Postul nu e post destul

Trollează creştineşte, partea a doua

Ovidiu Eftimie

Printre cele mai simple distracţii pe care le poate avea un om în ziua de azi e să-i prigonească pe creştinii căzuţi în păcatul trollingului. Pe net, la radio, faţă în faţă. Creştinii fundamentalişti, că ăştia trollează pe orice subiect, nu sunt foarte inteligenţi şi pot fi puşi la punct uşor.

Am pus pe fugă adventişti, iehovişti, mormoni (biserica lui Iisus), dar niciodată n-am reuşit să-i conving pe ortodocşi că m-aş putea ridica de la masă să le dau o halbă-n cap dacă mă deranjează cu prostiile lor. Pe bune, nu le venea a crede că Biblia îmi recomandă să-i ucid.

6. De te va îndemna în taină fratele tău, fiul tatălui tău, sau fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau femeia de la sânul tău, sau prietenul tău care este pentru tine ca sufletul tău, zicând: Haidem să slujim altor dumnezei, pe care tu şi părinţii tăi nu i-aţi ştiut,
7. Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc împrejurul tău, aproape sau departe de tine, de la un capăt până la celălalt al pământului,
8. Să nu te învoieşti cu ei, nici să-i asculţi; să nu-i cruţe ochii tăi, să nu-ţi fie milă de ei, nici să-i ascunzi;
9. Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, şi apoi să urmeze mâinile a tot poporul.

E din Deuteronom, sau a cincea carte a lui Moise. Din biblia ortodoxă. Spuneţi asta oricărui fundamentalist creştin care vă freacă la cap cu învăţăturile lui despre viaţă. Capitolul e luat cu copy/paste cam în toate Bibliile.

Salut, frate Camionagiu, frate Andryusha! Ghiciţi care dintre noi trei a citit Biblia cap-coadă şi are tot timpul un cuţit la el să se apere de ghiauri.

Alte blestemăţii pe aceeaşi temă:
Trollează ca un creştin
Cum să compui un SMS de Paşte
Evanghelia după Julică

Share:

203 comments

  1. M3bis 20 September, 2011 at 08:03

    Bre! Cu halba goală-n cap. Cu halba goală. Că-i mare păcat să prăpădeşti bunătate de bere!

  2. andryusha 20 September, 2011 at 08:06

    Ăia-i legea veche, dată pentru evrei. Degeaba ai citit Biblia cap-coadă dacă n-ai priceput nimic din ea.

  3. camionagiu 20 September, 2011 at 08:06

    Poi e simplu, e vorba de Vechiul Testament, iar Hristos a veni tocmai pentru a aduce invatatura pe care o gasim in Noul Testament.
    Acolo e cu iertarea, cu iubirea, nu mai gasim asemenea chestiuni care apartineau VT.

    Frate Andryusha, da-mi toporu’ sa-l binecuvantez si benzina sa-l sfintesc!

  4. camionagiu 20 September, 2011 at 08:09

    @andryusha: nu asa, Frate Andryusha, nu-l uri pe fratele tau Efu! Iarta-ma pe mine pacatosul ca indraznesc a-ti da sfat, eu, netrebnicul.
    Ci roaga-te cu pace pentru el: sa i se dea invatatura si semne – o roata sparta la masina in varf de munte, cand sa o schimbe sa vada ca si rezerva e dezumflata, cand scoate telefonul sa anunte 112 sa il scape in prapastie, sa apara ursoaica cu pui, sa fuga pana transpira si sa inceapa ploaia, sa tuseasca vreo saptamana prin prapastii in timp ce trupele speciale Daily Cotcodac il cauta de zor cu berile in mana si alte de astea.

    Cu iubire, frate!

  5. Cristi 20 September, 2011 at 08:11

    @M3bis: Scrie si in biblie ca-i pacat sa arunci bere. :))

  6. eftimie 20 September, 2011 at 08:24

    @andryusha: Asta e ca şi cum ai spune că vrei să se predea matematica doar de la Gauss încoace, cea veche fiind doar pentru greci.

  7. N.A. 20 September, 2011 at 08:28

    =)) Asta o sa fie interesant! Ma duc sa-mi fac popcorn! =))

  8. Ina_adevarata 20 September, 2011 at 08:30

    @andryusha:
    Corect se zice: “e veeeecheeeeee!” si “trebuia sa zic Amin, sau cum?”

  9. andryusha 20 September, 2011 at 08:31

    Sigur vreţi să intrăm în discuţia asta? Va fi lung, plicticos şi teribil de ne-distractiv.

  10. N.A. 20 September, 2011 at 08:36

    @andryusha: Plicticos in nici un caz nu va fi! :)) Trebuie doar sa tinem minte ca suntem colegi de cotcodaceala si sa nu ne suparam ca alalalt n-are aceleasi pareri ca noi. Ca poate daca venim cu argumentele potrivite reusim sa-l facem sa vada lucrurile si din perspectiva noastra. 🙂

  11. andryusha 20 September, 2011 at 08:36

    @eftimie:
    Nu. Asta e ca şi cum ai vrea să faci în continuare socoteli de mână sau cu abacul, în loc să foloseşti computerul şi un Excel.

  12. andryusha 20 September, 2011 at 08:38

    @N.A.:
    Nu mă supăr eu chiar aşa de uşor. Nu-mi place, doar, să fiu ameninţat cu halba sau cuţitul înainte de a apuca măcar să deschid gura. :))

  13. N.A. 20 September, 2011 at 08:40

    Eu nu ma mai bag in discutii de-astea, ca dupa ultima (la cateva zile, ce-i drept) mi-a crapat calculatorul la o pana de curent (ulterior m-a iertat si L-a reparat). Mi s-a parut evident ca Doamne-Doamne a vrut sa ma pedepseasca, c-oi fi vorbit prostii. Plus ca dupa alte cateva zile am varsat cafea pe mine. Clar tot de-aia! :))
    P.S. -Uite, Doamne, sad cuminte si tac!

  14. N.A. 20 September, 2011 at 08:41

    @andryusha: Pai tu ai noroc ca esti crestin, deci nu ne instigi sa ne inchinam la alti Dumnezei. :)) Ai scapat! :))

  15. andryusha 20 September, 2011 at 08:42

    @N.A.:
    Poate a fost modul lui Doamne-Doamne de a-ţi spune să-ţi iei un UPS… :))

  16. M3bis 20 September, 2011 at 09:21

    @andryusha: Te conjur să nu le permiţi copiilor tăi să înveţe să socotească pe abac şi să le interzici tabla-nmulţirii. Dacă alţii au gândit şi au construit maşinile care ne fac viaţa mai uşoară de ce să nu avem deplină încredere în ei? Ştii tu vorba aia, “crede şi nu cerceta”!

  17. eftimie 20 September, 2011 at 09:21

    @andryusha Nici mie nici lui Iisus nu-i plac habotnicii. Probabil că ai citit asta în Noul Testament sau, în fine, probabil exact bucata aia era dedicată evreilor, musulmanilor sau budiştilor şi nu era cazul.

    Noroc că nu se dă Biblia la Bac, atunci să fi văzut tragedie naţională.

  18. RoseN 20 September, 2011 at 09:27

    Ueeeeei, mai rău nici nu putea sa inceapă ziua asta :((

    P.S. se pare ca musai musai trebuie sa ma apuc de lucru…ca aciiiiiiii

  19. warlock 20 September, 2011 at 09:30

    @eftimie: Efule … ma enervezi … acu tre sa ma pun sa caut in dex ce-i aia habotnic … ‘ratz’al dreq cu elevatiile voastre

  20. camionagiu 20 September, 2011 at 09:32

    Recunosc si ma pocaiesc: mai pacatos sunt eu decat fratii mei Eftimie si Andryusha. Dar am o calitate: sunt smerit, ma, smerenia este pentru mine a doua natura!
    Ma rog de o ora si jumatate, de cand a fost postat textul. Plin de iubire si de intelegere pentru toti fratii mei mai mici ca mine. Adica pentru voi, ma.
    amarastenilor

  21. andryusha 20 September, 2011 at 09:33

    @M3bis: Prea târziu, cei mici au trecut la gimnaziu, sper că au învăţat deja tabla înmulţirii, că eu n-am stat să-i verific. Deşi, ţinând cont de calitatea învăţământului românesc… Aoleu! M-ai băgat la idei!… =))
    @eftimie: Foarte subtil modul în care te aşezi pe acelaşi plan cu Isus. De fapt, chiar înainte, că doar “E” vine înainte de “I” la catalog… =)) =))

  22. costin 20 September, 2011 at 09:34

    Măi Mebise, tu citeşti dar nu înţelegi. Cine îţi interzice ţie să inventezi ceva nou? Asta pe lângă faptul că tu atribui Scripturii un citat din filosoful grec Celsus, care nu era creştin, ba chiar era foarte pornit împotriva lor.

