Postul nu e post destul

Alimentaţia sănătoasă. Studii sub centură

Dr. Ionuţ Şendroiu

Un studiu finanţat de un producător american de suplimente nutritive a demonstrat că organismul uman are nevoie zilnic de minimum două kg de Magneziu şi Zinc, plus 4,5 Kg de vitamine, cantitate ce nu poate fi asigurată prin alimentaţie, ci doar prin aportul de suplimente nutritive.

Un studiu finanţat de un grup de fermieri olandezi a evidenţiat că vitaminele şi mineralele din suplimentele nutritive nu se asimilează ca lumea, de aceea trebuie trebuie să consumăm mai multe fructe şi legume. Studiul suţine că, indiferent de sezon, organismul uman trebuie alimentat în fiecare zi cu minumum 2 kg de căpşuni, 3 kg de broccoli, 8 kg de morcovi şi 1 kg de ţelină.

Un studiu finanţat de o societate a fermierilor eco francezi a arătat însă că doar fructele şi legumele bio conţin vitamine adevărate, toate celelalte provocând leucemie, cancer şi, desigur, impotenţă. De asemenea, studiul precizează faptul că o legumă bio este, în medie, de circa 154,3 ori mai bogată în vitamine decât una ne-bio. Ca să nu mai vorbim de anti-oxidanţi, care nu anti-oxidează decât dacă leguma are certificat bio.

Un studiu finanţat de comercianţii de ceai din Marea Britanie subliniază faptul că cei mai eficienţi anti-oxidanţi nu se găsesc în fructe, indiferent cât de bio ar fi ele, ci în ceaiul verde. Astfel, la persoanele care consumă circa 40-50 de plicuri de ceai verde pe zi, speranţa de viaţă creşte până la 190 de ani.

Un studiu finanţat de producătorii de cereale din SUA a demonstrat că ceaiul verde nu oferă nici un fel de protecţie împotriva cancerului de colon şi că persoanele care nu consumă cel puţin 8 kg de cereale fără gluten (repet, fără gluten!) la micul dejun au un risc de 84.351 ori mai mare de a dezvolta cancer de colon. Cancerul, se arată în studiu, va debuta direct cu stadiul terminal, metastaze pe creier şi, desigur, impotenţă, nu doar la cei care nu consumă deloc cereale la micul dejun, dar şi la cei care se încăpăţânează să consume ca ţăranii cereale din ălea ieftine, cu gluten.

Un studiu finanţat de procesatorii de lapte din Germania şi Elveţia a confirmat studiul producătorilor de cereale, atrăgând însă atenţia asupra tulburărilor digestive şi metabolice extrem de grave la care se expun cei care consumă la micul dejun cereale, fără a le amesteca în prealabil cu lapte sau iaurt pro-biotic. Proporţia ideală ar fi de 10 g cereale la 2 litri de lapte sau iaurt pro-biotic, sugerează autorii studiului, care atrag atenţia asupra faptului că iaurtul trebuie să fie neapărat pro-biotic, altfel e apă de ploaie.

Un studiu finanţat de cel mai important producător european de margarină a arătat că laptele conţine nu doar lipide, substanţe a căror toxicitate este deja cunoscută, ci şi lactoză, enzimă ale cărei efecte devastatoare asupra organismului uman sunt doar bănuite, urmând să fie demonstrate în viitorul apropiat (se ştie deja că provoacă impotenţă plus alte două-trei boli grave, rămâne doar să se descopere care sunt acestea). Pentru a proteja populaţia lumii împotriva acestui adevărat flagel, reprezentat de lactoza din lapte, studiul propune consumul masiv de margarină, în special a celei îmbogăţite în acizi graşi omega 3, esenţiali pentru buna funcţionare a inimii.

Un studiu finanţat de câteva companii piscicole scandinave a arătat că acizii omega 3 din margarină sunt nişte făcături ordinare, al căror efect asupra funcţionării inimii este zero (zero barat, conform alfabetului norvegian). Singura sursă de acizi graşi omega 3 veritabili şi eficienţi ar fi peştele (în special cel oceanic, numărul 1 fiind somonul afumat).

