Postul nu e post destul

Cum ne-a trollat doctorul Şendroiu de n-am avut aer

Ovidiu Eftimie

Am încercat să facem şi noi o şedinţă de CA la Vila DailyCotcodac, aflată la doar câţiva metri de garsoniera lui DJ Cotco. Şedinţă şi grătar, cam ca la FRF. Trebuia să discutăm probleme importante, cum împărţim banii, cum scoatem glumele din texte fără să se prindă cineva că au fost acolo, cum să dăm un like pe facebook, de-astea.

Doc Şendroiu era abia venit de peste hotare şi puţin nevorbit. Aşa că, la fiecare propoziţie spusă de noi doctorul avea o poveste de 20 de minute. De exemplu, povesteşte Julius că doc CMS a fost la mare şi s-a întâlnit cu 4mall, Rushene şi Mifty. N-a apucat să termine propoziţia că Şendroiu a început să ne povestească următoarele:

Deci CMS e antropolog? Păi a fost şi el la un congres de antropologie, prin 2008, a reprezentat România, doctorul avea un caz mişto, ceva cu boala (sindromul) Wilson, care a vazut House ştie, boală ce era foarte întâlnită într-un sat în care el a lucrat, cam 6 cazuri la 2000 de locuitori, ceea ce e foarte mult, dar mai era şi o profesoară de biologie în delegaţie, soţia unui demnitar, aia avea un caz simplu, trei carii pe o măsea, deci nădejdea noastră era în doctorul Şendroiu să rezolve cazul aşa că s-a dus la Barcelona, şi-a ajuns şi prin zona “La Rambla” unde a stat la nişte beri cu ceva transexuali şi ecologişti, iar doc este ecologist, aşa că ăia l-au convins să vină la un protest împotriva coridelor, mai ales unul Ricardo care avea un tricou cu o pată roşie pe el să simbolizeze sângele nevinovat al taurilor, şi două doamne pensionare care-şi tot făceau poze cu doc şi-i spuneau Chico Italiano pentru că el nu prea ştia spaniola dar o dădea pe italiană iar în faţa stadionului de coride Ricardo s-a suit pe semafor şi a început să facă scanda, doamnele pensionare au continuat să-i facă poze lui Chico Italiano în timp ce turiştii britanici au privit surprinşi toată scena până a venit poliţia şi a început să-i legitimeze pe protestatari şi ce credeţi? Doc avea acte de rezidenţă în Nigeria, că acolo lucra atunci.

Apropo, mai era o doamnă care avea un dihor ceva în poşetă şi din când în când i se ridica dihorul pe umăr şi chiţăia. Congresul a ieşit ok.

Share:

37 comments

  1. RoseN 29 September, 2011 at 09:50

    Durerea de cap e molipsitoare? 😀

  2. Raluca 29 September, 2011 at 09:55

    Eram si eu in zona “La Rambla” in 2008, vorbeam cu transexuali si ecologisti, tin minte ceva despre un congres de antropologie. Ecologistii venisera si cu ideea sa puna femei aproape dezbracate in strada care-si turnau una alteia sange fals pe umeri si pe fesele care se iteau de sub fustele minuscule (la cerere dau si poze). Cat despre sindromul Wilson, trebuie sa recunoastem ca House e al naibii de sexy.

    Concluzia? Ah, deci CMS e antropolog…

  3. Subinus 29 September, 2011 at 10:09

    “…unde a stat la nişte beri cu ceva transexuali şi ecologişti, iar doc este ecologist, …”
    Mda trebuia specificat din ce grup face parte bunul doctor :))

    Bine, acum daca ar putea careva sa-mi spuna care e diferenta … 😛

  4. andryusha 29 September, 2011 at 10:10

    Credeţi că-i uşor să naufragiezi de unul singur pe o insulă pustie şi să te auto-păcăleşti ani de zile că e o platformă petrolieră plină de oameni? Oricâtă imaginaţie ai avea, până la urmă cedezi.

  5. stalker 29 September, 2011 at 10:11

    anarchy in spain!

  6. N.A. 29 September, 2011 at 10:15

    Un anumit Indragit autor isi realiza studiul clinic despre consumul si efectele etnobotanicelor exact in acelasi timp?

  7. Dan1 29 September, 2011 at 10:25

    Ati avut noroc bre, ca daca era si Cms acolo, trolla si el despre congrese si lungane blonde de abia mâine apucai sa scrii textu’ asta! =))

  8. Ovidiu Eftimie 29 September, 2011 at 10:27

    @N.A.: Noi suntem boşorogi de modă veche, eram pe vinuri si beri.

  9. Corcodel 29 September, 2011 at 11:06

    Ce mama dracului aveti cu “trolatul” asta? Ca de vreo luna-ncoace tot de asta aud. Trollat pe aici, trollat in podu nostru, trollat in bucataria de vara etc…
    Ce izmenele lui Becali? Unde suntem? Intr-o legenda irlandeza? Sau acolo apareau “lepriconii”?