  23. RoseN 20 September, 2011 at 09:34

    @camionagiu: Auzi frate, roaga-te un pic si pentru mine, ca m-a prins raceala… de gat! si n-ar strica un pic de ajutor 😀 hai, ca oricum rasplata-i in ceruri 😀

  24. ady 20 September, 2011 at 09:36

    ma iertati, da’ pasajul mi se pare cam vag. “fratele tău, fiul tatălui tău, sau fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau femeia de la sânul tău, sau prietenul tău care este pentru tine ca sufletul tău”…. totusi, despre cati dintre prietenii vostri puteti spune ca sunt ca sufletul vostru?! io numa’ despre unu’ si am totusi o gramada de prieteni. cum vom interpreta enumerarea de mai sus, cu titlu exemplificativ sau in cel mai strict sens. adica oricine in afara de aia ne poate f… la melodie fara a avea nici cea mai mica posibilitate sa ne aparam?! asta ca sa nu despic firu’ in mai mult de 14 si sa zic ce fac barbatii care-s gay si la sanul lor e un barbat si nu o femeie! ala poate sa ii toace la melodie?1 🙂 sa nu mai zic ca textul de adreseaza barbatilor. iarasi, cum il interpretam? in sensul strict sau bagam si principiile generale de drept care zic ca unde scrie de masculin se intelege si femininul?! 🙂 si parca era si unde scrie la singular se intelege si pluraul dar nu bag mana in foc 🙂

  25. M3bis 20 September, 2011 at 09:39

    @costin: Cine citeşte şi nu-nţelege? Unde am zis eu ceva de vreo scriptură în comentariul de mai sus? Da’ ne place să ne dăm noi deştepţi! Hai sictir!

  26. costin 20 September, 2011 at 09:48

    @M3bis: erata: tu atribui creştinismului un citat al unui oponent al creştinismului. Şi nu ai nici o problemă cu acest lucru.

  27. Dan1 20 September, 2011 at 09:49

    @M3bis: Da’ poate de scripturi (bash sau chiar Korn) oi fi zis, ca doar lucrezi cu ele! :))

  28. M3bis 20 September, 2011 at 09:52

    @costin: Eu nu atribui nimic nimănui. Mai citeşte o dată comentariul meu şi vezi de ce eşti prost!

  29. M3bis 20 September, 2011 at 09:55

    @Dan1: E greu cu scripturile de bash când folosim excelul la adunat şi înmulţit!

  30. RoseN 20 September, 2011 at 09:58

    @M3bis: Apropo de scripturi, la votat voci ne ajuta la ceva, sau ne facem de ras in noua campanie de PR a lui Giulius? 😀

  31. Belle d”Imagination 20 September, 2011 at 09:59

    Eu am reuşit să pun pe fugă inclusiv fundamentalişti ortodocşi.
    Recunosc că nu dându-le cu Biblia în cap, din două motive, e prea grea să mă car cu ea în hard copy după mine – iar calculatorul meu valorează mai mult decât pielea lor şi pe dinafară nu o cunosc.

    Doar cu o lecuţ de logică şi mult decolteu, fiindcă ortodocşii au păreri mai laxe faţă de râvnitul la femeia aproapelui.

    De sectanţi nu mai zic, pe ăia îi fac fărâmiş la orice oră. Ca şi pe manelişti. Argumentul suprem fiind unul foarte tricky. ”Matale ştii ce religie am eu / muzică ascult eu?” În secunda în care cad în capcana abil întinsă, le-o trântesc glacial: ”Atunci de ce nu mă laşi matale să fiu şi eu la fel de neştiutoare în privinţa opţiunilor pe care le ai?” Obţin instant tăceri prelungi şi aplauze de la publicul spectator.

    @cei cu berea/ halbele de bere: măi băieţi, ţin să vă anunţ că ambele resurse nu sunt refolosibile după o cascadorie din asta. Berea oricum e de unică folosinţă şi mai admite o singură (sorta) refolosire. Halba spartă nu se mai lipeşte şi e păcat de munculiţa celor care au trudit pentru ea: cei care au extras nisipul, cei care l-au transportat, cei care au furnizat gazele necesare topirii, cei care l-au topit, cei care l-au prelucrat sub formă de halbă (uneori şi colorat) şi celor care le-au inscripţionat final, precum şi celor care le-au transportat la crâşmă şi pe urmă celor care le-au spălat şi reumplut pentru plăcerile voastre.

    De ce nu folosiţi o bâtă de oină? E refolosibilă îndelung şi poate, and i say poate, vă îndeamnă Dumnezeu din cer şi să faceţi o lecuţă de sport naţional! Desigur pentru a da jos burta de bere!

  32. M3bis 20 September, 2011 at 10:04

    @Belle d”Imagination: E simplu! La berărie nu ne lasă cu bâtele de oină la noi!

  33. M3bis 20 September, 2011 at 10:05

    @RoseN: Noi nu umblăm cu de-astea! Doar dacă e nevoie!

  34. RoseN 20 September, 2011 at 10:10

    @M3bis: EVIDENT CA NUUUUUUUUU!!! Vai dar se poate ;))? Intrebam asa si eu despre o ipotetica situatie care se petrece pe Venus =)) nicidecum legata de vreun personaj existent! orice asemanare cu situatii reale este o simpla coincidenta :))

  35. Cougar 20 September, 2011 at 10:25

    atâta vă zic: dacă-l scoateţi pe andryusha din troll mode, vă ia mama dracului, cu biblia voastră cu tot.

  36. andryusha 20 September, 2011 at 10:30

    Am citit textul a treia oară pentru a-mi da seama unde bate Eftimie. Acuma cred că am priceput. (Scuzaţi, sunt atât de îndoctrinat, încât mintea mea trebuie să dea la o parte tone de doctrină până a-şi aminti măcar cum mă cheamă şi care mi-i CNP-ul).
    Carevasăzică, domnul Eftimie (că “tovarăş” nu pot să-i spun), sugerează faptul că Biblia se contrazice pe ea însăşi, adicătelea mai pe la început zice că “să omori”, iar mai pe la coadă cică “să nu omori”, exact ca într-un film prost, în care mafioţii în loc să-i împuşte pe ăi de stau cu mâinile ridicate, se ceartă între ei pe pradă sau îi apucă brusc mustrările de conştiinţă, exact cât să le scape dujmanii din plasă.
    Buun.
    Drept urmare, Biblia e ca un fel de film prost, adicătelea o carte proastă, carevasăzică ăl de-a scris-o e un bou, cu alte cuvinte, Dumnezeu nu există, sau creştinii sunt nişte habotnici în orice caz.
    Iarăşi buuun.
    De aici derivă, cum ar veni, un caz de dilemă supremă: să cred în Dumnezeu – recte să fiu un imbecil; ori, dimpotrivă: să nu cred în Dumnezeu, adică să fiu băiat dăştept şi cu capul pă umeri. Decizii… decizii…
    În general, când se vorbeşte despre religie – adicătelea creştinism, că la altele nu mă pricep – se scapă din vedere un lucru esenţial. Religia creştină (şi iudaică, poftim!), vorbeşte despre relaţia dintre fiinţe vii – Dumnezeu şi oamenii, adică. Aici nu vorbim de principii morale, filosofice, abstracţiuni, E egal cu em ce pătrat şi alte chestii de genul ăsta. Vorbim de relaţii dintre fiinţe vii. În toată Biblia, Dumnezeu subliniază acest aspect: că El e Dumnezeu cel Viu. Duhul Lui suflă liber peste ape. Etc., etc. Adicătelea, are şi El libertatea lui, drepturile lui, un pic de spaţiu vital în jurul Lui, pentru Dumnezeu!
    Dumnezeu are şi simţul umorului. Este, la un moment dat, în Biblie, un pasaj în care Dumnezeu spune că s-a uitat în jurul Lui şi, nevăzând în jurul Lui pe altul mai mare ca El, s-a jurat pe Sine. Numai ţin minte cui s-a jurat, probabil lui Avraam sau Moise, probabil pentru pensii mai mari sau asigurări de sănătate gratuite, ceva de genul ăsta. Probabil. Cum, frate, când eşti Dumnezeu, să te mai uiţi înjurul Tău, să vezi dacă nu e altul mai mare ca Tine? Dacă nici asta nu e ironie, auto-ironie, persiflare, aroganţă, ce să mai spun… :))))
    De asemenea, Dumnezeu are şi un plan. Un plan care vizează restaurarea omului, adică aducerea acestuia înapoi de unde a căzut, adică din Rai. Planul ăla a avut mai multe etape, că dacă n-ar fi avut decât una ar fi fost o simplă comandă, nu un plan. Ca să facă lumea a dat câteva ordine scurte: “Să se facă lumină!”, “Să se facă Pământul!” , “Să fie viaţă!”, gata “tiki-taka Barcelona”, vorba lui nea Jiji.
    Creaţia – bună şi frumoasă, nimic de zis – până ce Adam s-a simţit singur. De aici au început toate belelele… :))))))
    Glumesc. Nu chiar de aici. Mă rog, n-are importanţă de unde, chestia e că s-a întâmplat.
    Acum, intervine cazul că Dumnezeu nu este numai Marele Arhitect, ci este şi Restaurator. Restaurarea e artă grea, vă spun eu, e mai grea decât arhitectura unui obiect nou, “tiki-taka Barcelona” (vorba lui nea Jiji). E mai complicat. Mult mai complicat. Din toate punctele de vedere. “Mai bine dărâmi şi construieşti de la zero” – îţi spune orice constructor, puteţi să-l întrebaţi şi pe Nenea Cosmos. În iubirea lui faţă de om, Dumnezeu n-a vrut să asculte glasul constructorului ci a zis:
    “- Nu dărâmăm, bre, nimic. Restaurăm!”
    “- Treaba matale…” – a zis constructorul, clătinând din cap. “Parcă mare brânză era să frămânţi nişte lut printre degete şi scăpai de toată tevatura”. Şi-a mai zis constructorul, în gând.
    Cu alte cuvinte, Dumnezeu a avut un plan de salvare a omenirii din păcat. Acest plan impunea ca Fiul Său să se nască pe Pământ, să-i înveţe pe oameni câteva chestiuni esenţiale despre una-alta, să moară pe cruce pentru păcatele lor şi să lase o instituţie care să le stea în gât până în vecii vecilor. A considerat că altfel nu se putea, S-a uitat în jurul Lui, a văzut că nimeni n-are altă părere, aşa că s-a apucat de treabă.
    Ca să se nască Fiul lui pe Pământ, avea nevoie de un popor ales. Ales, mângâiat cu toiagul vreo două mii de ani, purificat, educat, ca să aibă o şansă Fiul Său să zică câte ceva. Cu alte cuvinte, intervalul dintre naştere şi moartea pe cruce să fie cât de cât rezonabil.
    Să ne închipuim cum ar fi fost dacă Iisus s-ar fi născut printre daci, bunăoară, şi ar fi început pe la şapte-opt ani cu lecţii despre iubire şi întoarcerea obrazului către cel care te-a pălmuit. Este că nu apuca vârsta de buletin? Este.
    Aşa că a format un popor de la aproape zero (un moş şi o babă care nu puteau avea copii. ca în fraţii Grimm), le-a dat nişte prime legi, unele aparent foarte dure, care vizau să scoată din cursă alte popoare care stăteau în calea poporului Său, dar asta e – Dumnezeu se încăpăţâna să creadă că este încă lumea Lui, planeta Lui, face ce crede de cuviinţă cu ea.
    “- Plivesc buruienile” – ar fi răspuns, probabil, dacă L-ar fi întrebat cineva ce face.
    “- Bine, dar asta e o crimă!” – ar fi exclamat acel cineva.
    “- Pentru cine, pentru buruieni?!” – ar fi întrebat, mirat – şi pe bună dreptate, Dumnezeu.
    “- Pentru Maiestatea Voastră, să vă pierdeţi timpul cu aşa ceva.” – ar fi răspuns, înţelept, cineva.