Un studiu finanţat de mai multe ferme avicole din China şi Brazilia a constatat faptul că peştele (în special cel oceanic, numărul 1 fiind somonul afumat) este masiv contaminat cu metale grele, mai ales cadmiu, mercur şi plumb, care perturbă grav funcţionarea inimii şi, evident, provoacă impotenţă. În schimb, ouăle produse de găini hrănite cu viscere de somon au un conţinut ridicat de acizi graşi omega 3, fără a fi contaminate cu mercur, cadmiu şi plumb.

Un studiu finanţat de cel mai important producător mondial de maioneză a demonstrat că gălbenuşul ouălor găinilor hrănite cu maţe de peşte conţine, de fapt, o cantitate infimă de acizi omega 3, dar are la fel de mult colesterol ca ouăle găinilor hrănite pe stil vechi, iar colesterolul, după cum se ştie, este un fel de otravă pentru omul modern. Soluţia ar fi maioneza cu 0,3% praf de ouă săracit în colesterol, dar îmbogăţit în omega 3, omega 6 şi alte 149 de vitamine diferite, esenţiale pentru un ten catifelat şi o respiraţie proaspătă.

Un studiu recent, finanţat în ultimul moment de un notoriu procesator de carne francez, a constatat că acizii omega 3 din maioneza industrială sunt plini de conservanţi, în schimb a descoperit acizi omega 3 la fel de naturali ca cei din peşte în carnea de cal, care, în plus, nu conţine nici un miligram de colesterol. Nici măcar pe crupă, subliniază autorii studiului, care întreabă retoric: “Aţi văzut cai cu celulită?!”

Mai multe studii finanţate de diverse autorităţi sanitar-veterinare europene au descoperit carne de cal în carnea de vită.

Un studiu nefinanţat de nimeni, realizat de profesorul Mencinicopschi, a arătat că nici un aliment cunoscut în prezent pe Terra nu este comestibil.

Share:

75 comments

  1. Megami 4 March, 2013 at 05:57

    Observ eu din articolul de mai sus ca majoritatea alimentelor provoaca impotenta. In concluzie, numai femeile au privilegiul de a manca pe saturate.

  2. dc 4 March, 2013 at 06:45

    @Megami: Un studiu efectuat la scara planetara a dovedit ca pinguinii traiesc in toata lumea si s-au transformat din vrabiutele care mananca dupa 6 seara 😀

  3. Mariana 4 March, 2013 at 07:11

    Si cercetatorii britanici n-au nimic de spus?! :-O

    Doc, frumos articol, dar pe 8 ne scrii ceva cu Babatunde, este? :”>

  4. Xanax 4 March, 2013 at 07:15

    mie mi-e frica sa incerc oricare din produsele producatorii astia eco.
    nu contest ca-s bune da’ mi-e ca de la cantitatile recomandate o sa pleznesc… de sanatate :))

  5. raluiuliana 4 March, 2013 at 07:28

    pe mine m-ar interesa un studiu finantat de ciocolatierii elvetieni , studiu din care sa reiasa efectele benefice ale consumului de ciocolata. Si in special sa se demonstreze ca nu ingrasa – mai stii, poate functioneaza efectul placebo.

  6. monica 4 March, 2013 at 07:47

    Cat despre rusi, este un fapt indeobste cunoscut ca ei nu mai pierd timpul cu studii, alimentele pe care le pun pe piata nu au niciun fel de interventie ameliorativa, ele provenind dintr-o zona unde mana omului nici nu pune piciorul, Celiabinsk, acestea dovedindu-si efectele benefice in vindecarea impotentei, nu? 🙂

  7. Dan1 4 March, 2013 at 08:04

    @monica: Ei au plantatii mari de arbori de vodca, iar consumul a minim 5 litri de vodca pe zi are efecte benefice asupra potentei! :))
    Oricum, eu observasesm deja, din reclamele de la televizor, ca singurul lucru despre care nimeni nu a îndraznit sa afirme ca ar fi nociv pentru organism sunt creditele.

