Postul nu e post destul

Rege și idol

4 mall

Faptul că orice gravidă are nevoie de nişte analize periodice nu a reprezentat un motiv suficient de puternic încât să trec peste lenea mea clasică fără să strâmb din nas, când nevastă-mea m-a anunţat că “mâine la ora 7 jumate am programare”.

Prima oară am încercat să o bag pe aia cu “iubita, la ora aia unii de-abia se culcă”, dar nu a prea mers cine știe ce. Așa că am încercat un timid “dacă întârzii la muncă, ce-o să zică șefa?”. Curios, dar a funcționat. Din prima (auzisem că gravidele au niște activități hormonale neobișnuite, dar mă așteptam ca treaba asta să funcționeze doar împotriva mea).

Numai că, apoi, m-au cuprins remușcările și m-am răzgândit. Din cauza asta, la ora 6 jumate eram în picioare, spre stupefacția nevesti-mii, care nu era la curent cu problemele mele de conștiință.

Totul a mers conform planului, în sensul că zâmbetul ei de fericire se vedea din capătul străzii. Așa că primul gând a fost că cel puțin 3 zile o să fiu tratat ca un rege. Apoi, mi-am dat seama că e foarte posibil ca, până la prânz, să devin un exemplu pentru soții/iubiții tuturor prietenelor nevesti-mii. Pentru câteva clipe chiar am avut în fața ochilor imaginea cu Andreea Esca întrebându-mă cu vădită admirație: “De unde atât altruism, domnule 4mall?”.

Dar cum legile lui Murphy funcționează mereu, am avut o mică tresărire în timp ce mi-a trecut fugitiv prin minte gândul că, tocmai azi, s-ar putea să observe cineva că întârzii la muncă. După un scurt calcul al probabilităîilor (deja, pe lângă faptul că eram un munte de omenie, eram și cel mai valoros coleg al lui Stephen Hawking ) am ajuns la concluzia că ar fi totuși aproape imposibil să mi se întâmple tocmai mie, tocmai atunci, asemenea chestie, așa că mi-am continuat aparent liniștit drumul.

Liniștea mea s-a dus pe pustii când, exact în momentul în care mă pregăteam să parchez, îmi sună telefonul. După un scurt moment religios – “dă Doamne să nu fie de la birou” -, cu un sânge rece de invidiat, am refuzat să mă uit la numărul care mă apelase, preferând să înfrunt soarta cu demnitate (să nu uităm totuși că urma să fiu rege și să devin modelul de urmat al bărbaților căsătoriți).

Victorie! Soarta ținuse cu mine și de data asta! Vocea feminina care mă apelase nu era a șefei! Și nici măcar nu m-a ținut prea mult la telefon. Practic, nu mi-a spus decât atât: “Știi, apreciez că te-ai trezit mai devreme pentru mine, dar mi-ar fi plăcut mai mult dacă nu m-ai fi uitat acasă…”.

Share:

26 comments

  1. N.A. 5 September, 2010 at 10:20

    Heheee, sa va fie de bine, sa va traiasca, sa fie sanatos/i si toate chestiile de bine care se spun in asemena imprejurari!! Deci de-aia n-ai mai scris tu de atat amar de vreme, ai fost ocupat cu inmultitul :))

  2. 4mall 5 September, 2010 at 10:31

    @N.A.: 😉 Vezi, totul se explica :))

  3. Dan1 5 September, 2010 at 10:32

    Vezi, daca beai mai intai o cafea!? Te dezmeticeai! =))

  4. sebra 5 September, 2010 at 10:47

    Bine măcar că nu ai apucat să-ţi faci tu analizele. Mai făceai, Doamne fereşte, vreo depresie când vedeai că nu eşti însărcinat :))

  5. 4mall 5 September, 2010 at 10:55

    @Dan1: Eu NU beau cafea. Desi, poate ca ar trebui sa ma apuc…
    @Sebra: In cazul ala, dadeam vina pe doctor, stai linistita 😀

  6. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Rege și idol -- Topsy.com 5 September, 2010 at 11:02

    […] This post was mentioned on Twitter by ioana gosman, sebra. sebra said: Daily Cotcodac» Rege și idol http://bit.ly/cmetbC […]

  7. lulu 5 September, 2010 at 11:05

    @4mall
    Bravo voua!! 🙂
    Dar(daaaa, exista si un mare dar) ai grija ca femeile insarcinate pe langa hormoni saltareti mai au si pofte. Si spre disperearea sotilor, aceste pofte variaza de la cirese(normal, in decembrie) la mobila pentru mansarda 😀

  8. sebra 5 September, 2010 at 11:18

    @lulu,
    Ai dreptate! Eu am poftit, da’rău de tot, un calculator :))

  9. Ciprian 5 September, 2010 at 11:52

    @4mall Aldehida este de vina. Cat timp tu te-ai imbracat, spalat pe dinti si pe chelie, ea trebuia sa se duca in masina. Ce tot astepta,sa fie carata pe brate/in carca pana la masina? Ehh.. Bine ca a asteptat atata timp sa-ti dea un telefon, de al naibii!! Putea sa te sune de cum ai plecat cu masina,nu? De alta data sa se duca singurica, daca e zapacita.