  37. Nelly 20 September, 2011 at 10:30

    Lucrurile trebuie intelese in context.Nu sunt corecte observatiile. Asa mergea spusa si “nu am venit sa aduc pacea, ci sabia”, spusa de Iisus. Pregatiti-va cu halbele, ca nu se stie nici ziua, nici ceasul cand va veni Fiul Omului.

  38. Dan1 20 September, 2011 at 10:31

    Bre nu va înfierbântati! Nu-i aruncati la lei pe andryusha si pe camionagiu! :))

  39. Rada 20 September, 2011 at 10:32

    Am inceput prost ziua. Cred ca m-a ajuns iubirea lui camionagiu. Frate Camionagiu, n-am scris eu textul asta, da si tu o dezlegare ceva!

  40. eftimie 20 September, 2011 at 10:32

    Smerenia, frate Camionagiu, se manifesta inainte de-a sâcâi cititorii noştri de altă confesiune, evrei, musulmani, adventişti cu glumiţe de genul “dumnezeul meu e mai bun decât Allahul tău”. Credinţa e o chestiune personală ce nu trebuie băgată cu forţa pe gât, aşa cum făceau preacucernicii fraţi spanioli acu vreo 400 de ani, chestie care nu e valabilă acum, ar spune fratele Andryusha.

    Smerenia de după e ca ţigara de după: nu te ajută cu prea multe şi, în plus, împute şi dormitorul.

  41. camionagiu 20 September, 2011 at 10:33

    Vă rog să primiţi o frumasă aducere aminte:

    Acum 25 de ani eram cu Julius în Pustiul Iordanului. Da, aşa ne-am cunoscut, amândoi eremiţi.
    El, mai în vârstă şi mai ridicat duhovniceşte, eu mai începător, nu aveam decât 10 ani de pustie. Grotele noastre erau alăturate, şi într-o dimineaţă, apare radiind de iubire divină, după ce se rugase, ca de obicei, aproape toată noaptea.

    – PĂRINTE CAMIONAGIU, NE ÎNTOARCEM ÎN LUME! DE ACUM VOM LUCRA PENTRU BINELE OAMENILOR, VOIOŞI ŞI BUNI ÎI VOM FACE PE EI, PRIN BLOGGING!

    – Cum, preacuvioase, cum e posibil? Acum, când am ajuns şi eu, păcatele mele, să postesc negru 32 de zile la rând?

    – Da, dragul mieu, acum! Dar ţine minte că multe lupte şi isptie cu Efu şi Andryusha vom avea! Însă şi pe el îl vom ridica!

  42. M3bis 20 September, 2011 at 10:40

    @Cougar: Înregistrarea?

  43. Dan1 20 September, 2011 at 10:43

    @M3bis: Cre’ c-a distrus-o! Era compromitatoare! =))

  44. Lecteriţa 20 September, 2011 at 10:50

    Eu doar am trecut pe aici…

  45. sebra 20 September, 2011 at 10:50

    La o adică, pot să tămâiez puţin pe aici. Am şi Aghiazmă Mare, dar nu cred că sunteţi vrednici de ea.

  46. Cristi 20 September, 2011 at 11:06

    E blog misogin? Asa cica, zic unii.
    E topic despre religie? Este.
    Bun fiindca am lamurit premisele un banc scurt:

    Care este motivul divorţului?
    – Din cauza divergenţelor în privinţa religiei!
    – Cum adică?
    – Fostul meu soţ nu voia să recunoască nici în ruptul capului că sunt o Zeita

  47. Nelly 20 September, 2011 at 11:12

    Nu pot sa nu zic ca unele se spovedesc ca s-au culcat cu barbatul lor.

  48. Dan1 20 September, 2011 at 11:16

    @Cristi: Eu stiam unu’ cu Dumnezeu care se duce la tigani si-i întreaba:
    – Vreti mo sa fiti poporul Meu?
    – Vrem!
    – Da’ tre’ sa va dau o porunca si sa o respectati.
    – Ce porunca?
    – Sa nu furati.
    – Noo se poate, nu mai vrem.
    Se duce la francezi.
    – Vreti sa fiti poporul Meu?
    – Oui, bien sur!
    – Dar trebuie sa va dau o porunca si voi sa o respectati.
    – Quel commandement?
    – Sa nu preaqrviti.
    – Non, pas possible!
    Se duce si la evrei.
    – Vreti sa fiti poporul Meu?
    – Da’ de ce sa nu vrem?
    – Dar trebuie sa va dau o porunca si voi sa o respectati.
    – Cât costa?
    – Pai… nu costa nimic, trebuie doar sa o respectati.
    – Bine, atunci da-ne zece!

  49. camionagiu 20 September, 2011 at 11:20

    @eftimie: O sa-l rog pe Florin Caragiu sa scrie un articol pe tema asta. Caci afirmarea credintei nu e o palma data altora, nu taiem capete, nu intram peste oameni in casa, nu tragem de ei pe strada, ca sectantii. Daca vine vorba, spunem in ce credem noi si atat.
    Si nu toate sunt la fel, acea idee cum ca religile sunt la fel, otova, o apa si-un pamant, un sistem de idei cu rol moral si civilizator e o erezie new-ageista, globalista, cu rol subtil si rau. 🙂

  50. Rada 20 September, 2011 at 11:28

    Mi s-a oprit apa azi inainte sa apuc sa fac dus, am plecat la lucru fara o parte din obiectele personale, am nimerit soferu’ ala cel mai dus cu pluta de am zis ca ma omoara pana ajung la munca, plus ca nu m-a lasat unde trebuie. Si de-abia a inceput ziua.

