Postul nu e post destul

La întâmplare despre Christopher Lee

Ovidiu Eftimie

Citind plictisitoarea poveste de viaţă a lui Richard Inimă de Leu, oricine ar fi acel nespălat a Evului mediu britanic, mi-am adus aminte de un adevărat c… al actualului imperiu britanic: Christopher Lee.

Ştiu că azi nu s-a întâmplat nimic legat de omul de care vorbesc, dar parcă tot e mai bine decât sărbătorirea nu-ştiu-cărui eşec al unor bulangii francezi prin mijlocul Europei.

Toată lumea îl ştie pe Christopher Lee, a fost Saruman în Stăpânul Inelelor şi contele Dooku în nişte filme cu tema Star Wars care nu au fost produse niciodată (or să aibă aceeaşi soartă ca Star Wars Holiday Special). Mai sunt unii ce l-ar şti din „Man with a the golden gun”, da’ aia înseamnă că deja îşi încasează pensia de colonel la ora asta. Totodată, Lee este CBE al imperiului Britanic, chestie ce echivalează, în România, cu certificat şi pensie de revoluţionar, invitaţii la OTV, Antena şi Realitatea.

Intermezzo.

M-am inspirat când am scris textul ăsta de pe site-ul Cracked, pentru că eu nu lucrez la apropo.ro ca maestrul Galice, să mă dau original.

Revenim.

Acum, să povestim de ce Christopher Lee este mult mai coaie decât orice general mort de care vorbeşte Pircă în textele sale. Pentru început, Lee a fost în război, Al doilea război mondial, şi nu orice ciocoflender. A făcut parte dintr-o echipă specială de comando ce se ocupa de „ungentelmanly warfare”, băieţi care au fost puşi de Churchill să-i ardă pe nazişti oriunde i-ar prinde. Adică a făcut în realitate chestiile despre care Tarantino visează că le-ar fi putut face Brad Pitt. În vremurile alea s-a împrietenit cu Ian Flemming, un gagiu ce a scris mai încolo nişte cărţi despre un super agent secret care putea să ucidă pe orice vrea, pe nume James Bond. Şi da, Flemming a zis că şi-ar dori ca rolul lui Bond să fie jucat, de se va face un film, de Christopher Lee.

N-a fost să fie. La fel cum n-a fost să fie ca Lee să joace rolul lui Gandalf în triologia Stăpânul Inelelor, aşa cum şi-a dorit Tolkien, autorul cărţilor, preten la cataramă cu CBE-ul britanic. A jucat rolul lui Saruman şi s-a scos, în definitiv, Gandalf e un tâmpit care distruge cam tot filmul cu senilitatea sa ieşită din comun (dacă tot poate să cheme vulturii, de ce nu i-a pus direct să ducă inelul în vulcan?).

La bătrâneţe, să tot fi avut aproape 90 de ani, Christopher Lee s-a gândit să scoată şi un album de metal, numit Charlemagne, pentru că pretinde că se trage din interesantul rege al Franţei.

Şi-apoi, cine nu şi-ar dori ca orice om ajuns la vârsta senilităţii să se apuce de rock? Până şi fanii Iris visează la asta, când ascultă ce cântă Minculescu.

Share:

16 comments

  1. 4mall 24 December, 2010 at 10:02

    Ti-ar placea sa ajungi un pui de Lee (macar un Bruce, ceva) !

  2. bogdan 24 December, 2010 at 10:31

    Albumul e ceva mai vechi, dar să nu uităm să spunem cum a continuat după el. Mai precis, recită pe varianta 2011 a primului album Manowar, Battle Hymns, reeditat. Pe vremuri, la origine, locul său era ocupat de Orson Welles. Părerea mea este că se descurca mult mai bine nenea Orson, dar na…

  3. Tweets that mention La întâmplare despre Christopher Lee » Daily Cotcodac -- Topsy.com 24 December, 2010 at 10:32

    […] This post was mentioned on Twitter by Calarasu. Calarasu said: La întâmplare despre Christopher Lee » Daily Cotcodac http://bit.ly/eZ1k22 […]

