Postul nu e post destul

Cum ți-ai ales bărbatul, așa dormi

Alina C.

Foarte multe femei se plâng de bărbații lor.

– Dragă, nici gunoiul nu e în stare să-l ducă fără să-i repet de cinci ori.

Se întâmplă ca aceeași femeie, după vreo zece ani și alte cinci relații, să dea fix aceeași eroare:

– Dragă, bărbații de astăzi au o problemă mare de tot. Nici ăstuia nu îi place să dea cu aspiratorul, nu duce gunoiul, iar dacă reușește să cumpere o pâine, ori este beton, ori miroase a mucegai. Și-n mod sigur nu e din cea cu extra fibre, care îi place și lui atât de mult.

Problema va fi întotdeauna bărbatul, iar nu femeia care îl alege. Femeia nu-și dă seama decât după ce se mută cu el sau după ce-l ia de bărbat că nu știe de nici unele și n-are nici cea mai mică dorință de a învăța. Ori un bărbat care la treizeci sau mai mulți de ani nu este capabil să pună farfuria în care a mâncat măcar în chiuvetă, dacă nu s-o și spele, chiar și ocazional, dacă nu are cunoștințe minime de aruncat gunoiul sau cumpărat pâine, este clar defect din fabricație.

Mai întâi femeia speră că, în mod sigur, căsătoria îi va băga mințile în cap. Dar, iată, nici o schimbare, deși au trecut doi ani. „Îi voi face un copil și atunci sigur se va da pe brazdă” – își spune ea. Dacă nu e capabil să cumpere o pâine comestibilă, cum va fi capabil să prepare noaptea corect un biberon cu lapte? Cum va ține minte ce cutie de lapte trebuie să cumpere, ce număr și model de scutece să aleagă, cum va ține minte până la farmacie vârsta sugarului când va trebui să meargă să-i cumpere medicamentul pentru febră?

Într-un final glorios, femeia se va despărți cu surle și trâmbițe și de acesta, trecând la următorul, cu speranța unui nou început. Se vor reîntâlni, inevitabil, într-un mare magazin, la aceeași casă de marcat, undeva în jurul orei 22:37. El cu telefonul la ureche:

– Da, Pisi, am luat înghețată așa cum mi-ai spus, de ciocolată, dar fără alune. […] Da, este dietetică, am verificat, doar știu ce-i place puiului meu scump. […] Mă grăbesc cât pot, Pisi, nu fii supărată pe mine, este un pic de coadă că sunt puține case deschise la ora asta…

Ea cu copilul în brațe și noul soț, spășit în urma ei:

– Și doar ți-am zis că laptele praf trebuie să fie hipoalergenic, așa a spus ultima oară domnul doctor, de ce nu poți fi niciodată atent la nimic? Îți spun, îți repet, mereu și mereu, și niciodată nu poți fi și tu mai…

Share:

82 comments

  1. Sorin 8 November, 2012 at 08:23

    Era un banc care spunea ca un celibatar si un barbat insurat se invidiaza reciproc pentru aceleasi lucruri: pot face sex cand doresc si mamanca mancare buna. Morala este ca indiferenta daca este insurat sau nu, viata unui barbat este trista. Am mai incercat sa indulcim acest chin inventand lucruri minunate precum berea.

  2. Rower 8 November, 2012 at 08:34

    Pai la a saptea incercare nu se mai numeste alegere, ci “culegere” :)))) Ui’ la ea cum ne ispiteste! :)))

  3. boemul 8 November, 2012 at 08:37

    sincer, mă îndoiesc că un bărbat cu un IQ rezonabil, care s-a ars deja odată, va mai fi la casa de marcat, la ordin, după ora 22:00…
    dacă eu voi fi, totuşi, sper să am prieteni suficient de buni ca să-mi tragă o mamă de bătaie :))

  4. N.A. 8 November, 2012 at 08:44

    Pai da, ca unele se grabesc la maritat, nu stau sa-l cunoasca pe barbatul de langa ele. Niciodata nu le-am inteles, eu am asteptat sa treaca, hat, aproape opt luni de cand l-am intalnit…

  5. N.A. 8 November, 2012 at 08:45

    @boemul: Las’ca dai tu de boema potrivita, vezi ce-ti inghiti cuvintele dup-aia.. :))

  6. Andrei 8 November, 2012 at 08:54

    @N.A.: Abia dupa aia l-ai cerut in casatorie ?:)

  7. sebra 8 November, 2012 at 09:02

    Cel mai simplu e să-i pui sacul de gunoi în mână, când iese pe uşă. Ce atâtea discuţii?..

