41

    un “iubit-o” la momentul potrivit face cît trei cafele 😀

  9. EU 8 May, 2013 at 11:46

    Poate “IUBITO”…..Gramatica asta…..oare clasele 1-8 au fost sarite?

  10. Serban 8 May, 2013 at 11:48

    @stalker:
    *o iubit-o

  11. Savantu' 8 May, 2013 at 12:18

    Dupa calculele mele savante rezulta ca pensionarul avea in momentul impactului cam 70 km/h, ceva mai putin ca Huidu. Oare si lu’ asta o sa-i dea tot cu suspendare? Da’ asigurare pentru pagube produse tertilor o fi avand?

  12. lulu 8 May, 2013 at 20:04

    @Ozzy: Pe mine tot “sex la lumina lumanarilor” m-a “impactat” mai mult 🙂

  13. NNA 9 May, 2013 at 11:58

    @EU: va luati de un cititor, poate nu avea iubita :)) Pe mogul nu-l taxati? “acoolisti” sau alcolisti?! :))
    Cum e domnule mogul? 😀

Leave a reply