Postul nu e post destul

Evenimentul zilei de ieri: Se naşte Eminescu

Ov. Eftimie

Pe 15 ianuarie sărbătorim cea mai importantă zi din cultura română, după cum am aflat de la televizor. Imaginaţi-vă o zi în care Liiceanu ar spune lucruri inteligente şi interesante, Cărtărescu ar şti câte ceva despre femei şi apoi ar scrie o carte foarte bună pe această temă, iar Chilian ar vorbi limba română la un nivel aproape acceptabil – ei bine, nici măcar acea zi nu ar fi atât de importanta ca ziua de azi. Fiindcă pe 15 ianuarie s-a născut poetul nostru naţional, Mihai Eminescu, cel mai bun poet care l-a avut România vreodată, un adevărat Hagi al Poeziei.

Iată ce am aflat despre el din câteva referate de pe net, locul unde se face şcoală cu adevărat.

“Eminescu – omul si poetul reprezinta culmea stralucitoare a literaturii romane, gloria neasemuita a poeziei romanesti de-a lungul timpului. El este poetul nostru national, exprimand si intruchipand in opera sa generala, intr-o sinteza de mare profunzime, trasaturile specifice ale poporului roman”.

Notă: Deci nu am exagerat deloc când am spus că Eminescu este un Hagi al Poeziei – sau, cum îi spuneau contemporanii, Baudelaire din Carpaţi. Vedem şi că el întruchipează toate trăsăturile specifice ale poporului român. Care sunt acestea, ştim foarte bine: seriozitate, hărnicie, ospitalitate, ca să nu mai vorbim de proverbiala loialitate care a făcut din poporul român al aliat de nepreţuit în orice fel de război.

In toamna anului 1869, poetul merge la Viena pentru studii universitare, unde ramane pana in 1872. Aici o intalneste si pe Veronica Micle, cea care va deveni iubita din taina a poetului.

Notă: Acesta, dragi copii, este un referat premium, din care am aflat că Eminescu a avut o iubită de taină, Veronica Micle. Ce nu vă spune referatul e că Eminescu o agăţase pe vremea când ea era încă măritată şi mamă pentru că, în realitate, Luceafărul doar scria despre copile sprinţare, de plăcut îi plăceau MILF-urile. De asemenea, să nu uităm că puţin sifilis îi conferea întotdeauna femeii un plus de farmec în faţa marelui poet.

“Viata lui Eminescu este una exemplara. Nu este viata unui sfant si nici a unui erou in sensul consacrat de biografiile care idealizeaza. Este viata unui geniu care a trait permanent cu privirea atintita spre inaltele idealuri: de arta, de cunoastere, nationale, de puritate sufleteasca si de daruire, care a trait aproape exclusiv prin si pentru opera sa, neacceptand compromisuri si daruind acestor idealuri tot ce avea mai bun in propria fiinta, pana la negarea de sine”.

Notă: De aici n-am înţeles decât că, dacă ar fi trăit astăzi, Eminescu ar fi fost mai tare chiar decât Tudor Chirilă.

Nicolae Iorga vorbea despre poet ca fiind in realitate “expresia integrala a sufletului romanesc”. C.Noica spunea : “Darul ce ni s-a facut prin Eminescu? A aparut in lumea noastra un om care a ales sa fie un om deplin . Cineva care n-a voit sa fie al doilea”.
Eminescu ,prin forta creatiei sale, provenita dintr-o cultura vasta ,dintr-un orizont afectiv si spiritual nelimitat ,prin opera sa ,realitate artistica strabatand egal timpul , despre care N.Iorga spunea ca este “cea mai vasta sinteza facuta de un suflet de roman” a facut “ca toata poezia acestui secol sa evolueze sub auspiciile geniului sau ,iar forma infaptuita de el a limbii nationale sa devina punctul de plecare pentru intreaga dezvoltare ulterioara a vestmantului si cugetarii romanesti”(T.Maiorescu).”

Practic, nici nu ştiu cum să vă spun să nu vă şochez dar cred că, din ce am citit despre el, Eminescu a fost un poet mai mare decât Adrian Păunescu.