  8. JULIUS 8 November, 2012 at 09:11

    @Sorin: era un text semnat de mine. sper ca nu l-ai auzit sub formă de banc la radio ZU.

  9. JULIUS 8 November, 2012 at 09:12

    @sebra: am o idee de afaceri: Academia de Neveste. ştiu eu câteva comentatoare de-aici care ar putea conferenţia cu succes.

  10. gigi22 8 November, 2012 at 09:12

    Morala este ca fostul a dat de una care l-a disciplinat in sfarsit?!
    Poate inghetata aia dietetica era pentru niste activitati erotice interesante, asa ca era direct intersat sa cumpere de care trebuie. Barbatul poate invata tot felul de chestii, treaba e ca NU cu vorba.

  11. Dan1 8 November, 2012 at 09:25

    Ce spui bre?! “Ori un bărbat care la treizeci sau mai mulți de ani nu este capabil să … este clar defect din fabricație.” Io zic ca dimpotriva, e un exemplar perfect normal pentru specia noastra! A, daca nu putea sa parcheze cu spatele, daca nu se uita la meciuri cu berea-n nas, da, de acord! :))

  12. Belle d”Imagination 8 November, 2012 at 09:27

    Problema cu bărbaţii e că sunt crescuţi de femei. Care îi cocoloşesc de numa numa, fiin”că sunt băieţii mamiţicilor şi cu niciun preţ nu trebuie traumatizaţi cu amănunte nesemnificative precum: dusul gunoiului, cumpăratul din piaţă, ales, cules etc. Şi fiindcă mama e cea care trage-n jug, în mod inconştient aşteaptă ca iubita/ soţia să preia aceleaşi îndatoriri ca el să treacă prin viaţă fără să se maturizeze vreodată.

    Aşa că nu academia soţiilor ci academia mămicilor trebuie făcută aici. Iar academia soţiilor trebuie să înceapă cu educaţia femeilor: bărbaţii sunt în stare să ţină minte o mie de chestii inutile cum ar fi imnul echipei de fotbal, numele jucătorilor de la enşpe mii de campionate de fotbal, dar sunt complet incapabili să reţină lucruri utile: Paşte, Crăciun, ziua ta, ziua mamei tale, numărul scutecelor, marca de lapte sau cea de înghe dietetică. Modulul doi ar trebui să conţină lecţia că sugestiile discrete sunt absolut inutile, trebuie să li se spună ferm, în cuvinte simple, de preferinţă scrise, ce au de cumpărat atunci când vă riscaţi să îi trimiteţi la şoping singuri. Modulul 3: no cleaning, no s e x uleţ. Pentru avansate: comentarii cu privire la abilităţile doamnei de a conduce = închiriere de saci de dormit pentru preşuleţ.

  13. Didinutza 8 November, 2012 at 09:31

    cunosc si eu un idiot ce si-a pus tv in bucatarie. In timp ce asculta meciul sau Mezzo face mancare, spala vase, repara tot felul de chestii, etc. Pacat ca, pe cind ajunge in dormitor, nevasta-sa doarme deja, plictisita de atitea episoade vizionate pe vplay (de ex.Neveste disperate :))

  14. sebra 8 November, 2012 at 09:49

    De pe fb:
    “‎- Cum se numeste un barbat care se asteapta sa faca sex de la a doua intalnire?
    – Mototol.”

  15. geo 8 November, 2012 at 09:53

    @sebra: uite cine știe, ai vorbit cu soața mea că și ea tot asa procedează :-”

    @boemul: bine măh pirpiriule, o sa vorbim cu Bute dacă doar așa iți bagi mințile în cap =))

  16. Dan1 8 November, 2012 at 09:54

    Unde sunteti voi, misoginii mei? 🙁

  17. geo 8 November, 2012 at 10:03

    @Dan1: la casa de pensii

  18. sebra 8 November, 2012 at 10:14

    @Dan1:
    Ori verifică listuţa în piaţă, ori duc gunoiul. :))

    @geo:
    Tehnica asta e veche de când lumea. 😀

  19. Alina C. 8 November, 2012 at 10:27

    @gigi22: Morala pe care ai retinut-o este cea corecta.
    Barbatul mai poate invata cate ceva, de obicei de la o Pitzi, dar femeia, nu-nu-nu.

