Postul nu e post destul

X-factorul vocii României are talent

Simona Catrina

De la “Alege Asia” încoace, n-am mai văzut o streche ca asta la televizor. Un dement din Anglia, Simon Cowell, a ouat mai multe francize care, probabil prin intermediul unor bulbi de lalele contaminate, au ajuns şi la noi. De unde, de neunde, ne-am trezit cu X-Factor, Românii au talent, Vocea României şi probabil că ni se mai pregătesc şi altele, doar că pentru moment n-au destui artişti care să alcătuiască juriile.

N-am ochii şi nici nervii să le urmăresc pe toate. Am încercat, mi-a mers o vreme, pe urmă am băgat de seamă că aceleaşi mutre se plimbă de la o comiţie la alta, de la un post la altul. Un tip care la Românii au talent făcea jonglerie cu scrumiere pline a ajuns la Vocea României, unde cântă ceva din Nunta lui Figaro. Fiindcă l-au picat la ambele, s-a dus la X-Factor, unde e rapper şi şpagatist. Şi deunăzi am auzit că, fiindcă mă-sa e în Italia, la muncă, şi ta-su e marinar cu nava arestată, se duce şi la Dansez pentru tine, să ţopăie cineva în beneficiul lui. Voi verifica informaţia din trei surse.
Oricum, martorii oculari cu părul măciucă mi-au spus că au participat la toate preselecţiile. Iar acolo au dat nas în sâni cu aceleaşi primadone de pe la alte recrutări similare. Aşa-mi explic eu foarte multe lucruri, ca de pildă de unde naiba avem noi atâtea talente, pentru atâtea show-uri de-astea cu “votul meu e nu”, “votul meu e da”, “deci votul meu va fi decisiv”.

Să vă spun eu cum e cu preselecţia la X-Factor, că o amică de-a mea a fost. E foarte talentată, vă dau cuvântul, dar au respins-o, fiindcă li se părea că au prea mulţi talentaţi, în schimb au nevoie şi de papagali, de dragul show-ului. Cum să califici în finală numai privighetori, când afonii fac audienţă mai mare?

Sutele de fraieri n-au ajuns niciodată să dea ochii cu alde Paula Seling şi ăilalţi doi. Ei au fost testaţi pe bandă rulantă, în nişte corturi clăpăuge, de către conţopişti de la Antena1 care aveau legătură cu muzica exact cum am eu legătură cu Triţă Făniţă. Candidatul trebuia să behăie fără acompaniament, stând pe scăunel în faţa examinatorului. Auzea şi ce se rage în cortul din dreapta, şi-n cel din stânga. În asemenea condiţii, nici Phil Collins nu s-ar fi putut concentra. După două versuri, examinatorul lătra că nu simte niciun factor X în faţa lui, aşa că valea, vă aşteptăm cu altă ocazie. Tuturor candidaţilor respinşi li s-a recomandat călduros ca data viitoare să vină cu piese din repertoriul lui Lady Gaga sau al Innei, în rest nu-i prea interesează miorlăieli ambitusale gen Celine Dion.

Mulţi talentaţi care n-au trecut de proba cortului au avut uluirea să constate că la televizor au ajuns, totuşi, inclusiv ăia care cântă de zici că le scoate o măsea pe viu. Şi-atunci, bieţii respinşi s-au dus la familiile lor cu lacrimi în omuşor: mami, eu chiar cânt mai nasol ca ăla? Mămuca oftează şi nu spune nimic, de teamă că nu va vorbi omul din ea, ci o cioară care-şi vede puiul chipeş. Dar cum ei nu sunt puii mei (şi mă scuzaţi că înjur pe un blog serios), pot să vă confirm că sunt obiectivă, oamenii au luat pe nedrept bobârnace-n visuri.

Chiar, mă, că mi-am adus aminte: dar noi, ăştia din echipa Daily Cotcodac, care suntem aşa talentaţi, n-ar fi cazul să mergem la Românii au talent? Că au premiu mare şi-l putem investi în blog, la o adică. Să nu mă înţelegeţi greşit, nu mergem cu compunerile să le citim pe scenă, n-avem nicio şansă. Mă gândeam să facem o echipă de dansuri de sociopatie.

Share:

26 comments

  1. dyers_eve 29 September, 2011 at 12:08

    La ce talente are DJ O’Cotco, castigul e sigur… :))

  2. RoseN 29 September, 2011 at 12:11

    Dap, eu va sustin, go go go CotcoTeam =)) Ptiuuuu talentatilor =))

  3. dyers_eve 29 September, 2011 at 12:17

    Chiar ar merge o brigada d-aia satirico-muzicala, cum erau pe vremuri la “Cantarea Romaniei”, alcatuita din colectivul de autori al DC =))
    Iar daca va pica invidiosii aia la preselectie, nu-i bai, ca organizeaza mogulul propriul concurs, la el in ziar =))

  4. costin 29 September, 2011 at 12:22

    Mi-a plăcut ultimul paragraf, Julius ai talent la scris! Numa’ că data viitoare fi şi tu mai subtil, că aici intervenţia pe text e prea evidentă.

  5. JULIUS 29 September, 2011 at 12:24

    @costin: In textele Simonei si in ale lui Doc nu intru, ca ei nu scriu de la Tampla Sparta.