Share:

54 comments

  1. andryusha 15 January, 2011 at 10:47

    Păunescu e, cumva, autorul nemuritoarelor versuri “Cine are casă pe pământ/ Nu-n gând…” ? =))

  2. ErRon 15 January, 2011 at 11:04

    Eftimie, te-ai intrecut pe tine insuti in documentare, seriozitate si patriotism!
    Tare mi-ar place o recenzie la una dintre poeziile din manualele scolare!
    Poate castig concursul cu Sinaitul si o obtin!:D

  3. Constantin 15 January, 2011 at 11:10

    e putin incurcata, baudelaire a fost simbolist, iar eminescu romantic pe vremea cind romantismul mai era cool numai in romania si albania. e drept ca amindoi aveau sifilis. de fapt daca banica e elvis din carpati de ce nu…

  4. Oana 15 January, 2011 at 11:16

    Din ce inteleg eu aici, Eminescu n-a avut caine.

  5. dr.Lecter 15 January, 2011 at 11:16

    Asta e una dintre situatiile in care stiu ca trebuie sa tac, si nu ma abtin, totusi. (ale dracu’ muieri!)
    Poezia lui Eminescu, nu m-a sfasiat, recunosc, dar il iubesc pentru nationalismul lui, care a adus destul de multe note fruste contemporanilor lui, astfel incat acestia sa-si fi dorit sa-l “piteasca”. Nici in idila lui cu Micle, nu cred; ea a fost un fel de Bianca lu Bote sau mai bine Moni a lu Iri, adica o moldoveanca frumoasa, avida de reclama.

  6. Delia 15 January, 2011 at 11:18

    Uite ca mi-am amintit de ce eram asa de bucuroasa cand am terminat liceul….

  7. sendroiu 15 January, 2011 at 11:53

    eftimie, eu zic ca te-ai cam aventurat cu concluzia aia: bardu’ a tinut cu doua echipe (si cu Craiova si cu Rapid), pe cand Eminescu nu a fost in stare sa tina nici macar cu Foresta Falticeni …

  8. clara 15 January, 2011 at 11:55

    Hei, aniversam omul sau poetul?

  9. camionagiu 15 January, 2011 at 12:00

    Memoria comunismului ati intinat-o, pe a Luceafarului la fel, mai ramane sa va luati de Sadoveanu aducand in lumina reflectoarelor cotcodaciene legaturile lui cu Mitrea zis Manivela si cu unul Cocor…

  10. eftimie 15 January, 2011 at 12:06

    @Oana şi Constantin Eminescu nu a avut câine, dar tatăl lui Baudellaire a fost ambasador în România (Ţările Române) şi a venit cu fiul său aici care, în acea perioadă, avea obiceiul să doarmă sub pat. Ar putea fi o chestie legată de felul în care îl încuraja România sau, pur şi simplu, Baudellaire era la fel de simbolist ca alţii de teapa lui.

    Despre Baudellaire mai ştim că este citat în filmul Immortel (ceva din Fleurs du Mal), realizat de un franţuz şi un ex-iugoslav (jumate bosniac, jumate ceh) pe nume Enki Bilal. Sunt suficient de confuz acum sau mai continuăm cu vrăjeli de-astea cu curente literare şi alte prostii?

  11. petrov 15 January, 2011 at 12:47

    n-are el saracu nici o vina ca exegetii lui is dobitoci.

  12. borg 15 January, 2011 at 13:01

    word!

  13. Constantin 15 January, 2011 at 13:13

    eftimie, nu ziceam atita de curente literare, ideea era ca eminovici asta al tau era un fel de dan spataru in epoca led zep, intelegi tu ce vreau sa zic.
    “nerecunoasterea lui internationala” vine partial si din faptul ca cinta romante cind lumea europeana vroia sa asculte b.b. king. asta e parerea mea, faptul ca nu-ti place ma intristeaza profund, dar doar atit 🙂
    baudelaire e deschizator de drumuri, e f-cking beatles, e precursorul si initiatorul poezie moderne, nu exista nici un punct, absolut nici un punct comun cu emionovici dupa parerea mea. sorry, my opinion…

