Postul nu e post destul

De ce plânge femeia

Stephanie

Raluca lucrează în departamentul financiar-contabil al unei firme din Ardeal, plătește rate la o garsonieră confort unu și este de vreun an „in a relationship” cu Costel, de meserie bancher (așa îl prezintă ea colegelor, Costel e de fapt băiatul de la ghișeu, ăla la care mergeți să mai schimbați câte o sută de euro atunci cand ramâneți fără bani sau la care vă plătiți rata la apartamentul din carton presat aflat într-un „ansamblu rezidențial ”).

Au și un ritual al lor,în fiecare zi, la ora nouă, Costel își sună iubita doar ca să-i spună „bună dimineața”, s-o întrebe cum se simte și să-i ureze spor la treabă.

Astăzi este aniversarea unui an de cand sunt împreună, iar Costel a anunțat-o încă de acum o săptămână pe Raluca să nu-și facă alte planuri pentru seara cu pricina, pentru că vrea s-o scoată în oraş la un restaurant de fițe. Tânăra s-a trezit dis-de-dimineață, veselă nevoie mare ; odată ajunsă la serviciu și-a pus ca status pe FB „e vineeeeeeri !!!” și s-a dus să-și bea cafeaua. Apoi a luat un dosar și s-a apucat de lucru, așteptând ca ceasul să arate ora nouă.

Telefonul a sunat fix la nouă, iar o voce stinsă i-a spus „budă dibideața, iubi”. Costelul ei drag era răcit cobză și își luase liber de la serviciu. „Du, du, stau în bat, ab luat și un Durofen , o să încerc să dorm un pic”, i-a mai spus el, dându-i de înțeles că nu e cazul să-l sune la fiecare cinci minute. Raluca i-a promis că după serviciu o să treacă neapărat pe la el ca să-i faca un ceiuț si o supică de pui care o să-l pună negreșit pe picioare.

Toate fetele din birou și-au exprimat compasiunea pentru starea sănătății lui Costeluș, apoi una i-a sugerat Ralucăi să se învoiască de la amiază, că închiderea de lună tocmai se terminase și nu era chiar asa de multa treabă la birou . Așa putea să-și îngrijeasca puișorul toată după-amiaza. Șefa i-a semnat urgent biletul de învoire, apoi tânăra a sunat la tanti Mara, patroana restaurantului-cantină unde toată firma mânca în pauza de masă, a întrebat-o dacă are cumva un meniu pentru un bolnăvior. Tanti Mara i-a oferit o supă cu găluște, un piept de pui la grătar cu „pireu de cartofi din cartofi, mamă, nu praf umflat cu apă”. La doișpe și un sfert, Raluca s-a prezentat la cantină, a plătit mâncarea, apoi a luat troleul spre celălalt capăt al orașului unde domicilia Costel.

A intrat în bloc cu inima bătându-i nebunește. „Cât de bucuros o să fie, săracul”, își zise ea urcând scările în fugă. Ajunsă în faţa ușii, scoase cheia (o primise de vreo două luni de la Costel și nici nu apucase s-o folosească), o băgă în broască cât putu de încet, așa încât să nu-l trezească pe bolnav apoi o răsuci încetișor. Deschise usa și înlemni : Costel dormea la nudul gol, crăcănat și cu fața-n sus, cu gura cascată, în patul în care… (ce bine ca mobila nu poate vorbi !) Dar nu poziția oarecum ginecologică a lui Costel a șocat-o pe Raluca, ci prezența, la fel de adormită a bunei ei prietene, Mirela, în același pat, cea despre care Costel spusese că are „sânii dezgustător de mari”.

Probabil simțindu-i prezența, Mirela deschise ochii și, ca și cum toată scena ar fi fost ceva logic și normal zise :

– Dragă, noi suntem împreună de vreo trei luni, Costeluș a tot amânat să-ți spună, știm cu toții cat ești tu de sensibilă, da’ asta e! Dacă nu veneai…îmi pare rău de tine, dar noi ne iubim sincer !

….
Ieși în fugă din bloc cu lacrimile șiroindu-i pe obraji și nu se opri decât in parc. Se trânti pe o bancă, își îngropă fața în palme și începu să scâncească încetișor.
Nici nu observă că, pe banca de lângă ea se afla o tânără mamă impreună cu o fetiță de vreo patru anișori. Femeia vorbea la telefon cu o prietenă, copilașul se juca pe lângă bancă cu un cațel de pluș. Văzând-o plângând, copila se opri din joacă și o privi atent cu niște ochișori mari, albaștri ca cerul. Părul blond și cârlionțat îi incadra fața bucălată impodobită cu un năsuc mic și cârn. Se apropie încetișor de Raluca şi o întrebă cu glasul tremurând :

– Tu plângi ?