  10. Cristi 29 September, 2011 at 11:08

    A se observa diferenta majora intre un antropolog autentic si unul de ocazie. In timp ce ala autentic face poze cu lungane blonde, cel supranumit Chico Italiano face ravagii printre doamnele pensionare cu dihori in traista.

    P.S. Ricardo nu prea pare nume de ecologist :D.

    P.S.1: cica pe langa stadioanele de corida sunt restaurante care servesc in meniu fuduliile taurilor. Problema e ca uneori mai da coltul si toreadorul iar meniul trebuie respectat.>:)

  11. 4mall 29 September, 2011 at 11:12

    @Corcodel: Tu tocmai ai lepriconat

  12. Sandi 29 September, 2011 at 11:19

    Faina poveste. Cand e in reluare? 😀

  13. Sendroiu 29 September, 2011 at 11:20

    Turiştii britanici voiau sa ne bată, de fapt, deorece aveau bilete la corrida, iar faptul ca noi urlam in engleză “stop the bullfight” li s-a părut un motiv numai bun pentru o cafteala de Strada. Poliţiştii au intervenit si au încercat sa-i blocheze pe englezi, in timp ce ne evacuau pe noi, lucru nu tocmai simplu, ca nu incapeam in alea doua dube cu care venisera. Pana la urma, Poliţia s-a imbrancit cu englezii, iar noi ne-am carat la o cârciuma, unde îmi amintesc ca era o chelnerita din Columbia.

  14. ionut 29 September, 2011 at 11:20

    Cat de bine il inteleg pe Doc …
    Atata doar ca la mine (de cele mai multe ori) vin trolatii in vizita, fara sa realizeze in ce se baga 😀

  15. JULIUS 29 September, 2011 at 11:31

    Efule, cum plm ai retinut toate astea?? Eu eram ca locotenentul lui Svejk, imi venea sa-i trag o pereche de palme.

  16. Stefan cel Claudiu 29 September, 2011 at 11:34

    Marfa nu am inteles nimic :))

  17. Dan1 29 September, 2011 at 11:36

    @JULIUS: Poate iar le amestecasesi! =))

  18. RoseN 29 September, 2011 at 11:39

    @JULIUS: 😀 Poate el nu vorbea cu gagici 😀 si nici dureri de cap nu pare sa aiba

  19. MonicaS 29 September, 2011 at 11:39

    Chico Italiano rules!!! =))

  20. Irs 29 September, 2011 at 11:46

    De ce nu-l lasati pe dl. Sendroiu sa manance linistit frigaruile? Si de ce-i furati materialul? A sa e corrida, ai sai sunt dihorii, toreadorul, Rodrigo, matusa de la Ploiesti, bocancii de ski, furculitele de argint, aripile de zana, bagheta magica, Nigeria, caprioara, ramurica de aur, strada Branzescu s.a.m.d
    Ah! Frumos film ala cu “The Magical Legend Of The Leprechauns”.
    Oare dl. Sendroiu il poate face serial?

  21. AghiutaGol 29 September, 2011 at 11:59

    @Sendroiu
    Traducere pt. neinitiatii in DC:

    “Transexsualii britanici voiau sa ne imbirlige, de fapt, deorece aveau bilete la corrida, iar faptul ca noi urlam in engleză “stop the bullshit” li s-a părut un motiv numai bun pentru o partuza de Strada.
    Poliţiştii au intervenit cu un coitus interruptus si au încercat sa-i cupleze si ei pe englezi, dar au fost nevoiti sa ne evacueze pe noi, lucru nu tocmai simplu, doar e lucru stiut ca nu incap doua sabii intr-o teaca…
    Pana la urma, Poliţia s-a imbirligat cu englezii, iar noi ne-am carat la un bordel, unde îmi amintesc ca erau numa’ babe travestite in chelnerite si colombine”.

    P.S. Daca asta e un blog de pamflete si arogante, asa sunt considerate si comentariile, nu?
    Nu de alta, da’ tre sa dau musai o fuga pina in Anglia, via Barcelona…

  22. Dan1 29 September, 2011 at 12:03

    @AghiutaGol: Stim-stim!… Si treci si pe la Rotunda-Liteni în drum!… =))

  23. AghiutaGol 29 September, 2011 at 12:11

    @Dan1
    Acu’ picai d-acolo bre, is oleaca contuzionat si putin mai mult mahmur.
    M-am descurcat bine cu bastinasii gratie celor trei butelci de palinca luate cu mine. I-am spart, le-am rupt filmu’, i-am facut bale cu muci!
    D-aia nici n-au prea mai avut putere sa dea asa tare in mine…

