Postul nu e post destul

Unde sunt mafioţii când ai nevoie de ei?

Îndrăgitul Eftimie

Am fost la şedinţa cu părinţii la grădi la fii-miu. Ştiam despre ce e vorba, urmau să ne ceară bani. Sunt destul de mare, n-aveam emoţii că scap netapat.

Din păcate lucrurile nu au fost aşa de simple. În primul rând am fost aşezaţi pe nişte scăunele de copii în jurul unei mese. Eram vreo trei fraieri plus o duzină de mămici, una mai naşpa ca alta. Doamna educatoare a simţit nevoia să se împrietenească mai întâi cu noi, părinţii, şi a început să povestească despre misiunea instituţiei de învăţământ, despre programă, despre abilităţi, despre copii şi sociologie, psihologie parentală, condimentând totul cu glumiţe ca să nu se sperie lumea.

Doamna ne-a cerut să colaborăm cu ea, să construim împreună un viitor mai bun pentru copiii noştri. Ne-a explicat cum vor primi buline în funcţie de legumele săptămânii sau ceva de genul ăsta, despre cum se vor împărţi în grupe, despre cum nu răspund la întrebări şi nu ştiu să se spele pe dinţi.

În tot răstimpul ăsta citisem deja internetul de vreo două ori cap-coadă, evitasem la mustaţă numirea mea în funcţia de preşedinte al comitetului de părinţi şi mă gândeam să mă apuc de fumat direct în sală. La final, după vreo două ore de tortură, răspundeam afirmativ la orice întrebare cu bani doar să ne lase în pace.

Eu admir atitudinea asta binevoitoare a doamnei, care vrea să vedem în ea un prieten şi colaborator, nu numai un angajat al statului. Dar cred că ar fi fost mult mai eficient să procedeze cinstit, ca un mafiot de treabă: ne dădea un DVD cu o şedinţă de-asta înregistrată şi ne spunea că, dacă nu decartăm lovelele necesare pentru rechizite, piese de teatru şi poze de Crăciun, urmează să participăm live la aşa ceva.

Sunt convins că ar fi primit banii în cel mult două zile, se duceau părinţii şi donau sânge şi tot făceau rost. Mai ales dacă scrisoarea de ameninţare era scrisă cu Comic Sans, să se vadă că, totuşi, intenţiile sunt cele mai bune.

Share:

44 comments

  1. Cristi 4 November, 2011 at 08:25

    Doamna educatoare facea glumite? Pe cand un articol al doamnei pe daily cotcodac? 😀

  2. Radu Udrescu 4 November, 2011 at 08:32

    Bun, am inteles ca mamicile erau nashpa, da’ educatoarea? Educatoarea cum era? 😀

  3. Old John Wheel 4 November, 2011 at 08:33

    Ha? Care m-ai chemat, dragii Oldului? Eftimie, matale ai nevoie de mine? Sponsorizerază drumu’ şi muniţia, restu’ fac eu. Fineţuri d-alea cu spânzurări. crestări, la urmă decapitări ale năpârcii, dacă trăbă. Totul în nobilul scop al satisfacerii clientului! 😀

    Da’ cum vine asta cu “vor primi buline în funcţie de legumele săptămânii”?
    Măh!!! Eftimie, fugi la grădi ACUM!!! Troglodita aia de ieducatoare sigur i-o băgat pă copchilaşi sclavi pă plantaţia ei din Farmville!!!! :-SS

  4. Old John Wheel 4 November, 2011 at 08:45

    Îndrăcitule, că văzui că ţi se mai spune şi aşa (scuzată-mi fie ignoranţa, da’ de abia peste vreo două zile voi aniversa o săptămână de când frecventez locaţia asta :D), eu zic că încă mai e loc de cerut bani. Şi, crede-mă, pehlivanca n-o să vă slăbească, o va mai face cu tenacitatea şi insistenţa unui angajat al gărzii financiare căruia nu i-ai dat şpaga reglementară la timp. Eu am trecut de doo ori prin asta. Ba chiar cu fiu-mio ăl mic am mers şi pe o reamenajare completă a sălii de clasă, acum 9 ani, când a intrat în clasa I. Am început încălzirea uşor, din prima zi, cu mobilier pe comandă (d-ăla individual, beeeiii, că ierea o şcoală dintr-un oraş ieuropean vest-românesc) şi am continuat cu schimbat parchet, zugrăvit şi alte chestii minore în vacanţa de iarnă. Dacă nu apăreau zvonuri că le va schimba sala de clasă, urmau şi termopanele 😀

