Postul nu e post destul

Apărătorii patriei

Julius Constantinescu

Aţi observat, probabil, că în unele staţii de metrou există bodyguarzi care veghează să nu sară călătorii mai puţin corecţi peste barele de acces (din fericire, nu e nevoie de bodyguarzi peste tot; la Big Berceni sau la Obor, de pildă, simpla prezenţă a unui om de ordine i-ar jigni de moarte pe onorabilii călători). De unde îşi ia Metrorex-ul bodyguarzii habar n-am, dar am senzaţia că nu de la vreo firmă specializată în resurse umane.
Să vă spun şi pe ce mă bazez. În primul rînd, săptămîna asta am văzut un bodyguard anorexic, care ar fi putut concura cu succes la Miss World: avea cam 1,70 m şi nu mai mult de 50 de kile – genul de bodyguard cu care n-ai vrea să te baţi, că poate-i scapi o palmă şi faci puşcărie aiurea.
La staţia “Apărătorii Patriei”, în schimb, e un bodyguard care echilibrează lejer media cu manechinul: are mult peste 100 de kile şi, în mod sigur, cînd l-au angajat nu l-au pus, măcar de curiozitate, să treacă printre barele de acces. Omul stă rezemat de gheretă şi, în caz că sare cineva, şi bate obrazul (dat fiind că să se mişte nu poate). Puştimea din zonă îl ştie, aşa că sare fără nicio jenă, după care se opreşte trei metri mai încolo să facă mişto de el. Ieri dimineaţă, de pildă, s-a răţoit la doi sergenţi angajaţi care săriseră chiar pe sub nasul lui – din fericire pentru el, sergenţii s-au dovedit a fi nişte tipi de treabă, în sensul că nici măcar nu s-au întors spre el.
Dar, de departe, cel mai mişto bodyguard de la metrou e unul care stă la staţia “Pipera”: e mereu beat şi se ia de oameni. Probabil e scîrbit că la Pipera urcă mulţi muncitori în metrou; amicul Pircă îl bănuieşte că e frustrat pentru că n-a primit o staţie de intelectuali, gen “Universităţii”.

Share:

14 comments

  1. A.C. 29 March, 2009 at 22:54

    tocmai mi-ai luat subectu’ :))

  2. DrLyana 29 March, 2009 at 23:15

    Fac si astia de la Metrorex tot ce pot. Si aduna muritorii de foame, sperand ca vor rezolva ceva.

  3. writeman 30 March, 2009 at 01:29

    eu am vazut ca multi din astia de la metro sunt de la scorseze security. tare faza cu statiile intelectuale. s-o da spaga sa te puna bodyguard la universitate? :))

  4. Sid 30 March, 2009 at 09:37

    Hai mai frate, si tu propovaduiesti asta cu bodyguard ? Bodyguard, prin definitie, este “someone who escorts and protects a prominent person”. Toti parlitii de paznici isi spun bodyguard. Sunt paznici (sau in cazul astora de la metrou bagatori de seama) si-atat.

  5. Mihai T 30 March, 2009 at 15:19

    am observat si eu agarici de astia, in Mall Vilcea era unu pe la 1.60m si tot cam 50kg. il si vad batand o bulibasa de fura o pereche de sandale din magazin ca ii arde aia o sacosa in cap si doarme ala…

  6. karmapolice 30 March, 2009 at 15:43

    toti retarzii sint angajati la scorseze..cel mai misto insa este ca nu fac absolut nimic…am vazut cum unu o batea pe una si m-am dus la boul de bodyguard si a zis ca el nus e baga decit daca oamenii zgirie scaunele…hello????deci e ok sa ne omorim intre noi ca baietii stau sa se uite

  7. rakuman 30 March, 2009 at 17:50

    langa aparatorii patriei stau si eu :))

  8. She 30 March, 2009 at 18:10

    Vai..dar cum ai putut sa stai fara sa te iei de bodyguarzii din vagoane. Ieri discutau intre ei despre tipele cu care se…..

  9. sustin 30 March, 2009 at 18:40

    cred ca in fiecare bloc din bucuresti exista un bodyguard…

  10. JuliaD- JD 30 March, 2009 at 23:30

    hahhahhah
    daca s-ar apuca de citit ca si asa nu are nimic de facut, paznicul din Pipera ar ridica clar standardul

  11. ipo 31 March, 2009 at 10:38

    Firma de badigarzi se cheama Scorseze Security (sic!). :))

  12. Catalink 5 April, 2009 at 15:34

    Eu am vazut o doamna badigard dinaia care era in salopeta si pantofi cu toc. Poza ei este de publicat in Cosmo si Elle. Mi+o si imaginez cum da cu poseta in cap unui cocalar care s-a urcat cu picioarele pe scaun.

  13. Anna 20 May, 2010 at 23:09

    Atentie bodyguarzi idioti la Romana! daca vrei sa intrii la xerox-ul la statia de metrou Romana trebuie sa CUMPERI CARTELA DE METROU METROREX din cate citesc bine, nu si CARTELA XEROX ?!?!

    PS: in caz contrar se ameninta cu amenda!

Leave a reply