Raluca își ridică privirea spre frumusețea de copil ce o privea cu infinită milă, își șterse lacrimile și făcu semn din cap că da.

Luându-și inima-n dinți, îngerașul ăla micuț, cârn, carlionțat și bucălat îi prinse fața în mânuțele sale grăsuțe și o întrebă :

– Și de ce plângi ? Pentru că ești urâtă?

Share:

79 comments

  1. Snow 11 October, 2012 at 06:48

    Nu ma asteptam la final :))

  2. sebra 11 October, 2012 at 07:44

    Copiii-stăpânii adevărului absolut.:))

  3. Raluca 11 October, 2012 at 07:49

    Tin sa precizez ca personajul principal nu sunt eu! Eu sunt frumoasa. 😛

  4. Raluca 11 October, 2012 at 07:50

    Si, sper eu, nici inselata chiar si cu cea mai buna prietena.

  5. Cristiana 11 October, 2012 at 08:29

    @Raluca =))=))=)) era o prietena,nu-i asa? :)):)):))

  6. Belle d”Imagination 11 October, 2012 at 08:36

    Femeia plânge de proastă!
    Nu poţi să pleci aşa, fără un suvenir de la o astfel de întâlnire. Nu ştiu o banană, o biluţă, ceva, să nu pleci cu mâna goală!

    Eu cred că de fapt plângea fiindcă îşi uitase suvenirul.

  7. Ina_adevarata 11 October, 2012 at 08:52

    Dacă Raluca încă mai spera să aibă un îngeraș blond și cîrlionțat cu Costeluș, fetița aia a lecuit-o pe veci.

  8. N.A. 11 October, 2012 at 09:29

    =)) =)) =)) Asta n-avea cum sa n-o fi facut-o sa se simta mai bine! =))

  9. chocolate 11 October, 2012 at 09:33

    Da’ mancarea, ce-a facut cu mancarea? A lasat-o sa manance si amorezii? Ca le-o fi fost foame si lor dupa atata secsuletz :))

  10. camionagiu 11 October, 2012 at 09:34

    Va place de noi cand suntem feroce, la inceput de relatie. Cand, eventual, va agatam soptindu-va la ureche in troleu o chestie absolut secsuala, cu mult finetii si frisca, lucru care se si intampla rapid, in loc de serviciu sau facultate, unde va duceati, apatice.

    Dar apoi vreti sa devenim cuminti, casnici, batatoare de covoare, experti in piata – legumele nu se iau cele mai mari -, sa ni se para toate tipele ori schije, ori obeze, ori proaste, oricum, numai bune si misto nu.

    Ziceti si dumneavoastra, domnilor autori!

  11. chocolate 11 October, 2012 at 09:36

    Asa e domnu’ camionagiu

  12. Cms 11 October, 2012 at 09:36

    @camionagiu: Eu zic că Stephanie scrie excelent. 😀
    Dar mi-e milă de biata Raluca… 🙁

  13. Ozzy 11 October, 2012 at 09:37

    Sunt multe de spus despre Costel, dar nu pot în momentul ăsta, finalul m-a pus pe jos =)) =)) =))

  14. N.A. 11 October, 2012 at 09:40

    Eu zic ca, totusi, omu’ isi poate gasi o scuza: a incercat sa-si trateze raceala cu aspirina saracului, se stie ca asta e tratamentul standard, din batrani. S-a sacrificat si a facut-o pana si cu una cu sanii “dezgustatori de mari”, inghitindu-si dezgustul, totul ca sa se repuna cat mai repede pe picioare, sa poata sa-i ofere Ralucai seara de calitate pe care i-o promisese.

  15. Ozzy 11 October, 2012 at 09:41

    1. Costel – un tembel, nu te bazezi doar pe faptul că iese la 6 de la birou, mai ales după ce i-ai zis că ești bolnăvior și ea mai are și cheia
    2. Raluca – o tembelă si mai mare, la vârsta ei ar fi trebuit să știe că pentru niciun bărbat nu există sâni dezgustător de mari
    3. Mirela – sâni mari, fără îndoială personajul pozitiv al poveștii

  16. N.A. 11 October, 2012 at 09:42

    @camionagiu: Ba sa va pastrati ferocitatea secsuala, da’ vis-a-vis de aceeasi dama, nu o risipim si in anturajul ei de prietene! :))

  17. N.A. 11 October, 2012 at 09:46

    @Ozzy: Cum sa nu existe pentru barbati sani dezgustatori de mari, prea mari, cah?! Ba sigur ca da! La fel cum si in acceptiunea femeilor marimea nu conteaza… Hahahahahahaha!

