Postul nu e post destul

Căldură mică, monşer!

Simona Catrina

Din cauză că deocamdată n-avem nicio arşiţă în conformitate cu graficul, publicul telespectator este obligat să vizioneze ştiri despre bacalaureatul dezastruos şi despre poliţiştii care-şi pierd minţile.

În fiecare an, pe vremea asta, jurnalele de la televizor începeau şi se terminau cu canicula ucigaşă. Am bănuiala că filmările erau alea vechile, doar le reluau ăştia an de an, schimbau câte ceva la montaj, suceau cadrele între ele.

Vreo zece ani la rând, am văzut la televizor aceiaşi plozi care, a dracului pielea pe ei, intrau să se scalde îmbrăcaţi în fântânile de la Unirea. Iar în cadrul ştirii mai apăreau obligatoriu, conform instrucţiunilor de la centru şi/sau viziunii ingenioase a cameramanului, următoarele elemente regizorale: cel puţin una bucată ţâşnitoare (pe care, din câte ştiu eu, niciun umanoid nu mai pune gura, doar vrăbiile ciugulesc apă de-acolo), cel puţin una bucată maidanez maro cu limba scoasă, una până la şase bucăţi bugetare grase tamponându-şi fruntea cu basmaua udă, cel puţin două bucăţi octogenari leşinaţi, cu faţa blurată de reglementările CNA, cel puţin o autodubă Smurd, cel puţin un consumator de îngheţată la cornet, cel puţin un sincron cu un martor îngrozit al catastrofei, care relatează în exclusivitate pentru jurnalul Cutare TV: “E foarte, foarte cald!”.

Anul ăsta, necrăpând nimeni de căldură deocamdată, n-avem încotro şi căscăm gura la subiectele greşite de la bac, la notele de 1.25 de la bac, la Bocul de la bac, în fine, la toate explicaţiile ştiinţifice sau paranormale privind statistica letală a unui examen pe care noi, pe vremuri, îl luam aproape toţi, dă-l în mă-sa.

Aseară, l-am văzut la o emisiune pe un picat dintr-ăsta, cum povestea el cu sufletul şi guma la gură că, ppţţţ, fiindcă dimineaţă le-au greşit ăia ecuaţia şi i-au chemat iar la examen după-masă (quelle horreur!), el a luat nota 2.20, deşi ştia cam de 8.70, nenică. La început, era să ia barbiturice şi să termine cu viaţa asta de căcat, dar văzând el că au mai picat alte câteva zeci de mii de dobi… de elevi, i-a crescut self-esteem-ul la loc: ‘te-n pana mea de guvern, bă, că după ce că n-ai niciun numitor comun, nu ştii nici să reduci miniştrii asemenea!

Citeşte şi:
Reporterul de dezastre şi anotimpuri

Share:

21 comments

  1. Dan1 6 July, 2011 at 08:05

    Biiine, reporterii pot sa spuna si acum ca e caldura mare, ca stiu sa bata câmpii…
    Acu’ câtiva ani, tin minte ca au gasit un pistol de plastic sub un container din portul Constanta si comentau: “un adevarat arsenal a fost gasit aici!”; “pe o canicula neobisnuita”, as adauga eu! =))

  2. Pentru de dimineață | aghiuţă 6 July, 2011 at 08:23

    […] Simona Catrina își amintește știrile zilei, despre canicula de altădată. […]

  3. Cristi 6 July, 2011 at 08:50

    Obligatorii la stirile despre canicula sunt si imagini de pe litoral cu una doua gagici topless sau cu tanga. Mama lor de cameramani voyeur-i. :))

  4. Ciprian 6 July, 2011 at 09:52

    Căldurică!

  5. cristina 6 July, 2011 at 10:36

    Eu vreau numai sa stiu de ce nu am fost si eu chemata in emisiune acum 4 (sau 5?) ani, cand am dat bac-ul. Si nici nu a fost mama asa lesinata de mandrie de mine, pe sistemul: “A lu` Ioneasca de ce a luat ma 9,99 si tu nu, a? Deci se poate, nu?!”