  8. Ina_adevarata 4 March, 2013 at 08:15

    tot Menci al nostru e mai tare ca toți, domnule!

  9. Sorin 4 March, 2013 at 08:20

    De bautura nu se zice nimic, deci se poate consuma in orice cantitate. Banuiam eu ca vodca este sanatate curata.

  10. boemul 4 March, 2013 at 08:22

    măi nene, ce-i obsesia asta cu impotenţa? :))

  11. Andor 4 March, 2013 at 08:28

    Asa, de aia proportia de obezitate femei/barbati este supraunitara?

  12. Cristi 4 March, 2013 at 08:33

    Un grup de cercetatori de la mine din familie (cu mine in frunte) a descoperit ca o friptura de porc la gratar cu o sticla de vin rosu te face sa-ti bagi picioarele in toate studiile alimentare. :))
    Un alt grup de cercetatori, din Franta de data asta, a demonstrat ca legumele, in special gatite sub forma de ghiveci, sunt extrem de nasoale. =))

  13. l@ura 4 March, 2013 at 08:40

    Doc, ma bucur ca nu s-a facut nici un studiu despre ciocolata; sau despre inghetata facuta din tot felul de chestii misterioase – numita sugestiv gelato artigianale. Deasemenea daca exista totusi astfel de studii as prefera sa nu aflu despre ele 🙂

  14. Belle d”Iimagination 4 March, 2013 at 08:43

    Şi cercetătorii nigerieni la ce concluzii au ajuns?

    Doc, fiindcă noi suntem români verzi, le răspundem tuturor cercetătorilor de mai sus, cu piepturile frumos bombate, că nouă, verzi urmaşi ai ultimilor daci liberi nu ne e frică de moarte. Aşa că mâncăm toate tâmpeniile, şaorma dacică cu de toate şi cremşnituţul fiind elemente de bază ale supravieţuirii noastre ca neam.

  15. Dan1 4 March, 2013 at 08:44

    @Cristi: Te-aude colegii tai – Stephanie! :))

  16. Un cercetător britanic 4 March, 2013 at 08:49

    Un studiu efectuat pe renumitul site Daily Cotcodac, arată că articolele scrise de doc. Șendroiu, prin efectul lor euforic, conduc la creșterea imunității și scăderea greutății.

  17. l@ura 4 March, 2013 at 08:49

    alo sefu’ ce-am zis gresit? vorbeam si eu de inghetata si ciocolata ca tot omul; fii dragut si da-mi drumul de la zdup 😉

  18. antispam 4 March, 2013 at 09:01

    cine a zis ca impotenta e ceva rau? la dracu’, doar ce am depasit 7 miliarde :))

  19. Ionuţ Şendroiu 4 March, 2013 at 09:04

    @Xanax: singura cifra corecta din tot textul asta este 3-ul din “omega3” 🙂

  20. Xanax 4 March, 2013 at 09:05

    @antispam: tu ai renunta la potenta pentru binele umanitatii? :))

  21. Sabotor 4 March, 2013 at 09:06

    Asadar, daca mananc tot timpul ce ma indeamna cel mai recent studiu, voi ramane sanatos pana la 200 de ani, nu?

  22. antispam 4 March, 2013 at 09:10

    @Xanax: la a mea nu :))

  23. Xanax 4 March, 2013 at 09:11

    @Ionuţ Şendroiu: ma gandeam eu ca e ceva suspect. 8kg de morcov, auzi…!! 🙂

    P.S.
    nu cumva sa faci corectii din astea si la dimensiunile lui Babatunde ca pierzi toate cititoarele =))

  24. Un cercetător britanic 4 March, 2013 at 09:33

    @Mariana: Acești tartori ai site-ului moderează/cenzurează până și rezultatele studiilor cercetătorilor britanici 🙁

  25. lactobar 4 March, 2013 at 09:34

    doc, lactoza nu e enzima :(( in rest, super – si finalul e absolut glorios.