  5. Raluca 4 November, 2011 at 09:11

    Stai putin. E imposibil ca intr-un loc, oricare ar fi ala, chiar toate femeile sa fie naspa. Sigur ai fost atent?

  6. dush 4 November, 2011 at 09:13

    eftimie, zi mersi ca n-ai fost chemat in biroul directoarei :)) alea au skill +20

  7. Rower 4 November, 2011 at 09:14

    Doar nu era sa ceara autografe. Sper sa-i vina randul si lui Julius, sa-l vad eo cum rezolva atunci cu paritatea leu/sincere felicitari 😀

  8. Ovidiu Eftimie 4 November, 2011 at 09:19

    @Raluca: Da, du-te tu acasa la nevastă si zi-i că erau piese mişto pe-acolo dacă ai sânge-n tine.

  9. JULIUS, CEO at Daily Cotcodac 4 November, 2011 at 09:24

    @Ovidiu Eftimie: Efule, vad ca mai nou la Daily Cotcodac incepe programul inaintea corporatiilor. Cred ca primul nostru comentariu ar trebui sa fie “buna dimineata, aaaaaaall!”.

  10. Old John Wheel 4 November, 2011 at 09:29

    @JULIUS, CEO at Daily Cotcodac: ai putea să nu-l mai ţii de vorbă şi să-l învoieşti până miercuri o oră ca să fugă cu mascaţii la iesploatatoarea aia de ieducatoare? Acum, cât mai are şanse s-o prindă asupra faptului, cum îi munceşte ea pe bieţii copilaşi pă plantaţie.

  11. Raluca 4 November, 2011 at 09:31

    @Ovidiu Eftimie: De ce nu? Ce ar putea sa faca mai grav decat sa nu te lase data viitoare si sa se duca ea in locul tau? 😀

  12. Old John Wheel 4 November, 2011 at 09:34

    @Raluca: de dormit pă preş ai auzit? da’ de mâncat ciorba cu furculiţa?
    Auzi la ea! “Ce ar putea sa faca mai grav”!…
    Aşa cevaaaa!!!…..

  13. Raluca 4 November, 2011 at 09:38

    @Old John Wheel: Haide ca e om mare. Daca il lasa pe pres, el e nebun sa ramana acolo? Se duce in crasma si agata. Sa vad daca si a doua oara e trimis pe pres. 😛 Cat despre ciorba, se descurca si acolo, nu cred ca poate pune cineva monopol pe lingurile din casa.

  14. Old John Wheel 4 November, 2011 at 09:41

    @Raluca: io cre’ că matale n-ai fost măritată, pardon, însurată nice-o-dată! aşe-i? ;))

  15. Raluca 4 November, 2011 at 09:42

    @Old John Wheel: Am fost ceruta de vreo doua ori, dar sunt mult prea impielitata pentru asa ceva.

  16. Didinutza 4 November, 2011 at 09:42

    M-am distrat bine la ultima sedinta cu parintii (se discuta cuantumul fondului clasei si ce reparatii sa mai facem) cand a inceput un tatic sa le faca praf pe mamicile care insistau sa vopsim caloriferele.

  17. andryusha 4 November, 2011 at 09:43

    La liceul de artă s-a ţinut a cincea şedinţă în două luni. Am abandonat cursa după cea de-a treia, instruind copiii să se descurce cum pot. Dincolo de frica de ace, mă tem că cei 5 litri de sânge pe care-i posed nu ar acoperi decât pretenţiile pe primul semestru, cu opţiunea de a nu se încheia mediile dacă nu mai pun ceva pe deasupra.

