Postul nu e post destul

Constanţa, oraşul sultanilor

Costi C.

După ce am citit despre laudele lui Camio la adresa Clujului, m-am gândit să scriu și eu un text despre orașul meu de baștină, Constanța (pentru cititorii noştri din Medgidia: Costanţa – e acelaşi oraş). De mult îmi doream să împărtășesc și cu alți cititori impresiile mele minunate despre orașul de pe malul mării.

În primul rând, ceea ce îmi place mult la Constanța sunt trotuarele – largi, frate, se pot organiza concursuri de “țară, țară, vrem ostași!” pe ele. Iar străzile sunt impecabile, nu vezi nici o groapă. Ce să mai spun de canalizări – sunt puse la nivel cu asfaltul cu polobocul laser.

Constanța e plină de parcuri, oriunde te duci dai de un spațiu verde – mai mic sau mai mare, zici că e un oraș construit într-o pădure. Și parcurile astea au o grămadă de alei, exemplar de curate (am uitat să spun, constănțenii sunt oameni civilizați și strâng rahaţii după 4pedele lor). Oamenii se salută când se întâlnesc, de zici că-s toți vecini, chiar dacă nu s-au văzut în viața lor. Și n-am auzit o înjurătură de ceva vreme – ba, mint, am auzit acum câteva luni un “du-te naibii!”, dar cred că cel ce aruncase sudalma era turist.

Apropo de înjurături, nici în Constanța nu se claxonează, nici măcar când vreun șofer de Prahova parchează în mijlocul intersecției. Ca să nu mai zic că transportul în comun este extraordinar, ajungi dintr-un capăt al orașului în celălalt în mai puțin de 20 minute, așa de bine pus la punct este, leagă orice traseu care îți poate trece prin cap, ba chiar unele trasee sunt dublate. Și este și ieftin, iar vara e așa răcoare în autobuze încât lumea se plimbă de plăcere cu ele, s-a renunțat de mult la microbuzele mirositoare, aglomerate și scumpe. Vara, cetăţenii care nu şi-au permis să-şi pună aer condiţionat dau o tură cu autobuzul până la Poarta 2, să se răcorească.

Ca orice oraș cu o istorie respectabilă, Constanța are și un centru vechi – proaspăt renovat, aerisit, o adevărată plăcere să te plimbi pe acolo. Fiecare clădire este un colț de istorie și întrevezi în diversele stiluri arhitectonice măreția vechiului oraș. În curând se va redeschide pentru vizitatori vechea baie publică romană. Chiar am auzit doi amici vienezi că își doresc să revină în orașul nostru, că centrul lor istoric este praf în comparaţie cu centrul nostru, și că în Viena au văzut mai mulți etnici conlocuitori decât în Constanța (unde, apropo, lebăda este considerată animal sacru).

Totuși, cred că toate astea i se datorează în mare măsură și primarului nostru, om gospodar (a fost reales de 3 ori – asta spune multe despre cât de bine își gospodărește orașul). Un om modest, gospodar (cred că am mai zis o dată asta), cinstit și căruia nu îi place să iasă în evidență decât prin felul în care își păstorește orașul. De exemplu, subvențiile pentru întreținere sunt așa de mari iarna încât în curând, în loc să plătim întreținere, vom primi bani de la primărie doar pentru că locuim în oraș. Deja pensionarii Constanței se contrazic pe locul în care să îi amplaseze statuia bunului nostru primar. Obiectivul dumnealui este, după cum declară deunăzi, să surclaseze Vancouver în topul celor mai bune orașe din lume, și, după cum arată lucrurile, nu mai are mult.

Acest text este un pamflet. Cu alte cuvinte, nu ne asumăm răspunderea pentru cei care se vor muta în Constanţa după citirea acestui text.

Share:

106 comments

 1. Belle d”Iimagination 6 March, 2013 at 06:38

  Şi comentasem aşa miştoooooo. Până m-aţi închis la moderare. Da” tot sunt prima

 2. Belle d”Iimagination 6 March, 2013 at 06:39

  Lasă dom autor, că nici cu Bucureştiul nu mi-i jenă. Uite, dom primarele a decis să închidă tăte prăvăliile de zgomot.
  De înjurat, nu ne înjurăm niciodată. El îmi spune mie zdreanţo, eu îi spun hahalero, dar ne respectăm permanent. Iar cele despre mame sunt spuse pentru exersarea cratimei. Parol!

