Postul nu e post destul

Colecția de cărnuri haute-couture

Simona Catrina

Dacă vă imaginați că snobii României bat străinătatea doar ca să-și cumpere haine, mașini sau sex, nu dețineți toate datele. În ultima vreme, întâmplător, am fost prin niște cercuri unde mi-au ajuns la urechi niște chestiuni ridicole. Destui bogătani ai patriei, mai mult sau mai puțin faimoși, fac turism gastronomic. Asta nu ca să mănânce un croissant la Paris ori un crevete la Tokyo, ci ca să molfăie cele mai scumpe mâncăruri din lume, oriunde s-ar afla ele.

Așa am aflat că există în București un grup monden (o gașcă, mai exact) care a plecat de câteva ori în Suedia ca să mănânce brânză de elan (800 de euro kilogramul). (Continuarea în Blitz Magazine… )

Share:

10 comments

  1. Ciprian 23 July, 2012 at 18:07

    Eu sunt ingrijorat pentru nea Mitica.
    Am auzit ca un mecanic auto al unui service din Bucuresti a fost impuscat de catre un client nemultumit.

  2. Ina_adevarata 23 July, 2012 at 18:22

    Îmi face plăcere să vă invit să serviți delicioasele noastre zulbe cu brînză morcoșană (făcută din amestec de lapte de bivoliță și de capră, după o rețetă tradițională secretă), frămîntată cu pi.sătură de gîndac albastru de cîmp. E ceva ce doar în Maramureș găsiți; grăbiți-vă cît mai e sezonul la gîndaci. Din cauză că dispar pe la începutul lui august, brînza morcoșană e foarte scumpă, dar vă fac o reducere consistentă: o porție de zulbe (150 g) la doar 2000 de lei, pomană curată.

  3. Airy 23 July, 2012 at 18:43

    Ia să-i invit eu la masă,o să le arăt cum se papă slăninuţă, brânzică autohtonă şi sălăţică de roşioare,castraveciori cu ceapă.Că probabil ei au crescut numai cu alea de zice Simona despre ele, io nici nu le-am reţinut numele,sunt o ţărancă proastă.

  4. Belle d”Imagination 23 July, 2012 at 19:01

    Responsabilitate socială!

  5. RoseN 23 July, 2012 at 19:40

    @Ina_adevarata: =)) vai mersi de invitatie, cat esti de draguta si cum te gandesti tu la noi =))

  6. Cristina Ş. 23 July, 2012 at 19:45

    @RoseN: 🙂

  7. Mel 23 July, 2012 at 21:09

    Cum sa-ti iei soro o plasa de cartofi suvenir de la Paris si sa mai dai si 2500 de euro pe ei, pai ce cartofi sunt aia? Eu cred ca fitzoasa si-a dat seama de fapt ca trebuie sa-i curete cand ajunge acasa si de aia i-a aruncat, ca nu se facea sa-si rupa vreo unghiuta….. :)))

  8. Claudiu 23 July, 2012 at 21:32

    Poi de ce nu pun mana de la mana sa-si cumpere un cas de branza de elan de la producator ? Il trimite ala prin curier.

  9. ady 23 July, 2012 at 23:57

    as vrea sa rad, da’ nu-mi iese cum trebuie. singura parere de rau adevarata cu care m-am ales din scurtul concediu la barcelona de acum vreo 2 ani e ca n-am mancat churos cu ciocolata calda. 🙂 se serveau dimineata la orice terasa. da’ dimineata io halisem micu’ dejun pe unde ma cazasem si nu mai intra nimic. si sa inlocuiesc micu’ dejun cu churos, iar nu mergea, ca mi s-ar fi facut greata de la atata dulce pe burta goala.
    e drept, ditamai portioaia era vreo 3 euro parca, oricum maxim 5, dar orisicat, tot fitosenii gastronomice se cheama ca sunt.
    da’ las ca-mi fac singura. mi-am amintit ca am sigur o reteta pe undeva. si cu ocazia asta mi-am amintit ca am si o reteta de macarons. au un pret la cofetarie, de-o iau la goana instantaneu.

  10. N.A. 24 July, 2012 at 11:26

    Si eu fac cam la fel. Bat cativa kilometri pana la un magazin de branzeturi sibiene, sa-mi iau telemea d-aia proaspata, de-o zi, de ti se topeste in gura. Barbati-miu e si mai snob, merge pana la Peris, la o macelarie bio, sa-si ia niste mezeluri de-alea, fara e-uri, facute dupa retete batranesti, doar cu cimbru si alte condimente.

Leave a reply