Postul nu e post destul

Cum să scapi de cadavru

Călă

Pentru început ar trebui convenit faptul că jumătate dintr-o treabă bine făcută o reprezintă etapa în care trebuie să scapi de cadavru. Credeţi-mă, corpul ăla neînsufleţit este un sac de dovezi, trebuie să îl ascundeţi cât mai rapid şi cât mai eficient! Într-o organizaţie bine alcătuită, există oameni specializaţi să facă treaba asta, însă fiind pe cont propriu, sunt nevoit să fac singur toată treaba.

Îmi amintesc cu nostalgie cât de greu îmi era să fac asta pe vremuri, când locuiam la etajul 4, la prima scară a unui bloc care avea locul de debarasare tocmai în capătul celălalt, la ultima scară. Aveam un milion de obstacole, începând cu duşmanii de pe scară, trecând apoi prin iadul omului discret – tunelul morţii – aleea din faţa blocului! La rândul meu pe jumătate mort de spaimă, odată ajuns la punctul de debarasare, eram nevoit să dau o declaraţie pe propria răspundere precum că nu am nimic de declarat. Exact ca la vamă, eram întâmpinat de către nea Mircică, omul de serviciu, care mă interoga cu privire la conţinutul sacului, cu scopul de a se asigura ca nu cumva să se piardă orice i-ar fi fost lui de folos; pâine uscată, sticle sau aparate electronice. Aveam aşadar o misiune foarte grea şi numai după ce treceam cu brio toate probele de mai sus puteam considera afacerea încheiată si puteam dormi linistit. Nu vreţi să ştiţi prin ce emoţii treceam…

În prezent, treaba stă cu totul diferit; m-am mutat într-un bloc în care locul de scăpat de ce ţi-e de prisos este chiar pe palier, la doar trei metri de uşa apartamentului meu, iar atunci când trebuie să scap de corpul delict, singurul obstacol rămâne baba de vizavi, care e cam tot timpul cu ochiul pe vizor. Până acum am fost rezonabil şi am reuşit să o feresc, dar pentru a-mi face viaţa mai uşoară s-ar putea să se lase cu victime colaterale. Plus de asta, nu e ca şi cum aş omori-o, nici nu trebuie să fac mare lucru, nici n-o ating. Sunt convins că dacă îi pun o gumă de mestecat pe vizor, în câteva secunde va cădea la pământ, asfixiată.

N-aş vrea să-i fac rău, dar trebuie, am ajuns la un nivel de confort la care nu mai accept nici un fel de obstacol, pentru că un bărbat trebuie să facă ceea ce trebuie să facă un bărbat. CINEVA TREBUIE să ducă gunoiul la ghenă!

Share:

17 comments

  1. Dan1 12 July, 2011 at 11:20

    Ei, Călă, noi între timp am ajuns la fineturi; sortam plasticul, sticla, hârtia… :))

  2. ela 12 July, 2011 at 11:25

    2 solutii :

    ii dai lu’ nea Mircica de o bere si duce el gunoiu sau faci un plod , astepti cam 4-5 ani ( desi daca e oleaca precoce se rezolva si la 3 ani ) si duce el gunoiu ( tot contra cost , dar oleaca mai ieftin ca nea Mircica ) 😀

  3. Ciprian 12 July, 2011 at 11:29

    @Dan1: .. ca niste criminali in serie.

  4. camionagiu 12 July, 2011 at 11:42

    Un barbat adevarat nu procedeaza atat de fin cu gunoiul!
    Il iei de ciuf, il impingi in coltul bucatariei si ii tragi cativa genunchi, sa-l compactezi bine, apoi il lasi putin jos, sa-si traga sufletul, timp in care stingi toate luminile din casa. Deschizi geamul de la bucatarie, scoti usor o mana cu oglinda la capat si te uiti daca jegosii de vecini de sus nu sunt la geamuri cu tigara sau la observare.
    Daca nu e nimeni, te intorci la gonoi, il iei in brate si – FOARTE IMPORTANT – il arunci pe geam din usa bucatariei, nu te duci ca amatorii la geam cu el in mana. Apoi, dupa ce auzi ca gunoiul a ajuns jos aprinzi lumina, sari calare pe geam si urli cat te tine gura:

    CARE MORTII MA-TII ARUNCI PE GEAM, MA?!