  Iar în Ferentari şi Zăbrăuţi, nu credeţi ce aţi văzut la tv sau cu ochii voştri! Pur şi simplu e o etnie care se nevoieşte fără de multe invenţii moderniste, rugându-se permanent pentru binele majorităţii. Altminteri ei sunt oameni muncitori şi săritori. Genul de comunitate în care dacă te duci la 12 noaptea eşti primit cu pâine şi sare şi pus în capul mesei la ospătat.

 3. Mariana 6 March, 2013 at 07:02

  Dom’ autor, frumos articol, mai mare dragul! =D>

  Cateva completari:
  – trotuarele alea largi sunt mereu libere, nefiind masini parcate pe ele, ca in alte orase, de au loc cetatenii sa faca si flashmob-uri
  – personalul din cafenele si restaurante e incredibil de amabil si saritor, nu stai nici un minut pana vine cu meniul, sa ia comanda etc, iar comanda e intotdeauna ce ai dorit. Daca se intampla sa fie altceva in farfurie e pentru ca ti-au ghicit gandul si stiau ei, intuitiv asa, ca pofteai la altceva si s-au gandit ca ti-ar prinde bine sa iti mai faci si poftele.
  – pensionarii sunt painea lui Dumnezeu, numai bunici si bunicute dragalase. Prezenta lor la alegerile locale e un semn de implicare in viata urbei, neavand nici o legatura cu pungile lunare de ulei, zahar etc.

  Cam asta, in rest, cum am zis, minunat articol, mai ca-mi vine sa ma mut inapoi in Constanta. Insa nu, nu ma mut. :))

 4. simf 6 March, 2013 at 07:18

  musai de prahova?:))) nu’s de ce, da’ cred ca m-as simti acasa in constanta (daca nu se pune si marea)

 5. sow 6 March, 2013 at 07:44

  …iooooiiii…ii pamflet? si am trimis deja mobila?!

 6. Xanax 6 March, 2013 at 08:15

  da’ sigur-sigur e pamflet, da? ca daca-i doar o aroganta asea, ne mai flexam si noi, mai ne-ntelegem. intelegi? :))

 7. Sorin 6 March, 2013 at 08:16

  Sa inteleg ca numai curvele si hotii din Constanta au ajuns in Germania iar cetatenii civilizati au ramas acasa? Ca pana azi puteam sa jur ca orasul ala e populat numai cu asa ceva.

 8. Dan1 6 March, 2013 at 08:24

  Cred ca în dimineata asta, în urma publicarii acestui text marea a înghetat. 200 de metri în larg! =))
  Nice try Costi C.! Keep up the good work!

 9. camionagiu 6 March, 2013 at 08:49

  Să se pregătească păşcănenii şi romaşcanii. Oraşe aşa frumoase cum sunt alea mai rar. Poate doar Vasluiul.

 10. Cristina Ș 6 March, 2013 at 08:53

  cine e Costi C.? are legatura cu Alina C.?

  inainte sa decid daca ma mut sau nu la Costanţa vreau sa stiu cum stati cu luna? aveti, n-aveti? ce culoare, ce forma?

  ca nu pot trai fara plimbari romantice ..

 11. camionagiu 6 March, 2013 at 08:55

  Şi pt că nu ne primesc ăştia în Schengen ar trebui să începem cu atacuri: Heidelberg – un oraş supranumit RUŞINE! Ulm – Paşcaniul Germaniei!

 12. Dan1 6 March, 2013 at 09:10

  @camionagiu: 3,1k? 3,1k? Unde ai de gând sa ajungi? =))

 13. N.A. 6 March, 2013 at 09:10

  @Cristina Ș: Este chiar celebrul Iubi! Da’ sa nu apleci urechile la asemenea rautacisme, e influentat negativ de nevasta-sa aia din Brasov, pun pariu, cred ca si mama lui o sa-ti confirme… =)) =)) =))

 14. N.A. 6 March, 2013 at 09:12

  Tot ce poci pentru ca sa zic la acest articol este: :((

 15. Xanax 6 March, 2013 at 09:18

  @camionagiu:
  si despre Iasi cand? parca asa era vorba, ca urmatoarea cronica urbana va avea Iasul in obiectiv.

 16. sendroiu 6 March, 2013 at 09:18

  te referi la cititorii din Me’gidia, nu?! 😉

 17. Vali 6 March, 2013 at 09:25

  Ich bin ein constateaner!