  20. yeonsaeng 8 November, 2012 at 10:30

    Cand eram mica si stateam la bloc,era o reala placere sa duc gunoiul. Tata nu avea nicio sansa. Desi eram pusa sa promit ca ma intorc in 5 minute,de fiecare data reuseam sa ma intorc dupa ce se innopta..eventual fara galeata.

  21. dyers_eve 8 November, 2012 at 10:32

    “Un tip cu amanta in pat… la un moment dat suna cineva la usa. Amanta, calma, ii spune sa fie linistit ca e sotul, dar rezolva ea! Se duce la usa deschide si spune:
    – Aaa, Iubi! Ce bine ca ai venit… du si tu gunoiul!… si ii pune galeata de gunoi in mana. Sotul pleaca.
    Amantul se imbraca si pleaca linistit si pe scari isi zice: “Si frumoasa si desteapta…” Ajunge acasa, suna la usa, ii deschide sotia:
    – Aaa, Iubi! Ce bine ca ai venit! Du si tu gunoiul!… Ia tipul galeata, coboara scarile si in sinea lui isi zice: “Si urata si cu tupeu…”

  22. Cms 8 November, 2012 at 10:39

    @Alina C.: Vezi ce se întâmplă atunci când nu ai o mamă-soacră? Orice soţ cu softul prost instalat ar părea parfum… 😛

  23. Dan1 8 November, 2012 at 10:44

    @yeonsaeng: Asta-mi aduce aminte de Sarmalele Reci si “Violeta”! :))

  24. yeonsaeng 8 November, 2012 at 10:53

    @Dan1: :))imposibil.nu aveam mai mult de 10 ani.

  25. Dan1 8 November, 2012 at 10:55

    @geo & @sebra: Asa-asa, persiflati! Doar eu si – din când în când N.A. – mai mentinem spiritul usor misogin al acestui site de internet! Mâine-poimâine o sa devina si un site usor francofil! 😐

  26. MNX 8 November, 2012 at 10:59

    Imposibil asa ceva la noi, cu gunoiul si astea. Pai degeaba avem noi legi de pe vremea voievozilor ? 😀

  27. dyers_eve 8 November, 2012 at 10:59

    @Dan1: Mai curand poimaine, ca lu’ mogul ii place sa ne ia pe ocolite. Alaltaieri muzica sovietica, ieri irlandeza, azi spaniola. Cam pe poimaine trece Pirineii si ne delecteaza cu sansonete, editpiafuri sau chiar gionihalidei (ca are growlinguri) =))

  28. geo 8 November, 2012 at 11:04

    mai ușor cu discuțiile astea, diseară joaca Steaua 😉

  29. sebra 8 November, 2012 at 11:08

    @dyers_eve:
    Sper ca în ultima parte nu te referi la mine. Eu îi dau gunoiul când pleacă, nu când vine acasă. :))

  30. dyers_eve 8 November, 2012 at 11:13

    @sebra: Cui ? =))

  31. camionagiu 8 November, 2012 at 11:13

    V-a îndoctrinat Catrina pe toate să ne ponegriţi, părerea mea şi a altor milioane de bărbaţi minunaţi.
    Ca mine, ca să dau doar un exemplu la întâmplare.

  32. sebra 8 November, 2012 at 11:18

    @dyers_eve:
    Nu schimba vorba!

  33. geo 8 November, 2012 at 11:19

    @sebra: și a mea soață la fel, dimineața îmi da într-o mână sacoșa cu mâncare iar în cealaltă cea cu gunoi pe care trebuie sa o arunc la temberon când ajung jos … sunt zile în care nu mănânc la prânz =))

  34. RoseN 8 November, 2012 at 11:20

    @camionagiu: 😀 daaaa, tu esti un minunat clar 😀
    apropo, cum stai cu curatenia pe saptamana asta? 😀

    Intr-o seara stateam cu nevasta-mea de vorba despre eutanasiere. Si i-am spus:
    – Sa nu ma lasi niciodata sa stau intr-o stare vegetativa, sa fiu dependent de o masina si alimentat cu lichide. Daca o sa fiu vreodata intr-o astfel de stare te rog sa debransezi toate aparatele care ma tin in viata.
    Si atunci ea s-a ridicat, a inchis televizorul si calculatorul si mi-a aruncat berea.

