Postul nu e post destul

Home, sweet home

Şilavarăcald

Mi-am zugrăvit bucătăria, că nu se mai putea. Şi, cu un drum, mi-am schimbat şi mobila. La fel am procedat şi cu holul de la intrare. A apărut însă o problemă pe care n-am putut-o anticipa la timpul potrivit. După toate astea, încăperile respective au devenit reci, neprimitoare, greu de frecventat. Bucătăria, de pildă: e perfectă; pereţi imaculaţi, dulapuri impecabil aranjate, masă cu blat de cristal, dar acum ţi-e şi milă să mai pui ceva pe ea. S-a dus naibii intimitatea celei dinainte, s-a ales praful de atmosfera propice colocvialităţii cu cârnaţul pe masă şi o sticloanţă de vin, aşa, seara, când se adună familia de pe drumuri. Acum intră toţi cu fereală, îşi iau pe un platou ceva şi ies în curte, unde n-ai ce să pătezi sau ciobeşti.

Acum e bine, că e cald, dar la iarnă? Cred că va trebui să ne mai facem o bucătărie, de serviciu, cum s-ar zice, în care să putem sta ca înainte, ca oamenii. Loc nu prea e, dar probabil voi desfiinţa buda şi o mut în curte. Aşa, măcar o să avem şi budă, nu bibliotecă ambulantă şi birou în care-şi limpezesc unii gândurile cu orele.

Share:

49 comments

  1. Dan 4 August, 2010 at 16:58

    Asa e! Am avut si eu sentimentul asta acu’ doi ani, când a pocnit-o pe nevasta-mea sa renovam bucataria, pe motiv ca gresia si faianta dinainte erau perimate ca design =)) (plus ca doua luni de moloz si balamuc prin casa nu puteau fi decât benefice pentru sanatate)
    Acu’ e tot asa, imaculata, farmacie, si parca nu-ti tihneste mâncarea si bautura!

  2. unmihai 4 August, 2010 at 17:10

    Uite idee de afaceri: curatenie gata murdarita! Adica faci curatenie in bucatarie dar sa para deja ‘uzata’. La blugi e veche treaba. De ce n-ar merge si cu bucatariile?

  3. silavaracald 4 August, 2010 at 17:54

    =))

  4. remus 4 August, 2010 at 17:54

    Cred că la voi cu amenajările interioare ela fal cu e la noi cu maşnile, singura probleme pe o maşină nouă e prima zgârietură aşa şi la voi, prima sticlă presurizată care se împrăştie pe pereţi şi dupaia totul va fi ok, va ave o istorie va avea personalitate.

    @Dan, cât naiba e termenul de perimare ?

  5. Blanche Neige 4 August, 2010 at 19:09

    Uite o idee buna! Iti iei inima in dinti, dai o dusca peste cap si te apuci sa faci cateva ture de bulion in noua bucatarie. Asta o sa iti aranjeze peretii imaculati, in primul rand, apoi mobila cea noua si aragazul. In final, bomboana de pe coliva, va ceda si blatul de sticla. Si gata, puteti rasufla usurati 😀

  6. andreic 4 August, 2010 at 19:18

    Pai fa o petrecere, stropeste peretii cu sampanie si afuma-i de la tigari si de la o friptura uitata in cuptor si ai personalizat locul.

  7. Klondike 4 August, 2010 at 19:36

    Da’ de gatit mai ai curaj sa gatesti in minunata bucatarie? Sau deja ai pus pe usa de la bucatarie o placuta cu “MUZEU” si orele de vizitare? Eventual si un afis cu interzis consumul de inghetata si accesul cu animale. Pentru fotografiat poti sa iei o taxa modica, sa-ti recuperezi din banii dati pe renovare.