 18. Nero 6 March, 2013 at 09:28

  Vezi, si articolul asta e o dovada in plus ca ardelenii (si mai precis clujenii) sunt tot romani: si ei si-au ales primarele gospodar (cel cu bancile tricolore in caz ca nu stiti) tot de 3 ori 😀

 19. Xanax 6 March, 2013 at 09:34

  mi se pare un articol reusit si util. pana acum aveam impresia ca in Constanta traieste doar Mazare si ceva (multe) fotomodele, restul de lume pe acolo fiind turisti.

  acum mi-e clar ca perceptia mea era corecta, cu observatia ca nativii constanteni inca nu stiu ca-s turisti :))

 20. Luke 6 March, 2013 at 09:37

  @Vali Kennedy …Corect era ich bin ein Berliner *gogoasa

 21. Cristina Ș 6 March, 2013 at 09:48

  @N.A.: eram precisa!! era doar o chestiune de timp pina sa apara Iubi si sa-si ia revansha cu niste rautacisme!

  @sendroiu: Me’gidia :))

 22. Cristina Ș 6 March, 2013 at 09:53

  @Xanax: ;))

 23. dyers_eve 6 March, 2013 at 10:01

  Eu am auzit ca-i zice Co’stanta de Janeiro mai nou :))

 24. Vali 6 March, 2013 at 10:03

  @Luke, corect era “Ich bin ein Constantaner”, deorece vorbim de Constanta, nu de Berlin precum Kennedy (te-ai prins, l-am parafrazat pe Kennedy!)

 25. arakelian 6 March, 2013 at 10:04

  ai ochelarii roz pe nas?

 26. sabina 6 March, 2013 at 10:12

  As scrie si eu un text despre Braila, dar oricat ma chinui nu reusesc sa lungesc bancul ala prost “Daca c.u.r.v.e-l.e (din eng. curves) ar fi fosforescente, Braila ar fi Las Vegas”.

 27. Dan1 6 March, 2013 at 10:15

  @Luke & @Vali: Care a vrut sa spuna – cu cuvintele lui – ca e o prajiturica (berliner)! Noroc ca nu era vorba de Hamburg ci de Berlin, ca era mâncat! =))

 28. Mariana 6 March, 2013 at 10:22

  7 like-uri la asa perla de articol?! Bre, aia care ati dat like la articolul lui Camio, dar invidiosi mai sunteti! [-(

  @sendroiu: ;))

 29. Dan1 6 March, 2013 at 10:24

  @Mariana: Cum vrei sa dea niste clujeni like la un text despre “Costanţa”?! :))
  Plus ca sunt invidiosi din cauza primarului! =))

 30. Mariana 6 March, 2013 at 10:27

  @Dan1: Pai nu merg si ei la mare, nu beneficiaza de ospitalitatea proverbiala a constantenilor? Aud? 😛

  Corect, ca sa nu mai zic de primar! Cine mai are asa primar? Aud? (Doamne, sper ca nimeni! =)) )

 31. Dan1 6 March, 2013 at 10:28

  @Mariana: Poate ei – ca si cutremurul – se duc la bulgari, ca e mai ieftin! =))

 32. Tetelu 6 March, 2013 at 10:39

  Bag sama ca in Constanta traiti ca in filmul ala SulaLuyMan Magnificul

 33. Ina_adevarata 6 March, 2013 at 10:57

  breeee! E Costi-Iubiiiii C.!!! Alina C., mumă, da’ tu nu ai văzut ce nas lung are omul ăsta, înainte să semnezi la Starea Civilă?

 34. Cms 6 March, 2013 at 10:59

  Domnu’ Costi, vă rog să pomeniţi şi despre constănţenii care aglomerează zi de zi plajele Mamaiei, în sezon şi în afara lui. Nu mai ai loc de ei ca turist. 🙁

 35. Ana 6 March, 2013 at 11:01

  Domnu’ autor, păi se poate?! Păi taman de soacre să nu aminţiţi în această fantastică compunere despre oraşul dvs.?
  Ok, spune eu! Prin urmare: trebuie să ştiţi că la noi soacrele sunt plimbate numai în spaţii special amenajate şi niciodată, dar niciodată fără botniţe. In timp ce socrii îşi petrec majoritatea timpului în cluburilor de pensionari. Ei, vedeţi? Nu că n-ar sta acasă să vizioneze emisiuni culturale, pe Realitatea, dar faptul că dragele lor consoarte poartă botniţe numai când sunt scoase la plimbare de către nepoţi sau cătei, îi impiedică să facă asta.