  26. monica 4 March, 2013 at 09:35

    @Dan1: da, si in plus, ca o consecinta fireasca, si asupra tenului. In privinta creditelor, cu siguranta ca reprezinta antidotul oricaror excese alimentare, in situatia absurda ca ne-ar mai ramane bani si pentru mancare! 😀

  27. sendroiu 4 March, 2013 at 09:42

    @Xanax: avertizez din primul paragraf ca e un text la care trebuie extras radical din informatia furnizata ( “organismul uman are nevoie zilnic de minimum două kg de Magneziu şi Zinc, plus 4,5 Kg de vitamine” )
    Trebuie sa fim circumspecti atunci cand citim un studiu despre alimentatie, nu-i asa? 😉

  28. Mary Jane 4 March, 2013 at 09:45

    Eu i-am inundat pe vecinii de dedesubt. Oare sa le raspund daca vin si bat la usa?

  29. Cristi 4 March, 2013 at 09:47

    @sendroiu: Doc dar despre consumul de zmeura nu ai gasit nici un studiu? Pentru o prietena intreb. =))

  30. Xanax 4 March, 2013 at 09:52

    @sendroiu: ok, dar abia cand am ajuns la morcovi si-a facut efectul cafeaua asupra perceptiei mele numerologice 😛

  31. Dan1 4 March, 2013 at 09:58

    @Cristi: =)) =)) =))
    Si de porcusori zmeuroz! =))

  32. oake 4 March, 2013 at 10:02

    si bineinteles, un studiu realizat de Coca Cola subliniaza efectele benefice ale bauturilor produse de firma

  33. N.A. 4 March, 2013 at 10:06

    Grupul de cercetatatori din papucii mei, beneficiind de niste prietene nutritioniste, a scapat de ortorexie (obsesia pentru mancare sanatoasa) si s-a relaxat. Bine, obsesia oricum nu era dusa la extrem, datorita grupului de cercetatori din portofel, care, in fata raftului, hotara ca putem hali si alimente ne-bio (mai ales stiind ca 80% de pe piata sunt contrafacute), cand pretul alora bio e de 3-4 ori mai mare. Dar am prieteni care au luat-o usurel pe campie cu treaba asta, nu mai mananca zahar, carne, practic nimic in afara de niste furaje ciudate de la Plafar.

  34. N.A. 4 March, 2013 at 10:08

    Iar Minci e un escroc, care joaca dupa cum il platesc diverse firme (vezi Colonhelp).

  35. Ana 4 March, 2013 at 10:26

    Eu servesc cerealele numai în ceai de hamei!
    (Am scăpat de impotenţă?)

  36. RoseN 4 March, 2013 at 10:43

    @Cristi:
    @Dan1: 😛

    eu oricum am retinut doar partea cu impotenta =)) apa plata cu lamaie sa fie atunci =))

  37. Luke 4 March, 2013 at 10:53

    Si fara colesterol = 0 testosteron = impotenta.Deci tot friptura de porc e baza pentru o casnicie fericita.
    P.S. Dar daca bag 2 kile de adamantium in loc de zinc si magneziu …ajung ca Wolverine ?

  38. Dan1 4 March, 2013 at 10:57

    Dar Cms nu comenteaza? Ca e si el cercetator. Poate are si el studii relevante despre consumul de alimente. :))

  39. Mariana 4 March, 2013 at 11:07

    @Dan1: El le stie cu Piersicutele. :))

  40. Dan1 4 March, 2013 at 11:09

    @Mariana: Alea! Sa stim si noi câte trebuie servite zilnic! =))

  41. Fratele Andryusha 4 March, 2013 at 11:09

    De-aia le-a dat Dumnezeu mană la evrei timp de 40 de ani, în pustiu, că apucaseră să-l citească pe Mecinicopschi şi pas de te mai înţelege cu ei!