  18. RoseN 4 November, 2011 at 09:44

    @JULIUS, CEO at Daily Cotcodac: Te-ai trezit mogul? Prajiturica ti-ai mancat-o :D? Salariile le-ai platit?

  19. Old John Wheel 4 November, 2011 at 09:44

    @Raluca: noup! nu confunda noţiunile: ai fost cerută probabil să te măriţi de doo ori, da’ nu ai fost ÎNSURATĂ nice-o-dată! este? 😀

  20. Raluca 4 November, 2011 at 09:48

    @Old John Wheel: De ce-as face prostia? Ca sa trag ponoasele restul vietii?

  21. Old John Wheel 4 November, 2011 at 09:52

    @Raluca: no, vezi? mă gândeam io! 😀
    atunce, fata Oldului, să nu mai faci imprudenţa să crezi că nu poate pune cineva monopol pă lingurile din casă! cân’ ie vorba de tortură, las’ pă nevastă! atâta rafinament şi diversitate nici la triburile africane nu găseşti…
    dac-o mai cheamă şi pă mămicuţa în ajutor, deja ie apocalipsă…:D

  22. Raluca 4 November, 2011 at 09:58

    @Old John Wheel: Ce spui tu acolo pare prea exact ca sa fie doar din auzite… 😛

  23. Old John Wheel 4 November, 2011 at 10:00

    @Raluca: iesperienţă, mămică, iesperienţă… ~X(

  24. Lecteriţa 4 November, 2011 at 10:18

    “Eram vreo trei fraieri plus o duzină de mămici, una mai naşpa ca alta. Doamna educatoare a simţit nevoia să se împrietenească mai întâi cu noi, părinţii” … si dupa aia, cu mamicile ?

  25. Lecteriţa 4 November, 2011 at 10:20

    Am dublat comentariul si am intrat si la spam!

  26. Belle d”Imagination 4 November, 2011 at 10:21

    Lasă bre moş Ioane, că mai sunt şi fomei de treabă pe lumea asta, care îi zic bărbatului că îi ok dacă se uită şi după alte femei, nu de alta, dar dacă Dumnezeu nu voia să ne uităm unii la alţii nu ne dădea ochi.
    (Ş-atunci tot nu îi bine, că o să facă bărbatul o magie ca la brânza Hochland cu 20% mai nuşcum şi o să găsească o modalitate să înşele o femeie căreia nu-i pasă dacă el se mai culcă şi cu alte 20)

  27. Belle d”Imagination 4 November, 2011 at 10:30

    @ Îndrăgitul şi ceilalţi părinţi

    Măi oameni buni, oi fi eu necunoscătoare, dar cică în Legea educaţiei se prevede că învăţământul e gratuit…
    Iar din ce-mi ziceţi voi, decât să dau copchilul la o grădi de stat, mai bine-l dau la una privată, că am senzaţia că ies mai ieftin!

  28. Belle d”Imagination 4 November, 2011 at 10:33

    Îndrăgitule şi ceilalţi părinţi.

    :-/ Totuşi învăţământul nu e gratuit?
    Că la ce-mi ziceţi voi e mai ieftin învăţământul particular!

  29. andryusha 4 November, 2011 at 10:39

    @Belle d”Imagination:
    Pe vremuri, l-am dat eu pe ăla mare la grădi particulară. Guess what? Acolo nu erau plătite educatoarele, aşa că nu se făcea mai nimic, toată lumea avea câte o mutră lungă, specifică românului care se trezeşte la realitate numai după ce ia ţeapă. Posibil să se fi schimbat lucrurile între timp, ce vorbesc eu aici se întâmpla pe vremea când România nu era în UE, de-abia intraserăm în NATO, suedezii încă sperau să le achiziţionăm avioanele, totul era impregnat de o sublimă aromă de naivitate… =)) =))

  30. Old John Wheel 4 November, 2011 at 10:49

    @Belle d”Imagination: ba e foarte gratuit! CEL MAI gratuit! :))
    Da’ pentru gratuitatea aia tre’ să plăteşti o taxă de protecţie, de regulă periodică, pe principiul “când i se scoală educatoarei/ învăţătoatei/ dirigintei”.
    Deh… nici gratuitatea nu mai e ce-a fost… tre’ să plăteşti pentru ea!