  51. Puiu 20 September, 2011 at 11:33

    N-am de zis decat http://d3uwin5q170wpc.cloudfront.net/photo/151428_700b.jpg

  52. M3bis 20 September, 2011 at 11:34

    @camionagiu: Bre! Nu-ş-cum să-ţi spun, da’ eu n-am nimic cu Bărbosul! Fan-clubul lui mă cam enervează.

  53. ionut 20 September, 2011 at 11:46

    @camionagiu: atata energie consumata in a evidentia diferentele intre crestinism, iudaism, etc in loc sa se caute cai de a convietui in liniste, de a evolua. Astfel de atitudini vin in sprijinul miscarilor fundamentaliste(miscari ce nu au in spate decat interese meschine,economice – stapanirea prin teama, panica,violenta samd). 🙁

  54. Cougar 20 September, 2011 at 11:48

    deci, uite ce i-aţi făcut lu’ andryusha. vă sparg. trimit emisiunea la al jazeera. jihad on you.

  55. M3bis 20 September, 2011 at 11:49

    @Cougar: Lasă vrăjeala! Înregistrarea, unde-i înregistrarea?

  56. MNX 20 September, 2011 at 11:58

    Nu e mai simplu cu credinta, fara religie ?

  57. andryusha 20 September, 2011 at 12:01

    @MNX:
    Nu ar fi mai simplu fotbalul, fără campionate?

  58. sebra 20 September, 2011 at 12:03

    @andryusha:
    Asta pentru că sunt prea multe campionate (de fotbal), fără fotbal? :))

  59. ionut 20 September, 2011 at 12:03

    @andryusha: Asa ar “rula” Steaua forever :)) :X

  60. Cristi 20 September, 2011 at 12:04

    @andryusha: Cam ar fi cu mult mai simplu. Si mai frumos.:)

  61. camionagiu 20 September, 2011 at 12:19

    Il rog pe sefu Mebis sa puna frumos in pagina urmatoarea poza, spre aducere-aminte.

    http://i679.photobucket.com/albums/vv160/camionagiu/CasaluiIuda.png

    sursa foto

  62. M3bis 20 September, 2011 at 12:29

    @camionagiu: Cine-i Iuda ăsta?

  63. Dan1 20 September, 2011 at 12:33

    @M3bis: E Judas Priest.

  64. camionagiu 20 September, 2011 at 12:35

    @M3bis: ala original, e casa lui pe bune din Israel, nimeni nu o poate locui, e lasata asa…

  65. Cougar 20 September, 2011 at 12:42

    am stat şi-am citit comentariile. bateţi câmpii cu atâta graţie şi sterilitate, de vă puteţi apuca lejer să scrieţi următoarea biblie.

  66. M3bis 20 September, 2011 at 12:43

    @camionagiu: Şi Israelul ăsta unde e?

  67. Dan1 20 September, 2011 at 12:51

    @M3bis: Unde se duce finantatorul Stelei sa-si spele multele pacate! :))

  68. M3bis 20 September, 2011 at 12:54

    @Cougar: Le-ai citit şi pe alea în care te-ntrebam de înregistrare?

  69. Cougar 20 September, 2011 at 13:06

    torquemada, îhî. alea îs bune pentru perioada inchiziţiei, descrisă-n biblia cea nouă.

  70. Cougar 20 September, 2011 at 13:15

    torqu3mada, ca să nu mai zic că eşti singurul apostol care are numărul versetului inclus în nume.

  71. M3bis 20 September, 2011 at 13:19

    @Cougar: =)) şi înregistrarea?

  72. camionagiu 20 September, 2011 at 13:19

    si poza?
    😛

  73. Cougar 20 September, 2011 at 13:22

    cu toatele avea-vor loc în cartea sfântă.

  74. M3bis 20 September, 2011 at 13:25

    @camionagiu: Nu-ţi pun poza, ce n-ai înţeles?

  75. mifty 20 September, 2011 at 13:32

    @camionagiu: tu crezi în bancurile astea??? =))
    @Cougar: înregistrarea??? 😀
    @andryusha et al: bafta voastră că m-am trezit cu 5 minute înaintea lui jul, că începeam să vă demonstrez cu Coranul în mână cât de greșiți sunteți! 😀

  76. Ficus 20 September, 2011 at 13:32

    Eftimie, duhul cel rau vorbeste prin tine. N-ai nicio scuza.
    Stiai ca de la 8 beri in sus vine duhul care te-a pus sa scrii asta.

  77. andryusha 20 September, 2011 at 13:33

    Ce-mi place mie la autorul articolului este că în text povesteşte cum îi pune pe fugă pe adventişti, iehovişti, etc., iar în comentariul numărul 40 îl apucă grija de aceştia şi le plânge soarta – cum sunt ei, săracii, alungaţi şi nerespectaţi de pe acest blog…
    Cei care apără creştinismul sunt numiţi habotnici şi îndoctrinaţi. Care cum deschide gura să zica ceva (pozitiv) de creştinism, cum încep acuzele: îndoctrinatule!, Torquemada, spanioli, Inchiziţie, etc.
    Sau încep cu: să-i respectăm pe ceilalţi – evrei, musulmani, după ce îţi scot ochii ţie, creştin, cu un citat din… iudaism!
    Despre mahomedanism nu ştiu prea multe, nici nu mă interesează, oricum o religie copiată după iudaism şi creştinism, care promite prăjiturele şi femei în viaţa de apoi, mă face să zâmbesc, am depăşit demult vârsta copilăriei să mai pot crede în aşa ceva.
    Pentru a discuta serios religie (de altfel orice, nu numai religie), este necesară, în primul rând, o minimă consecvenţă în gândire. Altfel, vorbim discuţie sau facem panaramă, depinde de intenţie.
    @Cougar: Nu vrei să ne adăpi tu la izvorul abundenţei spirituale şi intelectuale, după ce ne vei fi scuzat, fireşte, pentru sterilitatea pe care ţi-am servit-o în prima parte a zilei?

  78. andryusha 20 September, 2011 at 13:34

    @mifty:
    Citeşte comentariul nr. 77, paragraful 3.

  79. Insignifianta 20 September, 2011 at 13:36

    @Dan1: Da’ la poporul roman de ce nu vine Dumnezeu cu oferta? Ca, slava domnului, are in componenta si tigani si evrei si e si fracofilo-francofon! =))
    Sau trebuie sa-i facem noi o cerere de oferta, intai? =))
    P.S. Iarta-ma, Doamne, ca nu stiu ce zic, dar si eu sunt convinsa ca ai un simt al umorului foarte dezvoltat! =))
    P.P.S. Dai si Matale o bere, pe chestia asta? =))

  80. Dan1 20 September, 2011 at 13:39

    @mifty: Desfiintam la ghiauri, bre mifty, nu iertam! :))

  81. camionagiu 20 September, 2011 at 13:41

    @mifty: Cred. Si nu-s bancuri. 🙂

  82. M3bis 20 September, 2011 at 13:42

    @andryusha: Eu zic să stai puţin, să te aduni şi să cugeţi şi tu “oleacă”! Creştinismul ce promite în viaţa de apoi?

  83. mifty 20 September, 2011 at 13:43

    @andryusha: eu zic să-ți calci totuși, pe inimă, și să citești Coranul. mai ales primele 3 surale…
    după care, pune pe o hârtie cele 10 porunci (în treacăt fie spus, alea sunt recunoscute de toate cele 3 religii apărute în ”middle east”), și contorizează care dintre cele 3 religii respectă fără fițe și interpretări majoritatea poruncilor…
    după ce l-am citit, (Coranul) în engleză, că atunci când a apărut în română, paperback, pe vremea tarabagiilor, l-am scăpat, m-a apucat un chef nebun să învăț araba!
    nu de alta, dar între timp am învățat că o traducere, oricât de bună o fi, e proastă, comparat cu originalul.

  84. andryusha 20 September, 2011 at 13:43

    @M3bis: Din câte ştiu eu, prăjiturele şi femei, nu.

  85. M3bis 20 September, 2011 at 13:44

    @Dan1 – Din punctul de vedere al unei blonde, nu e nicio diferenţă între un preot şi un proxenet. Amândoi îi spun: Mergi cu domnul! 😀

  86. M3bis 20 September, 2011 at 13:45

    @andryusha: Mă mut la musulmani, atunci!

  87. Insignifianta 20 September, 2011 at 13:45

    Bah, ce misto se trolleaza pe melodia asta! Ian de-ncercati! =))
    http://youtu.be/KkCksAAknj0

  88. mifty 20 September, 2011 at 13:47

    @camionagiu: atunci explică-mi și mie ce caută casa lui Iuda Iscarioteanul (că așa scrie în buletinul lui) în Ierusalim, cât timp gagiul ăla (și asta scrie în Biblie), a venit o singură dată în viața lui acolo: odată cu Iisus!…

  89. Dan1 20 September, 2011 at 13:48

    @M3bis: =))

  90. andryusha 20 September, 2011 at 13:48

    @M3bis:
    În sfârşit, puţină consecvenţă pe ziua de azi. Asta-i religia, frate: fiecare acolo unde-i place!