  14. tracker 15 January, 2011 at 13:24

    maiorescu avea o problema cu virgulele.
    +1 delia

  15. aisha 15 January, 2011 at 13:58

    15 ianuarie 1622 – a venit pe lume Molière. dar pe el l-ati ignorat, nu-mi explic de ce. pai ori suntem francophili ori nu mai suntem?!
    unde-i ,,proverbiala loialitate,, fata de cultura franceza, sora noastra de ginta latina?! e.g., Gheorghe Eminescu a scris o carte despre viata lui Napoleon Bonaparte(monsieur Pirca sigur stie). nu stiu daca Gh.E. era ruda cu poetul national, dar m-am gandit la el automat dupa ce a fost mentionat Gh. Hagi(talentat ca jucator, execrabil ca antrenor – practic, opusul lui Pitzurca, ah! nu m-am putut abtine)!
    PS E uşor a scrie versuri. Când nimic nu ai a spune,
    Înşirând cuvinte goale. Ce din coadă au să sune. – by Michel Eminesco
    – Sir Eftimie, de ce nu l-ai comparat cu Michel Platini? parca ar fi sunat mai bine! astea-s rautacisme la adresa lui Michael Eminesku!
    si, da, a fost un geniu. neinteles! ca si alte genii! cum ar scrie unii -R.I.P. Eminescu!

  16. dyers_eve 15 January, 2011 at 13:59

    OMG, Hagi are o amanta cu sifilis ???!!!

  17. M. E. « Foarfeca 15 January, 2011 at 14:00

    […] în cap, dreptu-i că de data asta mi-a amintit netul despre aniversare. Mai exact, ăst articol satiric. Și mă uit așa și judec cu mintea mea de acuma exemplele de comentarii: […]

  18. Constantin 15 January, 2011 at 14:05

    aisha, albanezii au geniile lor, kazahii la fel, sa nu mai vorbesc de tunisieni, a, si era sa-i uit tocmai pe ecuadoreni. nu crezi ca ar trebui sa fie ceva mai multi de acord decit o singura natiune ca baiatu asta a fost geniu? nu de alta da de aialalti in afara de eminescu de care imi aduc eu aminte ca se spune ca sint genii sint oarecum baieti despre care cam toate natiunile au cazut de acord ca cam erau.

  19. sebra 15 January, 2011 at 14:08

    Eminescu rulz pe FB şi pe bloguri:)). Lumea e pătrunsă rău azi de Luceafăr.

  20. clara 15 January, 2011 at 14:32

    Intr-adevar , geniul lui Eminescu este un subiect tabu ptr. romani.Ne agatam de asta ca de sfintenia lui Stefan cel Mare. Cred ca ramane un poet mare, cu anumite parti remarcabile ale operei , fara a fi neaparat genial.E in regula, putem sa-l iubim si sa-l admiram si asa. Nu e nimic ofensator in asta. Oricum distanta dintre noi, oamenii obisnuiti ,si el e la fel de greu de masurat,geniu sau nu. Poate ar trebuie sa ne uitam in secolul urmator ptr (cel putin) un poet aproape de geniu.

  21. aisha 15 January, 2011 at 14:47

    deci, haideti, totusi, sa nu-l denigram prea mult pe Hagi! este si el un simbol al Ro, ca si Ilie Nastase.
    eu nu cred ca Hagi are o amanta. de ce? iata argumentele-
    1.este aroman. ei sunt fideli – nu se imperecheaza sau impreuneaza (n-am retinut exact termenul) decat cu sotiile personale, nu cu ale altora.
    2. amanta are celalalt sportiv emblematic al RO – Nasty – si o cheama Brigitte. ca pe ex-sotia lui Rocky.
    3. amanta a avut sau are – nu sunt sigura – celalalt Gica, tot celebru si el, tot fotbalist si el, cumnatul lui Hagi.
    4. amanta cu sifilis???!!! adica – in traducere libera – frantzuzoaica!
    de unde atata rafinament la Hagi???!!! in plus, in prezent, el e la Istanbul – si la ce probleme are nu cred ca i-ar mai arde de o amanta!
    ce confuzii poate provoca o comparatie! si cate implicatii! sau complicatii!
    PS Eminescu rules!

