Postul nu e post destul

Burtoiul cu melancolie (I)

Simona Catrina

Ca să nu mai spuneți că scriu doar ce văd la tv (cum mi-a scris un cititor de pe Daily Cotcodac și m-a rănit profund, sabotând astfel minunata rubrică El Telecomandante), azi am plecat de-acasă. Căci am fost în vizită la unii care au efectuat un bebeluș proaspăt, acum două săptămâni. Sunt vechi prieteni cu care, pe vremuri, nu puteam sta de vorbă fiindcă se pupau continuu pe gură, iar azi n-am putut sta de vorbă fiindcă pupau continuu copilul în fund.

Eu cred că un curs intensiv de nouă luni te ajută să scapi de sexul nedorit. Operațiunea prezintă efecte secundare, în sensul că scapi, concomitent, și de sexul dorit. Niște zeci de săptămâni de nobilă gestație, plus niște zeci de ani de carieră de cloșcă îi asigură femeii dreptul de a-și dospi semeață castitatea. Dintre toate scuzele tradiționale care o sustrag de la îngrozitoarea corvoadă a plăcerii intime conjugale, graviditatea e cea mai înălțătoare, ca de obicei.

Testul de sarcină iese într-o zi pozitiv, ceea ce nu se poate spune și despre atmosfera ulterioară din casă. Sigur, o să spuneți că, în mod normal, vestea reprezintă o imensă bucurie și ea este nechezată tremolant la masa de duminică, de față cu socrii fleșcăiți de emoție.

Nu mă refer așadar la sarcinile accidentale, nedorite și nesocotite, ci la acelea păzite luni de zile cu termometrul în mână și așteptate cu prețul unor acte sexuale cam anorgasmice (în care particula “cam” are rol pur stilistic). Dacă mintea ei nu coace decât pârtia cromozomului (dă, Doamne, să fie Xx, dă, Doamne, să fie Xx), e destul de greu să erupă artistic, într-un extaz necontrolat.

Până la momentul zero al confirmării unei fecundații conjugale, cuplul funcționează ca un excepțional amantlâc, e o toridă împreunare artistică, pe care, dacă ați pune-o pe Internet, ați lua bani frumoși. Puțini, dar frumoși.

E un miracol să fii însărcinată, numai că această minune coincide cu anularea festivă a statutului de amantă relaxată. A nu se înțelege că asta se întâmplă (doar) pentru că bărbații pierd ceva din atracția sexuală față de femeia superbă devenită între timp specie reproducătoare, mândră de burta ei cu orogeneză hercinică. Mormăielile încă tandre ale consortului o bucură pe moment pe mămucă, dar pe urmă realizează că el așa-i spune și cîinelui, “te iubesc”, apoi îl pupă-n bot și pleacă la serviciu. De același ritual beneficiază și gravida, doar că nu dă din coadă.

Prin luna a șaptea (fiindcă până atunci n-a avut curaj să se uite cu ochiul liber la pântecul ei dezpijămălit), bărbatul depistează o dungă maron transversală pe pielea soaței și scapă primul strigăt, din fericire confundabil cu un sughiț. Apoi, el se interesează, plin de tact, dacă dunga trece după naștere sau va trebui ca doamna să poarte costum de baie cu totul, toată viața.

Distracția nu s-a încheiat aici, bărbatul vrea să știe ce s-a întâmplat cu buricul ei care pe vremuri era sub nivelul mării, îndesat artistic la locul lui, iar acum, când e în luna a opta, a crescut ca un fursec, în afară. Deja scoasă din sărite (mai ales că, de atâta extaz cules din această conversație minunată, au început iar să i se umfle gleznele, pe fond nervos), ea îi explică și chestiunea cu buricul, numai că el nu dă semne să pună capăt testului grilă. Acum e momentul să-și clarifice toate spaimele, ca să se liniștească și să adoarmă liniștit, cât vomită ea (tabietul dinainte de a merge la nani).

(Va urma, fiindcă faptele noastre au urmări, nicio plăcere nu rămâne nepedepsită).

Share:

19 comments

 1. eftimie 2 December, 2011 at 08:35

  Micile detalii, alea cu dunga si buricul nu prea contează în contextul în care, un alt efect secundar al sarcinii, cresc sânii femeii de lângă tine. E ca şi cum ar veni Crăciunul şi ar ţine vreo trei luni.

 2. NOvi 2 December, 2011 at 09:01

  “orogeneză hercinică” Simona, mai aveam un pic si-mi scranteam creierii asa de dimineata cu asa cuvinte pretentioase (pentru je cel putin). Da-i bine ca ma mai culturalizez aici pe DC. Mci.

 3. Cable guy 2 December, 2011 at 09:51

  @eftimie: Da, Craciun… sigur!!! Suna cumva familiar… “Don’t touch them!!! They’re for the baby!!!”