  91. M3bis 20 September, 2011 at 13:49

    @mifty: Te pui tu contra cu argumente logice. O fi fost vreun investitor, de-ăsta, mobiliar!

  92. andryusha 20 September, 2011 at 13:52

    @mifty:
    Nu mă interesează copiile. Cât am fost în şcoală, n-am copiat niciodată din fiţuici, ci numai din manual.

  93. serban 20 September, 2011 at 13:53

    Văd că din nou fețele palide nu spun nimic de noi, cei care ne închinăm la marele Manitou.

  94. Dan1 20 September, 2011 at 13:56

    @serban: Marele Spirit al preeriei nu are nimic împotriva fumatului, este? Ba chiar recomanda sa fumeze lumea pipa pacii cât mai des, nu? Sa stii ca ma tenteaza! Howgh! =))

  95. camionagiu 20 September, 2011 at 13:58

    Stati asa putin, paganilor, ca acum e intre noi crestinii:

    Ia asculta Frate Andryusha, ai ceva cu fratele tau Camionagiu de m-ai scos din blogroll? De ce nu sunt si eu, smeritul, acolo pe biacadul tau?

  96. ionut 20 September, 2011 at 13:59

    @mifty: fiind evrei ma mir cum de au pus un singur mormant si nu mai multe 😀 .

  97. JULIUS 20 September, 2011 at 13:59

    ba, terminati pana nu va arunc pe toti – crestini, necrestini – la lei.

  98. M3bis 20 September, 2011 at 14:04

    Pssst, ia, gata! Răspândirea care pe unde puteţi că s-a albăstrit Julius de indignare!
    @JULIUS: Da’ decât să ne arunci pe noi la lei nu mai bine arunci leii la noi?

  99. Cristi 20 September, 2011 at 14:05

    @mifty: O fi alta Iuda.
    @andryusha: Esti constient ca esti singurul care ai scris Isus cu un i (magar in ebraica)? Asta in conditiile in care ateii au scris cu doi de i. 🙂

  100. ionut 20 September, 2011 at 14:07

    @JULIUS: Poti sa arunci leii la noi (eu primesc si euro 😀 🙂 )

  101. Insignifianta 20 September, 2011 at 14:07

    Unu’ propovaduia invataturile lui Isus, cu iertarea, cu intoarcerea si a obrazului celuilalt, cu astea.
    Altu’, din audienta: “Si daca vin eu acum sa-ti ard o palma, tu intorci si obrazul celalalt?”
    “Exact asa o sa fac.”
    Zis si facut: pac o palma, pac doua… Pac trei!
    Moment in care propovaduitoru’ sare la bataie si-l rupe pe individ.
    “De ce dai, ba?. N-ai zis tu ca…”
    “Bah, io am zis ca intorc obrazul sa dai si a doua oara! Nu si-a TREIA!”

  102. mifty 20 September, 2011 at 14:07

    @JULIUS: poate mă stârnești, și mă apuc să-ți explic că colegii tăi, romanii, aveau religia împrumutată 101% de la greci!!! 😛
    @serban: șamanism animist! 😀
    cam caeeași poveste cu religiile din vestul europei, de dinainte de creștinism…
    @ionut: pentru că prețul terenurilor din ierusalim e fioros de mare!!! :))
    @Dan1: vezi că asta cu pufăitul e datorie și în islam!!! 😛

  103. mifty 20 September, 2011 at 14:08

    phew!!!
    presfinte M3bis, scoate-mă de la modelare pre mine, păcătosul… iar am pus 4 linkuri în loc de 3 :))

  104. Cougar 20 September, 2011 at 14:10

    andryusha, sincer? nu. m-am plictisit peste poate să repet o chestie, pentru înţelegerea căreia nici măcar nu e nevoie de un cine-ştie-ce iq sau de vreo erudiţie, ci de o minimă doză de logică şi bun-simţ (ultimul update e pe la articolul ăla al lui raeţchi). că voi alegeţi să vă uitaţi în jos unul prin hornul celuilalt şi să vă zvârliţi ieftin lemne ude la modu’ complexat şi/sau pasiv-agresiv, asta e problema voastră. you’re not even funny, by the way. deci, nu, nu doresc să.

    ce-mi doresc, în schimb, e să nu mai pui la inimă toate alea. eşti arhitect, pariez că ştii de ce.

  105. mifty 20 September, 2011 at 14:10

    @Cristi: tocmai!
    ăla e ”mormântul lui Iuda”, și atât, timp în care Iuda, cel cu sărutul pe 30 de arginți, se numea ”Iuda Iscarioteanul”…

  106. mifty 20 September, 2011 at 14:10

    @Cougar: înregistrarea??? 😀

  107. Robintel 20 September, 2011 at 14:13

    Ești fenomenal, domnule!

  108. Cristi 20 September, 2011 at 14:13

    @mifty:
    – mai aveau ei si niste zei ai lor, caligula de exemplu :)) Dar sa nu dam idei. 😀
    – corect ar fi: cam aceiasi poveste cu religiile din toata lumea nu doar vestul europei. 🙂
    p.s. comentariul cu iscarioteanul nu apucasem sa-l citesc :))

  109. mifty 20 September, 2011 at 14:14

    @andryusha: păi atunci fii consecvent: de ce te mai deranjezi cu Noul Testament???

  110. andryusha 20 September, 2011 at 14:20

    @camionagiu:
    Frate Camionagiu, da’ eu, fratele Andryusha, mă regăsesc, oare, în blogroll la sfinţia ta? 😉

  111. andryusha 20 September, 2011 at 14:22

    @Cougar: Nu pun dom’le la inimă nimic, stai liniştit. Sunt arhitect, ce mama naib…: pe gratis, noi nu punem nimic la inimă… =))
    @mifty: Păi, sunt consecvent că altul n-am.

  112. mifty 20 September, 2011 at 14:22

    @Cristi: aveau, începând cu cei doi R până pe la finele primei Republici, cultul eroilor și al strămoșilor, ca toată lumea, plus protectorii casei, care s-ar părea că erau tot o variantă a cultului strămoșilor… celebrii ”lari et penati”.
    știu că șamanismul într-o formă sau alta se constituie într-o religie ”comună” pe mai tot globul, însă dacă stăm pe perioada de timp pe care ne certăm acum, nu prea mai știa nimeni de nici un fel de religie în afară de amalgamul religios roman, monoteismul evreu, și mai puțin, tradiția religioasă egipteană, într-o formă cu foarte puține puncte comune cu religia ”clasică”, cea cu Horus, Ra, etc… (am simplificat rău cu egiptenii, dar altfel m-aș lungi prea mult).
    nu am scris întâmplător ”comună”: chiar dacă bazele sunt aceleași, există multe diferențe.
    comparați șamanismul ainu (nordul japoniei, că acolo a mai rămas), cu cel din africa centrală, australia și america de nord, și o să găsiți destule diferențe, pe lângă similarități.
    (cu america de sud, lucrurile sunt destul de crețe… prefer să nu spun nimic despre ea)

  113. M3bis 20 September, 2011 at 14:23

    @andryusha vs @camionagiu: Legea talionului la blogroll-uri, n-am mai văzut aşa ceva.

  114. Rada 20 September, 2011 at 14:23

    @mifty: Si leii de la egipteni :))

  115. mifty 20 September, 2011 at 14:25

    @andryusha: păi ai Vechiul Testament, raportează-te numai la el!!! :))
    apropo, întrebare generală: cine mai ține minte povestea cu turnul babel??? 😀

  116. andryusha 20 September, 2011 at 14:25

    @andryusha: Gata, bre, te-am pus! Mi-am făcut blogroll de două zile, am uitat, iartă-mă.

  117. mifty 20 September, 2011 at 14:27

    offtopic: voi vă dați seama c-am spart norma la comentarii??? :)))
    m3bis, de curiozitate, cât a fost maxim numărul de comentarii la un post??? 🙂

  118. camionagiu 20 September, 2011 at 14:28

    @andryusha: Fii iertat, frate!

    Si mai smereste-te, asa ca mine, caci inca nu esti vrednic sa apari in blogrollul meu. Cand eu eram in pustie cu Jul tu stateai in budigai la portita si urlai “mama uite militarii!”

  119. M3bis 20 September, 2011 at 14:28

    @mifty: Stai sa sap!

  120. andryusha 20 September, 2011 at 14:28

    @mifty:
    Creştinismul începe cu Hristos, domnule, să nu-mi spui că nu ştii nici măcar ABC-ul. =))
    @Cristi: Şi dacă scriam “Jesus” ce înseamnă, oare, în ebraică?… Las’ că ştiţi voi la cine mă refer, să nu facem acum pe neştiutorii… 😉 Plus de asta, sunt catolic, la noi se zice “Isus”, asta-i viaţa.

