Postul nu e post destul

Cum să ne pregătim corect pentru party

Monica Ionescu

Întâi şi-ntâi ar trebui să avertizez asupra faptului că eu sunt o fiinţă tare sobră şi asocială, nu-mi plac deloc petrecerile, evenimentele, locurile unde lumea se distrează, râde, se simte bine, dansează (eventual), bea, fumează, socializează, pleacă acasă pe 5 taxiuri (cărările pe stil nou), nu-mi place dezmăţul, într-un cuvânt!

Cu toate acestea, uneori sunt nevoită să mă prezint la astfel de suplicii, bunul simţ şi manierele câştigând multe dintre bătălii; nu se face să refuzi un party important, un eveniment – ce mai încoace şi-ncolo, pus la cale cu atâta grijă, anunţat cu atâta vreme înainte şi la care, practic, eşti OBLIGAT să vii!

Prin urmare, este foarte important să te organizezi minuţios, cu atenţie chiar şi la cele mai mici detalii, aşa încât să ai o prezenţă agreabilă, care să onoreze în primul rând gazdele şi apoi (mai ales) propria-ţi vanitate.

Începi de la ora 7 dimineaţa cu programarea la coafor: nu poţi să mergi cu un pămătuf în loc de un păr îngrijit, ce fel de doamnă eşti? Până la momentul coaforului, după masă, este suficient timp pentru căutarea unui outfit potrivit cu evenimentul. Deschizi frumos şifonierul şi, stupoare, outfitul ia-l de unde nu-i! Nimic, dar nimic de îmbrăcat!! Nicio problemă, este timp pentru o scurtă sesiune de shopping, ocazie cu care te întorci acasă exact cu ce ai nevoie. Pregăteşti noua rochiţă, o admiri, o probezi de 15 ori, îţi vine minunat, e verde brotac, are şi nişte perluţe albe, elegantă, superbă! O mai probezi o dată şi-ţi dai seama că de fapt decolteul e prea adânc şi nu prea corespunde … După ce treci de şocul decolteului, mai probezi de douã-trei ori şi realizezi că parcă e cam prea pe corp şi iar nu-i bine, pare indecentă şi… să nu mai adaug şi alte neajunsuri. O arunci cât colo şi fugi la coafor, sperând că între timp găseşti o altă soluţie. Te aranjezi, pui şi o manicura, suprema eleganţă, te întorci. Reiei testele, de data asta cu nişte pantalonaşi pe care n-ai apucat să-i porţi vreodată, pui toculeţe, admiri rezultatul. Cauţi o bluză. Păcat, orice s-ar potrivi e vechi, nu-s purtate decât de două ori, nimic nu merge, nimic nu stã ca lumea, de fapt nici nu se pot asorta şi oricum pantofii sunt cu maron şi negru… Nu-i bine! Reiei cercul în sens invers, de la pantofi în sus. Pui o rochiţă, o vechitură oribilă, bej, parte peste parte. Perfect, numai că se desface prea rău şi e şi cam subţire şi se mai şi electrizează. Material de rahat. Alta.

Transpiri înverşunat, până când coafura se transformă într-o perucă tip Boney M, aşa că va fi nevoie de retuşuri. Nu-i nimic, se rezolvă cu o perie şi nişte fixativ.

Găseşti, în cele din urmă, alţi pantaloni, dar ăştia vin prea mulaţi, ca nişte egări, şi pare o ţinută prea sport; blugii sunt o soluţie doar dacă evenimentul se petrece la un picnic şi nu pare a fi cazul, fusta e prea office.

Nu-i nimic, mai este timp. De la atâtea probe şi încercări, oja s-a dus naibii, unghiile sunt jupuite la vârfuri şi, în plus, ai mai şi băgat mâna prin vase, să fie spălate, să n-ai nimic de făcut a doua zi, când trebuie sã recuperezi. La naiba! Dăm jos şi oja cu totul şi punem alta, rapid. Dai sa te speli putin pe maini pentru degresare, sa stea mai bine oja, sare bateria in aer, apa se prelinge pe tine, pe pãr, pe hainele cu greu asortate… Părul arata perfect, aşa cã-l usuci rapid cu foehnul la viteza 3, obţinând o formă, sau ceva asemănător, stilul ciufulit, genul “zici că nici n-ai fost la coafor, fatã, aşa natural îţi stã!”, arunci hainele ude abia nimerite.

În fine, mai răscoleşti şifonierul o dată, în speranţa că cele 4 sarafane noi: cloş, drept, pe bié, conic; cele 2 cămăşi: verde electric sau galben lãmâie; sau cele 4 rochiţe elegante cu eticheta pe ele sunt ceea ce ar trebui, o ţinută nici indecentă, nici de Biserică, o verifici pe fiecare; incredibil, iarãşi nimic potrivit! In cele din urmă găseşti şi tragi la întâmplare ceva pe tine, te strãduieşti sã asortezi alte tocuri, eşti ţepoasă de-atata eleganţă, de-abia poţi mişca, şi fugi să nu întârzii.

Petrecerea, superbã; toată lumea lejeră, blugi, tricouri, se simţea bine…

Share:

29 comments

  1. Tovarasu' Cristi 20 March, 2013 at 08:12

    Un decolteu nu este niciodata prea adanc. 😀

  2. coradob 20 March, 2013 at 08:15

    Daaaa, comizerez, desi n-am fost la party (nu ca m-ar fi invitat cineva) 😀

  3. Didinutza 20 March, 2013 at 08:17

    He he, noroc ca eu am facut 2 fete: una e baietoasa, umbla numai cu tenisi dar cealalta e stilistul meu, imi da ok-ul de iesit in cluburi cu remarci de genul “o mami te duci in hambar, ce-i cu country style-ul asta?” sau “e bine mami, oricum nu se uita nimeni la tine” :))))

  4. Xanax 20 March, 2013 at 08:18

    salopeta de lucru trebuia sa-ti iei. din aia cu buzunar in fata. garantat rupeai stilul, in plus cadra perfect cu reputatia :))

  5. Xanax 20 March, 2013 at 08:21

    M3bis,
    posteaza rogu-te lista cuvintelor banate…
    am senzatia ca e cam jumatate din lexicul romanesc.