  10. pipzn 5 September, 2010 at 13:11

    Si uite asa, in urmatorii (cel putin) 10 ani, 4mall va ajunge sa regrete zilnic ca nu a fost sunat in acea zi fatidica de la servici

  11. pipzn 5 September, 2010 at 13:20

    un pic de off topic.

    de ce este nevoie ca un comentariu normal ca al meu sa stea in moderare? din spirit de solidaritate pentru 4mall care va tot fi “moderat” de acum incolo pentru ce a facut? sau pentru ca n-am platit ceva cotizatie?

  12. mifty 5 September, 2010 at 13:55

    pe mine m-a turbat nevastă-mea cu caramelele!!!
    după ce-a născut, nu le mai suferea, aşa c-am mâncat singur f’o 5 kile de caramele…
    daaaaar!!!
    ghiciţi din 3 încercări, acuma, care sunt dulciurile preferate ale lui matei!!! :))
    cu fi-mea lucrurile au fost destul de normale: porcării (aka orice crăpău posibil, da’ carne de porc să conţină… şi nevastă-mea m-a adus mai nou la disperare cu puiul, încep să nu-l mai suport), murături în toiul nopţii, şi ceva milka.
    fără marmoţică… marmoţica era “la incubator”, aşa că… ;))

  13. Rushenne 5 September, 2010 at 14:19

    Felicitari!!! 😛 Sa fie intr-un ceas bun! Vezi ca o sa ai multe de suportat in astea 9 luni … asa am auzit!!! :)) Sa aiba sarcina usoara!

  14. unmihai 5 September, 2010 at 15:11

    Niste cercetatori americani au zis ca DailyCotcodac inbunatateste fertilitatea. La Vivi a avut efect, NA a ramas insarcinata in timp ce comenta pe blog … acuma si 4mall.
    Bravo bah ! :d

  15. 4mall 5 September, 2010 at 16:40

    @Lulu,Sebra: Mda, la Aldehida a fost vorba de cercei…
    @Ciprian: Asa e, e vina ei!
    @pipzn: Cred ca ai pacatuit cu gandul, altfel n-ai fi ajuns la moderare
    @mifty: am retinut, ma voi feri de caramele!
    @Rushenne: Ai auzit bine! Partea buna e ca mai sunt doar 2 luni.
    @unmihai: Mersi bah!

  16. vizy 5 September, 2010 at 16:45

    Hahahha, doamne ce poveste! La mai mare…Si daca nu bei cafea trebuie sa te apuci de baut! Ai mare nevoie :)))

  17. silavaracald 5 September, 2010 at 20:19

    @vizy
    Cafea? La ce îi trebuie? Să mai fie și nervos după ce că e uituc? ;))
    @4mall
    Sarcină ușoară Aldehidei și nervi de oțel ție! 😀
    Felicitări! O să ai fată și o s-o cheme Formaldehida! 😀

  18. 4mall 5 September, 2010 at 20:38

    @slvc: Imi pare rau sa te dezamagesc, dar o sa fie baiat. Acum sa te vad: Denumeste noul compus chimic format!

  19. N.A. 5 September, 2010 at 23:57

    @4mall – Formaldehidu =))

  20. tahemet.blogspot.com 6 September, 2010 at 01:59

    @4mall
    Sarcină uşoară şi să vă bucuraţi de bebe!

    @NApt 4mall ar trebui să iasă un ester…

    @eu: eu de ce nu rămân însărcinată? că şi eu comentez aici de un an jumate!

  21. ErRon 6 September, 2010 at 04:51

    @4mall
    Nu esti normal!!!
    Da’ la ce te gandeai, in timp ce ti-ai scos masina din parcare, te indreptai spre spital/cabinet medical gine, ca te duci sa faci ce, acolo, fara materia prima???;))

  22. Carmen 6 September, 2010 at 08:13

    hahaha! mortal! si tata a uitat-o pe mama o data langa masina, dar nu mergeau decat la un restaurant, deci a fost iertat mai usor :)) cu toate ca mi-a spus ca l-au trecut niste fiori reci pe sira spinarii cand a vazut ca mama nu e in masina 🙂
    salutari aldehidei si sa va traiasca! mai asteptam cronici de sarcina 😉

  23. Carmen 6 September, 2010 at 08:15

    @tahemet: nu cred ca merge numai pe comentarii. eu imi exprim admiratia fata de julius de pe vremea cand scria la “7 plus” si tot n-am ramas insarcinata. ma gandesc eu ca duhul sfant al lui julius nu e destul de puternic 😉

  24. 4mall 6 September, 2010 at 08:38

    @tahemet: Renunta la prezervativ si totul se va rezolva de la sine
    @erRon: Nu-ti spusei, bre? Ma gandeam la cate chestii pot face eu in calitate de vedeta!
    @Carmen: Fiorii mei crezi ca erau calzi?

  25. iulian rinder 6 September, 2010 at 08:56

    Sunt curios ce telefon va primi 4mall cand va pleca de la Maternitate cu bebelusul si o alta doamna. Pana vor ajunga in pat isi va da seama de confuzie sau nu? O va pastra ulterior si pe aceea, pe principiul, ,,draga, oricum ne trebuia o bona”?

  26. Petrov 6 September, 2010 at 10:42

    ai fost la maruta?

Leave a reply