  35. Ina_adevarata 8 November, 2012 at 11:21

    ei, lăsați, că sînt și bărbați gospodari, care știu chiar să pună apă în vasele murdare, ca să “se înmoaie”…=))

  36. Mimanu 8 November, 2012 at 11:33

    Dragele mele,

    Lucrurile sunt foarte simple. Din toate cele enumerate mai sus rezulta ca noi nu facem nimic din ceea ce ne spuneti voi. Foarte adevarat. Problema asta apare din cauza voastra. Aveti un talent deosebit (cred ca e din BIOS ceva, ca nu reusesc sa-l modific nici cum) de a vorbi fooooarte mult. Pentru ca noua nu ne plac discutiile interminabile, am dezvoltat un antivirus. Acesta se numeste ”ignora vocea nevestii”. Din pacate el blocheaza de multe ori si informatii esentiale, cum ar fi lunga lista de cumparaturi si anumite rugaminti legate de gospodarie.
    Aceasta abilitate dezvoltata de barbatul modern are si avantaje. De multe ori voi va aprindeti din nimicuri si incepeti a zbiera prin casa. Daca nu am avea acest obicei de a va ignora ar iesi urat. Deci e spre binele vostru.

    Concluzie: Invatati sa comunicati scurt si la obiect. Nu ma lua cu apropouri subtile. Barbatii nu sunt facuti pentru asa ceva.

    Cu stima,
    Un sot

  37. camionagiu 8 November, 2012 at 11:34

    deci doamna Alina, maţi dezamăgit! Eu am distrus mopul ăla cât dau pe jos şi ajung să citesc că ne comparaţi pe toţi cu hahalerele alea de bărbaţi care nu-s în stare de nimica, aduc 10 000 de euro pe lună în casă şi nu ştiu unde-i mătura.

    Îl ştiu eu pe unu de face operaţii pe creier, are 3 maşini, câştiga cum am zis şi îmi vine să-i zic vreo două, că aşteaptă numai servit acasă. Da ce faci mă gogule până într-acolo?

  38. Cms 8 November, 2012 at 11:43

    Eu nu înţeleg prea bine cum cred femeile că funcţionează treaba cu „Îi voi face un copil și atunci sigur se va da pe brazdă”. Voi aveţi idee ce presupune creşterea unui copil? Câte responsabilităţi? Păi abia reuşim să avem grijă de noi înşine, viaţa e dură, oricând se poate vărsa berea pe laptop sau firma de cablu poate întrerupe transmisia meciului. 🙁

  39. Ina_adevarata 8 November, 2012 at 11:50

    @camionagiu:
    Tu chiar ești un model: avere strînsă din cărți publicate, gospodar…nevesticii tale îi merge tare bine cu tine!
    @Cms:
    tocmai de-aia e nevoie de un copil, să poată și femeia să se bazeze pe cineva în casa aia!

  40. geo 8 November, 2012 at 11:59

    @Cms: dumneavoastră domnu’nu sunteți doctore ? … „Îi voi face un copil și atunci sigur se va da pe brazdă” analizați vă rog prima parte a propoziției din punct de vedere social desigur “Îi voi face un copil … ” presupune și polenizare nu ? da a cui vine întrebarea =))

  41. Ciprian 8 November, 2012 at 12:08

    Nu e greu de dus gunoiul sau de cumparat o paine, e vorba doar ca ni se cer in momente nepotrivite. Exact cand te faci mai comod in fotoliu, deschizi o carte ca tot omul, incepe si ea.. “dar nu duci gunoiul?”, oftezi si il duci, e femeie, fiinta sensibila, vii si te asezi iar sa lecturezi, mai citesti o pagina si iar.. “dar nu mergi sa cumperi si paine?” De aia nu se mai citeste in tara asta, am ajuns codasii continentului nemtii reusesc sa citeasca circa 120 l pe an.
    Pai sa nu te trezesti cand isi face si ea unghiile sa o pui sa faca niste clatite din alea bune si apoi sa te culci?

  42. Alina C. 8 November, 2012 at 12:15

    @Dan1: Deci cu mine ți-e rușine pe acest site?

    @camionagiu: Domnule Șofer Camionagiu, sentimentul este reciproc, m-ați dezamăgit profund. În acest text nu era vorba despre bărbați, ci despre Femei. Nț-nțț!!