 36. Xanax 6 March, 2013 at 11:03

  @Ina_adevarata: poate tocmai de aia l-a luat 😀

 37. N.A. 6 March, 2013 at 11:10

  @Xanax: =)) =)) =))

 38. lulu 6 March, 2013 at 11:35

  Confirm suta la suta ce scrie acolo autorul: acest text chiar este un pamflet :d

 39. Dan1 6 March, 2013 at 11:39

  Da’ mifty, 4mall, Ruşen, ei nu comenteaza? 😐

 40. N.A. 6 March, 2013 at 11:40

  Da, ma, si totusi, eu tot Constanta as prefera-o (de o mie de ori), daca m-ai pune sa aleg intre ea si Cluj sau orice alt oras ardelenesc! Na!

 41. lulu 6 March, 2013 at 11:42

  @N.A.: Pai sigur, tu esti calita in Bucuresti. Constanta ti-ar parea chiar plictisitor de linistita…

 42. N.A. 6 March, 2013 at 11:45

  .. Ca mi-aduc aminte de perioada cand descoperisem eu hi5-ul. Cunosteam cate un june, parea ok, spiritual, poza in ceata, se amoreza, venea rapid sa cunoasca zana. Si live, ce sa vezi, se cam risipea vraja ce se infiripase la distanta. Unul mi-a zis odata o treaba, apropo de diferenta dintre fetele din diversele regiuni ale tarii. Era foarte nemultumit de constantence. Cel mai, din toata tara. Cica-s cele mai neserioase. Auleo, zic, da’ cum? Pai cica, se duce el in Ardeal – preferatele lui, sta fata pe strada de vorba cu tine, opresti masina si ea vorbeste frumos si se si imprieteneste rapid. In Galati sau Braila cica la fel, niste bomboane de fete. da’ vine el in Constanta, unde cica nu are parte de acelasi tratament. Cica fetele sunt fitoase, pe strada nu se opresc, cand le apelezi din masina sau incerci sa le agati; par ok de la departare sau de pe net, da’ cand sa le inviti mai colea, sa va imprieteniti mai bine, iti dau un flit de nu te vezi. Deci sunt foarte neserioase. Vorbea foarte serios omul. Inutil sa va povestesc cat l-am mai dezamagit si eu.

 43. N.A. 6 March, 2013 at 11:47

  @lulu: Eu n-am prea simtit Bucurestiul ca altii. Ok, primele luni le-am petrecut mai mult la birou (noroc ca era aproape de casa), dupa care cativa ani de stat cu copiii acasa si lucrat din fata calculatorului. De un an domiciliez la verdeata si racoare, in Ilfov. Mie chiar mi-e dor si drag de Bucuresti. :))

 44. Cms 6 March, 2013 at 11:47

  @N.A.: Dar ai fost prin Cluj, macar? 😛

 45. MNX 6 March, 2013 at 11:58

  Mie cel mai mult imi place la Constanta ca nu ie cu balti. Gospodarul a avut grija sa le adune pe toate la marginea orasului.Frumos gest.

 46. Andreea M. 6 March, 2013 at 12:08

  Amu, am de zis un singur lucru: La Cluj ii mai fain!

 47. N.A. 6 March, 2013 at 12:12

  @Cms: Da, am si trecut prin el, am dormit si o noapte. Dar nu poci spune ca l-am vizitat prea insistent. Si prin imprejurimi. It’s not me. 🙂

 48. Rushenne 6 March, 2013 at 12:15

  @Dan1: Eu nu prea am ce comenta ca sunt perfect de acord cu autorul. 😛 Sa vedem ce zice si 4mall.
  Astept articol si despre Iasi. Deci despre Iasi numai de bine ca altfel ma enervez rau. 😛

 49. Old John Wheel 6 March, 2013 at 12:16

  Oooo, daaaa! Ce tânăr ieream cân’ ședeam io pă Dezrobirii și priveam în zare casele de chirpici cărămizi de sticlă suflate cu platină, de se învrâtea ele dupe luna plină! Și ce bucolic ierea în Piața Chiliei, cân’ ieșea câte-o “țară, țară, vrem ostași” cu strigături și capete sparte (așe de jucăuși ieream!) de numa între noi, ielevii și studenții de la marină pe de o parte și rămășițele ciocolatii ale armatei sultanului (adică un fel de români, da’ cu cort anexat, pe care-i găsești în toată România și Europa, mai puțin în sectorul 5 București) de cealaltă parte! Frumos oraș, zău! Io am ascultat îndemnul tău chiar cu vreo 20 de ani înainte de a-l lansa tu aici: m-am mutat. Da’ nu în ci din Constanța! =))