  6. sebra 6 July, 2011 at 11:09

    Măcar am scăpat de drama prinţesei Charlene cu copchii neligitimi ai lui bărbat’su.

  7. Ina_adevarata 6 July, 2011 at 12:06

    @sebra:
    Si de bacu’ asta cine ne scapa, totusi? Ca m-am saturat sa ii vad pe sarmanii idioti mici plingindu-se la tv “mi-au dat decit 20 de sutimi”! Poate vine, totusi, o canicula, sa mai vedem si vrabiute scaldindu-se in cismele!

  8. sebra 6 July, 2011 at 12:15

    @Ina_adevarata:
    Poate avem noroc să mai apară vreun divorţ celebru :))

  9. Dan1 6 July, 2011 at 12:16

    @Ina_adevarata: Ei, poate ne scapa tot Iri… sau Moni… =))

  10. mifty 6 July, 2011 at 12:38

    @Dan1: cu ăia parcă văd cum ne paște câte-o nuntă…

  11. Dan1 6 July, 2011 at 12:40

    @mifty: Ei, ca doar n-or fi ca Prigoana cu Bahmuteanca! :))

  12. Insignifianta 6 July, 2011 at 12:50

    Unde sunt, domnule, caldurile de-al’data?
    Nici canicula nu mai e ce era…

    Excelenta precizia (diamant, nu alta!) cu care taie Simona in carnea cruda flasca a “stirilor”.
    Vorba poetului: :Astazi, iar, la telejurnal, am vazut casca…cascaval…”

  13. mifty 6 July, 2011 at 12:56

    @Insignifianta: și poetul esteeeee… (fără goagăl, vă rog!!!)

  14. Insignifianta 6 July, 2011 at 13:10

    @mifty: Poetul este arhitect. (fara goagal…;) )

  15. Dan1 6 July, 2011 at 13:12

    @Insignifianta: Ba e andrieş! :))

  16. Insignifianta 6 July, 2011 at 13:14

    @Dan1: Ba da!

  17. Ina_adevarata 6 July, 2011 at 14:19

    Gata, gata, nu va mai certati. Io-te, aparura- in conditii neclare- niste cadavre, sa mai improspateze (?!) stirile. Problem solved!

  18. Insignifianta 6 July, 2011 at 15:28

    @Ina_adevarata: Mai bine ma uit la tine, Ina, in loc sa ma mai uit la telejurnale. Ca tu si extragi informatiile cu adevarat importante, faci rezumate…e mai simplu…in conditiile in care timpul meu e asa de dramuit… 😀

  19. Insignifianta 6 July, 2011 at 15:29

    Nah, moderare! Timpul, bre, timpul e dra-mu-it! Adica, dupa ce ca e putin, mai e si foarte ocupat, d’aia trebuie sa-l dra-mu-iesc!

  20. ady 6 July, 2011 at 20:48

    daca-s fraieri! despre reporteri vorbesc. pot foarte usor sa bage niste stiri “dramatice” despre gerurile “neobisnuite” din aceasta perioada. or gasi ei niste cadre cu unii murati de ploaie (apropos, mi s-a acrit de ea; abia astept un pic de canicula, chiar mi s-a facut dor), altii rataciti in padure, care tremura doar in tricou si pantaloni scurti si altele de “sezon”.
    eu cica-s in concediu in nordul tarii (m-au ajuns blestemele tuturor); azi-dimineata, pe la 10 am stat teribil in cumpana intre un paharel de horinca si o ciocolata calda. am ales ciocolata, mi-era teama de ce s-ar fi putut intampla. n-am baut niciodata horinca si nici n-am mai incercat impulsuri d-astea, alcoolice. da’ era un friiig.

  21. Moi 7 July, 2011 at 18:08

    Super tare articolul, Simona! Nu ma mir, doar apreciez. Si dincolod e orice discutie o rusine imensa pluteste peste toata tarisoara noastra. Si, zau, ca n-ar fi rau sa se faca o extragere de radical de gradul trei la numarul ministrilor si parlamentarilor nostri. Sa vedem ce rezultat o da? Mai la anu pe vremea asta, tot mai caniculara, totusi :))

Leave a reply