  8. ErRon 4 August, 2010 at 19:57

    Off topic (da’ foarte important pentru mine!)
    Catre,
    Sindicatul DC,
    Subsemnata ErRon, profesor psihopedagog (adica la copii cu deficiente, actualmente cu multiple, in numar de 4 bucati), in prezent in vacanta, imi scriu lucrarea de grad I, ca sa-mi creasca salariul si sa nu ma plafonez :P(in aceasta ordine!!), domiciliata in orasul de pe Somes, chiar in cartier cu premierul.;;)
    Prin prezenta va rog sa-mi aprobati, oficial, inscrierea in sindicatul dumneavoastra deoarece imi place foarte mult blogul si comentariile voastre.
    In cazul in care considerati ca nu corespund exigentelelor acestui blog (asta deduc, desi, poate eronat!!, din faptul ca imi cam ignorati postarile), va rog sa-mi spuneti deschis opinia dumneavoastra. Exista cateva exceptii care mi-au raspuns si carora le multumesc.
    Va multumesc tuturor, anticipat, si astept un feed-back.:”>

  9. silavaracald 4 August, 2010 at 20:17

    @ErRon
    Ca răspuns la cererea Dvs. de la 7.57, în calitate de purtătoare de vorbe a Sindicatului DC, vă informez că pe aici lucrurile stau în felul următor: la început, nu te bagă nimeni în seamă până când reuşeşti să calci pe cineva pe bătături, moment din care vei deveni un nedorit centru al atenţiei. Ascultă la o păţită! 😉 Dacă vrei, îţi furnizez, contra cost, lista ălora de care să NU te iei. :))
    Te poţi considera înscrisă în Sindicat. Momentan suntem răsfiraţi prin concedii, dar se va relua activitatea cât de curând.Cotizaţia constă în câte o aroganţă la adresa lui Julius, când ai motive. 🙂
    Fii pe fază! Sindicatul îţi dă, da´ nu-ţi bagă-n traistă! 😀

  10. unmihai 4 August, 2010 at 20:19

    Draga ErRonica, dupa cum bine ti-ai dat seama DC e un fel de bairam la care fiecare asculta muzica la casti. Din cand te mai alegi si cu cate un feed-back sau cate un feet-back dar in general fiecare-i cu p.. masii. Si eu am mai avut cateodata senzatia de “f*te vânt”.
    Imi plac si textele dar ma distrez mai mult comentand si mi se pare ca-s al naibii de amuzant =)) Si drept sa-ti spun…asa-mi mai place de mine…! :))
    Ar mai fi ceva. Aici e cam singurul loc de pe net unde nu am fost trimis in spam, banat etc….inca 😀

  11. M3bis 4 August, 2010 at 20:19

    @ErRon
    Cererea ţi se aprobă. Ai să te simţi printre noi precum la şcoală. Dar mai întâi citeşte pe aici, http://www.cotcodacii.ro/2009/09/12/103/ cap. IV. Cotocotizaţia de sindicat. E un musai.

  12. Dan 4 August, 2010 at 20:28

    @remus
    Aia era de pe vremea lu’ Ceasca, vreo 25-30 de ani. Da’ avea niste “floricece” cam urate. Acu’, eu la bucatarie nu ma uit pe pereti, ma uit in strachina, asa ca nu ma deranja…

  13. Dan 4 August, 2010 at 20:29

    @slvc
    “lista ălora de care să NU te iei”:
    – Julius

    =))

  14. M3bis 4 August, 2010 at 20:30

    @Dan
    Haidi, bre! Dai toată lista pe goarnă dintr-o suflare?

  15. Dan 4 August, 2010 at 20:34

    @M3bis
    Mi-a luat ceva s-o dactilografiez, da’ uite ca am reusit s-o scriu toata =))
    Acu’ pot sa ma compar si eu cu Pirca si istoria Frantei =))

  16. unmihai 4 August, 2010 at 20:42

    “lista ălora de care să NU te iei”: eu nu l-as uita pe Pirca, te baga si te scoate din spam de nu te vezi. Plus ca daca-l superi, baga un text de ala cu paranteze si cu generali de’a lu’ Napoleon de-ti pare ca mahmureala-i un parfum 😀

  17. Adi 4 August, 2010 at 20:48

    Ti-ai zugravit bucataria ca nu se mai putea . Nu se mai putea ce ? Comportament tipic de femeie : “trebuie neaparat sa schimbam … , sa mai cumparam un/o … , sa mai vopsim … , etc., CA NU SE MAI POATE ” . Doua luni mai tarziu : “auzi , n-ai senzatia ca inainte era mai bine/mai primitor ?” sau “asa-i ca nu mi se potriveste – nu-mi sta mai bine cu cea veche?” sau “nu trebuia sa facem asa” / “dar tu ai spus ca …” / “eu nu tin minte asa . In loc sa fii impotriva , ai spus ‘bine,draga’ , fi-ti-ar binele sa-ti fie” .

