Postul nu e post destul

Te gustas icre negre?

Vivi Floricica

Cum nu știu o boabă de spaniolă, de câte ori vine Lăptuca de la muncă îl întreb ce cuvinte noi a mai învățat. Ieri n-a învăţat nici unul.

– Hm, nu prea am mai învățat, că azi am vorbit mai mult eu. Le-am zis cum e în România.

– Și ce le-ai zis?, îl întreb.

– Aaa, păi le-am zis că la noi stau icrele negre pe gard. Că avem atât de multe că ne batem cu ele, ni le punem în cap. Le-am zis că vin sturionii ăia și dintr-un pârț fac o găleată de icre.

– Nu ești sănătos, zic. Au râs ăia de tine.

– N-au râs, mă, Vicule. Ziceau că aici o cutiuță de aia mică, mică e scumpă rău. Să vezi ce ochi făceau când le-am zis că la noi nici nu se găsesc în magazin, că sunt atât de multe încât nimeni n-ar da bani pe ele. În România, le-am zis, numai săracii mănâncă icre negre. Îşi umflă burţile.

– Şi nu te-au întrebat ce naiba căutăm atunci noi în Spania?

– Păi le-am zis că viaţa în România e scumpă, venim aici ca să putem mânca şi noi, ca oamenii, brânză, salam şi pui.

Share:

44 comments

  1. carac 20 April, 2011 at 08:09

    Si cartifi, a uitat de cartofi

  2. Ionut 20 April, 2011 at 08:19

    de ce i-a mintit ma pe saracii oameni poate ne trezim cu ei in romanica, cum s-au trezit francezii cu tiganii :))

  3. camionagiu 20 April, 2011 at 08:19

    Pai nu le-ai zis esentialul la oamenii aia. Ca mulgem purceaua de sar carnatii in toate partile de ce n-ai zis? Si ca strugurii la noi contin vin, mananci doi ciorchini si te faci muci. Ca maidanezii la noi sunt numai golden retriveri si samoyezi.
    Daca noi nu promovam Romania atunci cine?
    (n-o bagati pe aia cu Udrea, ca e previzibila si am inchis jocul pe partea asta)

  4. 4mall 20 April, 2011 at 08:31

    @Vivi: Pai in ce limba comunica Laptuca cu bastinasii, daca inca nu hableste spanioleste?

  5. Pentru de dimineață | aghiuţă 20 April, 2011 at 08:41

    […] Te gustas icre negre? […]

  6. eftimie 20 April, 2011 at 09:01

    @4mall: Ce eşti copil? În Spania, pe lângă andaluză, castiliană şi catalană, româna e limbă oficială. La fel ca-n Italia.

  7. Ivan 20 April, 2011 at 09:07

    Eforturile echipei tehnice (pardon de expresie) nu au dat rezultat, tot nu s-a reparat RSS-ul.

  8. camionagiu 20 April, 2011 at 09:32

    Ca sa nu mai spun (sper ca si Eftimie este de acord cu mine) ca in timp ce unii se lafaie la Nerja pe bani usor castigati (ca sa nu zic nemunciti) la Daily Cotcodac, altii, oameni de bine care trage de la sare ochi si are si cultura, e platiti in like-uri pe post de nasturi.

  9. Ciprian 20 April, 2011 at 09:52

    Deja al doilea text de cand ai plecat. Nu ai mai scris atat de mult de cand erai insarcinata si ti-ai uitat parola blogului tau. Zau ca ar trebui ca Julius sa-ti deconteze biletele de avion.

  10. Delia 20 April, 2011 at 09:53

    No me gustan icros negros, eu manc’ numa’ ambrozie (din aia de’a zeilor, nu de pe marginea drumului, evident!)

  11. Claudiu 20 April, 2011 at 09:59

    si uite asa o sa avem mari probleme cu spanioli cand o sa intre in vrie ( FMI ) si or sa caute icre negre

  12. undera 20 April, 2011 at 10:16

    Dar de praz nu le-ati povestit nimic? De padurile virgine din jurul Craiovei?

