Matematikea
Faptul că renii sunt nişte porci nu mai este, probabil, un secret printre nevestele de reni din Suedia. Prin urmare, nu trebuie să fim surprinşi de faptul că salamul de ren nu este deloc un produs kusher şi nici unul recomandat musulmanilor.
Ceea ce ar frapa însă pe orice laureat al premiului Nobel este modul în care pulsează pe etichetă procentele din compoziţia acestui misterios aliment.
Carevasăzică: «Salam de ren. 100g din produsul finit conţine : 109.5g carne de porc şi 25.5g de carne de ren».
Dar, în fine, nu asta ar fi minunea, ci faptul că am putea avea de-a face cu un salam făcut chiar din carne. Poate se uită Eftimie zilele următoare prin ceasloavele lu’ bunică-su şi ne explică şi nouă exact ce e ăla.
Dupa zicala cel mai bun pui e porcul, suedejii pot importa zicala: cel mai bun ren e tot porcul!
Dextroza, vitamina C, sare, consrvant, neesential, unde sunt furnirul, melamina, suruburile, ha?, Plus ca am crezut ca e o greseala nevinovata si cantitatile sunt la batonul ala de 130 grame, dar numai carnea ar reprezenta 135 grame, o fi descoperit Ikea un nou corolar la teoria relativitatii, sau dat fiind ca acceleratia gravitationala e mai mare cu cat te apropii de pol e o diferenta intre ce se cantareste acolo si ce iese la noi? 🙂
@Klaus: E din cauza zilelor care dureaza la ei cate 6 luni.
Hm. Eram într-un pet shop, să-i cumpăr ceva de mâncare câinelui și văd o conservă din carne de ren. Vânzătorul era lângă mine și mă trezesc întrebând ”cum adică ren?”. El îmi spune că e animalul ăla cu coarne. Îmi și arată. Și mă dezmeticesc. ”REN??! Adică, e carne din ren de ăla?!” De ăla.
Ar trebui făcută o listă cu cele mai demente conținuturi de îngurgitat.
Bheei, este tradus prost! Corect era ceva de genul: pentru 100 g de produs finit este nevoie de 109.5g carne de porc şi 25.5g de carne de ren. In procesul de fabricatie se pierde din masa produsului din cauza uscarii si/sau afumarii. Nu este nici o eroare matematica…
@Stephanie: of cum ne strici tu distractia… 🙂
Pierderi de 35%? Unde mai e eficienta nordica?
– Ospătar, recunoaşte, în iepurele ăsta este şi puţină carne de cal, nu?
– Mda, domnule… aşa e. Este şi carne de cal.
– În ce proporţie?
– Jumi-juma: un iepure, un cal.
@andryusha: E vecheee!
Si usor neverosimila. In Francia carnea de iepure este muuult mai ieftina decat cea de cal!
Da. Asta s-a intamplat numai din cauza mainii de lucru ieftine ce emigreaza din china. Adica la anul sania Mosului va fi trasa de noua(?) mititei galbeni: cin-dolph, ping-cer, pong-zen etc…
@Stephanie: Daaaa, dar in Franta nu au pisici maidaneze… 🙂
@Stephanie: Eh, nu toată lumea poate ca să trăieşte în Francia, mai suntem câţiva şi pe la ţară, la prăşît. 😉
Un produs delicios si foarte sanatos, dupa eticheta. Nu ca mizeria aia de Salam de Mos Craciun.
@andryusha:Ok, reformulez: pe planeta Pamant, carnea de iepure este mai ieftina decat cea de cal 😉 (a zis si la Telejurnal, la televiziunea Mogulului)…
OK, reformulez:
– Ospătar, recunoaşte, în calul ăsta este şi puţină carne de iepure, nu?
– Mda, domnule… aşa e. Este şi puţină carne de iepure.
– În ce proporţie?
– Jumi-juma: doi iepuri.
109.5g carne de porc şi 25.5g de carne de ren… Pe mine mă uimeşte precizia. N-ar pune şi ei 110, chitroşii.
În sala de naşteri, doctorul îi dă nou-născutului tradiţionala palmă peste poponeţ şi, după ce aude şi evaluează orăcăitul provocat, îl pune pe cântar.
– 3 kile 650. Lăsăm aşa?
E575, E300, E301, E250… In total E1426! E clar, nu mai e loc de carne de porc si nici de
mielren.@Serban: Bancul se referea la asistenta medicală din sala de naşteri, fostă vânzătoare la măcelărie. 😀
@Cms:
Ce absurd. În realitate întâlneşti doar foste asistente medicale angajate (pe pile) vânzătoare la măcelărie.
Or să fie şi foşti poliţişti – instalatori, foşti profesori – vatmani etc.
@Serban: Asta cam aşa-i. Numai pe Daily Cotcodac se înoată împotriva curentului. Aici găseşti camionagii angajaţi ca scriitori! 😛
@Cms:
Eu cred că a fost angajat să mimeze filme.