  24. Cms 29 September, 2011 at 13:33

    @Raluca:
    Neah, Doc ştia de mult că sunt antropolog! :))
    Concluzia e că Eftimie are o memorie fantastică! Aveţi grijă ce mai daţi din voi la următoarea întâlnire, dacă e şi el prin preajmă! :))

    @Cristi: Singura diferenţă (importantă) în legătură cu antropologia e că eu sunt mai bun decât Doc la teorie, iar el e mai bun decât mine la practică. :))

  25. silavaracald 29 September, 2011 at 13:45

    @Cms: … iar Eftimie, mai bun ca amândoi, la amândouă, că iote ce frumos v-a mai lucrat doar din memorie! ;))

  26. Sendroiu 29 September, 2011 at 13:45

    @Ovidiu Eftimie: & @JULIUS: De parca aer va trebuia vouă! :))

  27. Insignifianta 29 September, 2011 at 13:49

    Apropo, da’ de gatit ce-a gatit? Ca parea sa iasa un text bun din toate ingredientele alea din poza.

  28. Sendroiu 29 September, 2011 at 14:14

    @Cms: Remarcabila memoria lui Eftimie, intr-adevăr; a omis doar sa mentioneze ca profa de biologie, soţie de demnitar, era fix madam’ Severin, nevasta notoriului europarlamentar roman. Care nu a fost cu noi in delegatie, dumneaei s-a cazat la Forum Maritime, la cinci stele, pe banii facultatii de genetica, nu ca noi, pe cont propriu, la hotelul cu ecologisti si militanti anticorrida. Da’ nu-i nimic, lucrarea noastră a fost mult mai apreciata ca a doamnei Severin, nu ne-a întrebat nimeni la ce hotel locuim. Nasol e ca după revenirea in tara, Savarina a făcut criza de nervi si i-a cerut socoteala Florinei, pe tema cum de si-a permis sa apară la congresul european de genetica cu lucrarea aia, fără sa-i ceara ei acordul (ca şef de catedra de genetica & nevasta de demnitar) si ca pe banii cui s-a dus etc etc.
    Ps: a fost vorba de un congresul european de genetica, nu de antropologie, dar nici Eftimie nu era la prima bere 😉

  29. mifty 29 September, 2011 at 14:21

    deci… 4mall, cms, rushenne… ăăă rușen, și eu… ok…
    acum tre’ să ne uitâm chiorâș-bănuitor unul la altul: care e transsexual, care e ecologist, care e britanic, care… noroc că antropolog știm deja cine-i!!! 😀
    problema e cine-i ăilalți!

  30. Cms 29 September, 2011 at 14:31

    @Sendroiu: Iar Florina e coautoarea articolului despre boala Wilson, să precizăm, că a apărut prea din senin biata fată în poveste şi rămân unii nedumeriţi. :))

    @mifty: Precizez că nu i-am spus nimic despre întâlnirea noastră lui Julius! Duc secretele în mormânt! 😀 Tot ce ştie e din fotografii! :))

  31. ErRon 29 September, 2011 at 14:38

    @Sendroiu: Da’ chiar, ce le trebuia???:D

  32. Cristi 29 September, 2011 at 14:42

    @mifty: Te-ai scos, dupa avatar tu pari a fi englezu’ :D.
    @Sendroiu: Doc decat atatea explicatii in comentarii mai bine scrii un text din ala bun de-al tau in care sa explici chestiunea :).

    @all: cei care ati comentat de doctorul Sendroiu sunteti constienti ca urmeaza repercursiunile sub forma unor comentarii din parte doamnei S. :-ss

  33. Sendroiu 29 September, 2011 at 16:37

    @Cms: Florina a fost autoarea lucrării, eu am fost coautor
    @Insignifianta: am încercat sa fac o salata libaneza, care presupunea ceva seminte de susan. Cum nu am avut seminte de susan, am pus castraveti, deci a ieşit un fel de salata greceasca fără brânză feta si masline …

  34. Stephanie 29 September, 2011 at 16:42

    Mai bine sa povesteasca Doc, ca el stie! 😀
    @Cristi: te joci cu focul… :))

  35. Costi 29 September, 2011 at 16:42

    Da, corect. Ca de-acuma stiti sa puneti glumele in texte fara sa-si dea seama lumea ca sunt acolo. 🙂

  36. Insignifianta 29 September, 2011 at 16:59

    @Sendroiu: Cînd n-ai seminţe de care-ţi trebuie, înlocuieşti cu ce ai. Dacă n-ai, nu pui. E regula de bază în inventarea de noi reţete. Cel puţin, la mine funcţionează. Foame să fie!

  37. Ovidiu Eftimie 29 September, 2011 at 19:01

    @Sendroiu: Doc, aia cu Severin am evitat-o, nu ştiam în ce relaţii eşti cu domnul, poate vă mai vizitaţi la congrese.

Leave a reply