  43. F1 8 November, 2012 at 12:17

    “Femeile se asteapta ca barbatii sa se schimbe dupa casatorie, dar ei nu se schimba. Barbatii se asteapta ca femeile sa nu se schimbe dupa casatorie, dar ele se schimba”. Citita pe undeva.

  44. sebra 8 November, 2012 at 12:29

    @F1:
    Nu mai citi toate prostiile. :))

  45. Andrei 8 November, 2012 at 12:37

    @Ciprian: Subtil , foarte subtil:D

  46. Alt Marian 8 November, 2012 at 12:55

    @F1: Einstein saracul. A vorbit din experienta, ca orice evreu respectabil a avut mai multe sotii, si nici una n-a reusit sa-l schimbe.

  47. Ioana K-Man 8 November, 2012 at 13:13

    Daca ar fi in stare sa cumpere macar laptele praf in functie de varsta propriului copil, eu as fi multumita.
    Dar el nu e in stare nici de atata lucru 🙂

  48. Camelia 8 November, 2012 at 13:30

    @boemul: e ok sa fii acolo, e mai nasol sa miauni tu la telefon 😀

  49. Dan1 8 November, 2012 at 13:41

    @Andrei: Nu bre, are dreptate! Ca io anu’ trecut am citit mai putin de 100 de litri desi m-am fortat! =))

  50. Savantu' 8 November, 2012 at 14:05

    Fetele, unde i-ati gasit mama pe astia?
    Eu doar la sarmale nu ma bag (nu ca nu m-as pricepe, dar e plictisitor sa tot rasucesti la ele), in rest sunt aproape un “Radu Udrescu” (am facut saptamana trecuta un Thom-Ka-Gai meserias, cu lemon grass, galanghal de-adevaratelea nu ghimbir, frunze de kefir lime, lapte de cocos, etc..).
    Ce e drept, evit pe cat pot sa ating obiecte cum ar fi aspirator, carpa de praf, mop, etc.. Diviziunea sociala a muncii trebuie respectata!

  51. Cms 8 November, 2012 at 14:55

    @Savantu’: Live long and prosper! 😛

  52. N.A. 8 November, 2012 at 15:08

    @Ciprian: M-a deranjat ultima propozitie de la com.41, ca mi se intampla frecvent! :))
    @Andrei: Nu, de cerut, m-a cerut dupa 3-4 luni, a trebuit sa mai asteptam ca nu gaseam restaurant mai repede.. 😀

  53. Alina C. 8 November, 2012 at 15:09

    @Savantu’: Se gasesc usor, sunt pretutindeni.
    Abia la urma am avut si eu noroc sa gasesc un barbat exemplar, aproape la fel de minunat ca si Camionagiu.

  54. N.A. 8 November, 2012 at 15:10

    @Savantu’: Nevasta Altuia iti transmite toata admiratia si respectul posibil, mai ales ca are acasa ceva asemanator! 🙂
    Sa ia aminte stimabilii comentatori si sa invete! 😀

  55. N.A. 8 November, 2012 at 15:14

    @gigi22: Intotdeauna exista ac de cojocul oricui, nu exista barbat sa nu poata fi domesticit. Sau femeie. Doar ca fiecare sac are petecul lui, nu i se potriveste orice petec.. 😀

  56. Alt Marian 8 November, 2012 at 15:27

    Am sa citez dintr-un film celebru la vremea lui (1980):

    Steyn: How are you an expert on women?
    Mpudi: I got seven wives. How many you got?
    Steyn: Why aren’t you at home with them?
    Mpudi: I know how to marry them. Nobody knows how to live with them.
    Steyn: So, what did you marry them for?
    Mpudi: Someday I have to tell you the facts of life…

  57. Savantu' 8 November, 2012 at 16:26

    @N.A.: Saru’-mana.
    Nu stiu de al tau, dar eu in general gatesc cu foarte mult vin, din care cam o jumate de pahar o pun in mancare. De restul sticlei nu zic nimic, doar nevasta ce zice dimineata: “Iar ai gatit aseara tarziu, ca ai cam sforait azi noapte”?

  58. Dan1 8 November, 2012 at 16:31

    @Alt Marian: “Nebunia zeilor”! :))

  59. Cosette 8 November, 2012 at 16:51

    Al meu este defect, mereu ma ajuta cand il rog. Ba mai face si de mancare pe deasupra. Prevad un divort in curand!