  42. Mariana 4 March, 2013 at 11:16

    @Dan1: Bre, in cazul tau, cred ca niciuna. Sau, ma rog, depinde cat de liberala e doamna Dan1. :))

  43. Dan1 4 March, 2013 at 11:17

    @Mariana: Pot sa servesc pe furis daca sunt bune pentru sanatate! =))

  44. Cristina Ş, 4 March, 2013 at 11:31

    @dc: Pinguinii sint rindunelele, draga, rindunelele care au mincat dupa orele 18:00 .. 🙂

  45. Xanax 4 March, 2013 at 11:34

    @Cristina Ş,: aia deja is pinguini imperiali =))

    http://ichef.bbci.co.uk/naturelibrary/images/ic/credit/640×395/e/em/emperor_penguin/emperor_penguin_1.jpg

  46. RoseN 4 March, 2013 at 11:42

    =)) bineeee mah cu randunelele si pinguinii vostri, las sa fiti voi slabi, ca vine ea criza alimentara imeeeediat, si las sa avem noi fetele de unde slabi =))

  47. oake 4 March, 2013 at 12:04

    @RoseN: noi barbatii ne descurcam mai usor, se stie ca 2 beri au calorii cat o friptura

  48. RSA 4 March, 2013 at 12:11

    “2 kg de căpşuni, 3 kg de broccoli, 8 kg de morcovi şi 1 kg de ţelină”

    Aha, sigur, omul de rand care isi ia 3 cartofi si 1 morcov din piata, o sa manance in fiecare zi cantitatile de mai sus…siiiigur :)))

  49. Cms 4 March, 2013 at 12:38

    *Mencinicopschi
    A fost coleg de facultate cu mama, la Biologie, aşa că mă abţin de la comentarii. 😛

  50. Dan1 4 March, 2013 at 12:39

    @Cms: Dar studiile tale despre alimentatia sanatoasa… Impartaseste-ni-le! :))

  51. RoseN 4 March, 2013 at 12:42

    @Cms: vezi ca DanOne e interesat de piersicele in general =)) bine, daca l-ai coopta si pe Camio aici, sa faceti un studiu aprofundat si serios, cred ca i-ar placea si mai bine

  52. Dan1 4 March, 2013 at 12:43

    @RoseN: Daaa, camio! Studiu tartric tantric, ptiu! =))

  53. Cms 4 March, 2013 at 12:47

    @RoseN: Ce bine vezi tu lucrurile! Eu mă pregăteam să-i spun despre cu.ra de bere din aia cu gust puternic şi amărui, dar cred că Dan1 se gândea la ce spui tu. 😀

  54. RoseN 4 March, 2013 at 12:50

    @Cms: mah, eu decat am citit comentariile de mai sus =))

  55. Cms 4 March, 2013 at 12:55

    @RoseN: Aha! Acum le-am citit şi eu. :))

    @l@ura: Denumirea aia italienească te-a băgat în bucluc. 😛

  56. sebra 4 March, 2013 at 13:45

    Despre cele 5 mese pe zi ce au de spus oamenii de știință?

  57. Dan1 4 March, 2013 at 13:48

    @Cms: Ma gândeam acu’, ca sunt la serviciu, da’ cum ajung diseara acasa ma gândesc si la gustul puternic si amarui! :))

  58. Cristiana 4 March, 2013 at 13:54

    @N.A. si cum stau pretinii cu potenta asta dupa furaje? 😀
    Eu am citit acum 3 zile pe un site sarbesc de asta de verzi (vegetarieni ,si-alte natii de-astea),ca cica oamenii s-au vindecat de cancer in ultimul stadiu cu gaz de lampa 100% curat,deci fara facaturi.Cum mama ma-sii sa bei gaz de lampa,ia explicati-mi si mie ca sunteti mai scoliti :))):))

  59. Dan1 4 March, 2013 at 13:58

    @Cristiana: Pai, când n-au alcool, betivii veritabili beau tot ce le cade-n mâna: spirt medicinal, antigel, lichid de frâna, petrol lampant… :))