 50. N.A. 6 March, 2013 at 12:19

  @Rushenne: Fusai pe-acolo si acolo chiar vizitai insistent. Nais. Da’ nici ala nu-i de mine. Singurul oras unde pot tolera lipsa marii e Bucurestiul, se pare. Sau in fine.. pe langa.. :))

 51. N.A. 6 March, 2013 at 12:20

  @Old John Wheel: Ereai bastinas sau doar ai studiat marinareala pe-acolo? :))

 52. Rushenne 6 March, 2013 at 12:21

  @N.A.: Da, adevarul e ca nu sunt asa prietenoase si sociabile. Recunosc asta … :))

 53. Old John Wheel 6 March, 2013 at 12:22

  @N.A.: Da! 😀

  PS: Ștudios, măi, ștudios, că d-aia știu amu cum să extrage rădăcina pătrată de sfeclă rotundă din straturile de zarzavat.

 54. N.A. 6 March, 2013 at 12:24

  @Rushenne: Am incercat sa-i zic domnului ca undeva pe aici zacea un compliment pentru constantence, nu o acuza, cum isi imagina el.. :))

 55. boemul 6 March, 2013 at 12:35

  Constanţa e oraşul ăla din Elveţia, nu?

 56. lora 6 March, 2013 at 12:38

  dar stimabilul autor nu zise nimic despre festivalul cluburilor din mamaia, unic in europa, unde nu gsesti nici urma de cocalari, pitzipoance si alte specimene….in rest sunt de acord, constanta e superba da’ pacat ca-i locuita:)))

 57. Rushenne 6 March, 2013 at 12:39

  Aaa … Si uitasem sa spun ca si eu mi-s mandra de ‘cel mai fashion primar’ (bleah!!!) Nu cere si nu accepta spaga deloc pentru o amarata de semnatura. Nici nu asteptam cu anii un amarat de Certificat de Urbanism. Ca sa nu mai vorbim de porcul alalalt, de Nicusor. 😛

 58. RoseN 6 March, 2013 at 12:43

  vai de mine si de mine, aveti si voi porcusori la Constanta? =))

 59. Rushenne 6 March, 2013 at 12:46

  @RoseN: Am zis porc, nu porcusor. =))

 60. RoseN 6 March, 2013 at 12:47

  @Rushenne: :D:D:D
  eh da’ uite las noroc cu porcisorii ca mai comentezi si tu 😀 ca ne fu dooor de tine draga!

 61. Old John Wheel 6 March, 2013 at 12:47

  @Rushenne: Porcu’ de Constanța e echivalentul porcușorului de Guineea, doar că mai mare, mai gras și adoarme în intersecții, la volan? (de oboseală)

 62. Rushenne 6 March, 2013 at 12:48

  Dar … Constanta a dat si oameni misto. Si Cotcodacii sunt norocosi: constantenii misto s-au strans aici. :))

 63. Rushenne 6 March, 2013 at 12:52

  @RoseN: >:D< Da, acum ma gandeam ca eu cand nu comentez, nu comentez, dar si cand comentez, vad ca nu ma mai opresc. :)) (daca pica azi site-ul e din vina mea, sa stiti! :)))
  @Old John Wheel: Mie mi se pare dragalas porcusorul de Guineea, asa ca nu as pune egal intre cei doi, dar ai descris bine porcul de Constanta. :))

 64. Ana 6 March, 2013 at 13:01

  @Ruşen: Ce ai spus la 62, a fost pamflet sau a fost altă aroganţă :))

 65. Stephanie 6 March, 2013 at 13:02

  Asteptam cu nerabdare textul scris de doamna mama lui Costi, nepretuita soacra a Alinei! Pot sa va sugerez un titlu, doamna? “Ghidul soacrei mari: cum ne dam seama daca viitoarea nora este o scorpie”

 66. Rushenne 6 March, 2013 at 13:04

  @Ana: A fost adevarul adevarat. :))