  13. silavaracald 20 April, 2011 at 10:23

    Cum? Voi mâncați icrele negre? :-O
    Eu le dau la câini, că mi se par cam seci așa, fără un Chardonnay de Murfatlar lângă ele.
    Ce-a mai decăzut și țărișoara asta… 🙁

  14. kekee 20 April, 2011 at 10:25

    $ undera
    De virginele din pădurile din jurul Craiovei ?

  15. kekee 20 April, 2011 at 10:28

    @ 4mall
    Limba gimnastică.
    Tu nu ştii că fiecare român plecat în străinătate la cules de căpşuni e un descndent a lui Cervantes sau Dante. Conversează aşa de fluent că dup-o juma de oră are febră musculară la mâini.

  16. kekee 20 April, 2011 at 10:29

    $ vivi
    Dar A-seiz ţai cumpărat ?

  17. M3bis 20 April, 2011 at 10:46

    @Ivan
    Deh, mai intră şi tu pe site, nu toată ziua, bună ziua din reader…

  18. undera 20 April, 2011 at 10:49

    @kekee: Virginele ca virginele, dar profesionistele…

  19. silavaracald 20 April, 2011 at 11:02

    @kekee: Ce-i ăla? :-??

  20. N.A. 20 April, 2011 at 11:13

    Deci lasa prostiile si zi pe unde anume stai prin Spania, ca acu’ vine perioada concediilor si vrem si noi sa te vizitam! 😀
    Acuma tre’sa vin cu icrele negre la pachet daca zici ca amarastenii aia le dau asa scump?!

  21. camionagiu 20 April, 2011 at 11:44

    rog un admin, daca nu fac raiting bun cu al doilea comentariu sa il stearga (ca si pe acesta), dar sa reporteze cele 2 like-uri (luate, totusi, cu sudoarea fruntii) la primul comentariu, sa ies decent si din ziua de astazi.
    multumesc!

  22. M3bis 20 April, 2011 at 11:46

    @camionagiu:
    Ce iese la afacerea asta?

  23. Dan1 20 April, 2011 at 11:49

    @M3bis: O canistra cu motorina! :))

  24. sebra 20 April, 2011 at 11:50

    Icrele negre merg cel mai misto cu mamaliga. Stiu asta de la niste lipoveni din balta. Si cu “lichior de toporasi”.

  25. camionagiu 20 April, 2011 at 11:56

    @M3bis @Dan1
    credeti-ma, nu vreti motorina de camion de la mine, ca dupa aia stati cu injectoarele in gura si suflati la ele fara sa cante.

  26. M3bis 20 April, 2011 at 12:02

    @Dan1, @Camionagiu – Lăsaţi-o pe asta cu motorina, că găsesc eu vreun coleg cu economie!

  27. Dan1 20 April, 2011 at 12:10

    @camionagiu: Sau putem apela la Laurentiu. =))

  28. Dan1 20 April, 2011 at 12:12

    @sebra: “lichior de toporasi”? Eu stiam ca beau spirt medicinal direct din sticla! =))

  29. delia 20 April, 2011 at 12:20

    chiar, lichioru de toporaşi nu e băutura oficială a judeţului vaslui?

  30. ThoR 20 April, 2011 at 12:20

    nu pot sa nu observ ca de cand cu emisiunea aia de la antena cu un fel de top forbes al blogarilor nu prea mai apar articole semnate decat de Julius si acum de Vivi( care nu cred ca a vazut emisiunea)…da bre salariile la oameni =))

  31. ThoR 20 April, 2011 at 12:22

    @M3bis: daca spun “salarii” intru la moderare?=))

  32. M3bis 20 April, 2011 at 12:24

    @Thor, nu bre, ţi-ai greşit adresa de e-mail şi primul comentariu intră la moderare automat!

  33. kekee 20 April, 2011 at 12:33

    @ delia
    Nu, în Vaslui sunt oficiale topoarele.