  31. Florentina 4 November, 2011 at 10:57

    La urmatoarea sedinta te vor altoi toate mamicile cu parul.O sa ai avantajul ca nu vei mai apuca sa dai bani:)O sa dai in schimb ortu’ popii :))

  32. nina 4 November, 2011 at 11:15

    Hai ca m-am distrat cu voi!
    Indragitule, mai vorbim noi cand o sa ai matale prima sedinta la scoala. Astea de gradinita is asa, de incalzire, sa vezi la scoala arta de a scoate bani de la parinti.

  33. Catalin C. 4 November, 2011 at 11:19

    Ar fi bine sa vada doamna educatoare postul asta 🙂

  34. Radu Udrescu 4 November, 2011 at 11:51

    @RoseN: Bre, zau ca nu se face!!! Ai pomenit de salarii… acu i-ai stricat weekendu’ mogulului [-(

  35. NOvi 4 November, 2011 at 12:24

    Dar sti care e culmea ? Ca dupa ce o sa fi tapat de bani de d-na educatoare, cateva dintre cele mai naspa dintre mamicile naspa, o sa-ti ceara cativa banuti pentru a premia (sub forma de cadouri la fiecare serbare a copiilor) educatoarea ce strange foincirea !

  36. Sandi 4 November, 2011 at 13:39

    O femeie is suna barbatul nervoasa :
    – Pe unde naiba esti ?
    – Draga mea stii magazinul ala de bijuteri unde ai vazut inelul ala imens cu diamant ? Miai spus ca te-ai indragostit de el iar eu ti-am zis ca intro zi o sa til cumpar.
    Femeia cu un glas moale :
    – Of…iubitul meu da imi amintesc!
    – E…eu sunt la barul de langa !

  37. dyers_eve 4 November, 2011 at 14:34

    La gradi la Raetchi te ia cu frumosul, te invita la un party…dezmat, alea-alea…dai banii de placere. La stat n-au fonduri decat pentru sedinte cu femei urate. Ce-a ajuns sistemul de invatamant in tara asta 🙁

  38. ErRon 4 November, 2011 at 15:17

    Stau si cuget, si cuget iar si-mi creste tensiune: suntem oameni cu scaun la cap, facem pe istetii aici, uneori suntem de-a dreptul geniali (cu totii, autori si comentatori, deopotriva!), dar cand sa ne cascam gurile la gradinita sau la scoala, cand sa dam in cap sistemului, suntem cu totii paralizati! Bagam mana in buzunar si finantam un sistem idiot, condus de cretini, in care lucreaza persoane la fel de obediante ca si noi! Nici un strigat de revolta, nici o impotrivire!
    Eu, totusi, am refuzat sa-i fac copilului tampitele poze de Craciun, 8 Martie sau Paste! Sunt tare, nu???:D

  39. Old John Wheel 4 November, 2011 at 15:23

    @ErRon: “suntem oameni cu scaun la cap”
    Poate tu! :p

  40. mifty 4 November, 2011 at 18:15

    @Old John Wheel: mda, tălică ai fotoliu… unde e domiciliat bichonul familiei, i presume!!! 😛

  41. Kyra 4 November, 2011 at 20:16

    Mos Roata si unirea, amintirile te chinuieste, ha ? :))))

  42. kilroy 4 November, 2011 at 23:45

    Depinde

  43. ioana 6 November, 2011 at 22:26

    i-a mai tacati gura fiule si fa tot ce e nevoie ptr. fitu ,ca si eu ti-am facut costum de ursulet cind erai la grada,acum te dai rotund ai;ai uitat tot.

  44. macanta 11 November, 2011 at 21:23

    @Ovidiu Eftimie: :)))HA HA!!
    in spatele fiecarui barbat sta o femeie puternica :)) de ce credeti ca aveam desenele alea animate cand eram mici?ca sa invatam ce pot pati barbatii daca par sa aiba alte idei decat ale noastre ;p

Leave a reply