Postul nu e post destul

Un mister cu indicatoare

Ceea ce puteţi vedea în imagine este spatele unui indicator de circulaţie din Capitală. Mai precis, după cum vă indică şi săgeata (eu am pus-o, nu era din natură, deşi în Bucureşti nu m-ar mai mira nici aşa ceva), este vorba de un indicator garantat.

Cum nu pot presupune că primăria a plătit de vreo zece ori mai multe pe aceste indicatoare doar fiindcă scrie pe ele că-s garantate (nu pot pentru că n-am acte, altfel sunt sigur că aşa a fost), nu-mi rămâne decât să fac speculaţii. De pildă, s-ar putea ca alte indicatoare, de calitate inferioară, să-şi schimbe semnificaţia peste noapte: de pildă, dintr-un “Cedează trecerea” te pomeneşti că a doua zi s-a transformat într-un “Drum cu denivelări” sau chiar direct într-un semafor. Dar şi mai plauzibilă mi se pare varianta că indicatorul respectiv este garantat să fie respectat de toţi participanţii la trafic; dacă cumva vreun şofer nu îl respectă, firma vine imediat şi înlocuieşte, pe cheltuiala primăriei, indicatorul, fiindcă e clar că e defect.

Share:

22 comments

  1. Serban 3 January, 2011 at 17:33

    Iar firma producătoare cred că e aia care face vestele reflectorizante pentru poliţişti

  2. Ferdinand 3 January, 2011 at 17:40

    Sau poate a vrut să sublinieze faptul că acel obiect este garantat un indicator și nu care cumva să-ți treacă prin cap să te folosești de el în alte scopuri decât de a te bucura de indicația ce ți-o dă.

  3. Arsulici 3 January, 2011 at 17:53

    Da, mișto poza, bine ați făcut că ne delectați cu ea, DAR Fraților, voi chiar vă uitați pe spatele indicatoarelor când mergeți pe stradă? Clar, Pircă are mult prea mult timp liber 😀
    Acum înțelegem de ce nu ne-a mai delectat cu aventurile generalilor lui Napoleon (VSOP)

  4. Cornel 3 January, 2011 at 17:54

    Nici numele firmei producatoare “Vesta Investment” nu e mai inspirat.O firma cu sufix investment producand indicatoare. Probabil mai rentabil decat investitiile pe piata de capital

  5. Serban 3 January, 2011 at 18:04

    Sigur că ne uităm pe spatele indicatoarelor, n-avem de ce să ne uităm pe faţă. Pircă şi cu mine suntem pietoni şi mergem cel mult cu tramvaiul.

    VSOP =)) nu-mi place de loc cum se tăvăleşte ăsta pe jos dar asta vroiam să spun

  6. ThoR 3 January, 2011 at 18:04

    @Arsulici: pai asta arata faptul ca omul e atent la detalii ceea ce nu e chiar de ici de colo ….hai sa fim seriosi acuma …..si asa ca de incheiere ca poate ii era dor lui julius : SA SCRIE NUMAI PIRCA ..CA EL STIE =)) =)) cred ca merg direct in spam=))

  7. Serban 3 January, 2011 at 18:11

    @ThoR: nu, in spam se ajunge din motive ciudate, absconse şi stranii.
    De exemplu dacă faci greşeala sa scrii primul comentariu în loc să începi, ca oamenii înţelepţi, direct cu al doilea sau al treilea

  8. Dan1 3 January, 2011 at 18:18

    @Arsulici
    Pa’ d-aia se-ntâmpla dom’le accidente, ca participantii la trafic, în loc sa se uite pe fata indicatorului, se uita pe dosul lui si mai si retin diverse inscriptii aiurea facute de pustii astia cu spray-uri… =))
    @Pirca
    Da’ “ATON”, “CES” nu scria (pe fata indicatorului)? :))

  9. Serban 3 January, 2011 at 18:25

    @Dan1: ai grijă, de astea nu se râde
    roagă-te admini să te bage la spam că aşa poate scapi

  10. sebra 3 January, 2011 at 18:26

    E-n garanţie. Adică nu se duce vopseaua la prima ploaie :))

  11. Dan the man 3 January, 2011 at 18:28

    Înscrisurile indicatoarelor de informare turistică trebuie realizate conform SR 1848-1/2008. Fondul este de culoare maro sau albastru, denumirea obiectivului este inscripţionată cu alb şi pictograma este de culoare neagră pe fond alb.
    De asemenea, indicatoarele vor avea aplicate: o etichetă greu destructibilă, inscripţionată cu denumirea producătorului sau furnizorului, numărul agrementului tehnic, producătorul foliei reflectorizante, anul de fabricaţie, seria indicatorului şi cuvintele « indicator garantat », denumirea proiectului in format prescurtat (se va stabili de beneficiar in faza de proiectare) şi cine finanţează proiectul.