  18. Fratele Andryusha 11 October, 2012 at 09:47

    – Pentru că nu-mi iese parcarea laterală, îngeraş. Ai să vezi tu cum e, când o să fii mare.

  19. Ferdinand Ș. 11 October, 2012 at 09:48

    hei, Ozzy!!! =))

  20. camionagiu 11 October, 2012 at 09:48

    O femeie inteligenta, care isi stie interesu, inainte de a se marita se ocupa cativa ani de doua chestii: invata secs cum trebuie, ca altfel da sotul de una care stie cu bijboaca mai bine, si doi, isi distruge sistematic prietenele, sa fie toate niste obeze (le face cinste mereu cu papica buna), le povesteste chestii sa le complexeze, sa n-aiba concurenta in grup.

    nika nu stiti

  21. Cristina Ș. 11 October, 2012 at 09:50

    @N.A.: =D>

  22. Ana 11 October, 2012 at 10:11

    @Raluca: Speranta moare ultima! =))

    Stephanie: chapeau..!

  23. Fratele Andryusha 11 October, 2012 at 10:15

    Io cred că plângea de bucurie că a scăpat de Costel, că abia acum îl văzuse mai bine, la lumina naturală… brrrrr!!!

  24. N.A. 11 October, 2012 at 10:28

    Acuma.. radem noi, glumim… da’ voi insinuati ca n-ar trebui sa-l cred pe barbati-miu cand povesteste, usor scarbit, ca lui nu i-au placut niciodata sanii mari? =))

  25. camionagiu 11 October, 2012 at 10:32

    @N.A.: Bleah! Mă îngreţoşai, tzatzooo! Sâni mari, mijloc de viespe, mâini şi picioruşe mititele, păr lung, ochi mari, buze cărnoase dar nu exagerate, miros de floare la subsiori, aer inocent şi crud deopotrivă, te apucă greatza, parol!

    Ţi-aş spune ce e, dar mi-l pun în cap pe karatist pe degeaba.

  26. Dan1 11 October, 2012 at 10:40

    Asta-mi aduce aminte de un banc citit într-o brosura cu promotii ale unui mare lant de hipermarketuri (nu spui care):
    La coada la casa, o femeie cumparase o caserola de pulpe de pui dezosate de 500g, un pahar de smântâna 12% la 100g, doua legaturi de ceapa verde, o pâine feliata ambalata, o caserola de 10 oua si o sticla de ulei pentru salata de 900g.
    In urma ei la coada, un betiv cu o sticla de vin în mâna se uita atent la produsele ei si-i zice:
    – Tu trebuie sa fii o femeie singura!
    Gospodina contrariata se uita si ea la produse si-i zice:
    – Asa e! Dar dupa ce ti-ai dat seama?
    – Pentru ca esti urâta! Pa’erea mea!

  27. Ferdinand 11 October, 2012 at 10:40

    De supă și de pui se mai știe ceva?!

  28. N.A. 11 October, 2012 at 10:45

    @Ferdinand: Pai daca nu le-a pus in capul cinstitilor pacienti, chiar ca a fost fraiera! 😀

  29. Ferdinand Ș. 11 October, 2012 at 10:50

    @Ferdinand: 🙂

  30. Ferdinand Ș. 11 October, 2012 at 10:51

    @N.A.: ba da, ba da, la asta sa-l crezi, cum sa nu?!

    doar sa nu-l crezi cind e racit si-ti spune ca nu-i place supica de galuste, atita .. 🙂

    “Vetrauen ist gut, Kontrolle ist besser” zice lumea pe-aci 🙂

  31. lulu 11 October, 2012 at 11:09

    @N.A.: Probabil i s-a aplecat vreodata si din cauza asta a ramas usor scarbit… =))

  32. Ozzy 11 October, 2012 at 11:16

    @N.A.: Există o singură situație în care pe bărbați îi pot deranja niște sâni prea mari: când sunt ai lor

  33. Dan1 11 October, 2012 at 11:26

    @lulu: Da-da, cre’ ca de la frisca! =))

  34. Fratele Andryusha 11 October, 2012 at 11:54

    … Apoi o atinse cu bagheta magică şi Raluca, devenind bărbat, îşi şterse cu dosul mânecii lacrimile de pe faţă, uitându-se stânjenit în jur să nu-l vadă cineva, şi se apucă să îmbuce cu poftă din haleala pe care o avea în plasă, mirându-se cum a putut fi atât de prost să lase să se răcească asemenea bunătăţi.

