Promo

Recomandări de seară: DR. FOOD

Bine v-am găsit la rubrica noastră fără de recomandări. În seara asta nu avem glu linkuri, ca de obicei, ci vă recomandăm o revistă: DR. FOOD – Ghidul bucătăriei sănătoase. Nu, nu e cu ceaiuri şi salate (pentru asta n-aveţi nevoie de o revistă culinară, ajunge să citiţi fluturaşul de salariu şi vă va veni pe loc ideea să gătiţi numai ceai), şi nici cu diete care vindecă de cancer (pentru asta există deja Formula AS şi câteva cimitire cu autori de reţete). Conceptul revistei DR. FOOD e construit pe mâncăruri specifice fiecărei categorii de boli – cu alte cuvinte, bre, feluri de mâncare pe care aveţi voie să le hăpăiţi, în ciuda părerii generale că, dacă eşti bolnav, n-ai voie să mănânci decât chestii fără sare, fără ulei, fără mirodenii şi, în general, fără nici un gust.

Să vă dăm şi câteva exemple, poate sunteţi încă la birou şi sigur o să bucuraţi să aflaţi că pe lumea asta există mâncare: prăjitură cu vişine pentru diabetici, şalău cu sos de lămâie sau supă-cremă de cartofi cu crutoane pentru bolnavii de hepatite, pui cu condimente şi morcovi pentru ulceroşi, plus o mulţime de reţete pentru copii (mă rog, asta dacă vă doriţi un copil sub 50 kg, cu tot riscul ca restul copiilor să-l strige „Ascuţitoare” şi să râdă de el că e un sărăntoc care n-are bani de-un cheeseburger dublu cu maioneză).

În fine, dacă sunteţi încă la birou, lăsaţi un comentariu şi promitem să vă mai spunem câteva feluri de mâncare.

Share:

38 comments

  1. M3bis 23 November, 2010 at 21:35

    @Admine
    Eu-s la birou, de ce te râzi de mine?
    Ia zi, pentru mahmureală au ăștia ceva în revista aia? Sau merg pe rețetele mele mâine dimineață?

  2. sebra 23 November, 2010 at 21:38

    Mă interesează doar acele reţete ce pot fi gătite de soţ, fără să provoace un dezastru ecologic în bucătărie 😀

  3. M3bis 23 November, 2010 at 21:45

    @sebra
    Încă se mai lucrează la revista aia. Cam prin 2031 iese de la tipar.

  4. sebra 23 November, 2010 at 21:51

    @M3bis,
    Mi se termină butelia până atunci!

  5. Tweets that mention Recomandări de seară: DR. FOOD » Daily Cotcodac -- Topsy.com 23 November, 2010 at 21:53

    […] This post was mentioned on Twitter by sebra, Gabi. Gabi said: Recomandări de seară: DR. FOOD » Daily Cotcodac http://bit.ly/fokQY4 […]

  6. Sare'n Ochi 23 November, 2010 at 22:02

    daca ne bate băseL pe noi, pe CeFeRel?

  7. Ionut Staicu 23 November, 2010 at 22:21

    Păi și un site, un link, un ceva? Nimic? Sau ne mulțumim cu o poză și awareness? 😀

  8. tahemet 23 November, 2010 at 22:39

    Sebra, nu asculta la minciunile altora! cartea aia nu o să se scrie niciodată! e un complot să fim ţinute la cratiţă

  9. JULIUS 23 November, 2010 at 22:57

    @ionut: nu terminara site-ul, probabil s-au luat cu haleala.

  10. sebra 23 November, 2010 at 23:00

    @tahemet,
    Lasă, fată…că noi ştim să mai facem şi comandă la domiciliu 😀

  11. georgiana 23 November, 2010 at 23:31

    de băut nu bem nica?

  12. Cata 23 November, 2010 at 23:35

    @sebra:”Mă interesează doar acele reţete ce pot fi gătite de soţ, fără să provoace un dezastru ecologic în bucătărie”
    reteta aia la care visezi tu se cheama apa fiarta :)) dar numai daca “amorsezi” tu oala si aragazul in prealabil 😀 Si daca nu aveti prealabil acasa, incercati in bucatarie 😀

  13. Didinutza 23 November, 2010 at 23:46

    Va dadui un like la toti, desi a luat cfr-ul bataie (ufff ce ne facem fetelor?) nu de alta dar nu-s la birou si am buat un ceai la cina pentru ca da, ma numesc xxxx si sunt bugetara

  14. delia 24 November, 2010 at 00:51

    Ori e furaciune, ori e luat cu imprumut, conceptul asta.
    Pe la englezi, “the food doctor” e ditamai brandul…

  15. XaeL 24 November, 2010 at 01:35

    rearanjati si voi in pagina poza si textul, ca sunt lipite intre ele si e naspa la citit

  16. dyers_eve 24 November, 2010 at 01:39

    Io inteleg de aici ca-i musai sa ma imbolnavesc mai intai ca sa am voie sa mananc sanatos (si gustos).
    Cum is sanatos tun, banuiesc ca n-am voie sa ma dedulcesc cu bunataturile celea, asa ca mars inapoi la porc si pileala pan’ la primavara.
    A, ca era sa uit: retete sau diete pentru bolnavii psihic exista in revista aia?