  6. Dan1 29 September, 2011 at 12:28

    “să mergem la Românii au talent?” Sa câstigam niste felicitari sincere si pe-acolo? =))

  7. Lecteriţa 29 September, 2011 at 12:41

    Dansuri de sociopatie? Adica sa dansam cu scaunul, in loc de partener? Pe mine nu ma lasa discopatia, dar pot fi mim! Va fi singura data cand voi vedea rauri de lacrimi de fericire on ochii lu’ al meu! Nu-mi va auzi gura!
    @Dan1
    da, frate, da’ macar castigam! sau macar avem o sansa.ca n-am vazut pe vreuna din Bihor, castigand =))

  8. 4mall 29 September, 2011 at 12:45

    @JULIUS: De acum iti voi trimite texte doar prin intermediul lor…

  9. miki 29 September, 2011 at 12:45

    Deci, da! io mă-nscriu, da’ numa la dansuri disco-pate, că mă ţine umpic în dreapta-spate şi cred c-aş face senzaţie cu “mobilitatea” mea.
    P.S. preselecţia să aibă loc, de preferinţă, într-o zi înnorată, cu perspective certe de ploaie =))

  10. Ficus 29 September, 2011 at 12:46

    O idee foarte buna. Parca il vad pe Camio interpretand Psalmii, provocandu-i lacrimi pioase Paulei Seling

  11. AghiutaGol 29 September, 2011 at 12:47

    Ce sa cautati bre acolo, sunt satui aia de cotcodaceli si stat pe oua.
    Daca va chema Daily Cucurigu poate aveati o sansa, da’ cit timp in ograda voastra cinta gaina…

  12. warlock 29 September, 2011 at 12:47

    Eu propun altceva: The Blog Factor, un concurs stimulant unde participantii sunt jurizati pe baza cotcodacelilor de calitate, si a trolling-ului de mase pe care sunt capabili sa il faca

  13. Lecteriţa 29 September, 2011 at 12:47

    @miki:
    la discopatie nu e voie sa tropai, dar ceva Michael Jackson, mers inapoi, poti sa bagi! =))

  14. miki 29 September, 2011 at 12:58

    @Lecteriţa: bine c-ai zis… bag un moon walk de moare asistenţa 😀

  15. andryusha 29 September, 2011 at 13:10

    Citesc după internet că-şi mută Nokia fabrica de la Jucu. Numai ce-i lăudasem deunăzi şi iaca ce păţanie făcură! Dacă aş fi cu numai câteva sute de milioane de euro mai bogat decât sunt, aş cumpăra fabrica şi aş produce în continuare telefoane sub marca Jukokia.

  16. RoseN 29 September, 2011 at 13:18

    @andryusha: Mdap, nu prea e de ras 😀 mergem tot inspre mai bine…

  17. Sandi 29 September, 2011 at 13:25

    – Ce e mare, negru, si se da cu capu’ de toti copacii?
    – Ray Charles la un concurs de orientare turistica.

  18. Insignifianta 29 September, 2011 at 13:33

    Unor “frustrati in ale ziaristicii”… :D…
    http://www.dailycotcodac.ro/2011/09/cesaria-evora-isi-va-incheia-cariera-in-orasul-unde-se-face-jurnalism-de-calitate/#comment-190206
    ce modalitate de exprimare a sinelui interior doldora de sensibilitate sa le mai ramana, decat dansul din buric?
    Macar daca Romania va fi “inteleasa mai bine pe internet” si tot ar fi ceva!

  19. Rada 29 September, 2011 at 13:49

    @Insignifianta: Cum mai atrageti voi platitorii de taxe germani, in varsta si cu vasta experienta in toate cele 🙂 🙂 🙂

  20. Insignifianta 29 September, 2011 at 13:54

    @Rada: Si privatieri, pe deasupra. Avem noi un “c” al nostru.

  21. andryusha 29 September, 2011 at 14:28

    @RoseN:
    Păi de-aia n-am pus niciun emoticon. Că chiar nu-i de râs…

  22. mifty 29 September, 2011 at 14:28

    @Simona Catrina: http://www.youtube.com/watch?v=FQt-h753jHI 😀

  23. ionut 29 September, 2011 at 14:52

    @RoseN: 🙂 – In loc sa faca lucruri la care sunt foarte buni (sa le gaseasca si apoi sa scoata profit din ele), Jucocienii se grabesc sa faca ce vad la tv – ca doar sunt descurcareti si priceputi, nu? 🙂
    Cata vreme vor copia fara a-si asuma o identitate (cata vreme se vor plange ca altii sunt nedrepti cu ei) jucocienii vor tot avea fabrici deschise si inchise in ritm ametitor 🙂

  24. Glumetzu 29 September, 2011 at 17:19

    Acolo trebuie sa ai factorul X care vine de la razele X, care inseamna mutangeala (de la mutatie) deci trebuie sa fi mutant. Ori la fatza ori la voce, ori la dat din tentacule!

  25. N.A. 29 September, 2011 at 22:27

    @Lecteriţa: @miki: Deci ne gasiram toti discopatii si disco-herniatii pe-aci, in frunte cu Julius si Petreanu, ai? Ma bag si eu ca tare corespund.. 🙁

  26. N.A. 29 September, 2011 at 22:30

    Da’ eu nu inteleg cat de plictisit poti sa fii sau cata rabdare sa ai sa te uiti la porcariile astea! Mai ales cand exista “pachetul cu Discovery-uri” (aici chiar la discovery-uri ma refeream :)) ). Si daca n-ar exista m-as apuca de tesut gherghefuri, numarat boabe de orez, orice, dar n-as rezista nici 2 secunde sa ma uit la behaitorii aia..

Leave a reply