 4. N.A. 2 December, 2011 at 09:59

  Eu ma râd. Da’ nu prea-i râsul meu… 😀

 5. Belle d”Imagination 2 December, 2011 at 10:04

  Sau poţi să pofteşti toată sarcina doar şi exclusiv la p*lă, aşa că domnul la finalul lunilor 2-5 să arate ca un ogar. Cu o privire de martir altoit pe un mai vechi nelegiuit obişnuit să se se mişte cu sfială şi cu atenţie să nu cumva să atragă atenţia autorităţilor asupra lui.

  Seen this too

 6. dc 2 December, 2011 at 10:19

  Articolul ăsta trebuia publicat într-o zi mohorâtă şi ploioasă, ca să ne tăiem venele pe lung, direct şi fără ezitare.

 7. andy_sz 2 December, 2011 at 10:40

  hehe, a mea e’n a 5-a luna.. deja jucam fotbal. Dna. doctor ne-a elucidat in privinta sexului copilului (baiat) de pe la 3 luni (ditamai).
  Aaaa, nu comentez asupra articolului, oricum se stie “Sa scrie numai Simona”, doar ma laud 🙂

 8. Old John Wheel 2 December, 2011 at 10:51

  Noroc cu precambrianul şi mezozoicul de la orele de geologie din liceu, că pricepui -cam târzior, e drept, deh, memoria!- cum stă treaba şi cu orogenezele alea hercinice, mama lor de munţi! :))
  Dap: să scrie numai Simona! Da’ şi Eftimie. Julius cre’ că oricum e-n chinurile (re)facerii de după ziua mioritică, aşa că îi mai dăm timp să-şi revină 😀

 9. Rada 2 December, 2011 at 11:28

  Cand am vazut titlul am crezut ca e despre barbatii cu burta. Deja simteam o depresie, asa, ca o umflatura 😀
  Dar nici vorba despre asta, asa ca pot sa ma rad linistit. :))

 10. Dan1 2 December, 2011 at 11:33

  @Rada: Si eu tot la aia ma gândisem, da’ zic haaai sa citesc totusi! =))

 11. Raluca 2 December, 2011 at 11:41

  @eftimie: unora exact asta nu ne-ar mai trebui.

 12. dorin 2 December, 2011 at 13:16

  Bai Simo, tu ai copii sau scrii “din memorie”?

 13. BRRC 2 December, 2011 at 13:20

  Frateee, ce ghimpe mi-am luat!!!
  Dupe titlu, am crezut că e vorba despre tratarea simptomelor post-fasole tricoloră!
  Deja mă bucuram… Văzusem că ieri a servit şi Chelu’…*

  * Excluşi următorii:
  Alecu Racoviceanu
  Bruce Willis
  Daminescu
  Codrin Stefînescu

 14. Alina 2 December, 2011 at 14:39

  M-am amuzat copios. Si pun pariu ca multe femei citesc si se gandesc de doua ori inainte sa faca un copil …:))

 15. N.A. 2 December, 2011 at 20:53

  @Raluca: Da’ altora a fost exact ce le trebuia. Si sotilor lor -la fel. :))

 16. N.A. 2 December, 2011 at 20:55

  Iar Eftimie -pentru aceasta declaratie – merita sa fie ridicat la rang de PreaIndragit! :))

 17. Raluca 2 December, 2011 at 21:05

  @N.A.: Citesc p-aici si ma ingrozesc. Hotararea mea incepe sa se clatine serios.

 18. N.A. 3 December, 2011 at 02:02

  @Raluca: Neah! Oricat de horror ar parea dezavantajele, satisfactiile sunt de cateva catralioane de ori mai mari. As mai trece de cateva ori prin asta fara cel mai mic regret sau teama. Si posed unele din cele mai turbate exemplare de copii din lumea asta (cel mare, la petrecerea de la gradinita, n-a fost tocmai el insusi, daca l-ai vedea zilnic – ti-ai lega trompele de urgenta! :)) )

 19. HaiHuiHei 3 December, 2011 at 22:46

  dupa cum zicea Alina, imi vine sa ma gandesc de 2(0) de ori… nu ca procesul ar da neaparat rezultate, 🙂 dar asa mai postpun treaba cu maternitatea. cred ca nu toate femeile au chestia asta cu ceasul biologic care ticaie de se sparg timpane, dorinta de a fi mama cat de curand posibil, imediat, acum adicatelea. mai prost e cand au un sot care simte el cumva ca a venit timpul ca ea (ea! ca de-ar fi vorba de el…) sa procreeze (nu’sh cum naiba reuseste el sa simta treaba asta cand e complet nesimtitor la mai toate celelalte dorinte ale consoartei). noroc ca al meu nu pare a fi (chiar) asa…inca.

Leave a reply