  34. ThoR 20 April, 2011 at 12:37

    @M3bis: aha…asta e un fel de capcana ptr T0ader=))

  35. sebra 20 April, 2011 at 12:52

    @Dan1,
    Lichiorul de toporasi este spirtul medicinal trecut prin paine. De aia mananca icrele negre cu mamaliga, painea e pastrata pentru alte scopuri :))

  36. Stephanie 20 April, 2011 at 13:34

    Stiti, chestia e ca, sunt destul de multi romani scoliti care sunt nevoiti sa presteze munci sub nivelul lor prin strainataturi. Acuma, daca esti si un pic mai dracos, asa, dupa ce iti servesc bastinasii aerele lor de superioritate, nu te poti abtine sa nu faci misto de ei. Adica, sunt destul de multi care, de la nivelul de gunoier, spalator de vase, holoangăr etc. isi permit sa-si dea cu parerea apropo de primitivismul romanilor, desi ei nu sunt in stare sa puna nici degetul pe harta ca sa indice “Romania”. E si pacat sa nu te joci putin cu creierasii lor de gaina. Bravo, domnul Vivi! 🙂

  37. Insignifianta 20 April, 2011 at 14:15

    @camionagiu: Da-le, bre, incoa, injectoarele alea! Ca la pariu ca sunt curate de poti sa si canti la ele, da’ nu stie tot melteanu gama de baza! 😀
    @Dan1: Bine ca esti tu informat destept! 😛
    P.S. Care se mai ia de padurile din jurul lu’ Craiova, il rog pe fratele meu roz, Cemeseu, sa-l faca personaj de poveste! Ia uiteee, cata aroganta! 😀

  38. aisha 20 April, 2011 at 14:29

    da. teoretic, la breakfast, orice roman poate servi tartine cu icre de Manciuria! practic, nu!

  39. kekee 20 April, 2011 at 14:31

    @ stephanie
    Las’ că sunt şi mulţi de ai noştri, faţă de care orice părere, oricât de negativă ar fi, e un superlativ.

  40. serban 20 April, 2011 at 15:11

    @aisha:
    Da, doar că eu aş dori să fiu servit.

  41. aisha 20 April, 2011 at 15:20

    @serban: cu icre negre sau cu icre rosii?
    acasa sau la restaurant? de un chelner roman sau de unul strain?

  42. serban 20 April, 2011 at 15:25

    @aisha: da

  43. aisha 20 April, 2011 at 15:33

    @serban: faptul ca vrei sa fii servit presupune faptul ca vrei sa platesti!

  44. Stephanie 20 April, 2011 at 20:52

    @kekee: Lasa ca stiu eu ce spun… Era in perioada cand se expulzau la greu tiganii (eu locuiesc in Franta) si, ce crezi? Se trezeste vorbind una din femeile de serviciu de la firma, cum ca ea, daca ar trebui sa aiba sef un “tigan de roman” , si-ar da imediat demisia. Fara vreo aluzie la subsemnata, pentru ca nu ma cunoaste si , oricat as dori eu sa socializez, indivizii care au in vocabular maxim 50 de cuvinte nu intra in sfera mea de interes.
    Spre comparatie, vecinii mei: locuiesc intr-un ansamblu rezidential populat de persoane foarte bine “situate”, atat material cat si dpdv al educatiei. Usa-n usa cu mine e o cucoana, medic specialist in acupunctura si homeopatie, profesor universitar la Universitatea de Medicina din oras, membru de onoare al nu stiu carei universitati de prin USA, scrie articole la nus’ce revista de specialitate, in fine, iti ia ceva vreme numai sa ii citesti cartea de vizita. Tipa e sociabila, amabila, trage cate o barfa cu sotul meu cand se intalnesc pe palier, evident ca stie ca suntem romani, n-are nici o treaba. Ma intalnesc cu doamnele din alte cladiri din rezidenta cand vin de la serviciu sau de la cumparaturi, ma intreaba ce colegiu am ales pentru fiu-meu, imi recomanda scolile cu cea mai buna reputatie, ma intreaba ce am facut in week-end, una mi-a spus ca stie o macelarie unde pot gasi cea mai buna carne de miel si de vitel, ca ea cumpara de acolo de o viata si e foarte multumita etc. etc.
    Sunt peste 100 de apartamente, in total, in cele 8 cladiri din rezidenta, ii cam cunoastem pe vecini, toti, fara exceptie, se comporta impecabil, dar… femeia de serviciu nu suporta romanii!

Leave a reply