Postul nu e post destul

Gropaniada lui Oprescu

Radu Pircă

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a reuşit azi să prindă deschiderea la jurnalele de ştiri (l-a ajutat un pic şi Brad Pitt, că nu s-a despărţit de Angelina). Dacă cumva nu ştiţi despre ce este vorba: primarul s-a întâlnit cu asfaltatorii pe tema gropilor apărute iarna asta şi au avut o discuţie prietenească, ca între oameni care nu se pot certa de la un rahat cu ar fi banii contribuabililor (puteţi să şi ascultaţi înregistrarea). În cadrul discuţiei, Oprescu a botezat campania de imagine din jurul reasfaltării Capitalei “gropaniada” (zic “campanie de imagine” ca să nu vă speriaţi că o să şi astupe gropile şi v-aţi luat degeaba 4×4). Acum toată presa se ia de primar pentru “gropaniadă”, de parcă ar fi făcut ceva rău (deşi probabil e vorba de ziarişti din provincie, orice bucureştean vă poate spune că Oprescu nu a făcut absolut nimic). Realitatea e că urmaşului lui Lis şi Halaicu i-a venit o idee absolut genială: orice problemă trece cu un joc de cuvinte! Si nu orice joc de cuvinte: unul legat de ceva ce se petrece în această perioadă (de olimpiadă, adică; sper că nu vă gândeaţi că lui Sorin Oprescu i-a mers gândul până la “Iliada” şi că a făcut o glumă de intelectuali elitişti cu liceul terminat la zi).

Gândiţi-vă ce aţi reţinut din tot scandalul (îmi pare rău, dar nu am de unde să vă dau un link spre un clip de YouTube unde discuţia între Oprescu şi regii asfaltului să fie rezumată de nişte lolcats, există doar înregistrarea asta plicticoasă). Aţi reţinut că Oprescu i-a pus pe asfaltatori să arunce ceva material acolo, numai să se astupe gropile repede? Aţi reţinut că le-a spus că banii nu contează, pot cere oricât, numai să nu se mai ia lumea de el că e plin de gropi? Aţi remarcat că le-a spus să îmbrace oamenii care repară gropile în portocaliu (evident, pentru că e o culoare relaxantă, care te duce cu gândul la portocale şi la vacanţe exotice)? Aţi văzut vreun titlu gen “Primar corupt, dă un cec în alb regilor asfaltului” (desigur, nu e vorba de domnul Oprescu, că n-aş vrea să mă dea în judecată, e aşa, un exemplu la modul general)? Nu, tot ce aţi ţinut minte e genialul calambur “gropaniada”. Joc de cuvinte pe care televiziunile de ştiri îl vor repeta în orice titlu legat de Oprescu un deceniu de acum înainte – dacă nu credeţi, gândiţi-vă cam de cât timp se fac glumele cu “almanahuri” şi “care este” atunci când se dă o ştire cu Vanghelie; nu există dovadă mai bună că editorii au nivelul de inteligenţă al unui copil de şase ani. Cu sindromul Down. Dacă mai scoate vreo două-trei din astea, Oprescu ajunge sigur preşedinte (sigur, o să spuneţi că românii nu-s aşa superficiali, că doar n-au votat până acum candidaţi doar pentru că şi-au scos ochelarii şi au întrebat “credeţi în Dumnezeu, domnule…” sau “Hă hă hă”).

Ce mă miră pe mine e că n-au descoperit americanii chestia asta înaintea noastră. Vă daţi seama că amărâţii ăia din Haiti treceau zâmbind peste cutremur dacă era botezat “Seismiada”?

Share:

13 comments

 1. mih 17 February, 2010 at 13:03

  Esti carcotas, pei nu tre’ sa manance si gura lu nea oprescu nu tre’ sa traiasca si el decent, plus ca nu trebuie sa fie mai prejos decat predecesorii. Cat despre banii contribuabililor, da-i in masa au ce merita.