  60. finch 8 November, 2012 at 17:18

    Creierul barbatilor functioneaza total deferit de al femeilor, de asta apar aceste neconcordante grave. Femeile sunt intr-adevar multitasking, true multitasking si heuristic-aiuristic multitasking, in sensul ca sar haotic de la o treaba la alta fara vreo logica, sau de la o discutie la alta dupa o logica stiuta numai de ele. Nevasta-mea poate avea in multitasking 3 discutii diferite: discutia zilei de la serviciu, discutia cu ma-sa, discutia cu o prietena sau cunostinta cu care se vede rar. Poate apare si o discutie cu subiect ce am mai facut eu la serviciu. Saltul de la una la alta se produce cu o asemenea viteza incat chiar nu pot stabili care e discutia cu prioritate maxima. Barbatii nu se pot concentra decat cu greu pe un singur task, niciodata mai mult de unul.

    Un exemplu, femeia ii da telefon si-i dicteaza lista cu cumparaturi in felul asta:
    – detergent manual, ca sa spal chestiile alea in cada…
    – pastarnac (atentie, morcov alb)
    – prosoape de hartie, ca am facut praf prosoapele de carpa din bucatarie… oricum le arunc si nu mai iau altele, nu e igienic
    – ceapa, alba nu rosie, ca fac mancare…
    – balsam de rufe
    – niste morcovi, niste ardei gras sau gogosar, astia ii iei din piata, ca la supermarket nu sunt buni… nu stiu, o legatura, doi-trei, sa nu-mi vii cu 3 kile
    – niste pulpe, nu din alea congelate, da? Vezi si tu sa fie frumoase
    – detergent de vase
    – calgon, daca nu are detergentul in el, cum care detergent, ala automat, ah, nu ti-am zis, pai ia si automat, duh!!!, dar mai ieftin.
    – o telina cu frunze, merge si fara frunze …
    – hartie igienica, un bax mare, sa fie fina, dar nu cea mai scumpa
    – niste cartofi, ia la punga mica, nu mare…
    – un windex din ala de geamuri si niste CIF galben, si niste solutie de curatat gresia si una de curatat prin baie, e din aia speciala, scrie pe ea, ca s-au terminat toate. Offf, cand se termina una, se termina toate in casa asta…
    – si niste iaurt din ala grecesc, nu prea gras, de Olympia (wtf???)
    – apa minerala nu prea acidulata, sau mai bine ia din aia plata, ca si asa pe aia minerala tu o agiti si scoti acidul
    – ia si niste limba, daca vrei sa-ti fac limba cu masline
    – iei si niste masline, dar vezi sa nu fie amare, ceri si tu sa-ti dea una sa gusti
    – daca au oua din alea ecologice, ia 6, sau 10, daca vrei clatite … (aici urmeaza o argumentatie stupida, inginerul softist intreaba “6 sau 10 ce, masline?”, ea zice “esti cu capul? 6 sau 10 oua…”, “pai ai pus conditie logica la masline…”)
    – ce mai vrei tu, nu stiu, gandeste-te si tu ce mai trebuie prin casa, ca doar traiesti si tu aici…da?
    – paine, ba nu, mai bine iei de la colt, ca e mai buna, sau cum vrei tu, da sa fie feliata, sa nu-mi vii cu ea nefeliata sa-mi rup dintii in ea, ca ai vazut ce greu se taie. Si nu lua din aia PAVE, are coaja tare…
    – a, sa nu uit, ulei, nu mai e ulei, cred ca nici otet nu mai e, aaaah, ce era sa uit… salata, sa iei salata, daca vrei la limba aia cu masline.
    – si am impresia ca nici aftershave nu mai ai, adica nu stiu, gandeste-te si tu. Iar ultima lama din aia cu multe lame ti-am luat-o eu ca mi-a fost lene sa ma duc la epilat, ca sa stii, dar stai linistit, ca nu ti-am folosit-o pe aia a ta din aparat, daca o folosesc iti spun…
    – de detergent ti-am zis? ti-am zis de ala manual, ia si din ala automat, vezi si tu care e mai ieftin, ia punga de 3-4 kile, a, ti-am zis deja…
    – si daca ai timp ia si niste lapte demachiant si tampoane de demachiat, asa, si betigase, da, betigase de urechi.
    Hai ca nu e asa greu de retinut, ma mai suni inainte sa mergi la casa, da?
    Hai ma, ce e asa greu, gandeste-te si tu ce ai nevoie in bucatarie cand faci mancare si apoi ce nevoie ai cand faci curatenie, e asa greu?