  35. Ciprian 11 October, 2012 at 12:06

    Ce tâmpă! I se răceşte mâncarea şi ei îi arde de bocit.

  36. Alina C. 11 October, 2012 at 12:14

    @Ozzy: Aproape că-mi vine să caut niște poze cu grase. Sau și mai mișto cu grase și bătrâne, cu țâțele până la genunchi, maaaaari de tot. Dar nu vreau să vă dezgust așa de dimineață.

    Încă nu-mi dau seama care lovitură a fost mai grea pentru Raluca, Costeluș sau îngerașul blond?

  37. Cosmina 11 October, 2012 at 12:14

    finalul este epic! “îngerașul ăla micuț, cârn, carlionțat și bucălat” are un viitor promitator!

  38. Savantu' 11 October, 2012 at 12:24

    @camionagiu: Camio, poate le indici domnisoarelor nemaritate de pe aici unde/cu cine ar putea invata “sa faca secs cum trebuie”.

  39. Natty 11 October, 2012 at 12:40

    @camionagiu: da, da si pe mine m-a marcat asta cu “invata sa faca secs cum trebuie”. Adica este un manual, un curs ceva sau cum ne duce capu’? Si cand pot spune gata, am invatat? E cu note sau calificative?

  40. Ozzy 11 October, 2012 at 12:42

    @Alina C.: Din povestire nu reiese că Mirela ar fi bătrână sau/și grasă. Eu n-am afirmat că există bărbați dornici de aventură cu baba de la 3 (deși, mai ales prin jud. Vaslui, s-au mai văzut), ci pur și simplu că mi-e greu să-mi imaginez un bărbat care îi spune uneia ”știi, draga mea, arăți bine, dar totuși nu aș vrea să…ai sânii cam mari”

  41. Gabitzmic 11 October, 2012 at 12:47

    epic ! :)) :))

  42. Coix 11 October, 2012 at 12:51

    @Ozzy: pai cea mai mare problema cu sanii mari naturali este ca sunt afectati de gravitatie. adica atarna. dezgust maxim!!! ii arunci peste umar daca iti blocheaza campul vizual.

  43. aliss 11 October, 2012 at 12:53

    si te mai miri ca unii fac atac cerebral tineri…

  44. Ioana K-man 11 October, 2012 at 12:55

    Felicitari pt intreg textul, si mai ales pt finalul demential :))

  45. Alina C. 11 October, 2012 at 12:56

    @Ozzy: Te citez: „Există o singură situație în care pe bărbați îi pot deranja niște sâni prea mari: când sunt ai lor”

    Am venit cu o altă situație 😛
    La fel și Coix.

    P.S.: Recunosc, sunt cârcotașă fiindcă sunt invidioasă.

  46. Ozzy 11 October, 2012 at 13:03

    @Coix:
    Sunt soluții, dar n-as vrea să păngărim acest blog de cultură cu glume de muncitori 😀

  47. Ozzy 11 October, 2012 at 13:06

    @Alina C.:
    Nu ai de ce, înlocuiește în tot ce am scris ”sâni mari” cu ”sâni mici” și teoria rămâne la fel de valabilă =))

  48. Alina C. 11 October, 2012 at 13:16

    @Ozzy: =))

  49. Old John Wheel 11 October, 2012 at 13:18

    Problema e: Costelușu’ ce dobândă ROBOR îi spusese că e valabilă în ziua aia? Da’ dobânda EUROBOR? Că dacă Larucuța nu le-a băgat la cap, normal că a fost înșelată, ce naiba?

  50. Raluca 11 October, 2012 at 13:31

    @Ozzy: Mi s-a spus mie.

  51. Ozzy 11 October, 2012 at 13:33

    @Raluca:
    Respect!

  52. alexV 11 October, 2012 at 13:37

    tot mai mult chick-lit pe DC, este?

  53. Dan1 11 October, 2012 at 13:38

    @Old John Wheel: Aleluia! S-a-ntors si Old John Wheel ratacitor!

  54. Raluca 11 October, 2012 at 13:39

    @Ozzy: Cu toate astea, a stat ceva ani cu mine. Si ar mai fi stat daca nu mi-as fi luat eu lumea-n cap.