  121. Dan1 20 September, 2011 at 14:28

    A, mai stiam un banc:
    Se sinucide un evreu si, la Judecata, Dumnezeu îl întreaba ce are de spus în apararea lui.
    – Doamne, stiu ca e un mare pacat ce am facut, dar fiu-meu s-a convertit la crestinism ca sa se-nsoare cu o crestina.
    – Asa si? Asta nu e o scuza. Si fiul meu s-a convertit la crestinism acum 2000 de ani.
    – Si ce-ai facut, Doamne?
    – Pai, am facut un Nou Testament.

  122. andryusha 20 September, 2011 at 14:30

    @camionagiu: Dacă eşti obraznic, pot să te şi scot, durează cam două secunde.

  123. Insignifianta 20 September, 2011 at 14:30

    @mifty: Mai e, mai e. Fura si peste 200, la ala cu cele mai haioase nume, daca nu ma insel.

  124. camionagiu 20 September, 2011 at 14:32

    @andryusha: wow, era o gluma, am uitat sa pun emoticon. Jul mi-a zis ca e cu glume blogu.
    Hai ca v-ati incins si a pierit dreapta socoteala. SSSt, incep sa ma rog.

  125. JULIUS 20 September, 2011 at 14:33

    @andryusha: ai vazut ce a reusit Efu? Sa va invrajbeasca intre voi… Ca la cruciade :))

  126. andryusha 20 September, 2011 at 14:42

    @JULIUS:
    Efu, ca Efu, da’ @M3bis: ce subtil a băgat-o, îmi pare rău că nu conduc un imperiu, acum îl rupeam în două pentru el.
    =)) =))

  127. M3bis 20 September, 2011 at 14:42

    @mifty:
    http://www.dailycotcodac.ro/2009/12/concurs-da-i-un-tweet-lui-mos-craciun/ cu 1175 de comentarii.

  128. Insignifianta 20 September, 2011 at 14:43

    M3biseee, vezi ca iese fum din server! Arunca o galeata de zeama de varza peste el, ca mi-e sa nu ia foc, dracului, doamne iarta-ma! =))

  129. M3bis 20 September, 2011 at 14:43

    @andryusha: Ce-am băgat?

  130. M3bis 20 September, 2011 at 14:45

    @Insignifianta: Acu-l aştept pe părinţelu’ să îi citească vreo două. Nu ştiu ce vreo două, da’ mi-e dator, că i-am reparat laptopul, am încredere în el!

  131. mifty 20 September, 2011 at 14:54

    @andryusha: mda, dar, cam ca în bancul lui Dan1, Iisus e în primul rând evreu… botezul lui în apa Iordanului nu înseamnă nici pe departe că a fost botezat creștin, pur și simplu din pricină că religia creștină n-a prea existat până după crucificarea Lui!
    hai să ne uităm mai atent la Cărți, bine??? 😀
    – evreii acceptă Vechiul Testament, nu acceptă Noul Testament, și nici Coranul
    – creștinii acceptă Vechiul Testament (minus Torah, și un număr mărișor de alte Cărți considerate chiar mai importante ca el de către evrei), și Noul Testament, și refuză Coranul
    – islamul, în fine, acceptă ambele Testamente, și din câte am priceput și o parte din Cărțile evreiești nerecunoscute ca atare de către creștini, PLUS Coranul, care conform islamului e Cuvântul lui Dumnezeu, relevat Profetului prin vorbele Arhanghelului… am un lapsus, parcă Gabriel…
    mai mult, chiar, toți profeții și sfinții din ambele Testamente sunt recunoscuți ca atare în Coran, cu o excepție notabilă: Iisus nu este considerat Fiul lui Dumnezeu, ci Profetul lui.
    la fel ca și Moise, Ioan Botezătorul, Mahomed! 🙂

    ordinea înșirată mai e și cronologică… și nu mă pot abține să nu-mi amintesc de Moise și cele zece porunci: s-a dus omul de 3 ori pe munte, și de fiecare dată când a venit cu Poruncile, a găsit ”poporul ales” țopăind în jurul vițelului de aur…

    camionagiule, andryusha… voi ați fi avut răbdarea îngerească de care au dat dovadă atât Moise, cât și Dumnezeu???
    eu, unul, aș fi plimbat din prima traista la alt măgar!!! :))

  132. M3bis 20 September, 2011 at 14:55

    @Pufarin, mergi cu domnul!

  133. andryusha 20 September, 2011 at 15:03

    @mifty:
    Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Este Dumnezeu. Cu ce m-ar încălzi pe mine o reţetă de bucate, pardon, o religie, care îl consideră un simplu profet?

  134. Insignifianta 20 September, 2011 at 15:05

    @M3bis: Daca nu dai de el, hai ca-l sun eu pe protosinghelu’ meu! Cum… care protosinghel, cum care…? =))

  135. Dan1 20 September, 2011 at 15:08

    @mifty: Camio precis n-ar fi avut rabdarea îngereasca mentionata, cred ca le-ar fi îndoit levierul pe cocoase (si manivela) înca de la prima ascensiune. :))

  136. RoseN 20 September, 2011 at 15:12

    In concluzie: Uăi da’ ce vă mai place religia!
    Mai mult decat inregistrarea cu Giulius? 😀

  137. mifty 20 September, 2011 at 15:12

    @andryusha: fii amabil și dă-mi un copy/paste la versetele când Domnul l-a creat pe Adam, și la versetele referitoare la vestea că Adam și Eva au mâncat din fructele copacului Cunoașterii Binelui și Răului! 😀

  138. mifty 20 September, 2011 at 15:13

    @RoseN: ia-l pe Cougar la întrebări: nu vezi cum se fofilează când vine vorba de înregistrare??? :))

  139. mifty 20 September, 2011 at 15:14

    @Dan1: ok, Moise să zicem c-ar fi apelat la levier… dar Domnul???
    nu uita de povestea lui Noe, da??? 😀

  140. andryusha 20 September, 2011 at 15:18

    @mifty:
    Care-i problema cu fructele? Dacă făcea o baclava din ele, era în regulă, asta vrei să spui? =)) =))

  141. RoseN 20 September, 2011 at 15:19

    @mifty: Nu raspunde, cred ca-i nitel ocupat azi :)) … pune inregistrarea?!

  142. Dan1 20 September, 2011 at 15:19

    @RoseN: Pai fiindca e opiumul popoarelor! =))

  143. Dan1 20 September, 2011 at 15:21

    @andryusha: A! Chiar! Ruşen, trolleaza si tu nitel la acest articol, te rugam! :))

  144. mifty 20 September, 2011 at 15:28

    @andryusha: mă, tu știi de fapt despre ce vreau să vorbesc, și mă stârnești!!! 😛
    fie… Domnul a decis să-i gonească din Rai înainte să apuce să guste și din Pomul Nemuririi… nu mai țin minte exact versetele (și n-am nici un chef de gugălit), însă, în esență, spunea ceva de genul ”dacă vor mânca și din el, vor fi ca Noi”…

    trec peste ”pluralul seniorial” (dacă Dumnezeu e Unul singur, de ce se referea la El ca la mai mulți???), și rețin că ăsta era singurul lucru care-i mai deosebea pe Adam și Eva de Dumnezeu…
    iar versetele cu crearea lui Adam sugerează cam același lucru ”… după chipul și asemănarea Noastră” (iar pluralul… vezi de ce voiam un c/p??? :))

    prin urmare, am chiar Biblia ca dovadă când aș spune că TOȚI suntem Fii lui Dumnezeu… singura problemă e că NU suntem nemuritori.
    Iisus e singurul (oficial recunoscut) care ”a înviat din morți / cu moartea pre moarte călcând”…

  145. andryusha 20 September, 2011 at 15:32

    @mifty:
    Când spune “Noi” se referă la Sfânta Treime: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh.

  146. mifty 20 September, 2011 at 15:34

    @andryusha: stai nițel, Sf. Treime e o noțiune din dogma creștină, și noi discutăm despre evenimente petrecute MULT înaintea apariției creștinismului… 🙂

  147. andryusha 20 September, 2011 at 15:40

    @mifty:
    Şi crezi că Dumnezeu a evoluat odată cu religiile sau cum? El e acelaşi de la început şi până la sfârşit. Dumnezeu de o Fiinţă în trei persoane. Se învaţă la cateheză, de către copiii ăia mici-mici. Bine, noi n-am trecut prin etapa asta, că am crescut în comunism, dar orişicât, asta-i treaba.

  148. Nelly 20 September, 2011 at 15:41

    @mifty: Pai si Sfanta Treime nu exista pe atunci sau cum. Numarul 3 e intalnit si la hindusi prin : Brahma, Vishnu, Shiva. Sau poate erau 2, ca in zoroastrism, Ahura-Mazda si Angra Mainyu.