  60. Old John Wheel 4 March, 2013 at 14:11

    @sendroiu: Prea târziu ne-ai avertizat, Doc! Io mă pusei deja pe treabă, mai aveam vreo 500 de grame de magneziu și vreo 235 de grame de vitamine și făceam norma pe azi.
    Friptanele de porc se pun la vitamine, nu? 😕

  61. Alt Marian 4 March, 2013 at 14:19

    Probil ca stiti deja si de acest studiu:
    Japonezii manânca foarte macru si sufera mai putin de boli cardiovasculare decât angloamericanii. Mexicanii manânca extrem de gras si totusi sufera mai putin de boli cardiovasculare decât angloamericanii. Chinezii beau foarte putin vin rosu si sufera mai putin de boli cardiovasculare decât angloamericanii. Italienii beau foarte mult vin rosu si sufera mai putin de boli cardiovasculare decât angloamericanii. Nemtii beau multa bere si manânca multi cârnati si grasime si totusi sufera mai putin de boli cardiovasculare decât angloamericanii.
    Concluzia e una singura: Vorbitul englezei este cea care te omoara.

  62. Cristina Ş, 4 March, 2013 at 14:44

    @Cristiana: pe mine nici nu ma intereseaza cum beau aia gaz de lampa, o fi ce zice Dan1, dar chiar vreau sa stiu cum stau tovarashii cu potenta dupa asemenea furaje :)) >:) >:)

  63. Dan1 4 March, 2013 at 14:46

    @Alt Marian: Mai ales cuvintele “Big Mac please! With chips!” sunt letale! =))

  64. Alt Marian 4 March, 2013 at 15:54

    @Cristina Ş,: Ei pot sa zice ce-or vrea, tu cum îi verifici? 🙂

  65. Serban 4 March, 2013 at 16:20

    Doc, e riscant să faci exagerări atât de groase şi evidente: s-ar putea ca ca cititoarele să nu te mai creadă când îl descrii pe Babatunde.

  66. Ion T 4 March, 2013 at 17:02

    @Megami: Bărbații au voie să mănânce pe saturate țelină 🙂

  67. BRRC 4 March, 2013 at 19:13

    ManCinic-opschi a.k.a. Buridan.

  68. N.A. 4 March, 2013 at 21:55

    @Cristiana: Aoleo, las’ ca si Tatoiu s-a vindecat de cancer cu propolis si miere (da’ macar astea-s gustoase), sau nu mai stiu ce bazaconii! Ce i-as mai aresta pe-astia de “vindeca” hepatite, leucemii si cancere, ca-i plin cimitirul de fraieri care ii cred!

  69. N.A. 4 March, 2013 at 21:57

    @Cristiana: Primul comentariu e la moderare ca am scapat iar un fr.ai.er in el! :))
    Despre potenta, ceva imi spune ca nu o duc prea bine, avand in vedere cat de somnorosi sunt cand vin in vizita. La 9-10 sforaiau, nu puteai sa joci un dixit cu ei.

  70. N.A. 4 March, 2013 at 22:03

    @Cristiana: Da’ cu cat ma gandesc mai mult, cu atat mi se pare mai logica ideea cu gazul. Deci, gandeste-te: bei niste gaz, dai dup-aia cu o bricheta, paf, a disparut cancerul cu totul!

  71. Cristina Ș. 4 March, 2013 at 22:44

    @N.A.: paf :)) gata, paf!! :))

  72. N.A. 4 March, 2013 at 22:56

    @Cristina Ș.: Deci paf de tot! 😀

  73. Cms 4 March, 2013 at 23:12

    @N.A.: =))
    E un fel de termoterapie. 😛

  74. N.A. 5 March, 2013 at 00:04

    @Cms: Da, da! =)) si succesul e garantat!

  75. Nero 6 March, 2013 at 00:15

    De 8 martie ma duc sa verific legenda lui Babatunde 😀

Leave a reply