  22. dr.Lecter 15 January, 2011 at 14:58

    pe cine am ofensat, de ma tii la moderare? trebuie sa stiu ,macar sa nu ma mai bag in seama pe viitor, caci simtul penibilului, pot sa-l am! 😀

  23. dr.Lecter 15 January, 2011 at 15:07

    m-am prins: am zis “muiere” si computerul a taxat primele patru litere

  24. Dan1 15 January, 2011 at 15:20

    @aisha
    I-am spus si lui Mifty mai demult, iti spun si tie: cuvântul asta – francofil – nu exista! =))
    (Daca vrei sa ma contrazici, da-mi un singur exemplu! :)))

  25. Dan1 15 January, 2011 at 15:23

    @dr.Lecter
    Pai si la comentariul de la 03:07, de ce nu s-a mai autosesizat? Si, in plus, acest cuvânt nu cred ca este interzis pe DC, fiind folosit si de Julius, in legatura cu un fel de mâncare si cu echipa Dinamo! =))

  26. dr.Lecter 15 January, 2011 at 15:26

    s-a autosesizat si la ala. o sa zic de-acum doar “doamna”

  27. Sare'n Ochi 15 January, 2011 at 15:34

    un adevarat Rubens al vopselei =))

  28. Serban 15 January, 2011 at 15:40

    @Dan1:
    Cuvântul francofil există.
    Exemple găseşti în Noua Caledonie şi în Polinezia, în funcţie de preferinţele culinare, printre francofagi.

  29. aisha 15 January, 2011 at 15:52

    @Dan1,
    de ce sa te contrazic? mai bine te-as combate!
    de ce sa nu existe francophili? Rachida Dati vorbeste lb. franceza int-un mod adorabil! pe loc te convertesti si te transformi in francophil cand o asculti!
    (Daca vrei sa ma contrazici, da-mi un contraexemplu din discursurile madamei R.D.- sunt irezistibile! French-style!)

  30. Dan1 15 January, 2011 at 16:01

    @aisha
    Rachida Dati e aia care a confundat inflatia cu felatia? =))

  31. aisha 15 January, 2011 at 16:09

    @Dan1,
    QED.

  32. ThoR 15 January, 2011 at 16:39

    daca ar fi trait azi, eminescu, treaba era ceas….ziua lui cadea sambata deci putea sa ii cheme pe toti la cateaua lesinata si sa se apuce de degustat fara sa sa zica cineva ba eu plec ca maine am sedinta…

  33. Stephanie 15 January, 2011 at 16:40

    @Dan1: vai ce exemplu cu fracofili ti-as mai da eu, dar mi-e frica sa nu ajung colega cu Toader! 😉

  34. Piticu21 15 January, 2011 at 17:01

    stii de ce nu mai stie nimeni cine e eminescu?
    ca este pe hartia de 500 de lei.

    pe cate hartii de 500 de lei ai pus tu mana in viata ta? :))

  35. happy30 15 January, 2011 at 18:00

    nu s-a nascut inca Poet roman care sa-l depaseasca.
    Omul Eminescu a putrezit demult. ce dezbatem de fapt aici?
    Eftimie, stilul tau jurnalistic ma da pe spate: genul de “carcotas” dubios, care se indeparteaza de adevar pe masura ce devine penibil de malitios.

  36. Sandi 15 January, 2011 at 18:01

    Sa va spun drept , mie imi place Eminescu. Baiat serios, care s-a dus la Marea Neagra iarna, cand nu l-a deranjat nimeni. Daca a dorit s-a putut caza in 2 camere, sau doua hoteluri chiar, loc pe plaja a avut berechet, cat vezi cu ochii(ca nu era nici dracul pe acolo).Daca avea ceva probleme la mansarda in perioada respectiva habar n-am, cum n-am habar care din cele 40 de variante ale poeziei “Mai am un singur dor” (care se pare ca a scris-o la mare) e cea pe care poetul nepereche a considerat-o cea mai reusita.Nu stiu: o fi ramas cuplat?, o fi fost discul zgariat , dar ceva sigur a fost : chiar de 40 de ori?

  37. eftimie 15 January, 2011 at 18:56

    @Pticu of copile, tu nu ştii că Julius mă plăteşte în euro? De unde naiba să ştiu eu de RON.

    @happy30 O analiză exhaustivă asupra operei mele ar scoate la iveală şi că sunt incult. Altfel, în afară de poezie românească, unde e bătut în cuie Dumnezeul, democraţia gustului fiind suprimată prin lege, în restul chestiunilor, cum ar fi pictura sau pizza putem avea preferinţe diferite.

  38. Costello 15 January, 2011 at 22:38

    *** MILF-urile !?!??!??!???!? ***

  39. kyrre 15 January, 2011 at 23:05

    Niciodata n-a,m priceput de ce Eminescu a murit de sifilis luat de la Veronica, desi aia n-a avut niciodata asa ceva.