 2. Ivcelnaiv 17 February, 2010 at 13:56

  nici eu nu ma pricepez
  asa ca mai bine lovez, smsez si aberez

  azi păpădiez si recomandez

 3. Silvy 17 February, 2010 at 14:32

  Numa` sa faca odata si sa taca. Ca incepe sa o dea in balarii.

 4. Ensi 17 February, 2010 at 15:20

  Las’ ca-i bine. Am buget de masina secand-hend, eu vreau Accord nevasta vrea Land Rover. Daca tot o sa castige ea (EVIDENT!!!) macar sa stiu ca am la ce s-o folosesc

 5. Bear Grylls 17 February, 2010 at 16:36

  Astfel devin bucurestenii mai stresati chiar decat puii din articolul anterior.
  Ce bine e sa locuiesti in provincie!Mergi pe jos la serviciu si trebuie sa ocolesti doar masinile parcate intr-o nesimtire pe trotuare.Iar daca esti mai solid musai sa-ti iei abonament la sala,ca nu te poti strecura printre ele ca sa intri in scara blocului.

 6. sixtyniner 18 February, 2010 at 09:17

  Bine, era vorba de “almanahe”, dar probabil că ai vrut să subliniezi că nu faci parte din categoria în discuţie. Subtil, recunosc. 🙂

 7. m 18 February, 2010 at 10:29

  acum o sa se spuna despre vanghelie dalinplm.
  nu mai exista strada fara gropi in tot bucurestiul. oprescu e un dobitoc si zicea ca suntem noi bulangii ca am lasat masinile in strada, c-o sa ni le ridice. pai bai bulangiule nu ai facut nicio parcare, unde vrei sa-mi las masina!

 8. oake 18 February, 2010 at 11:02

  abia ce a candidat pentru prezidentiale, i-ar trebui ceva mai mult de imbogatirea DEX-ului, ca de pilda inventarea unei flacari movulii care sa si astupe gropile

 9. N.A. 18 February, 2010 at 11:24

  Lasa, dom’ne, cui ii trebuie un primar serios si competent?! Bine ca e simpatic, asta e important, sa ne distram cand il vedem la televizor!… Nu d-aia ni-i alegem?!

 10. elena 18 February, 2010 at 11:56

  eu in locul vostru m-as bucura sa am un primar ca doctoru,cel putin as avea motiv de distractie.la mine e primar un plicticos de te ia somnul.avem nevoie in vremurile astea grele si de ceva distractie ca altfel o luam razna de atitea griji

 11. sixtyniner 18 February, 2010 at 13:54

  Elena? Elena de la Guvern? Sau Elena din U-Parlament? Ai dreptate, Elena, ne-ar trebui mai multă distracţie şi să mai uităm de griji. Ce atâta pâine şi circ, mai bine circ şi circ! Sau şi mai simplu: nişte psihotrope, “droguri uşoare” ca sa te citez, că etnobotanic oricum înseamnă cu totul altceva.

 12. iulian rinder 18 February, 2010 at 20:10

  La Brasov s-a inventat un alt fenomen unic in zona si univers. Topirea zapezii a determinat si topirea asfaltului. Pus cu fonduri grele si publice de ,,printisorul” asfaltangiu Butuza. Asa ceva nu e din drum, mai ales ca la ora care va scriu Butuza, Scripcaru, Udrea (femeiea? ministrul?), Blaga si altii chefuiesc in noroiul de langa defunctul Tractorul pentru ca domn primare a inaugurat o bucata de ghiata. Sa se dea unii la anu si multi ani inainte, ce va dorim si dvs.Daca se topeste si aia, ce dracu ne facem ca locuitori de supt Tampa alesilor? Ca de Tractoru stim ce s-a ales.
  P.S. tov Julius cred ca imi esti dator cu un raspuns.
  Iulian RINDER

 13. Daily Cotcodac »  Lipscanii, pe urmele Pompeiului 12 April, 2010 at 17:06

  […] trecut, unde speră să găsească soluţii pentru Bucureşti. Nu vă speriaţi, n-o să circulăm cu care cu boi pe drumuri de pământ – în principal deoarece drumuri de pământ practic avem deja, deci nu mai iese de un contract […]

Leave a reply