    Daca o rogi sa scrie un sms cu toate astea, ca referinta, in mod sigur te dezarmeaza cu un “da’ ce, esti handicapat mintal, nu poti retine 3 chestii, vrei sa pierd acuma timpul sa iti scriu sms-uri, mi-ai mai luat si telefon cu cacat din ala de touch screen, desi ti-am zis ca-mi trebuie cu taste, ca nu pot sa scriu nimic pe el, dar tu ai facut tot cum ai vrut tu …”

  61. Dan1 8 November, 2012 at 17:24

    @Savantu’: Ca sa-l parafrazez pe Ciprian: omul tre’ sa mai si citeasca, nu doar sa gateasca! :))

  62. Camelia 8 November, 2012 at 17:25

    @finch: vad ca iti merg manutele la scris:) deci: se pleaca de acasa cu listuta scrisa pe HARTIE. in cazul in care de atata calculator/laptop/touchscreen mai stii ce e aia 😛

  63. Alt Marian 8 November, 2012 at 17:30

    @finch: Tu ai o bomboana de nevasta, auzi draga, îti mai si explica ce e aia pastârnac, câte masline sa iei sau ce fel de ceapa îi trebuie.

    Oricum, pâna la tine eu am crezut ca barbatii sunt multi-tasking: sunt atenti si la meci, au grija si de bere, si mai si asculta ce zice nevasta din baie sau bucatarie, dupa caz) – ma rog, ultimul thread e deseori pus pe “SUSPEND EXECUTION” 🙂 sa mai economiseasca din resursele CPU, la urma urmei de aia suntem acasa, sa ne relaxam

  64. Dan1 8 November, 2012 at 17:41

    @Camelia: Ba pardon, listuta poate fi si pe ecranul unei tablete, sa dai doar “scroll”! =))

  65. Ciprian 8 November, 2012 at 19:01

    @finch: 295 de lei, va rog! Aveti card penny market? :))

  66. finch 8 November, 2012 at 20:58

    Dupa cum spuneam la inceputul postului, barbatul nu e multitasking astfel incat sa poata face cumparaturi de pe o lista memorata si in acelasi timp sa aleaga si tipul produselor sau marca dupa criterii incerte sau inexistente. In principiu barbatul are un sistem de organizare a informatiei bun, cu arhivare/compresare corecta pe foldere. E mai greu de accesat informatia din arhiva, e adevarat, femeia in schimb stocand totul in RAM. Lipsa informatiei sau libertatea de alegere pentru un barbat duce la doua situatii: cauta informatia lipsa (mai intreaba o data ce anume tip de produs este dorit) sau alege la intamplare primul sau cel mai ieftin produs iesit in cale. O specificatie incompleta de genul “ceva de curatat aragazul si nu mai intreba de care, descurca-te, fa si tu ceva fara sa-ti spun eu!” poate duce la “sistem malfunction”. Ati vazut cum arata raftul cu produse pentru curatat bucataria/baia/casa? Are intre 3 si 15 m lungime, pe 3-4-5 nivele, riscul de sistem malfunction e sigur.

    Daca vi se cere sa cumparati ceapa, spre exemplu, ce fel de ceapa cumparati din cele 3 sortimente existente la raft: alba, rosie, de apa (adica rosie lunguiata si mai dulce)? Depinde de situatie, daca mie imi place ceapa de apa voi lua acel sortiment, pentru ca aia imi doresc sa mananc la masa.

    Cel mai simplu e ca lista sa cuprinda informatiile esentiale pentru succesul activitatii: produs, cantitate, marca/tip.

    @Ciprian: Imi pare rau, cardul e la sotie in portofel, ea face cumparaturile de obicei, stiti… eu doar suplinesc acum.

  67. Cms 8 November, 2012 at 22:36

    @finch: Ai obiceiul să înregistrezi convorbirile cu soţia? Sau ai primit stenogramele de la SRI?