 67. Camelia 6 March, 2013 at 13:16

  Cred ca trebuie sa va descriu nitel experienta de 6 ore traita in curtea de arges… :)) sa va saturati:))

 68. N.A. 6 March, 2013 at 13:16

  @Stephanie: =))

 69. Dan1 6 March, 2013 at 13:19

  @Rushenne: Ăi hi moldoveancî, pacatele! :))
  Păi, poate Fratele Andryusha, că el ne poate descrie Iaşiul atât din punct de vedere urbanistic, cât şi din punct de vedere rutier! =))

 70. Mortyse 6 March, 2013 at 13:22

  Dan1, nici n-ai multe de zis acuma despre Iasi: gropi, santuri, cratere, gropi, noroi, santuri…

 71. sebra 6 March, 2013 at 13:24

  @Stephanie:
  Sugerezi cumva că Costi e Iubi?
  Bărbată`tu ce mai așteaptă? :))

 72. Dan1 6 March, 2013 at 13:24

  @Mortyse: Cosmetizeaza nitel, sa nu se supere Rushenne! :))

 73. N.A. 6 March, 2013 at 13:27

  @Mortyse: Eu am fost pe de o parte placut impresionata ca juma’ de oras si cam toate monumentele majore erau in plin proces de renovare. Schele, moloz, celofane sau panze de-alea imense acoperind tot. Dar iesenii pe care i-am cunoscut au zis scarbiti ca totul tinea deja de cativa ani si nu se prea avansa.

 74. lora 6 March, 2013 at 13:35

  haha,porcul de constanta este celebru pentru ca a adormit la volan intr-un sens giratoriu, evident din cauza ca i s-a facut rau, nu pt ca era beat mort si mai este celebru si pentru celebra afirmatie “munca este pentru maimute” si de cand am auzit=o tot incerc sa scap de conditia de primata:)))))

 75. Fratele Andryusha 6 March, 2013 at 13:43

  @Dan1: Şi din punct de vedere teologic, ceea ce este mult mai important!

 76. Alina C. 6 March, 2013 at 13:51

  @sebra: Confirm, Costi este Iubi al meu, cunoscut si drept Fiul Soacrei. Si a scris din suflet despre Co’stanta. :))

  @Stephanie: Asta e un capitol destul de complex cu nora-scorpie. Poate il scriem la dublu. Doamne-fereste, sunt convinsa ca esti o bomboana de nora, dar sigur ai intalnit cateva specimene ca mine si imi poti da niste exemple graitoare.

 77. Xanax 6 March, 2013 at 13:51

  @Fratele Andryusha: pai stie toata lumea ca noi, moldovenii (si in special Iesenii) suntem free spirits 😉

 78. ela 6 March, 2013 at 13:57

  Autorul nu spune nimic de Turnul Eiffel, sper ca nu a fost dus la fiare vechi 😀

 79. Old John Wheel 6 March, 2013 at 13:59

  @ela: Ai greșit un pic locația, turnu’ ăla parizian e (sau, cel puțin, era) lângă Slobozia, adică în Ialomița, nu în Constanța. 😀

 80. Stephanie 6 March, 2013 at 14:05

  @Alina C.: Cum sa-ti explic, cu mine soacra-mea e o dulceata, pentru ca ii e frica de mine ca de dracu’! Intr-un moment dificil al relatiei noastre, mi s-a pus viermele negru pa creier si am lasat deoparte respectul datorat varstei, faptul ca ar trebui s-o privesc ca pe o mama si alte kkt-uri si mi-am marcat teritoriul asaaaa, cam cum isi marcheaza un rotweiller copacul preferat dupa ce a trecut pe-acolo un mic Terrier care a avut tupeul sa se creada fiara! Spune-i soacra-tii sa-si faca cruce ca te are pe tine si nu pe mine! :))

 81. Stephanie 6 March, 2013 at 14:11

  @Old John Wheel: Turnul Eiffel e la Periș (Ilfov)

 82. Stephanie 6 March, 2013 at 14:14

  @sebra: Barbatu-meu zice :”Ne ajunge o vedeta in familie ” 😀

 83. Xanax 6 March, 2013 at 14:16

  @Stephanie: poate or fi mai multe :))

 84. Stephanie 6 March, 2013 at 14:21

  @Xanax: Asa am auzit eu “Paris” pronuntat de catre un turist englez/australian/sud african : “periș” 😉