Comment dat de pe blackberry, sa se vada valoarea .
p.s.nu e blackberry-ul lui, vrea doar sa se umfle in pene
@Serban: Fosti bisnitari, actuali ministrii de interne, fost lipitor de afise, actualmente primar (asta e pe aici, prin zona, nici o legatura cu Capitala)
@Cms & @Serban: Hai bre, nu fiti rautaciosi. Omu’ are talent, ce-i al lui e-al lui! =))
@Dan1: Nici n-am zis altceva. Totuşi, să ajungi din camionagiu scriitor aşa, fără să fii membru al Uniunii Scriitorilor sau să ai măcar o diplomă acolo, numai fiindcă te-ai bătut pe tatami cu Chinezu, îmbrăcat doar cu o pereche de chiloţi slinoşi
negrigri… [-(Cine se leagă de camionagiu se leagă de Julius. Cine se leagă de Julius…
@Cms: Si, ca sa continui, poate va intrebati ce e cu salamu’ de ren. Ei bine, Julius a hotarat ca la petrecerea asta sa serveasca o delicatesa in locul traditionalului parizer. Cand a vazut ce-am luat mi-a dat cu el in cap. =)) Dupa care, uitindu-se pe eticheta, s-a luminat la fata si mi-a zis: “maaare noroc ai, hai, ca poate iese un text bun de-aici! Doc, ai legatura!” =))
@M3bis: Pac la
Rezboiuspam! =))Stati asa ca se-ntoarce roata si-o sa vedeti cum o sa se ceara iar sa fii ani de zile in productie ca sa te poti face jurnalisti sau scriitor, caci daca nu simti pulsul vietii, vintrele proletariatului, mundanul si transpirationalul, nu poci scrie adevarat, ci doar “din birou”. Atunci eu voi fi sef de redactie si voi astia cu multe scoale o sa incepeti de la vulcanizare, cu maieurile rupte si transpirate pe voi.
v-as mai zice, dar ma duc la Zeus tv
@ Mebis – sau asa:
“cine se leaga de camionagiu se leaga de Julius, cine se leaga de Julius se leaga de mine, cine se leaga de mine, zi frate ca vrei in spam si nu te mai chinui in volute”
@M3bis: “Cine se leagă de camionagiu se leagă de Julius. Cine se leagă de Julius… ”
… se leagă de Prinţesa Brianna?
@Dan1:
Numai tu, Dan1, care l-ai plimbat pe Pircă prin Africa, ai fi fost în stare să cumperi salam de ren pe post de delicatesă. =))
Da’ de unde au suedejii reni? Au si ei vreun soi de Padurea Letea? Ca nu e nici chiar arctic si nici prea tundra, in Suedia.
@Cms & @Lecteriţa: Bre, eu vrusei sa iau parizer de foca, da’ nu mai aveau, daaa? =))
@Cms: Preferai “cârnat de urs”? Ca mie-mi suna dubios! Poate era expirat, poate avea Escherichia-Coli! =))
@Dan1:
Bleah! Nu stiam cum drac’ sa fac sa nu mai poftesc la parizer. Am rezolvat cu parizer de foca!
@Lecteriţa: Daaa, de cârnatu’ de urs ce zici?! =))
@Dan1 şi @Dan1: =))
@ Dan1
Bai, nu stiu cum e. Cica si laba de urs ar fi o delicatesa. =))
Io am incercat carnatul de mistret (acuma, pe bune).
V3nt0R asta e un personaj imaginar? un fel de The Stig de la Top Gear?
@Tetelu: V3ntor e juniorul nostru, ne mai povesteste cateodata cum e la liceu, desi sincer nu cred ca da vreodata pe la scoala, ca e tot timpul pe-aici.
posted by TapaTalk
Android
@JULIUS: S-a terminat petrecerea in piscina la vila DC de raspunde JULIUS sambata la 12:30?
@Tetelu: ma prefac o juma de ora, pana pleaca alde Camionagiu si Eftimie.
spor la thailandeze, ma duc sa ma uit pe canalul ala cu multe Discovery 😉
@Stephanie: Carnea de iepure e mai ieftină în Franța deoarece franțujii vor exterminarea iepurilor. Motivul? Pentru că rămân mereu în urma armatei franceze atunci când și armata și iepurii fug din fața inamicului…
off topic:
Julius, ieri pe plajă n-am văzut nici un zmeu… 😀 (în schimb am văzut zeci de „campioni” de Berceni cu ochelari de soare dole&babana făcuți pe un vapor chinezesc în oceanul indian, cu bere bucegi la pet și semințe de f.s.
@Arsulici: =)) Vezi, asta este tipul de comentariu care ar trebui sa adune o gramada de like-uri. Si e perfect logic.
importator: IKEA. s-o fi adaugat niste suruburi ramase de la ceva mobilier descompletat – de acolo plusul de gramaj.
@Sare’n Ochi: deci salamul respectiv este bogat in fier? ;;)
@Stephanie: are, desigur, probleme mari cu traducerea, dar cea mai grava nu este cea pe care o semnalezi tu ci faptul ca este tradus “Salam de ren” in loc de “Salam cu carne de ren”.
Eroarea asta bate usor spre protectia consumatorului, zic eu … 😉
@sendroiu: Doc, bag seamă că ți-e cam dragă Stephanie, că prea o menajezi!