  40. 01st1 15 January, 2011 at 23:07

    Bre, Eftimie, Hagi al poeziei a fost Alecsandri, definit astfel chiar de Eminescu. Rusinica!
    Baga si tu “un Schumacher al poeizei” s-o mai dregi.

  41. Dan1 15 January, 2011 at 23:17

    @kyrre
    Eu am auzit ca n-a murit de sifilis, ci a fost victima unei conspiratii puse la cale de serviciile secrete austro-ungare… Si cazul meu nu e singular! Dar poate sunt eu paranoic si vad conspiratii acolo unde nu sunt! =))

  42. CID 16 January, 2011 at 01:55

    Cine sunt cetatenii Chilian si Tudor Chirila ?Ca mi-e lene sa gugalesc la ora asta,n-ar fi trebuit sa beau toata berea aia…
    Paunescu a fost poet ? Wow,aflu lucruri noi,eu credeam ca doar versificator si uneori hartie igienica pentru geniul din Carpati.

  43. Ciprian 16 January, 2011 at 02:25

    Cand am dat eu bac-ul era “anul Eminescu”, nu stiu ce am vrut sa demonstrez si cui, dar nu am invatat nimic pentru bac din creatiile lui Eminescu, am zis ca asa ghinion nu pot sa am =)) .. si n-am avut.

    @sebra asteptam o eclipsa de luceafar.

  44. dyers_eve 16 January, 2011 at 03:21

    Deci, vorbim despre: Liiceanu, Cartarescu, Chilian, Chirila, Bodler, Paunescu, Eftimie si Hagi.
    Pentru ca toate astea trebuiau sa poarte un nume, li s-a spus Eminescu 🙂

  45. delia 16 January, 2011 at 03:43

    @Dan1: eu vreau ca tu sa ramai singular si unic! Te rog sa nu te faci tribal, ca-ti strici imaginea! :))

  46. dyers_eve 16 January, 2011 at 05:06

    Am si eu un mic sondaj pe tema asta, daca ma puteti ajuta, va rog:
    http://www.screenshooters.eu/eminescu-evident/

  47. Radu Vasile 16 January, 2011 at 14:54

    Genialitatea poietului nepereche, este cu atit mai mare cu cat suntem noi mai prosti.
    Ne avand o valoare proprie pe care sa o folosim drept lauda si cum ne place sa ne laudam, inventam valori si le augmentam pentru a le putea folosi.
    Ce dovedim?
    Dovedim prin aceasta ca noi, cunoastem despre unul care chiar a fost tare, deci si noi suntem tari ca doar stim despre el.
    E la fel ca atunci cand te faci ruda cu Florin Piersic (alt geniu al romanilor) si pentru asta
    crezi ca tu esti la fel de tare ca Florin Piersic.
    Pe latura cealalta, sunt cei care observa ca deja sunt cam multi aia care se lauda cu Eminescu si lor nu le-a mai ramas nimic cu ce sa se laude.
    De, e aiurea sa te lauzi la gramada cu altii.
    Atunci, cum ei nu au cu ce sa se laude si nici nu sunt destul de destepti sa isi fabrice,
    incep si dau in subiectul laudei celor din tai, doar doar l-or mai face praf.
    Astfel, Eminescu a murit de Sifilis, Eminescu nu era in stare sa… Eminescu avea puta mica si asa mai departe.
    Toata lumea uita un aspect insa, ca atita timp cat nu poti certifica tu cu expertiza, cunostintele si experientele tale un lucru, tot ce scoti pe gura e cacat cu apa rece,
    pentru ca “in cronicile vremii” puteau sa ramana numai rahaturi scrise de unu sau de altu care puteau sa fie foarte subiectivi, sau nu!
    Asa ca orice afirmatie e lovita de nulitate atita timp cat nu se bazeaza pe niste documente obiective.
    La mijloc, se afla oamenii care isi vad de treaba lor, care nu dau doi bani daca vreuna din taberele de mai sus are dreptate si stiti de ce?
    Pentru ca e fix neinteresant daca vreuna are dreptate sau nu.
    Si daca eminescu a fost geniu si daca nu a fost geniu
    si daca a fost execrabil sau nu,
    e fix 0, nu ne mai ajuta cu nimic acum.
    Si nici nu schimba cu ceva opera lui Eminescu, care ramane la fel de proasta, sau dupa caz la fel de buna, chiar daca a murit sau nu de sifilis.