 85. Rushenne 6 March, 2013 at 14:25

  @Alina C.: Puteti incerca sa il scrieti la triplu. Si N.A. este o bombonica de nora si poate vrea sa ne impartaseasca si noua ce povestesc prietenele ei despre soacre. 😛

 86. Serban 6 March, 2013 at 14:34

  @Stephanie: Cei de care zici pronunţă “Purr-ee”

 87. Stephanie 6 March, 2013 at 14:42

  @Serban: Atunci probabil ca nu erau engleji, ci altceva! =))

 88. Belle d”Iimagination 6 March, 2013 at 16:38

  @Alina C, eu am fost cea mai scorpie de noră. Poa” oricând să-ţi confirme socroşenia şi drăgălaşul de fie-su. Pentru detalii, te aştept pe la mine pe blog.
  http://lacul.ro/?p=164

 89. Camelia 6 March, 2013 at 17:02

  @Belle d”Iimagination: azi este ziua întrebărilor…citit, plăcut. dar ce e cuţupitul ala? PS. sfarşitul e dureros…

 90. N.A. 6 March, 2013 at 17:35

  Aoleoooo, puneti mana si cititi la Belle, eu ma inabus de ras!!! Si de amintiri amare, da’ asta-i alta treaba… ;))

 91. N.A. 6 March, 2013 at 17:40

  Ok, la sfarsit mi-am inghitit rasul si m-am intristat.. Da’ lasa, Bello, nu-s numai de-astia pi lumi! Bine ca scapasi de dixtinsa familie de vita nobila!

 92. Mariana 6 March, 2013 at 17:46

  @N.A.: Dap, finalul mi-a taiat orice chef de a face misto… si cate idei aveam!

 93. Cms 6 March, 2013 at 18:25

  @Belle d”Iimagination: Foarte fain text! Cu tot cu final. 😉
  Pe de altă parte, dacă fac o paralelă între povestea ta şi modul cum îmi arată onoratul cămin familial, îmi explic de ce am ales o viaţă de solitudine şi contemplaţie. :))

 94. Costi C. 6 March, 2013 at 19:59

  @camionagiu: Mare noroc ca oamenii aia nu prea beau 🙂

 95. Costi C. 6 March, 2013 at 20:02

  @Cms: Costantenii aia ar trebui expulzati, cum n-au loc turistii vara de ei 🙂

 96. Camelia 6 March, 2013 at 20:08

  @Costi C.: si eu care credeam ca bucurestenii vin la constanta si constantenii pleaca la istanbul:))

 97. Cristina Ș 6 March, 2013 at 20:08

  @Belle d”Iimagination: AMIN! asa sa fie!

  mai, Doamne, sper ca nu te faci ca n-ai vazut ca ma supar si o razbun eu pe Belle

  dau eu de urma mirlanului,ca nu e Tg-Jiu asa de mare …

 98. N.A. 6 March, 2013 at 20:09

  @Costi C.: Adica tu n-ai antipatizat dintotdeauna turistii?! :))

 99. Mariana 6 March, 2013 at 21:41

  @N.A.: Asta e imposibil, nu poate sa existe constantean caruia sa-i placa sau macar sa tolereze turistii, nu se poate! :))

 100. N.A. 6 March, 2013 at 22:02

  @Mariana: Exact! :)) Mie dintotdeauna mi-au placut capetele de sezon. Era atata liniste… :))

 101. Cms 6 March, 2013 at 23:19

  @Costi C.: Chiar serios. Dacă te uiţi la fotografiile făcute de mine în cursul vizitelor la mare de anul trecut, e plin de constănţeni. Umblă coadă după mine, în nici o poză nu apar singur.

 102. Bear Grylls 7 March, 2013 at 08:37

  Si ce daca medgidienii pronunta din viteza “Costanta”,orasul lor tot e mai bine intretinut.Sac!!!!

 103. N.A. 7 March, 2013 at 09:10

  @Cms: =))

 104. Dan1 7 March, 2013 at 09:46

  @Bear Grylls (& @Costi C.): Cred că “Costanţa” e şi corect! Că în sitcom-ul Seinfeld, pe George îl chema “Costanza”, nu “Constanza”, da? =))

 105. Bear Grylls 7 March, 2013 at 09:47

  @Dan1:Corect!

 106. Andor 7 March, 2013 at 16:26

  Asta e text furat de la Casa Loco – “Eterna si fascinanta Romanie”?

Leave a reply