  18. remus 4 August, 2010 at 20:57

    @dan mă speriasem cu perimarea asta credeam că e un an sau ceva de genu… aşa în 20 de ani e decent
    @adi “aşa face toate…”

  19. Dan 4 August, 2010 at 20:57

    @unmihai
    Nu bre, alea e calomnii… Pirca e doar tiran-adjunct… Mai are pana sa ajunga vice-tiran, atunci mai vedem =))

  20. Dan 4 August, 2010 at 20:58

    @Adi
    Eeee! Se pot scrie multe despre “comportamentul tipic de femeie”…
    Da’ noi avem treburi mai importante =))

  21. silavaracald 4 August, 2010 at 21:01

    Aşa-i, Dane: “treburi mai importantă”, că se încălzeşte şi se răsuflă! =))

  22. Dan 4 August, 2010 at 21:02

    @remus
    Dupa 20 de ani nu-ti mai arde de schimbari. Daca era dupa mine, locuiam inca intr-un castru roman… Intretinut nitel, reparata una-alta, era functional si-n ziua de azi =))

  23. Dan 4 August, 2010 at 21:03

    @slvc
    Inteleg ca ai citit incercarile noastre poetice de aseara… =))

  24. silavaracald 4 August, 2010 at 21:33

    Am rămas cam în urmă cu cititul, că-s ocupată, adică în concediu! :)) Promit să recuperez, nu de alta, da´ bag samă că v-aţi străduit peste poate şi nu vreau să ratez aşa ceva. 😀

  25. mifty 4 August, 2010 at 21:34

    @Dan: dacă era Dana la microfon, apărea “Daca era dupa mine, locuiam inca intr-un castron roman… “… că vorba aia, ce mi-e castru, ce mi-e castron, sună la fel!!! 🙂

  26. silavaracald 4 August, 2010 at 22:03

    @mifty
    La răutatea de mai sus, voi răspunde ca o femeie matură ce mă aflu: :-p !

  27. Dan 4 August, 2010 at 22:12

    @slvc
    Uite, aici gasesti versuri mai tari, de nici Ovidiu sau Virgiliu nu au debitat: http://www.dailycotcodac.ro/2010/08/cel-mai-vechi-pub-din-irlanda/

  28. mifty 4 August, 2010 at 22:28

    @şlvc: schimbă nichu, că murim de cald şi-n frigider!!! 😐

  29. silavaracald 4 August, 2010 at 22:39

    @Dan
    =)) =)) =)) =)) =))
    Văd că te-ai spart “much” în figuri, da´ tot ai avut probleme la unele rime!
    @mifty
    Nu schimb ´nica! Să vezi ce bine v-o prinde la iarnă căldura asta înmagazinată în oase! Ălora care supravieţuiesc, bineînţeles! 😀

  30. Arsulici 4 August, 2010 at 23:16

    Şlvc, nu vii să-mi zugrăveşti şi mie bucătăria?

  31. unmihai 4 August, 2010 at 23:22

    @Arsulici
    Daca vine zi-i sa faca si niste sarmale 😀

  32. mitza 4 August, 2010 at 23:22

    @slvc

    De ce nu ai implicat-o pe sora ta cu aptitudini artistice la renovarea bucatariei? Te faceai cu un bustean in loc de masa si nu te durea capul, ba mai mult, puteai lasa invitatii sa faca tot felul de inscriptii cu briceagul din dotare!!

    Mai ai o sansa la bucataria din curte.

  33. mitza 4 August, 2010 at 23:25

    Ai aparut Arsulici!!

    Am crezut ca nu ti-a trimis Julius sincerele felicitari pentru ultimul concurs castigat si te-ai gandit sa-l pedepsesti prin tacere

  34. silavaracald 4 August, 2010 at 23:29

    @Arsulici
    Da, cum nu! Poate aşa te ţin departe de bucătărie vreo câţiva ani! =))
    @unmihai
    Păi, dacă are de gând s-o strice cu gătitul, nu mă mai bag!
    @mitza
    La viziunea ei artistică, mi-e că în loc de bucătărie o ieşi budă, aşa că mă abţin! ;))

  35. sebra 5 August, 2010 at 00:11

    Nu mai bine de mine că am desfiinţat-o de tot? Am păstrat doar un spaţiu mic de gătit, în care mare lucru nu poţi să faci:D

  36. Ciprian 5 August, 2010 at 00:35

    @Sebra
    Pai cum, de cand ai farmville papi doar virtual. Eram sigur ca esti o bucatareasa priceputa. 😀

  37. mitza 5 August, 2010 at 00:39

    @sebra
    acolo e locul de pedeapsa?