  149. M3bis 20 September, 2011 at 15:44

    Mifty, aici le dau dreptate. Boala asta cu personalităţi multiple e foarte răspândită! =))

  150. Nelly 20 September, 2011 at 15:45

    @M3bis: Daca omul trebuie sa fie multilateral dezvoltat… 😀

  151. Dan1 20 September, 2011 at 15:47

    @M3bis: Bre, sper ca si tu o sa ai cazanul cu smoala lânga al meu! Mai schimbam o vorba trollam, mai una-alta, trece mai repede vesnicia! =))

  152. Frodo 20 September, 2011 at 15:55

    @andryusha: Ce-mi plac mie rationalizarile astea post-hoc ale crestinilor: nu mai puteti sa spuneti ca povestea cu Adam si Eva e literalmente adevarata, pentru ca ar nega jumate din stiinta moderna, dar trebuie sa se fi intamplat ceva dubios pe acolo, pe la inceputurile omenirii, pentru ca altfel toata povestea cu Iisus si rascumpararea pacatului originar nu prea ar mai avea sens, nu-i asa? 😀

    Si inca una: genocidele oribile din vechiul testament sunt de fapt un nevinovat plivit de buruieni? Mda, cum ar spune Hitchens: “religia face oameni dealtfel morali sa spuna si sa faca lucruri oribile”.

  153. M3bis 20 September, 2011 at 15:55

    @Dan1: Doamne fereşte!

  154. Nelly 20 September, 2011 at 15:59

    @Frodo: Pentru unii oameni, orice pretext e bun pentru a face lucruri oribile.

  155. Ina_adevarata 20 September, 2011 at 16:00

    Zise Julius către Eftimie: Îndrăgite, ia bagă tu vreun text de-ăla bun de-al tău- dar știi? bun de tot, ca alea scrise la Tîmpla Spartă, spre ora închiderii! Că uite, nu prea mai avem trafic.
    Eftimie rămase nelămurit: Da’ vrei text bun, sau text pentru trafic? Ca nu prea înțelesei.
    Păi…-recunoscu Julius- mă interesează mai mult traficul, ca să fiu sincer.
    Gata, Șefu’, te rezolv!- se angajă Eftimie- și pac! textu’ ce se vede.
    Să continuăm, așadar.

  156. andryusha 20 September, 2011 at 16:01

    @Frodo:
    Cine a spus că povestea cu Adam şi Eva nu e adevărată? Ai răbdare vreo 50 de ani şi ai să vezi că ştiinţa modernă o să se contrazică singură. Sau jumate din ea o să contrazică cealaltă jumătate, în orice caz.
    Nu ştiu de care genocide vorbeşti. Aşa, fără exemple, nu pot să mă pronunţ. Sunt, la urma urmei, buruieni şi buruieni, după cum învăţăm la ştiinţa botanicii.

  157. Cms 20 September, 2011 at 16:04

    @Ina_adevarata: Chiar aşa! Că Tâmpla Spartă asta e un fel de Hanul Ancuţei, numai lucruri fantastice se întâmplă pe acolo. =))

  158. Dan1 20 September, 2011 at 16:06

    @M3bis: De ce bre, ca o sa mai treaca andryusha si camionagiul sa ne faca vânt cu aripile sa nu ne fie prea cald, ba poate o sa ne-aduca si câte-o bere rece, daca regulamentul nu interzice… =))

  159. andryusha 20 September, 2011 at 16:09

    @Dan1:
    Citeşte pilda bogatului nemilostiv. Sunt detaliate acolo anumite aspecte ale… hmm. Vezi tu. 😀

  160. M3bis 20 September, 2011 at 16:10

    @Dan1: Eu cred c-or să facă vânt s-aţâţe şi mai tare pălălaia de sub cazane! =))
    LE. Mi-ai adus aminte de bere. BRB!

  161. Dan1 20 September, 2011 at 16:10

    @andryusha: De pruncii ucisi de Irod, de exemplu. De Potop. De Sodoma si Gomora. De primul nascut din familiile egiptenilor…

  162. dracsor 20 September, 2011 at 16:13

    http://www.youtube.com/watch?v=RGR4SFOimlk

    http://www.trilulilu.ro/xfy1055/ba7c7dc5a9bf7a

    Care dintre sfintiile voastre doreste un mar? ;;)

  163. Pufarin 20 September, 2011 at 16:13

    @M3bis: Cu D. Un pic de bun simt, te rog.

  164. mifty 20 September, 2011 at 16:13

    @Frodo: păi mi-e că e literalmente adevărată :))
    oricum, nu te lua tu după mine: mă urăsc cu spume și ”ateii” și ”creștinii”, pentru mine sunt aceeași nație de… pune tu un epitet corespunzător! 😛
    @Dan1: s-ar putea să nu scăpați de mine nici acolo :))
    @Nelly: să nu amestecăm deocamdată mere cu pere, da??? ne-am concentrat pe moment asupra ebraismului, creștinismului și islamului (3? uf, iar 3!!!)
    mai ales că Brahma, Vishnu, Shiva sunt considerate de fapt 3 reîncarnări ale aceleiași entități (asta-i culmea, iar 3???).
    cu zoroastrismul nu stau prea bine… am citit despre el acum 24-25 de ani, și de-atunci nimic, însă țin minte că erau 2 zeități opuse, Cel Bun vs. Cel Rău… oarecum asemănător cu e/c/i, care îl opun pe Dumnezeu lui Satana, sau Allah lui Șeitan 🙂
    încercați să vă dezbărați de ”globalismul” modern: amintiți-vă că pe măsură ce discutăm de evenimente mai depărtate în timp, imaginea „despre lume” a epocii nu includea tot ce știm astăzi despre pământ, da???
    prin urmare, asia era un ținut semilegendar, unde nu era deloc de mirare să întâlnești dragoni sau grifoni, africa se ”termina” puțin mai sus de prima cataractă a Nilului (iar documentele egiptene despre a doua și a treia cataractă erau considerate ficțiune), dincolo de ”Coloanele lui Hercule”, se termina lumea, iar ”lumea civilizată” nu prea depășea bazinul Mediteranei, până și peninsula Arabică era o zonă plină de ”hic sunt leones”, cât despre australia și cele 2 americi, alea nu existau…

  165. M3bis 20 September, 2011 at 16:14

    @Dan1: Asta ca să nu mai spunem despre toţi cei care-au dat colţul de la naşterea omenirii până-n zilele noastre. Mă duc să beau o bere!

  166. Insignifianta 20 September, 2011 at 16:18

    @Dan1: =)) Caz in care doresc io cazan langa al matale! Io, Io! Pick me, pick me! =))

  167. Nelly 20 September, 2011 at 16:18

    @Dan1: Cine poate sa ofere viata, acela poate sa o si ia.

  168. andryusha 20 September, 2011 at 16:21

    @Dan1:
    Pruncii ucişi de Irod îi pui în cârca lui Dumnezeu, că n-am înţeles?
    Cât despre potop, Sodoma şi Gomora, primul născut din familia egiptenilor… bre, tu ai înţeles că lumea asta e a lui Dumnezeu şi poate să facă ce vrea cu ea? Nu corespunzi – pac! La cremenal! =))

  169. Nelly 20 September, 2011 at 16:24

    @mifty: Le amestecam pe toate, ca din supa primordiala au iesit toate. Cand ziceau “Noi” se refereau la ceva. Ca doar nu la noi, cei din linia intai. 😛

  170. Dan1 20 September, 2011 at 16:31

    @andryusha: Gata, bag capu’ la fund acu’! Vorbeam de exemple din Biblie.

  171. Raluca 20 September, 2011 at 16:45

    170 de comentarii pana la ora 16:45? Nu sunteti sanatosi.

  172. mifty 20 September, 2011 at 16:47

    @Raluca: să nu-mi spui că nu știai deja că NU suntem sănătoși!!! :)))

  173. mifty 20 September, 2011 at 16:48

    @andryusha: și ce faci dacă pică curentul??? 😛

  174. andryusha 20 September, 2011 at 17:03

    @mifty:
    Ce face toată lumea: îmi cumpăr altă placă de bază, procesor, memorie, sursă… =))

  175. camionagiu 20 September, 2011 at 17:08

    am iesit din extazul mistic pentru o chestiune pe care nu a adus-o nimeni, din pacate, in discutie: inregistrarea aia cu Julius ponegrindu-si autorii la linx radio se mai da?

  176. RoseN 20 September, 2011 at 17:12

    @camionagiu: Nimeni, da’ chiar nimeni n-a pomenit azi nimic de inregistrarea aia =))
    se mai da, dar doar la cei alesi =))

  177. Frodo 20 September, 2011 at 17:14

    @Nelly: Corect, dar religia iti ofera un pretext mult prea usor. Vorba aia, tu ai suportul creatorului universului, iar oricine nu e de acord cu tine e doar o buruiana care trebuie plivita.