  5. camionagiu 12 July, 2011 at 11:45

    sunt la moderare ca am vorbit murdar – dar stiu ca va place sa va imbujorati de fata cu mine

  6. Belle d”Imagination 12 July, 2011 at 12:07

    Şoc! Groază! Indignare!

    Abia mai nimeresc tastele!

    CUUUUUUMMMMM??? Adică statutul de ”cineva” NU vine la pachet cu statutul de redactor DC?????
    Mă simt răscolită în fiinţa mea interioară!

  7. Lecteriţa 12 July, 2011 at 12:20

    Pe strada mea, e imposibil sa scapi de un cadavru. De fapt, e imposibil sa treci de senzorii de miscare ai vecinilor. E mai ceva ca la muzeele care expun mega-valori. Am luat pamant de sub nuc, pentru ca e mai reavan, ca sa pun in ghivecele de flori. M-am dus noaptea, pentru ca atunci m-a apucat pe mine damblaua. A doua zi era Pastele si voiam sa arate terasa cu flori, impecabil! Cu o mana tineam lanterna, cu alta lopatica. Am stat vreo ora, cat am umplut eu sacul cu pamant. A doua zi se tot susotea la gard, iar a treia zi, cand am plecat la Maramures, in vizita la neamuri, au venit doi tampiti si au sapat la nuc de i-a luat ameteala.Am gasit tot pamantul scurmat, ca dupa porcii mistreti. Ei credeau ca am ingropat sticle cu bani, pentru ca bunicul lu’ al meu avusese ingropate acolo niste galbeni, odata. Legenda se mentinuse =)) Deci, nu poti sa misti ceva, pe strada mea!

  8. ela 12 July, 2011 at 12:41

    @Lecteriţa: mai ca m-asi muta la tine pe strada !!!

    mie mi-au spart casa pe 24 dec ( 11h00 si 15h00 ) si desi vecinii au vazut miscarile de trupe suspecte ,toti au mers pe principiul ” fiecare cu a ma-sii ” 😀

  9. Lecteriţa 12 July, 2011 at 12:43

    @ela:
    Ai grija ce-ti doresti! =))

  10. Tetelu 12 July, 2011 at 13:03

    Asa l-au gasit si pe Bin Laden, pentru ca nu-si ducea gunoiul unde trebuie, il ardea. Deci textul nu contine nici un fel de umor.

  11. Napoleon Bonaparte 12 July, 2011 at 13:15

    hahaha 😐
    ce m-am mai ras 😐

    Călă, de la Groparu pana la Cabral fiecare blogger a facut o “poanta” de genul asta.
    Acum te-ai trezit si tu, la spartul targului?

  12. sebra 12 July, 2011 at 13:24

    E simplu. Trimiţi copiii.:D

  13. Adrian Calarasu 12 July, 2011 at 14:54

    @Napoleon Bonaparte:
    Napoleoane, ba, esti sigur, tata? Ca eu nu stiu, ca am fost plecat din tzara. Si Cabral e blogger?!
    Auzi, dar “cand” a mai zis cineva? Cuvantul “cand”, zic, l-a mai folosit cineva vreodata? Ca sa stiu si eu, sa nu-l mai folosesc de-acum inainte.
    Da’ litera “a”?
    Hai mersi.

  14. M3bis 12 July, 2011 at 15:05

    @Adrian Calarasu: Bre, lasă-l pe Buciparte în pace. Nu vezi că el tratează cu curu?



  15. Lecteriţa 12 July, 2011 at 15:31

    Nu si-a imaginat botoasa asta, ever, ca va avea ditamai wallpaperul, moca, pe DC!

  16. M3bis 12 July, 2011 at 15:32

    @Lecteriţa: gata, l-am făcut mai mic! “Wallpaperul”!

  17. N.A. 13 July, 2011 at 02:12

    Ce i-ar mai place lui Toader asa companioana! 😀

Leave a reply