    @dan1, daca ai ajuns pana aici, sa stii ca intradevar nu a murit de sifilis, dar s-a cam implicat prea mult in politica si era incomod.
    Am citit si eu teoria cu societatea secreta, dar e prea mult.
    Insa, era inflacarat in politica si scria cam cum behaie Mxxx Bxxx la antene acuma, numai ca Eminescu folosea mai multe cuvinte.
    Ei bine, pe vremea aia, au avut baietii cohones si l-au indepartat (ceea ce cu mxxx bxxx nu se mai intimpla odata).

  48. happy30 16 January, 2011 at 22:25

    @eftimie incult?! in nici un caz. pentru ca te citesc cu un interes ciudat.
    doar ceva infatuare, putin teribilism si parca o permanenta stare de negare, specifice din cate stiu altei varste 😀

  49. eftimie 16 January, 2011 at 22:33

    @happy30 Modestia este pentru cei lipsiţi de calităţi.

  50. happy30 16 January, 2011 at 22:44

    @eftimie cu asta sunt de acord 😉

  51. Radu Vasile 17 January, 2011 at 10:01

    credeam ca sunt singuru care crede chestia asta cu modestia…
    Fuai, iar tre sa imi gasesc ceva care sa cred numai eu.
    A! Am gasit.
    Cred ca in Romania se poate trai chiar decent si ca lucrurile merg bine!

  52. N.A. 19 January, 2011 at 00:51

    @Radu Vasile – Nici aici nu esti singurul. Intreaba-i pe aia care inca voteaza cu Base. 😀

  53. mifty 19 January, 2011 at 01:58

    @Radu Vasile, baţi câmpii!!!
    sau faci cumva parte din categoria celor care cred că toţi românii “e proşti”, şi orice cretin inept de pe-aiurea face mai multe parale ca un român???

    surpriză: TOŢI (sau cel puţin 90%) cetăţenii unei ţări, nu contează care, olanda, angola, kumbumburia sau andorra consideră propriile valori naţionale ÎNTOTDEAUNA mai presus ca oricare alt “concurent”, indiferent cine/ce ari fi “ălalalt”!!!

    doar p’aici, la romanica, e moda să-i considerăm imbecili sau idioţi sau amândouă pe toţi acei (puţini) “oameni mari” pe care-i avem.
    sau, mai degrabă, “i-am avut”.
    aşa ar fi concluzia… nu ne iubim eroii şi “figurile naţionale” decât cu condiţia să fie moarte.
    aşa, nu ne cer absolut nimic… nici măcar să ne mai amintim de ei, din când în când, sau măcar să nu mai mâncăm căcat pe socoteala lor.

    şi cum sunt destui indivizi, plătiţi inclusiv din buget, aka din taxele plătite de noi, “să promoveze românia şi valorile ei naţionale” care au ajuns să practice cu poftă mâncatul de căcat pe chestia asta… deloc de mirare că se găsesc la orice colţ de stradă imitatori, cu muuultă lene în a gândi cu propria lor minte, şi care iau de bune imbecilismele şi cretinăriile debitate de respectivii.
    şi am fost FOARTE delicat când am spus “imbecilisme şi cretinării”.

    P.S. cum e cu nebunia lui Vadim???
    din ’91-’92 încoace spune cam acelaşi lucru, lucru care n-a avut nevoie decât de 2-3 ani să se adeverească, şi încă cu vârf şi îndesat, şi acum îl experimentăm cu multă poftă la un nivel cam de 100 de ori mai ridicat în sadism…
    ei… cine-i nebunul???
    el, că ne-a spus, sau noi, că i-am crezut pe alde iliescu, dinescu, cristoiu, pleşu, manolescu, şi alţii, care au zbierat în cor “e nebun, lăsaţi-l”, fără să aducă nici o dovadă, în afară de repetarea până la saţ în orice ocazie publică a mottoului “Vadim e nebun, noi suntem săraci şi cinstiţi”.

  54. Marius B. 24 January, 2011 at 09:06

    Ba Eftimie ba eu cre ca tu vrei sa zici ca Eminescu ii din Vaslui cu textele acestea ba. Tu vrei sa tergiversezi identitatea nationala a “celui mai mare poet, pe care l-a ivit si-l va ivi vre-odata pamantul romanesc”.
    Nu se cuvine, mon cher.

Leave a reply