  38. remus 5 August, 2010 at 00:50

    @sebra & mitza , da imagineaţi-vă dialog

    El: Pleacă în bucătărie şi fă ceva de mâncare că mă enervezi!!! (pentru iubitorii de animale se poate înlocui “pleacă” cu “marş” )
    Ea: Nu pot, că mă strânge!

  39. mitza 5 August, 2010 at 01:00

    @remus
    buey…da’ ce macho te dai!!!
    cat pe ce sa te cred!

  40. sebra 5 August, 2010 at 01:05

    @mitza,
    Câteodată chiar mi se pare o pedeapsă, mai ales când nu sunt copii acasă şi deja am pus capacul la aragaz :))

    @remus,
    Nu creştem animale în apartament 😀

    @Ciprian,
    Aşa spun şi ai mei, că sunt! Ce-i rar, e bun:))

  41. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Home, sweet home -- Topsy.com 5 August, 2010 at 01:58

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, sebra. sebra said: Daily Cotcodac» Home, sweet home http://bit.ly/9YSpOE […]

  42. thorhammer 5 August, 2010 at 07:11

    Pana la iarna va trece si atmosfera “colocviala” revine. 🙂

  43. Dan 5 August, 2010 at 07:59

    @slvc
    Care rime? Ca le corectam mintenas!
    Eu ziceam ca poate corectezi termenii medicali folositi incorect… Exemplu: nu se zice migrena ci cefalee… =))

  44. silavaracald 5 August, 2010 at 09:05

    @remus
    Dă-mi voie să-ţi folosesc replica de-acum încolo! =))
    @sebra
    Rău faci că-i pui doar capacul. Eu aşez peste el o vază de flori şi un “mileu”, aşa pentru siguranţă! :))

  45. remus 5 August, 2010 at 09:52

    @ Mitza , păi macho te dai dacă ai cu cine, dacă ajunge la teflon şi tu eşti la distanţă mică (distanţa mai mică decât anvergura aripii+ lungimea tigăii de teflon) there will be damage; also, dacă va începe să ţipe şi să facă ca toţi dracii mai bine nu te mai dai macho… chestiile astea le faci dacă ţ-ai luat una care gustă glumele astea nu cu un pitt-bull care-ţi rade una peste cap şi dormi sub pat 😉

    @ sebra, “that you know of…” i may add :))

    @ şlvc, foloseşte replica :))
    legat de capacul de la aragaz, ştii care ar fi culmea “perimării” să spui că vrei altul mai performant, ami cu multe grade mia cu multe ochiuri, că ăsta nu funcşionează bine, etc … pentru că acel capac nu se asortează cu restul bucătăriei. Dupaia să vezi killing spree!

  46. ErRon 5 August, 2010 at 13:16

    @slvc
    Multumesc pentru sfaturi!
    In ceea ce priveste lista, nu prea imi trebuie, ca eu am prostul obicei ca atunci cand am ceva cu cineva (ca mi-i prof, sef sau colega) spun ce-am de spus, indiferent de consecinte!! Si, de-al naibii ce sunt, nici nu regret!!!:D
    Cu cotizatia, oi incerca sa ma achit, da’ am nevoie de-o reducere de 25%!:P

  47. ErRon 5 August, 2010 at 13:22

    @unmihai
    Redai, concis si la obiect, spiritul blogului!:D
    Cu trimiterea in spam, inca nu inteleg ce inseamna! Eu pe alt blog nu intru, asta imi place, oi vedea daca fac fatza!!!

  48. ErRon 5 August, 2010 at 13:27

    @M3bis
    Am citit, sefu’!
    Am speranta sa ma simt in acest sindicat mai bine decat la scoala, ca acolo savurez doar sedintele cand isi da cate unul in stamba (directoarea, cel mai adesea!), ziua de salariu si cafeaua din pauza mare!!!;)

  49. Mihai 17 August, 2010 at 15:52

    @Erron: 3 comentarii 3 varste diferite…hotaraste-te!

Leave a reply