  6. Cici 20 March, 2013 at 08:25

    mai, daca te ajuta cu ceva, sa stii ca si eu am schimbat 3 bluze pana sa vin la party ;))

  7. sebra 20 March, 2013 at 08:41

    Sper că ai reparat și bateria aia înainte de-a pleca la party…

  8. Cristina Ș. 20 March, 2013 at 08:45

    @Xanax: poate te aude pe tine .. eu m-am rugat de sute de ori, in zadar .. nici nu mai stii ce sa scrii pe-aci ..

  9. Xanax 20 March, 2013 at 08:48

    @sebra:
    eh, a schimbat garnitura la obertain. un fleac 🙂

  10. Dan1 20 March, 2013 at 08:48

    A, Monica, ai fost gata – cum s-ar spune – “în cinci minute”! =))

  11. stalker 20 March, 2013 at 09:09

    sînt sigur cã Julius a tãiat bucãţi importante din text, probabil face plata la numãrul de cuvinte. nici un personaj feminin nu va încerca hãinuţe în faţa oglinzii, fãrã sã le calce temeinic înainte.

  12. Mariana 20 March, 2013 at 09:45

    Monica, zau ca ajung la concluzia ca tu nu citesti comentariile, altfel ai fi stiut ca decolteul este esential pentru o buna coabitare pe acest frumos sait de cultura. [-(

  13. bogho 20 March, 2013 at 10:01

    Da chiar, Monica nu a venit cu decolteu. hmmm

  14. Cristina Ş, 20 March, 2013 at 10:10

    @Mariana: daca Monica nu citeste comentariile ma intreb ce citeste ea pe-aici? ..

  15. monica 20 March, 2013 at 10:21

    @Mariana: @Cristina Ş,: :))

  16. dc 20 March, 2013 at 10:43

    Mogulul discrimineaza, vrem o poza de la petrecere cu autorul fiecarei recenzii a evenimentului 😀

  17. Cms 20 March, 2013 at 11:08

    @bogho: Monica a respectat regula vestimentară “dacă vii cu mini, nu porţi decolteu” 😀

  18. RoseN 20 March, 2013 at 11:09

    hmmm…. deci sa testam… grase, grasa, graaaasa 😀
    nimic dom’le nimic… HELLOUUUUUUU!!! SEFUUUUUUU!!!

  19. Xanax 20 March, 2013 at 11:10

    @Cms:
    asta zice sotul in Moldova =))

  20. Mariana 20 March, 2013 at 11:13

    @RoseN: Ce ma strigi atata, ca nu-s surda! =))

  21. dyers_eve 20 March, 2013 at 12:10

    Monica, mi se pare mie, sau pentru nunta te-ai pregatit mai putin? :))

  22. Camelia 20 March, 2013 at 12:29

    Eu nu mi-am cautat bluza decat cu 3 zile inainte :))

  23. monica 20 March, 2013 at 12:38

    Si, fetele, asta e reteta pentru ORICE party! Da? Ca sa ne intelegem! (cu mici diversificari la capitolul accidente casnice!) 😀

  24. ametist 20 March, 2013 at 19:09

    Oh, party-urile, vechea problema 😛
    Cam offtopic, dar…stiu senzatia aia de “vai e decolteul prea adanc, fusta prea scurta” Mai demult am inceput sa-mi pun intrebarile astea in drum spre un examen, dar nu mai aveam timp sa ma intorc sa ma schimb…Am ajuns in sala, toti imbracati lejer, blugi, tricouri, adidasi, numa io pe toace.. Nici pana in ziua de azi nu stiu daca am luat nota respectiva pe program sau pe decolteu 😛

  25. Cristina Ș. 20 March, 2013 at 19:14

    @ametist: ce program?

    si cum stam cu laudabila initiativa de a lista odiosul termen de grasa la categoria de spam?

  26. Belle d”Imagination 20 March, 2013 at 20:42

    Pe cuvânt că încep să dezvolt probleme existenţiale. D-alea urâte.
    E drept că am 4 şifoniere de haine, dar cumva tot în blugii cei credincioşi ajung şi niciodată pusul la ţol, oricât de festiv nu mi-a luat mai mult de 20 min. Şi când zic 20 min, e cu duşul de rigoare cu tot.

    Io oi fi g a y e?

  27. ametist 20 March, 2013 at 21:09

    @ Cristina Ș- Era atestat de operare pe calculator si pt partea practica trebuia sa facem un programel…al meu era cu un magazin in care vindeam de toate, de la alune la hartie de buda 😛 si puteai selecta ce produse vrei, si iti arata pretul total la casa…parca mai erau ceva operatiuni, dar e muuuuult de atunci, iar programelul zace pe niste dischete pe undeva-facusem mai multe fiindca mi-era frica sa nu se strice 🙂 Atat imi mai aduc aminte, ca era in visual fox 😀

  28. bogho 20 March, 2013 at 21:25

    @ametist: ia spune. cat (sau ce) ai platit pt el?

  29. Teoretic 20 March, 2013 at 22:53

    De aceea este necesar sa aveti un barbat in casă. Fie el soț, bunic, ginere, amant sau vecinu’ de peste alee.. Acesta vă va spune franc dacă țolul ales vă avantajează au ba…

    Părerea lui…:))

Leave a reply