  17. iulian rinder 24 November, 2010 at 08:02

    Bre Basescu a citit chestia asta? Ca de post vad ca s-a pus pe eliminat porcinele din MAI. Asa ca i-a scos pe Toba si Soric si a bagat de post, pe Popa si Dascalu, ca sa-i invete cu reducerile sfintite de salariu si spaga pe subordonati. Pentru ca reforma pedelista e simpla: nu mai furati, ca sa ne ramana lu famiglia Zeului mai mult.
    In ritmul asta mai trebuia sa bage si un paraclisier sa le dea politistilor o lumanare subventionata pe ultimul drum.
    Iar despre eroul din ,Ultima Cascheta” in regia lui V. Blaga, chestorul Fatuloiu, ce sa zic? Cum sa fii organul erect al legii si sa te cheme asa cum am amintit, Fatuloiu? E ca si cum Virginica ar fi matroana de bordel. Desi… merge.
    A dracu revista culinara, bre coane admin.

  18. Florian 24 November, 2010 at 08:07

    Auzi, cică Ghidul bucătăriei sănătoase, susţinut de un lanţ de farmacii. Adică ăia vor să fim sănătoşi şi să dea faliment. Să i-o spuneţi lui Mutu, poate e cu cocaina-n cap şi pune botul.

  19. sebra 24 November, 2010 at 09:30

    @Cata,
    Ce găteşte, aia va bea mânca 😛
    Totuşi o să-mi cumpăr ş’un prealabil…aşa ca măsură de prevedere 😀

  20. Dan1 24 November, 2010 at 09:50

    @Didinutza
    Bre, eu am facut aseara tot ce mi-a stat in puteri ca sa nu manânce CFR-ul bataie; adica nu m-am uitat si nici n-am comentat :))
    Alta-i cauza!

  21. Dan1 24 November, 2010 at 10:37

    @iulian rinder
    Uite un like! :))

  22. Dan1 24 November, 2010 at 11:38

    @sebra
    Bre, sa nu iei prealabil chinezesc din hypermarketuri ca nu e bun!
    Si retetele alea, ti-am mai spus parca, sunt “crenvursti fierti”, “oua fierte” si “supa instant”. Cu astea nu dai gres! =))

  23. sebra 24 November, 2010 at 11:41

    @Dan1,
    Da’ ăla unguresc e bun? :-??

  24. gingernuts 24 November, 2010 at 12:37

    vad ca nu a citit nimeni articolul inaintea mea, e o greseala in text, apare citimire in loc de cimitire de autori de retete

    sau eu sunt singurul grammar nazi de aici? 😀

  25. Dan1 24 November, 2010 at 12:57

    @gingernuts
    Pai chiar e vorba de citimire, nu de cimitire! :))
    Si, de cand intri tu pe dc, ai avut vreodata impresia ca citeste cineva articolele? Nu bre, fiecare comenteaza ce-i tuna lui, fara nicio legatura cu postul! =))

  26. N.A. 24 November, 2010 at 13:47

    @sebra – Am auzit pe undeva ca-i bun si-un lighean daca n-ai prealabil…

  27. Dan1 24 November, 2010 at 14:06

    @N.A. Asta era banc cu olteni! Tine un like ca mi-l adusesi aminte! :))
    (da’ parca era cu copaia)

  28. N.A. 24 November, 2010 at 20:45

    @Dan1 – Io-l stiam in varianta cu tiganci la doftor ginecolog 😀
    Na si tie unu’ :)) (like, nu prealabil)

  29. sebra 24 November, 2010 at 20:55

    @N.A.,
    Ce faci, fată?? Trafic cu prealabile???

  30. Dan1 24 November, 2010 at 20:58

    @sebra
    Da bre, da’ astea e prealabile d-alea, d-ale noastre, românesti! =))

  31. sebra 24 November, 2010 at 21:11

    @Dan1,
    Bine, măi! Vă dau câte un like că susţineţi producţia autohtonă! (Sigur nu-s turceşti?? )

  32. Dan1 24 November, 2010 at 22:20

    @sebra
    Nu bre,sigur, alea e “önceki”! =)) (sune cam ungureste, nu, draghe?)

  33. sebra 24 November, 2010 at 22:33

    @Dan1,
    Igen 😀

  34. N.A. 25 November, 2010 at 10:36

    @sebra – Tre’ sa mananca si copilasii mei ceva…

  35. ursu 25 November, 2010 at 16:44

    sa mori sanatos..:)la ce-ajuta?

  36. MIKKA 10 December, 2010 at 23:51

    Am cumparat revista, cam 14 ron aprox, de atunci nu ma mai despart de ea … e super si e si satioasa.. 😀

    Lasand gluma deoparte un pic, revista contine 115 retete cu .. gust :).Timp sa ai sa le prepari si bani :).Pofta buna!

  37. rrramo 30 December, 2010 at 10:21

    deci…am inteles ca revista costa aprox 14 lei si se gaseste la chioscurile de ziare…dar am 2 intrebari:
    1. la cat timp apare? adica la 1 luna sau cum?
    2. contine si retete pt diabet?

  38. Natalia 14 November, 2011 at 21:56

    O revista super buna!Felicitari!Retete ptr.boli ale ficatului,pe cand?

Leave a reply