  55. Old John Wheel 11 October, 2012 at 13:49

    @Dan1: Mă-ntorsăi să vă mai văz ce pruostii faceți p-aciulișea! 😀

  56. argy 11 October, 2012 at 14:44

    sa inteleg ca a primit cheia ca si cadou ,la aniversarea de o luna a lui costel cu mirela ?

  57. N.A. 11 October, 2012 at 14:46

    @Raluca: @Ozzy: Iata inca o situatie cand barbatilor nu le plac sanii mari: cand nu mai sunt ai lor! =))

  58. Fratele Andryusha 11 October, 2012 at 14:46

    @argy: =)) =)) =))

  59. Cristi 11 October, 2012 at 14:51

    @N.A.: Gresit, atunci ne plac mai abitir. 😀

  60. serban 11 October, 2012 at 15:08

    @Stephanie:
    Chapeau!

    P.S. Neavând cont de facebook, doar aşa pot să dau like.

  61. bubalus 11 October, 2012 at 15:16

    @Natty: e si cu note, da trebuie ca la doctorat, trebuie convinsa o comisie!!!

  62. Gabriela 11 October, 2012 at 15:53

    Si vice-versa este la fel de valabil…..

  63. Camelia 11 October, 2012 at 15:58

    acum imi vine si mie sa plang….:((

  64. N.A. 11 October, 2012 at 18:15

    @Cristi: Pai, da, pana sa-i vad comentariul Ralucai, as fi completat la ce a zis Ozzy “cand sunt ai lor cu acte”. Ca daca si pe Luciu o insala barbatul, zau…

  65. Costel 11 October, 2012 at 18:20

    Mno, povestea e denaturata. Eu nu am vrut decat sa duc relatia la un alt nivel. Vorbisem cu Raluca pentru un threesome, ea fusese de acord..! Numai ca s-a suparat ca a treia persoana era Mirela, iar Ralucai de fapt nu-i placeau sanii mari, pe mine ma multumeau cat de cat. A inceput sa planga si a iesit lasand ciorbita calda. Cum era ora pranzului, m-am pus la masa..Acu` ce era sa fac?

  66. Camelia 11 October, 2012 at 18:27

    @N.A.: si pe barbatul care o insala pe luciu il insala amanta cu un chelner :D:D:D

  67. N.A. 11 October, 2012 at 18:45

    @Camelia: Amanta e, deci, consecventa, ca si Zsolt a fost chelner inainte sa se orienteze spre o cariera de miliardar.. :))

  68. Camelia 11 October, 2012 at 18:59

    eu stiam ca o fo’ hocheist?

  69. Raluca 11 October, 2012 at 19:03

    Raluca nu ar trebui sa planga :))) Cornelus ar merita-o pe Mirela :))) DAAA!!

  70. Raluca 11 October, 2012 at 19:04

    SI PUN PARIU CA O SA AIBA CASA BUNA CU EA DESIGUR PT CA CINE RADE LA URMA RADE MAI BINE

  71. ManuC 11 October, 2012 at 19:10

    De atatea ori, unele articole sunt sub nivelul comentariilor. De data asta nu! 😉

    P.S. Unde gasesc si io de imprumut un ingeras de-asta sadic sa dea la gioale psihicului alora de ma scot pe mine din zen?

  72. N.A. 11 October, 2012 at 20:51

    @Camelia: Asta era activitatea extra-curriculara :))

  73. Van Kelie 11 October, 2012 at 21:47

    @Raluca (no.3): Nu te credem!

  74. Bruno 12 October, 2012 at 01:56

    Interesant: ma uitam la comentarile, toata lumea compatimeste pt partea doua a povestii si nu isi da seama ca adevarata tragedie e in prima parte…

  75. Dan 12 October, 2012 at 19:02

    Mai copii…voi nu v-ati prins ca de fapt totul era planificat de Costel, care vroia sa fie prins, pentru ca nu stia cum sa ii spuna Ralucai vestea rea. :

  76. Little Bob 13 October, 2012 at 19:39

    Morala povestii? Sanii nu sunt niciodata “dezgustator de mari” :))

  77. mishulake 13 October, 2012 at 21:25

    Raluca e frumoasă !

  78. Adina 13 October, 2012 at 21:26

    Acest final poate fi comparat lejer cu finalul de la primul SAW. Rămâi la fel de perplex :))

  79. Drama autorului de pe Daily Cotcodac 18 October, 2012 at 04:56

    […] Deschid DC să văd care-i atmosfera….Dezastru!!! Apăruse articolul lui Stephanie, acel articol, ăla cu peste 1k de like-uri. Ce să mai scrii, frate? E ca şi cum te-ai duce la femei după […]

Leave a reply