    @andryusha: :O Sa inteleg ca inca nu esti familiar cu o mica chestie aparuta acum vreo 150 de ani numita “teoria evolutiei”? Chestia aia pe care se bazeaza intreaga medicina moderna si care e in conflict direct cu vreo 80% din povestea din geneza?
    E ca si cum mi-ai fi spus pe la 1700 sa mai astept vreo 50 de ani si o sa vad ca teoria heliocentrica o sa fie infirmata. =))

  178. green 20 September, 2011 at 17:19

    @camionagiu: @RoseN: tomna’ ce-a zis Cougar ca s-a sictirit si nu mai vrea (am incheiat citatul)

    just trolling

  179. andryusha 20 September, 2011 at 17:50

    @Frodo:
    Păi chestia aia e exact ce ai spus: o teorie. Nimeni n-a demonstrat-o până acum, ba chiar destui biologi au probleme s-o asimileze, pentru că are şi ea destule erori. Deci, e o teorie. Ca s-o consideri adevărată, trebuie să faci acel mic lucru groaznic, care se impută de obicei oamenilor religioşi: să crezi în ea. =))

  180. mifty 20 September, 2011 at 18:05

    @Cougar: cu cine te cerți, nene??? 🙂
    @Frodo: vizavi de chestia cu TE: http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=805&view=findpost&p=206564
    ghici cine discută… mă rog, discuta acolo fix pe teme de TE!!! ;))
    te avertizez că discuția aia e lungă, stufoasă, și acolo unde te oprește linkul meu e fix părerea mea despre Biblie și TE…
    e mult prea lungă și cu multe de spus ca s-o reiau și aici… happy??? 😀
    valabil și pentru @andryusha 🙂

  181. Frodo 20 September, 2011 at 18:11

    @andryusha: O teorie stiintifica, frate andryusha, este o colectie de legi stiintifice care explica o anumita clasa de fenomene observate in natura. Cu alte cuvinte, este cel mai inalt nivel de cunoastere stiintifica si nu are nici o legatura cu credinta fara dovezi, de tip religios.
    Si nu stiu de ce, dar suspectez ca nu ai aceleasi probleme in a accepta Teoria relativitatii, Teoria germenilor sau Teoria heliocentrica. 😀
    Oare sa aiba vreo legatura cu faptul ce evolutia e in conflict mult mai direct cu miturile iudeo-crestine? 😀
    Apropos, stii cumva care e pozitia oficiala a bisericii catolice in privinta evolutiei? 😛

  182. mifty 20 September, 2011 at 18:14

    @Frodo: clar!!!
    au intrat pe fir „talibanii științifici”… de-aia spuneam eu că mă iubesc ambele tabere ca sarea-n ochi!!! :)))
    domnu Frodo, fii amabil și fă-mi o listă cu teoriile ”științifice” considerate ”fundamentale” de-a lungul timpului, și care s-au dovedit, în final, apă de ploaie!!!
    hai, că nu e greu!!! 😀

  183. RoseN 20 September, 2011 at 18:18

    Deci voi stiti ca unii se distreaza deja cu inregistrarea mogulului, si voi tot aici o ardeti? 😀

  184. andryusha 20 September, 2011 at 18:22

    @Frodo:
    Dragă frate Frodo,
    vei afla prin prezenta că nu am nimic cu teoria evoluţiei, ca teorie. E un concept ştiinţific interesant şi, fără îndoială, nu foarte departe de adevăr. Eu însumi am anumite teorii în ceea ce priveşte creaţia, înrudite oarecum cu teoria evoluţiei. Teorii pe care, din motive evidente, ţin să le păstrez pentru mine, cel puţin până când voi fi convins ca pot obţine Nobelul pentru ele.
    Ceea ce mă deranjează pe mine nu este teoria evoluţiei în sine, ci strădania de a opune orice fel de teorie ştiinţifică creştinismului.
    Care cum descoperă câte o relicvă, un os, o măslină uscată, se apleacă, o ridică, o şterge de praf, apoi exclamă, fericit:
    – Ce v-am spus eu?! Nu există Dumnezeu!
    Înţelegi unde bat?

  185. Frodo 20 September, 2011 at 18:27

    @mifty: Am citit pe sarite, pentru ca inca din primele paragrafe faci o eroare care arata o neintelegere grava a teoriei evolutiei. Mai exact, nu spune nicaieri ca un mamifer se poate imperechea cu un peste. Daca s-ar intempla asa ceva, asta mai degraba ar infirma teoria…
    Ma rog, iti sugerez sa citesti o carte despre subiect, sau macar articolul de pe wikipedia. 😛

  186. mifty 20 September, 2011 at 18:29

    @Frodo: =))
    a mai priceput și altcineva din spusele mele acolo, același lucru ca fratele Frodo??? =))
    am zis că ai suficientă inteligență ca mai întâi să intri în atmosferă… acum îți dau direct postul respectiv: http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=805&view=findpost&p=206582

  187. Frodo 20 September, 2011 at 18:33

    @mifty: Pai de ce nu faci tu lista? Vad ca esti mult mai informat ca mine. Si daca tot te apuci de ea, poti sa faci si o lista cu teoriile religioase care s-au dovedit adevarate. 😀

  188. mifty 20 September, 2011 at 18:40

    @Frodo: păi tu ar trebui s-o știi mai bine ca mine… sau e erezie să recunoști că ”profeții în halate albe” o iau prin bălării cu multă poftă??? 😀

  189. Frodo 20 September, 2011 at 18:44

    @andryusha: Aha, deci acum nu mai e doar o teorie, e chiar aproape de adevar. Eu ma declar satisfacut. 🙂
    Si nu stiu exact unde bati, dar s-ar putea sa aiba legatura cu faptul ca de fiecare data cand tabara cealalta gaseste o mica bresa in cunoasterea stiintifica exclama: Aha, acolo se ascunde Dumnezeu!

    @mifty: Deci plantele au aparut inaintea soarelui? Interesant…

    Gata, va las. Ma duc la bere sa ii trolez pe unii care cred in medicina alternativa. 😀

  190. andryusha 20 September, 2011 at 18:54

    @Frodo:
    O teorie aproape de adevăr. Prin “mica” aia breşă din cunoaşterea ştiinţifică se ascund legiuni de tot felul de lucruri, mai mult sau mai puţin aproape de Dumnezeu…

  191. mifty 20 September, 2011 at 19:26

    @Frodo: asta era inexactitatea care m-a frământat și pe mine… cum poți avea plante fără fotosinteză, prin urmare, legate de existența soarelui…
    după aia, am aflat că există niște ”plante”, mai precis, alge, care ”trăiesc” pe socoteala energiei geotermale și a asimilării substanțelor minerale din ”fântânile” de ”apă minerală” fierbinte…
    ”fântâni” care se află la km buni sub limita de pătrundere a luminii în apă…

  192. Dan1 20 September, 2011 at 19:38

    @andryusha: “Eu însumi am anumite teorii în ceea ce priveşte creaţia, înrudite oarecum cu teoria evoluţiei” Now you’re talking! :))
    Sincer, cred ca sunt apropiate de a mea.

  193. borg 20 September, 2011 at 19:39

    Hai sa bem un paharel, sa ne veselim nitzel! Trololololololooooooo!
    De vin. Sfintit.

  194. andryusha 20 September, 2011 at 19:49

    @Dan1:
    Posibil, nu ştiu, nu spun nimic până nu văd ce spune comitetul de Nobel… =)) =))

  195. Stephanie 20 September, 2011 at 20:37

    Inteleg ca astazi ne jucam de-a “cum sa batem campii cu gratie”. :)) Biiiiine, varianta creatie+ evolutionism = love:
    http://www.lovendal.net/wp52/anunnaki-extraterestrii-de-pe-nibiru-pe-pamant-o-istorie-de-450-000-de-ani-partea-1/

  196. Dan1 20 September, 2011 at 20:56

    @Stephanie: De fapt era “cum să batem câmpii pur şi simplu”! =))

  197. Nero 20 September, 2011 at 21:27

    Mai, unii oameni mai au servici nu apuca nici sa citeasca in timpul zilei darmi-te sa trolleze cu gratie ca altii…

  198. Dan1 20 September, 2011 at 21:47

    @Nero: The night is young! Trolleaza acu’! Nu vede nimeni! =))

  199. M3bis 20 September, 2011 at 21:48

    @Dan1: Ești sigur?

  200. RoseN 20 September, 2011 at 21:57

    @Dan1: Auzi…el insinueaza cumva ca noi n-avem servici? =)) Avem breeee, da’ suntem mai productivi, terminam mai iute :))

  201. mifty 20 September, 2011 at 21:58

    @M3bis: … nu puteai să fii diplomat… 😀

  202. M3bis 20 September, 2011 at 22:05

    @mifty: să-mi aud vorbe că trag cu urechea?

  203. serban 21 September, 2011 at 00:15

    @mifty:
    Știai că Elohim este plural?

Leave a reply