  68. ela 8 November, 2012 at 22:54

    @finch:

    Barbatul este cel mai multitasking dintre toate mamiferele!!!

    altfel cum poate sa se uite la tv timp de 2-3 ore schimbind programul din 5 in 5 secunde? 😀

  69. Cms 8 November, 2012 at 23:03

    @ela: Ăla e multitasking prin serial processing. 😉

  70. ela 8 November, 2012 at 23:12

    @Cms:

    asa zice si multitasking-ul meu de’acasa; mai mai ca vrea si un premiu pt asta :D:D:D

  71. Vanda 9 November, 2012 at 00:12

    Apropo de neatentia barbatilor si lipsa de multitasking:
    Se merge cu sotul de brat. Sotul poseda in mana una bucata punga cu ceva continut, printre care un flyer si o sticla cu apa. Se spune sotului: “Da-mi si mie flyerul ala, te rog”. Sotul deschide punga, scoate sticla cu apa, o da pe gat, baga sticla goala la loc in punga si isi continua drumul. “Si flyerul?” “Aaa, da… scuze, am scos apa si am uitat” 😐

  72. Sorin 9 November, 2012 at 08:12

    @JULIUS: Sincer sursa sigura nu o mai retin, oricum a fost o afirmatie pe care am aprecit-o mult daca am reusit sa o memorez. Am luat in tinerete niste pastile cu litera A desenata pe ele si de atunci trebuie sa imi notez cam tot.

  73. Alt Marian 9 November, 2012 at 10:15

    @ela: Zappingul nu e multitasking, este expresia unei inteligenţe încătuşate de idiotismul televiziunii, căuta şi el TVR cultural şi nu-l găsea, cine dracu’ l-a pus tocmai pe canalui 384?

    Femeia e fericită să aibe aparate cu un singur buton (deja de la două butoane în sus începe să fie nesigură ce face fiecare din ele), şi desigur televizoare cu un singur post (Acasă TV), de aia nu pricep multilateralismul (sper că există în DEX) soţului. De 10 ani încerc să le instruiesc pe nevastă şi soacră că TVul e una iar SATreceiverul e alta, şi că nu merge unul fără celălalt, şi că de aia ne şi trebuie două telecomenzi, şi dacă închizi unul trebuie să-l închizi şi pe celălalt.

    În schimb când e vorba de haine şi pantofi, să vezi acolo multitasking feminin.

  74. Alina C. 9 November, 2012 at 13:12

    @finch: Textul tau cu lista de cumparaturi trebuia publicat. Exact asa fac si eu lista de cumparaturi. Identic si la fel! Suntem casatoriti?

  75. Camelia 9 November, 2012 at 14:15

    @Alt Marian: la mine pe teveu nu exista salvate urmatoarele posturi: acasa tv, euforia, antena 2, otv si ddtv (daca mai exista)

  76. finch 9 November, 2012 at 14:39

    @Alina C.
    Asta e o dovada a similitudinii in gandire a femeilor.

  77. Alt Marian 9 November, 2012 at 14:43

    @Alina C.: “Suntem casatoriti?” Din întrebare reiese ca da, dar fiecare cu altcineva 🙂

  78. Alina C. 9 November, 2012 at 15:57

    @Alt Marian: Ma gandeam sa nu fie sotul meu undercover. 😀

  79. anya 9 November, 2012 at 17:49

    Asta li se intampla doar gagicilor din alea care au nevoie in viata lor de cineva care sa se planga, sa fie ele mai sfinte. Let’s get real, un barbat ( ca si un caine) poate fi antrenat cu usurinta. Nu e spalat pe jos ( sunt alergica la praf, ori spala el, ori angajam femeie) – nu am chef de nimic in seara asta. Ciocolata neagra se termina din frigider -nu am chef de nimic in seara asta. Vase in chiuveta, nu pot sa gatesc nimic, hai sa luam pizza. Over all functioneaza . Da asta cand il si motivezi daca e curat si a stiut ce ciocolata sa ia. Pluus, eu trimit lista prin sms, cu nume produs si brand si cantitate. Plus conditii logice puse ok. Gen ia migdale si oua si branza – pt prajitura. Daca lipssete un ingredient de pe un rand, nu lua nimic de pe randul respectiv.
    Da, faptul ca se uita in frigider si ma intreaba pe mine unde e untul nu se remediaza. Dar e asa sarmant 🙂

  80. Nero 9 November, 2012 at 22:42

    @Anya: now that’s what I call a proper woman!

  81. cornelia 10 November, 2012 at 20:48

    @N.A.: Pai eu l-am luat dupa doi ani si tot no fost bine

  82. cornelia 10 November, 2012 at 21:11

    Ce “moderarea” sa astept……., este direct criminal in Irlanda , mai astept “moderare:?

Leave a reply