  4. ioio 24 December, 2010 at 10:53

    bine ca ai spus de unde te-ai inspirat… chiar ieri am citit articolul asta… deja ma pregateam sa spun “mai bine citesc catavencu”

  5. john 24 December, 2010 at 10:55

    “Let ye not pass
    Abaddon
    Return to the world
    From whence you came
    And seek payment
    Not only for thy known anguish
    But to vindicate the souls
    Of the Unavenged”
    And they placed in his hands
    A sword
    Made for him
    Called: Vengeance
    Forged in brimstone
    And tempered
    By the woeful tears of the Unavenged
    And to carry him up on his journey
    Back to the upper world
    They brought forth
    Their Demon horse
    Called: Black Death
    A grim steed
    So fiercely might
    And black in colour
    That he could stand as one: Darkness…
    Save from his burning eyes
    of crimson fire
    And on that night
    They rode up from Hell
    The pounding of his hooves
    Did clap like thunder !” ….

  6. n 24 December, 2010 at 11:15

    Imperiul britanic s-a dizolvat oficial in 1997, odata cu inapoierea HongKong-ului catre China. Declinul a inceput in 1947 odata cu acordarea independentei Indiei si Pakistanului

  7. V3nt0R 24 December, 2010 at 11:53

    [-x ntz

  8. Maria 24 December, 2010 at 12:18

    tot e bine…unii la batranete se apuca de porno.

    vad ca 4mall n-are timp de texte, dar comenteaza, da!

  9. 4mall 24 December, 2010 at 12:21

    @Maria: Daca nu scriu, e rau…daca scriu, iar e rau…Sau?

  10. Ramses3 24 December, 2010 at 12:35

    merita omu’

  11. aisha 24 December, 2010 at 13:15

    pauvre mister E.! E almost Christmas…si el tot munceste – adica scrie pe DC! un sincer si calduros BRAVO!
    eu speram ca voi sa organizati o gala a premiilor, asa un fel de remember cui ati acordat premii, pardon felicitari, pe parcursul lui 2010.
    ps bineinteles ca sunt iluzii desarte. Happy Xmas!

  12. Dan1 24 December, 2010 at 13:40

    @aisha
    “pauvre mister”? Wirklich? =))
    Iar cu gala premiilor, alea au fost doua mari si late: imprimanta pentru sebra si xperia pentru I Simion =))
    Ba nu, parca fu si un laptop!

  13. aisha 24 December, 2010 at 14:20

    @Dan1
    in copilarie, eram plina de compasiune fata de durerile tuturor.
    la bunica, venea in vizita o tanti – nu era chiar o lady, dar stia toate stirile despre toata lumea, asa ca eu ma bucuram cand o vedeam. bunica o trata cu ceva- o intreba, de fapt, daca vrea o cafea, un ceai. ea raspundea, invariabil, ,,mai bine o tuica sau un vin, ca pt. cafea sau ceai ar fi deranjul prea mare.,,. intr-o buna zi, s-a plans de o durere de cap.
    eu, induiosata, am zis -,,biata tanti lina, sa-ti dam un antinevralgic.,,
    la care, tanti lina- o chema paulina, noi o alintam lina- ff demna, mi-a spus – ,,ba, nu-s beata deloc. ca n-am baut nimic azi. doar apa. cred ca de aia ma doare si capul. si harpagic, nu vreau ca am si eu, acasa, in beci. dar un pahar cu ceva mi-ar prinde bine.,,

  14. N.A. 25 December, 2010 at 16:30

    @dan1 – Uiti – printre premiile mari si late – de intalnirea si cafelirea cu JULIUS, bag sama…

  15. cozzin 25 December, 2010 at 20:22

    Tare ca mai stie cineva din Ro de Cracked.

  16. Aurel Galice 25 December, 2010 at 20:25

    Poate ai putea sa si exemplifici – “M-am inspirat când am scris textul ăsta de pe site-ul Cracked, pentru că eu nu lucrez la apropo.ro ca maestrul Galice, să mă dau original.”

Leave a reply