  12. Insignifianta 3 January, 2011 at 18:54

    Daca nu scria ODL pe emisfera stanga spate (caci poza e clar ca e trunchiata; voit?! – iaca-ta o intrebare! si daca nu scria nici pe indicator – poza fatza; de ce n-a fost surprinsa si fatza? – iaca-ta alta intrebare!, atunci sigur scria pe banca pe care o mascheaza.
    El, indicatorul, pe ea, o, adica pe banca, o mascheaza.
    Daca nu cumva, prin absurd, scria doar ASK.

    Si sa stiti de la mine ca ATON scrie doar pe stalpii de inalta tensiune sau chiar pe aia de mai mici. Si tensiune, si inaltime.

    P.S. ODL mai scrie si pe garduri.
    P.P.S. Ce e ala ODL? Ca ATON stiu ce inseamna.

  13. Vlad 3 January, 2011 at 18:57

    Pune sageata un pic mai sus si o sa vezi Vesta Investment. Este o companie care are exclusivitate in vanzarea tuturor marcajelor rutiere autorizate si a altor accesorii din domeniu. Ironic este ca acest lucru nu prea iese in presa.

  14. Pirca 3 January, 2011 at 19:06

    @Dan the man
    Doar că nu-i turistic, e ăla de ocolire din refugiul de tramvai.

  15. Sare'n Ochi 3 January, 2011 at 19:34

    Garantat Vanghelie? =)) =)) =))

  16. costin 3 January, 2011 at 20:25

    Recunoaşte, chestia asta ai descoperit- cand ţipai la pantofi.
    Altfel nu găseai tu ce scrie acolo, neam.

  17. Dan1 3 January, 2011 at 21:22

    @Insignifianta
    Ce inseamna frate soro aton? Ca m-a bagat la idei Serban asta!

  18. Insignifianta 4 January, 2011 at 00:39

    @DanUnul:
    In unele cazuri, aton este un atom de la care a spalat ploaia bastonasul al doilea de la m, sau, daca presupunem cazul mai corect, cu majuscule, ATOM-ul initial, la care n-a stiut analfabetii sa faca si-a doua liniuta, ca un / si le-a iesit, deci, practic, ATON.
    Iar in alte cazuri, ATON este un AFON la care a sters zapada, cand s-a topit si, practic, a devenit tot ploaie, liniutza mai mica si mai mijlocie de la F si-a mutat-o (ei, cine? niste analfabeti!) in stanga sus, sa-l formeze pe T . 😛
    Ambele aceste doua explicatii le-am gasit cand ma rasteam la niste ciori.
    Si-o data la o broasca testoasa.

    Mai exista o explicatie, dar nu cred ca e chiar cea mai corecta:
    http://www.atontransilvania.ro/
    Ca, ce sa caute aia din judetul lor,Timis, sa scrie pe stalpii din judetul nostru, Bucuresti?!

    Asta e cea mai falsa: http://articole.famouswhy.ro/aton/
    Parerea mea.:D

  19. Insignifianta 4 January, 2011 at 00:51

    Da’ ODL? ODL ce inseamna?
    Ca eu asta nu inteleg, decat. =))

  20. Mihai 4 January, 2011 at 09:16

    Stalpii intra si ei in aceeasi garantie? :))))

  21. Dan1 4 January, 2011 at 10:32

    @Insignifianta
    Merci de explicatii, eu crezui ca vine de la Athlon. ODL habar n-am ce-ar putea insemna.

  22. Serban 4 January, 2011 at 16:06

    @Dan1: astea sunt găşti de cartier care acum nu mai sunt de cartier pentru că s-au extins la nivelul întregului oraş şi sunt pe cale să acţioneze şi să câştige adepţi la nivel naţional. Modelul lor sunt cele americane care au ajuns sa fie prezente la nivel internaţional.
    Bineînţeles, Pircă ne-ar putea spune o poveste frumoasă şi despre un Aton de mult mai de demult care amurit suficient de spectaculos.

Leave a reply